05 Mayıs 2008, Pazartesi 08:13:06

'Uçakları biz düşürdük'

Gürcistan'ın ayrılıkçı Abhazya bölgesindeki askeri güçler, iki ayrı insansız casus uçağını düşürdüklerini açıkladı.

BBC'nin haberine göre, Abhazyalı yetkilier, insansız casus uçakların yaklaşık bir saat arayla hava sahalarına girdiğini belirtti. Rusya, Gürcistan hükümetini bu tür uçuşlarla ateşkes anlaşmasını ihlal etmekle suçlarken, Tiflis yönetimi, bunun doğru olmadığını belirtiyor.

Uzmanlara göre son gelişmeler, bölgede zaten uzun süredir devam eden gerginliği daha da arttırabilir. Gürcistan yaklaşık iki hafta önce Rusya'yı, Abhazya üzerinde uçan insansız casus uçaklarından birini düşürmekle suçlamıştı. Tiflis Yönetimi, Rusya'nın Mart ayında, Abhazya'ya yönelik ticari yaptırımları kaldırma kararına da öfkeli.

 
Abhazya, Sovyetler Birliği'nin 90'lı yılların başında dağılması sonrası, Gürcistan'dan tek taraflı ayrıldığını ilan etmiş, ancak onları tanıyan olmamıştı. Abhazya, özellikle Rusya'nın ekonomik desteğine ihtiyaç duyuyor.

Gürcistan'ın Batı yanlısı hükümeti ise Rusya'nın, etkinliğini korumak için bölgeyi karıştırdığını söylüyor. Tiflis Yönetimi, Rusya'nın Abhazya'daki barış gücü askerlerinin sayısını artırmasını da, tansiyonu yükseltmeye yönelik bir adım olarak görüyor. Gürcistan bu gelişme sonrası Abhazya'yla fiili sınırına asker yığıyor.

'Uçakları biz düşürdük'

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000