13 Ocak 2020, Pazartesi 09:14:11

Uçaklar rota değiştirdi

ABD ile İran arasında yaşanan gergin günlerde Ukrayna yolcu uçağının füze zannedilerek yanlışlıkla düşürülmesinin ardından İran havasını kullanan uçaklarda gözle görülür bir azalma yaşandı.
  • Adamlardan 500 uçak geçiyor günlük ekonomimize çok büyük katkı yapıyor diyor.bizden ise günlük 5bin uçak hava sahamızdan geçiyor.ama DHMİ atco aim atsep elektronik personellerinin ücretlerini kurum içi dengesizlik vs olur diye artirmadigimiz için elin avrupalisi almanı ispanyolu yiyor türk atcosu yemesin İspanyol Yunan atcosu atsepi yesin ülkemize döviz girmesin neden yeter ki DHMİ içinde emniyet müdürü başka kurumlardaki daire başkanı maaşı alan güvenlik arff memur elektrikçi üzülüp iş barışı bozulmasın diye.fikra gibi ama gercek
  • Biz İran’ı tercih ediyoruz. Ne de olsa kimsenin almadığı saatlerde, bölgelerde riskleri alarak KÂR ediyoruz çünkü
  • Hemen ek sefer koyalım biz
  • şu anda afganistan iran'dan daha güvenli!

ABD ile İran arasında yaşanan gergin günlerde Ukrayna yolcu uçağının füze zannedilerek yanlışlıkla düşürülmesinin ardından İran havasını kullanan uçaklarda gözle görülür bir azalma yaşandı. Havayolu şirketlerinin, İran yerine Afganistan hava sahasını tercih ettiği öğrenildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin ABD hava saldırısında öldürülmesiyle yaşanan kriz nedeniyle Afganistan hava sahasını kullanan uçakların sayısının arttığı bildirildi.

İRAN YERİNE AFGANİSTAN'I TERCİH ETTİLER

Afgan Sivil Havacılık İdaresi Başkanı Muhammed Kasım Vefayizadeh, basına yaptığı açıklamada, ABD-İran arasında yaşanan kriz nedeniyle Afganistan hava sahasını kullanan uçakların sayısının yüzde 25 arttığını söyledi.

Önceden Afganistan hava sahasını kullanan uçakların sayısının günde 250-300 arasında olduğunu ifade eden Vefayizadeh, ABD-İran krizinin ardından bu sayının 400'ün üzerine çıktığını belirtti.

Vefayizadeh, hava sahalarını kullanan her uçaktan 700 dolar ücret alındığını dile getirerek İran hava sahasını güvenli bulmayan tüm uçakların artık Afganistan hava sahasını kullandığını vurguladı.

Kasım Vefayizadeh, hava trafiğinin artmasının ekonomiye büyük katkı sağladığını söyledi.

ABD, 3 Ocak'ta İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'i Bağdat Havalimanı'nda düzenlediği hava saldırısında öldürmüştü.

İran Devrim Muhafızları Ordusu da 7 Ocak'ta yine Irak toprakları üzerinde bulunan ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurduğunu duyurmuştu. (Karar)

Uçaklar rota değiştirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Türk havasahasi ~ 4 yıl önce
Adamlardan 500 uçak geçiyor günlük ekonomimize çok büyük katkı yapıyor diyor.bizden ise günlük 5bin uçak hava sahamızdan geçiyor.ama DHMİ atco aim atsep elektronik personellerinin ücretlerini kurum içi dengesizlik vs olur diye artirmadigimiz için elin avrupalisi almanı ispanyolu yiyor türk atcosu yemesin İspanyol Yunan atcosu atsepi yesin ülkemize döviz girmesin neden yeter ki DHMİ içinde emniyet müdürü başka kurumlardaki daire başkanı maaşı alan güvenlik arff memur elektrikçi üzülüp iş barışı bozulmasın diye.fikra gibi ama gercek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PLT06 ~ 4 yıl önce
Türkiye hava sahasından ne kadar kazanıyor?
Atco ~ 4 yıl önce
Atco yu anladımda diğerlerine ne oluyor yine kuyruk olmuşsunuzz
atc ~ 4 yıl önce
seyrüseferin ayrılması lazım.başka yolu yok
thy3378777 ~ 4 yıl önce
sebeb bu mu? shortcut vermemeniz konusu...
Kuyruk ~ 4 yıl önce
Kuyruk olmuşsunuz diyen atco aç bak maliyet prensiplerini İngilizcen vardır.facedeki elemanlar gibi cahil cahil konuşma herkesin yaptığı iş farklı harcadığı emek var kuyruk falan ayıp oluyor
Tabi ki ~ 4 yıl önce
Biz İran’ı tercih ediyoruz. Ne de olsa kimsenin almadığı saatlerde, bölgelerde riskleri alarak KÂR ediyoruz çünkü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fırsat bu fırsat ~ 4 yıl önce
Hemen ek sefer koyalım biz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklı ~ 4 yıl önce
şu anda afganistan iran'dan daha güvenli!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000