06 Nisan 2021, Salı 12:05:59

Uçuş ekipleriyle medikalciler karşı karşıya geldi!

Türk Hava Yolları uçuş ekipleri ile özel sağlık sigortası arasında yaşanan anlaşmazlık, personel ile medikalcileri karşı karşıya getirdi. Yüzlerce kişi mağdur oldu.
  • genel müdürlükteki maybach'lar da dahil mi?
  • Başka insanların zevklerine kafayı takmasaydık ; kendi zevklerimizle mutlu olabilirdik ! (Parasını nasıl harcadığı konusu ) Başka insanların kazancına hasetlenip vakit kaybetmeseydeydik, kendi paramızı kazanmanın yolunu bulabilirdik. (Kıskançlık konusu) Diğerlerinin yaptığı işi hafife almaya çalışarak kendi acizliğimize kafa tutuyor olmasaydık, hem kendimiz hem de başkaları için daha sağlıklı iş ortamlarının sağlanması için katkıda bulunabilirdik. (Varis çorabı konusu)
  • fesih yasağı bitsin salla artık şu personel fazlalığını çiçeğim millet kan ağlıyor sen fuzuli besledin 1,5yıldır
  • Atatürk Havalimanında bir çorapçı amca vardı
  • Ayda 3-5 gün uçarak nasıl yorulmuşlardır inanamazsınız.
  • Burun estetigini bile sigortaya kaktirmaya calisan hostesler var
  • O kadar botoks dolgu burun ameliyati estetigi yaptiracaklarina varia corabi alsinlar
  • Ayda 13000 tl maas aliyorlar bir zahmet varis coraplarini kendileri alsinlar
  • yillardir ucarim islamik falan ama ise yariyor. deneyen faydasini gorur hastanelerde de yapiliyor. pihti seklinde cikmasi gereken kan gazoz gibi baloncuklu cikiyor, basinci dengelemek sart. selamlar
  • Yeni saglik policesinde varis ameliyati ve müdahalesi KAPSAM DIŞI yaziyor. Hem de her kosulda

Türk Hava Yolları uçuş ekipleri ile özel sağlık sigortası arasında yaşanan anlaşmazlık, personel ile medikalcileri karşı karşıya getirdi. Yüzlerce kişi mağdur oldu.

Uçuş ekiplerinin yaşadığı sağlık sorunlarının başında kalp-damar hastalıkları geliyor.  Doktorlar, uzun süre hareketsiz ve dar alanda kalan personel için varis çorabı kullanmalarını öneriyor. Özellikle uzun uçuşlarda kalıcı sağlık problemlerinin ortaya çıkmaması için mutlaka kullanılması belirtilen varis çoraplarıyla ilgili uçuş ekipleri son zamanlarda sorun yaşıyor.

Kısa bir süre öncesine kadar Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının bağlı olduğu ve şirket tarafından yaptırılan özel sağlık sigortası kapsamında alınabilen çoraplarla ilgili ödeme konusunda sıkıntı yaşandığı öğrenildi.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre;  Geçtiğimiz dönemlerde THY uçuş ekipleri için özel üretilen ve şirket üniformalarına uygun tonlardaki ‘Duman Nefti Varis Çorapları’ için sigorta tarafından ödemeler durduruldu.  Personel, kalp-damar uzmanları tarafından verilen raporla medikalcilerden daha önce ücretini ödeyip sonrasında da kendi isimlerine kesilen faturaları ibraz ederek ödeme alabiliyordu.

YÜZ BİNLERCE TL’LİK MAĞDURİYET

THY’nin anlaşmalı olduğu özel sağlık sigortası şirketinin fatura ibraz eden personelden varis oluşumunu engellemek için alınan çoraplar için renkli doppler ultrasonu talep ettiği ve bunu öne sürerek ödeme yapmadığı belirtildi. Şimdiye kadar yaklaşık 280 personelin ellerindeki doktor raporuna rağmen medikal şirketlerine yaptığı ödemeleri tahsil edememesi üzerine yüz binlerce TL’lik mağduriyetin yaşandığı öğrenildi.

Ödemelerin yapılmaması nedeniyle medikalciler ile personel karşı karşıya getirildi. Sigorta şirketinin tutumu nedeniyle hem personel hem de varis çorabı satan firmaların zor durumda kaldığı ifade edildi.

Taraflar, yaşanan sorunun bir an önce giderilerek mağduriyetin ortadan kaldırılmasını talep ediyor.

Öte yandan, sağlık uzmanları söz konusu çorapların varis oluşumu sonrasında değil varis oluşmadan kullanılmasının önem arz ettiğini vurguluyor.

MESLEK HASTALIĞI SAYILIYOR

Kulak rahatsızlığı, radyasyon nedeniyle kanser, düzensiz beslenme, yorgunluk, uyku rahatsızlıkları, bel-boyun ve sırt ağrıları gibi yanı sıra varis de uçuş ekiplerinin meslek hastalıkları arasında yer alıyor.

Varis toplumun yaklaşık yarısını etkileyen ve dikkat edilmezse ciddi hayat kalitesi düşüklüğüne yol açabilen yaygın bir hastalık olarak biliniyor.

Bacak toplardamar sisteminde bulunan kapakçıklar sayesinde kan doğal olarak kaçak yapmadan ayaktan kalbe doğru rahat bir şekilde geri dönebilir.

Sürekli ayakta kalınmasını ya da uzun süre dar alanda oturulmasını gerektiren işlerle uğraşanlarda, hareketsiz yaşam tarzı olanlarda, sigara içenlerde, yaş ilerledikçe zaman ile bu kapaklarda yetersizlik gelişebiliyor. Bunlar normal seyrinde ilerleyen kan akımının tersine dönmesine yol açıyor.

Kan akımının tersine dönmesi (tıbbi adıyla venöz reflü) toplardamar sisteminde kan göllenmesine ve damarın genişlemesine neden oluyor. Ultrason sonuçlarına göre yüzeysel damarlarda ciddi reflü (geri akım) ve çap artışı tespit edilmesi, hastanın hayat kalitesini düşüren şikâyetlerinin olması gibi durumlarda girişimsel yöntemler ile tedavi öneriliyor.

©AirportHaber.com





Uçuş ekipleriyle medikalciler karşı karşıya geldi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

işçi ~ 3 yıl önce
genel müdürlükteki maybach'lar da dahil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsan ~ 3 yıl önce
Başka insanların zevklerine kafayı takmasaydık ; kendi zevklerimizle mutlu olabilirdik ! (Parasını nasıl harcadığı konusu ) Başka insanların kazancına hasetlenip vakit kaybetmeseydeydik, kendi paramızı kazanmanın yolunu bulabilirdik. (Kıskançlık konusu) Diğerlerinin yaptığı işi hafife almaya çalışarak kendi acizliğimize kafa tutuyor olmasaydık, hem kendimiz hem de başkaları için daha sağlıklı iş ortamlarının sağlanması için katkıda bulunabilirdik. (Varis çorabı konusu)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dear TK ~ 3 yıl önce
fesih yasağı bitsin salla artık şu personel fazlalığını çiçeğim millet kan ağlıyor sen fuzuli besledin 1,5yıldır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXX ~ 3 yıl önce
Atatürk Havalimanında bir çorapçı amca vardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 3 yıl önce
Ayda 3-5 gün uçarak nasıl yorulmuşlardır inanamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 3 yıl önce
Evet dogru bildin BOŞ insan...
Burun estetigi ~ 3 yıl önce
Burun estetigini bile sigortaya kaktirmaya calisan hostesler var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GoyGoyYapma ~ 3 yıl önce
yok birader daha neler sallayacaksan destekli salla
Halbuki ~ 3 yıl önce
Ucan kisilerde deviasyon var ise kulak zarina olan basinc cok fazladir. Deviasyon sorunu olan her ucucu burun ameliyati olmak ZORUNDA. Keske bilerek elestiri yapsaniz.
Yalan ~ 3 yıl önce
Septum deviasyonu ameliyatı oldum. Öncesinde tomografi doktor raporu iş yeri hekimi onayı ve sağlık sigortası hekimi onayı aldım. Hastaneden çıkmadan sigorta benden ameliyat öncesi ve sonrası burun profilden fotoğrafını istedi. Ona göre onay verildi.
Botoks ~ 3 yıl önce
O kadar botoks dolgu burun ameliyati estetigi yaptiracaklarina varia corabi alsinlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah'ın fakiri ~ 3 yıl önce
Sana mı sorucam paramı nasıl harcayacağım
Maas ~ 3 yıl önce
Ayda 13000 tl maas aliyorlar bir zahmet varis coraplarini kendileri alsinlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 3 yıl önce
Kim 13.000 TL maaş alıyorsa haberim yok .
Algı Yapma ~ 3 yıl önce
oha kim alıyor onu bekçi ile aynı alıyorum nerdeyse
Gözünüz Kaldı ~ 3 yıl önce
Ekip tahsisde calısan arkadasıma bile bordrosuna baktım çift hane maaş yatmış... Eee bırakın da alalım bizde o kadar maaş hayatımız risklerle dolu
Km ~ 3 yıl önce
8 yıllık çalışanim o dediğinin yarısını ancak alıyorum.kapak oldu mu sana
Q ~ 3 yıl önce
13 bine bu iş yapılır mı? Daha buyuk dusun ;)
hacamat ~ 3 yıl önce
yillardir ucarim islamik falan ama ise yariyor. deneyen faydasini gorur hastanelerde de yapiliyor. pihti seklinde cikmasi gereken kan gazoz gibi baloncuklu cikiyor, basinci dengelemek sart. selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni anlasma ~ 3 yıl önce
Yeni saglik policesinde varis ameliyati ve müdahalesi KAPSAM DIŞI yaziyor. Hem de her kosulda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kes palavrayı ~ 3 yıl önce
İyi bak poliçeye

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000