15 Haziran 2021, Salı 09:16:39

Uçan araba çalışmaları hız kazandı

Hyundai, uçan araba geliştirme çalışmalarını hızlandırıyor ve on yıl içinde şehir semalarına götürmeyi öngördüğü eksiksiz bir hava aracı serisi planlıyor.
  • Sevgili meslektaşlarım, kıymetli kardeşlerim :) biliyorsunuz ki "uçan araba" diye bir şey hayata geçirilemeyecek. Daha dört teker üzerinde yol almayı beceremeyen insanoğlu, uçan arabalarla vızır vızır şehirlerin üzerinde gezecek öyle mi? Peki o zaman sağanak halinde metal yağmurlarına hazır olalım.
  • Kural ve altyapıya gerek yok. Al indir sahilin ortasına

Hyundai, uçan araba geliştirme çalışmalarını hızlandırıyor ve on yıl içinde şehir semalarına götürmeyi öngördüğü eksiksiz bir hava aracı serisi planlıyor. Hyundai Motor Group, kentsel hava hareketliliği birimi başkanı Jaiwon Shin bir röportajda, büyük şehirlerde beş veya altı kişiyi taşıyacak modeller ve şehirler arasında uçmak için daha büyük bir versiyon geliştirdiğini söyledi. Şirketin 2028’de pazara girmeyi beklediğini söyledi. Shin, “Yolda sürekli trafiğe sıkışan insanlar, hava araçlarıyla hareket etmenin ne kadar uygun olduğunu anlayacaklar” dedi. “İşte o zaman talebin patladığını göreceğiz.”

Düzenleyici ve güvenlik engellerinden etkilenmeyen bir dizi uçak üreticisi, otomobil üreticisi ve yeni kurulan şirket, uçan arabalar ve kargo dronları ile ulaşım endüstrisini bozmaya çalışıyor. Morgan Stanley analistleri, en iyimser tahminlerinde, bu teknolojinin 2040 yılına kadar 2,9 trilyon dolarlık bir sektöre yol açabileceğini tahmin ediyor – ve en karamsar görüşleri bile değeri 615 milyar dolar olarak sabitliyor. Hyundai , bu yılın başlarında Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda Uber Technologies ile geliştirdiği uçan araba konseptini sergiledi . Şirket, 2035 civarında otonom hale gelmeden önce, Uber gibi hizmet sağlayıcıların pilotlarını ilk olarak araçları uçuruyor.

Hyundai ve General Motors uçan arabalar geliştiriyor

Toyota Motor, Daimler ve Çinli Geely dahil olmak üzere diğer otomobil üreticileri ya kendi başlarına ya da ortaklıklar halinde uçan arabalar geliştiriyorlar.

Potamanya'da yer alan habere göre; Morgan Stanley, kentsel uçan taksi pazarının toplam büyüklüğünün 2040 yılına kadar 1 trilyon dolara ve 2050 yılına kadar 9 trilyon dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Hyundai Motor ve General Motors Pazartesi günü yaptığı açıklamada, uçan arabaların geliştirilmesi için baskı yaptıklarını söyledi ve Güney Koreli şirket, belki de 2025 gibi erken bir tarihte bir “uçan taksi” hizmetine sahip olabileceğine dair iyimserliğini dile getirdi.

Bir General Motors yöneticisi, uçan taksi hizmetlerinin teknik ve düzenleyici engelleri aşması ve ticari operasyona ulaşmasının 2030 yılına kadar sürebileceğini söyledi. Uçan taksiler, yolcu ve eşya taşıyan helikopterler gibi inip kalkıyor.

Önümüzdeki yıllarda, endüstri ve düzenleyicilerin, ne tür bir pilot lisansının gerekli olduğu ve kaza olasılığının nasıl ortadan kaldırılacağı veya en aza indirileceği gibi soruların üstesinden gelmesi gerekiyor. Araçların uçak ve helikopter trafiğini engellememesi için yeni kurallar ve altyapı gerekiyor.

Shin, bazı uçan arabaların 2023 gibi erken bir tarihte piyasaya sürülebileceğini, ancak Hyundai’nin daha fazla altyapı inşa edildiğinde ve kamu bilincinin daha yüksek olduğu 2028’i hedeflediğini söyledi. Hyundai, erken müşterileri çekmek için güvenliği temel odak noktası olarak tutarken araçların maliyetini ve gürültü seviyesini düşürmeye çalıştığını söyledi.

Uçan araba çalışmaları hız kazandı

Yorumlar

TOGA ~ 3 yıl önce
Sevgili meslektaşlarım, kıymetli kardeşlerim :) biliyorsunuz ki "uçan araba" diye bir şey hayata geçirilemeyecek. Daha dört teker üzerinde yol almayı beceremeyen insanoğlu, uçan arabalarla vızır vızır şehirlerin üzerinde gezecek öyle mi? Peki o zaman sağanak halinde metal yağmurlarına hazır olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz hazırız ~ 3 yıl önce
Kural ve altyapıya gerek yok. Al indir sahilin ortasına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
heykel ~ 3 yıl önce
uçan heykel istiyoruz heykelllllll

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000