28 Şubat 2013, Perşembe 15:09:50

UÇAKLAR İÇİN MİLLİ SİSTEM

ASELSAN, hava savunma sistemleri, savaş uçakları, helikopterler ve gemilerin tanımlanabilmesi için milli sistem geliştirdi.
  • hepsi oyun arkadasa : Aselsan Israile Satilmadi Aselsan ile Israilli bir Savunma Sirketi ortak sirket kurdular .. Milli Yazilimlar 2007 Isparta kazasindan 1 yil sonra ucaklara yüklenmeye baslandi zaten iciniz rahat olsun dostu düsmani ayirt edebiliyoruz bide su icimizdeki düsmanlari halletsek F16 Teknisyeni Diyarbakirdan Selamlar
  • Arkadaslar daha geçen aylarda hükümet kendi eliyle aselsan'ı İSRAİL'e sattı.Yani İsrailli bir işadamına da değil , direk İSRAİL savunma bakanlığına satıldı Aselsan.O sırada terör merör kaynadı gitti kimse farketmedi.Şimdi de gelmiş milli sistemden bahsediyorsunuz.Adamlar öldürecekleri mühendisleri öldürdüler.Gerisi boş..Yok milli sistem falan yalan yani hepsi
  • işte budur, demek engelleyenle ollmayınca yapılmayacak hiçbirşey yoktur... çok büyük bit ülke olacakağız İNŞALLAH....
  • F4'ü sallayın f16'ya yapamazlarsa işe yaramaz. Daha iyi uçağımız yok diye biliyorum. F35 daha zor.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Aselsan yapar abiler. Gecen gun uzerinde Turk Mali yazan bir suni ufuk taktim ucagima harika duruyor. Hiz saatim Kayseri yapimi sanayi isi biraz onuda Aselsan ile degistirecegim bugune kadar pek onemsemedim zira hepsi ayni icine ruzgar dolyor hizi gosteriyor ne var yani? Milli avionik herkese tavsiye ederim. Oyle Winter minter kullamasin kimse. Altimetre ariyorum bu aralar. Turk mali bir altimetre onerebilecek var mi? Termometre degil haaa altimetre yanlis olmasin. Alt tarafi bana basinci soyleyecek bir kadran. Cok mu zor? Eminim yapilmistir. 1980 den beridir 30 kusur yillik askeri havacilik sanayimiz var.
  • yakında o mühendislerimiz de ölür merak etmeyin...

Türk savunma sanayinin önde gelen şirketlerinden ASELSAN, 7 yıl süren çalışmaların ardından hava savunma sistemleri, savaş uçakları, helikopterler ve gemilerin tanımlanabilmesi için hayati önem arz eden ''Dost-Düşman Tanıma Sistemi''ni milli olarak geliştirdi.

Dost düşman tanıma tanıtma sistemi olarak bilinen ''Milli IFF (Identification Friend and Foe) Mod 5/S'', ASELSAN tarafından tamamen yerli olarak üretildi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi. Sistem, F-4 uçakları ile hava savunma radarlarına entegre adilerek test edildi ve uzmanlardan tam not aldı. Türk ordusuna ait tüm unsurların birbirini tanımasını sağlayacak sistem 7 yılda geliştirildi.

Gerek askeri gerekse sivil alanlarda etkin olarak kullanılan IFF, askeri alanda hava gözetleme ve seyrüsefer kontrolünde, hava savunma sistemlerinde, deniz ve sahil güvenlik kontrolünde ve hedef ile ilgili bilgilerin (irtifa, kuyruk numarası, görev vb.) toplanmasında çok önemli rol oynuyor.

UÇAKLAR İÇİN MİLLİ SİSTEM

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Diyarbakir ~ 11 yıl önce
hepsi oyun arkadasa : Aselsan Israile Satilmadi Aselsan ile Israilli bir Savunma Sirketi ortak sirket kurdular .. Milli Yazilimlar 2007 Isparta kazasindan 1 yil sonra ucaklara yüklenmeye baslandi zaten iciniz rahat olsun dostu düsmani ayirt edebiliyoruz bide su icimizdeki düsmanlari halletsek F16 Teknisyeni Diyarbakirdan Selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hepsi oyun ~ 11 yıl önce
Arkadaslar daha geçen aylarda hükümet kendi eliyle aselsan'ı İSRAİL'e sattı.Yani İsrailli bir işadamına da değil , direk İSRAİL savunma bakanlığına satıldı Aselsan.O sırada terör merör kaynadı gitti kimse farketmedi.Şimdi de gelmiş milli sistemden bahsediyorsunuz.Adamlar öldürecekleri mühendisleri öldürdüler.Gerisi boş..Yok milli sistem falan yalan yani hepsi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok haklisin ~ 11 yıl önce
Hic bir sey kacmiyor bazilarindan...
AZalkmar ~ 11 yıl önce
işte budur, demek engelleyenle ollmayınca yapılmayacak hiçbirşey yoktur... çok büyük bit ülke olacakağız İNŞALLAH....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salih Kü ~ 11 yıl önce
F4'ü sallayın f16'ya yapamazlarsa işe yaramaz. Daha iyi uçağımız yok diye biliyorum. F35 daha zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dostum ~ 11 yıl önce
Dogru demissin ama oyle degil. F16 yokken F4 vardi. Yani F4 yapilmadan F16 mumkun degildi! Bir yerden bu isi tutturdunmu arkasini getirebilirsin. Haydi Turkiyem ileri!!!
Misafir ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aselsan yapar ~ 11 yıl önce
Aselsan yapar abiler. Gecen gun uzerinde Turk Mali yazan bir suni ufuk taktim ucagima harika duruyor. Hiz saatim Kayseri yapimi sanayi isi biraz onuda Aselsan ile degistirecegim bugune kadar pek onemsemedim zira hepsi ayni icine ruzgar dolyor hizi gosteriyor ne var yani? Milli avionik herkese tavsiye ederim. Oyle Winter minter kullamasin kimse. Altimetre ariyorum bu aralar. Turk mali bir altimetre onerebilecek var mi? Termometre degil haaa altimetre yanlis olmasin. Alt tarafi bana basinci soyleyecek bir kadran. Cok mu zor? Eminim yapilmistir. 1980 den beridir 30 kusur yillik askeri havacilik sanayimiz var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
altimetre ~ 11 yıl önce
Hocam sana cin mali yeni altimetre verelim, 2500 dolarlik altimetre 270 dolar. Hemde bozulup bozulmadigini anlayabilmen icin yapman gerekeni yazan bir kitapcikla geliyor.
altimetreci ~ 11 yıl önce
Arkadas sagol, Cinliler acaba Turkce manual yazmis mi? Aselsan bir ise yaramiyor bari tercume etselerde kullansak o altimetreyi.
yarasa ~ 11 yıl önce
yakında o mühendislerimiz de ölür merak etmeyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerek yok ~ 11 yıl önce
dost mu diye biz telsizden sorariz zaten. Bize soran yok direk vuruyorlar Ne cihazi?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000