25 Nisan 2022, Pazartesi 10:38:43

Uçuşlara talep azaldı ama bazı noktalarda hala bilet bulunamıyor

Rusya’da nisan ayında yurt dışındaki elit turlara olan talep yüzde 60 azaldı. Ancak fahiş fiyatlara rağmen bazı noktalara gerçekleştirilen uçuşlarda da bilet bulunamıyor.

Rusya’da nisan ayında yurt dışındaki elit turlara olan talep yüzde 60 azaldı. Uzmanlar, talepteki bu çöküşü öncelikle yabancı lüks otellerdeki rezervasyonların yaptırımlar bahane edilerek iptal edilme riskinin yüksek olması ve dövizle ödemelerin zorlaşmasıyla açıklıyor.

TürkRus'ta yer alan habere göre; Bir sektör yetkilisi, “Rusya'daki hesaplardan 'dost ülkelere’ bile para transferi artık büyük zorluklarla gerçekleşiyor. Transfer miktarı ne kadar yüksek olursa, alıcı bankanın ödemeyi reddetmesi ve iade etmesi ihtimali o kadar yükseliyor.  Oteller, yaptırımları çiğnemekten korkuyor. Nakit çıkarmak da 10 bin dolarla sınırlı olduğu ve Visa-Mastercard kullanılamadığı için, lüks tatile gidenler istedikleri kadar para harcama imkanından mahrum” değerlendirmesini yaptı.

Diğer yandan Rusya'dan uçuşların azalmasıyla birlikte, first ve business class bilet fiyatlarının rekor oranda yükselmesi de dikkati çekiyor.

Kommesant’a göre, Mayıs ayı için örneğin Emirates ile Dubai’ye gidiş-dönüş “first class” sınıf bilet yaklaşık 1,4 milyon ruble (18 bin dolar). Bu fiyata bile uçuşlarda yer bulunamıyor.

Sosyal medyadaki yorumlara göre, Avrupa dahil pek çok destinasyonun kapıları kapandığı için şu an zengin Rusların “mecburi istikamet”lerinin başında Dubai geliyor.

Uçuşlara talep azaldı ama bazı noktalarda hala bilet bulunamıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000