12 Haziran 2019, Çarşamba 12:17:44

Uçuşların yüzde 80'i zamanında yapıldı

Avrupa Hava Seyrüsefer Teşkilatı-Eurocontrol, sivil havacılıkta bu yılın ilk çeyreğinde ilişkin rakamları açıkladı.
  • 2 saatlik uçuşa 2.5 saat sefer süresi yazma çakallıklarını gözardı etsek bile %80 ne zamandır başarı sayılıyor? Kusurları düzeltmenin ilk adımı onları kabul etmek.
  • Transit uçuşlardaki artışı en çok hisseden ve bu artışı daha çok çalışarak üstesinden gelme gayretini gösteren hava trafik kontrölürü arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Umarım kendileri de diğer ülkelerdeki meslektaşlarıyla aynı seviyeye ulaşırlar en kısa zamanda.
  • Adamlar resmen dalga geçiyor artık. Performansımızı beğenmişler. Beğenirler tabi bu kadar yoğun trafik ve en ucuza çalıştırılan kontrolörler. Ve gelen eurocontrol ücretlerinin yok biz almayalım denerek geri gönderilmesi. Bu hainliğin gerçekten açıklaması yok
  • Özellikle transit trafiklerdeki üstün çaba ve emekleriyle, emeği geçen tüm hava trafik kontrolörü arkadaşlarımı ve seyrüsefer personelini tebrik ederim.
  • avrupa standartlarında hava trafik hizmeti veren atco ların hakkı verilmeli ama ufukta hiç ışık yok!
  • Bu başarıdaki payımız gözardı edilemez
  • Düne kadar üyesi ve tek muhattabı olarak DHMİ’yi gören Eurocontrol bile artık SHGM kanalıyla iletişim kuruyor. Öyle görünüyor ki, sanırım DHMİ’nin sonu gelmiş. Bakalım neler olacak.

Avrupa Hava Seyrüsefer Teşkilatı-Eurocontrol, sivil havacılıkta bu yılın ilk çeyreğinde ilişkin rakamları açıkladı. Eurocontrol Genel Müdürü Eamonn Brennan,  Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici’ye gönderdiği mektupta,  ülkemizin Ocak - Nisan2019 dönemindeki uçak trafiği, uçuşlarda yaşanan gecikmeler ve IFR uçuşlara ilişkin rakamları paylaştı.

SHGM'nin konuyla ilgili açıklaması:

EUROCONTROL tarafından gerçekleştirilen trafik artış tahminlerine göre, 2019 yılında ülkemiz için %2.6 oranında ve 2020 yılı için ise %5.5 oranında trafik artışı beklenmektedir.Buna uygun olarak Türkiye’nin 2019 yılının ilk dört aylık döneminde uçuş trafiği geçen seneye göre yüzde 2.6 oranında arttı.  Türkiye söz konusu dönemde 439 bin 483 IFR uçuş ile yüzde 1.4 büyüme kaydederken, uçuşlarda yaşanan gecikmelerde ise yüzde 7.5 oranında düşüş yaşandı.

Avrupa hava sahasının tamamında gerçekleşen ATFM (hava trafik akış yönetimi) gecikmeleri, 2018 yılının ilk 3 aylık dönemine göre %20 oranında artış gösterdi. Bu artışa rağmen, ülkemizin gecikmeler içindeki payı %5.3’ten %4.1’e düşmüştür.

Tüm gecikme sebepleri dâhil Türkiye’de uçuşların yüzde 80.6’sı zamanında gerçekleştirildi. Varışlarda 15 dk üzerinde yaşanan gecikmelerin 25 milyondan fazla kapasiteye sahip havalimanlarımız bazındaki dağılımı ise Atatürk Havalimanı yüzde 29, İstanbul Havalimanı yüzde 43, Sabiha Gökçen Havalimanı yüzde 18 olarak gerçekleşti.

Türkiye’nin günlük en fazla uçuş gerçekleştirdiği ülkeler ise Almanya (102), Rusya (43), Suudi Arabistan (33), İngiltere (30), Fransa (25), İran (22), İtalya (22), Ukrayna (21), İsrail (18) şeklinde sıralanıyor.

Ayrıca EUROCONTROL Genel Müdürü tarafından, ülkemizin operasyonel performansının memnuniyet verici olduğu ve Avrupa şebekesine sağlanan katkının üst düzeyde olduğu belirtilmiştir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…

Uçuşların yüzde 80'i zamanında yapıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

hllsprdvm ~ 5 yıl önce
2 saatlik uçuşa 2.5 saat sefer süresi yazma çakallıklarını gözardı etsek bile %80 ne zamandır başarı sayılıyor? Kusurları düzeltmenin ilk adımı onları kabul etmek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc'lere ~ 5 yıl önce
Transit uçuşlardaki artışı en çok hisseden ve bu artışı daha çok çalışarak üstesinden gelme gayretini gösteren hava trafik kontrölürü arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Umarım kendileri de diğer ülkelerdeki meslektaşlarıyla aynı seviyeye ulaşırlar en kısa zamanda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teşekkür ederiz ~ 5 yıl önce
Adamlar resmen dalga geçiyor artık. Performansımızı beğenmişler. Beğenirler tabi bu kadar yoğun trafik ve en ucuza çalıştırılan kontrolörler. Ve gelen eurocontrol ücretlerinin yok biz almayalım denerek geri gönderilmesi. Bu hainliğin gerçekten açıklaması yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATCO ~ 5 yıl önce
Özellikle transit trafiklerdeki üstün çaba ve emekleriyle, emeği geçen tüm hava trafik kontrolörü arkadaşlarımı ve seyrüsefer personelini tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATM ~ 5 yıl önce
avrupa standartlarında hava trafik hizmeti veren atco ların hakkı verilmeli ama ufukta hiç ışık yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oncelikle ~ 5 yıl önce
Başkanın değişmesi gerek ne kazandı ki bu zamana kadar hep boş piyar çalışması peşinde.
Arff ~ 5 yıl önce
Bu başarıdaki payımız gözardı edilemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulan arff ~ 5 yıl önce
Öyle itici bir insan oldun ki insanın "evet senin de çorbada tuzun vardı" diyesi gelmiyor. Çünkü için nefret dolu
DHMİ bitmiş be ~ 5 yıl önce
Düne kadar üyesi ve tek muhattabı olarak DHMİ’yi gören Eurocontrol bile artık SHGM kanalıyla iletişim kuruyor. Öyle görünüyor ki, sanırım DHMİ’nin sonu gelmiş. Bakalım neler olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000