11 Mart 2019, Pazartesi 17:38:44

Uçan taksi dönemi başlıyor

Bilim kurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz uçan otomobiller hayatımıza girmeye hazırlanıyor. Airbus tarafından Almanya’da üretilecek 4 koltuklu, 8 rotorlu elektrikli uçan taksinin tanıtımına katıldık. Saatte 120 km hızla şehir içi yolcu taşıyacak uçan taksiler, bir ya da iki yıl içinde kullanılmaya başlayacak.
  • Uber gibi bunu da hallederiz ;)
  • Bence de baslasin. Istanbuldaki ticari taksi plakasına vereceğin parayla bir uçan taksi alınır zaten. Bizde plaka alamadık o parayla ucan taksi alırız. Naapalim
  • Menzil biraz az gibi geldi
  • 34 numaralı Yeşilköy taksiciler kooperatifi bu araçlardan kesin almalı )))

A380 tipi airbus uçak üretimine kısa bir süre önce son veren uçak üreticisi Airbus, Almanya’da 4 koltuklu uçan taksiler üretmeye hazırlanıyor.

Drone’a benzeyen, 4 koltuklu, 8 rotorlu mini airbus uçak, elektrikle çalışıyor. Saatte 120 km hız yapıyor ve 50 km menzili var. Büyük kentlerde hava trafiğine girecek olan CityAirbus adlı uçan taksilerin kent merkezleriyle havaalanları gibi belirli güzergahlarda yolcu taşıması planlanıyor.

LABORATUVARDAN GÖKYÜZÜNE
Mini uçak taksiler bu yılın ortasından itibaren deneme uçuşlarına başlayacak. Bir ya da iki yıl içinde de trafiğe çıkarak yolcu taşıması bekleniyor. İlk CityAirbus mini uçak Almanya’nın İngolstadt kentinde Belediye Meydanında kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtıma Almanya Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, Dijitalleşmeden Sorumlu Devlet Bakanı Dorothee Baer ile katıldı. Ulaştırma Bakanı Scheuer, “Uçak taksileri artık laboratuvardan gökyüzüne çıkarmak istiyoruz” dedi.

KARA TRAFİĞİNE RAKİP
Uçak taksiler kara trafiğindeki otomobillere, taksilere, otobüs ve metro gibi toplu ulaşım araçlarına rakip olarak görülüyor. Mini uçakların büyük kentlerdeki trafik tıkanmasına son vereceği umut ediliyor. İlk test uçuşlarına İngolstadt yakınlarında Manching’teki askeri havaalanında başlanacak. Mini Airbus uçaklar Donauwörth’te Airbus şirketinin helikopter fabrikasında üretiliyor.

HER İSTENİLEN YERE UÇMAYACAK
Mini Airbus üretimine otomobil şirketleri de katılıyor. Test uçuşların İngolstadt bölgesinde yapılmasının nedeni ise AB’nin İngolstadt’ı ‘Urban Air Mobilitiy-Kentsel Hava Hareketliliği’ model bölgesi olarak seçmesi. Airbus sözcüsü Gregor von Kursell, mini Airbus uçağa uçan taksi denilmesinin çok doğru olmadığını çünkü her istenilen bölgeye uçmayacağını, ilk başlarda sadece belirli güzergahlarda uçacağını söyledi.

Uçan taksi dönemi başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Taksici ~ 5 yıl önce
Uber gibi bunu da hallederiz ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Super ~ 5 yıl önce
Bence de baslasin. Istanbuldaki ticari taksi plakasına vereceğin parayla bir uçan taksi alınır zaten. Bizde plaka alamadık o parayla ucan taksi alırız. Naapalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hacı ~ 5 yıl önce
İstanbul'da uçan taksi vergisiz mi olacakmış?
50km ~ 5 yıl önce
Menzil biraz az gibi geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçucu ~ 5 yıl önce
34 numaralı Yeşilköy taksiciler kooperatifi bu araçlardan kesin almalı )))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000