25 Temmuz 2022, Pazartesi 16:07:56

Uçakta yemediği sandviç başına iş açtı

Jessica Lee adlı genç kız, uçağa götürdüğü sandviçi tamamen yemeyip uçaktan sandviçle indiği için gümrük cezasına çarptırıldı.
  • Her ülkede değil ama bir çoğunda tarım politikaları ve biyoçeşitliliği korumak adına bu kural var ama Türkiye ye herşey sokarsın çok istediler bizde de denetim ama bir tarım bakanlığı olmadığından hayata geçmedi o yüzden ağaçlarımızda bitkilerimizde bu güne kadar görülmemiş yurt dışı kaynaklı zararlılar türedi bir yıllık hasatlar heba oldu üşkemize girmemesi gereken doğal ortamı bozan birçok bitki hayvan her sene giriyor ve biz seyrediyoruz darısı başımıza
  • Yedigin onunde yemedigin arkanda
  • Eeee herşeyi zamanında, yerinde ve olması gerektiği şekilde yemek önemli..!!! :)))
  • Bu işi beka sorunu olarak görüp ''biyogüvenlik''yasası çıkartmış , biz de hala baklavaki ve caciki ile uğraşıyoruz...
  • Cezayi gumruk degil Agriculture kesmistir,uluslararasi ucuslarda ulkelere bu sekilde yemek sokmak yasaktir,ozellikle iceriginde et ve sut urunleri var ise.Yani beyan da etse o samdevici ulkeye sokamazdi
  • Pegasus ekiplerine kötü haber.
  • Insan bir sandvici saatlerce cantasinda tasir mi bu ayri igrenclik
  • bence sydney falan uçmayalım biz
  • Medeni batili
  • Normal olarak tüm ülkelere girerken bir form dolduruyorsunuz ülkeye süt er ürünleri meyve vb gibi ürünleri sokmayacağınızı deklere ediyorsunuz Eğer deklere edipte böyle birşey üzerinizde çıkarsa cezası vardır. ABD ye bir elma bile olsa çantanızda cezası vardır. Bu gümrükten ziyade karantina içindir. Ekipler bunu iyi bilir.. Unutmamak lazım zira affetmiyorlar..

Jessica Lee adlı genç kız, uçağa götürdüğü sandviçi tamamen yemeyip uçaktan sandviçle indiği için gümrük cezasına çarptırıldı.

İlginç olayı sosyal medya hesabından paylaşan Lee, anlattıklarıyla izleyenleri şaşırttı.

Edinilen bilgiye göre; Avustralya'nın Perth kentinde yaşayan Jessica Lee, bir seyahat için geldiği Singapur'dan Perth'e dönmek için uçak bileti aldı. Havalimanına gelen Lee, acıktığı için bir restorandan soğuk sandviç aldı. Uçuş saatine kadar sandviçin yarısını yiyen genç kız, kalan yarısını çantasına koyarak uçağa bindi. Ancak uçakta kalan sandviçe dokunmadı.

Avustralya'ya inen Jessica Lee'ye yapılan rutin gümrük kontrolünde çantasındaki sandviç görüldü. Sandviçi ve içeriğini kayıt altına alan memurlar, Lee'nin sandviçi gümrük beyanına eklemediğini tespit etti.

Hakkında işlet başlatılan genç kıza soruşturma neticesinde 2 bin 664 Avustralya doları (33 bin 500 TL) para cezası kesildi.

Lee, yaptığı açıklamada şu sıralar işsiz olduğunu ve bu cezayı ödemekte zorluk çekeceğini söyledi. Yetkililere seslen genç kız, cezanın silinmesini talep etti.

Öte yandan Lee'nin sandviçi aldığı restoran, genç kıza ceza oranında hediye çeki yolladı.

Avustralya Tarım, Balıkçılık ve Ormancılık Bakanlığı, kısıtlanan malları beyan etmeyerek Biyogüvenlik Yasası'nı çiğneyen yolculara para cezası kesiyor.  

Uçakta yemediği sandviç başına iş açtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

tarım ~ 2 yıl önce
Her ülkede değil ama bir çoğunda tarım politikaları ve biyoçeşitliliği korumak adına bu kural var ama Türkiye ye herşey sokarsın çok istediler bizde de denetim ama bir tarım bakanlığı olmadığından hayata geçmedi o yüzden ağaçlarımızda bitkilerimizde bu güne kadar görülmemiş yurt dışı kaynaklı zararlılar türedi bir yıllık hasatlar heba oldu üşkemize girmemesi gereken doğal ortamı bozan birçok bitki hayvan her sene giriyor ve biz seyrediyoruz darısı başımıza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B53 ~ 2 yıl önce
Tarim dan anlasaydin Avustralyanin ada ulkesi oldugunu ve yapilanlarin o yuzden gerekli oldugunu anlardin. Elestirecegim derken ofsayta dusme akilli davran, senin 3 tarafinda 6 farkli ulke ile kara baglantin var bitkilerin cogalma, bitkisel hastaliklarin yayilmasi nasil oluyor arastir..
Yani ~ 2 yıl önce
Yedigin onunde yemedigin arkanda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 2 yıl önce
Eeee herşeyi zamanında, yerinde ve olması gerektiği şekilde yemek önemli..!!! :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avustralya ~ 2 yıl önce
Bu işi beka sorunu olarak görüp ''biyogüvenlik''yasası çıkartmış , biz de hala baklavaki ve caciki ile uğraşıyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkiye ~ 2 yıl önce
Cunku ada devleti olduklari icin olabilir mi?
Aviator ~ 2 yıl önce
Cezayi gumruk degil Agriculture kesmistir,uluslararasi ucuslarda ulkelere bu sekilde yemek sokmak yasaktir,ozellikle iceriginde et ve sut urunleri var ise.Yani beyan da etse o samdevici ulkeye sokamazdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antuan ~ 2 yıl önce
Pegasus ekiplerine kötü haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tkli ~ 2 yıl önce
Avustralya ve pegasus!!
Vortex ~ 2 yıl önce
Pegasus sydneye mi ucuyor cahil
Igrenc ~ 2 yıl önce
Insan bir sandvici saatlerce cantasinda tasir mi bu ayri igrenclik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ausie action ~ 2 yıl önce
bence sydney falan uçmayalım biz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 2 yıl önce
Medeni batili

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne ~ 2 yıl önce
Batı?
İlginç değil ~ 2 yıl önce
Normal olarak tüm ülkelere girerken bir form dolduruyorsunuz ülkeye süt er ürünleri meyve vb gibi ürünleri sokmayacağınızı deklere ediyorsunuz Eğer deklere edipte böyle birşey üzerinizde çıkarsa cezası vardır. ABD ye bir elma bile olsa çantanızda cezası vardır. Bu gümrükten ziyade karantina içindir. Ekipler bunu iyi bilir.. Unutmamak lazım zira affetmiyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nesi dogru ~ 2 yıl önce
Amerika'ya 3 kg peynirli borek, 1.5 kg kiymali borekle girdim. Kimseye de bir sey deklare etmedim kimse de durdurmadi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000