24 Ekim 2015, Cumartesi 10:08:36

'Uçak içi eğlence kalkabilir'

Neredeyse tüm uçak firmalarının kullandığı, özellikle uzun uçuşlarda koltuk arkalarında ya da baş üstü ekranlar aracılığıyla sunulan kabin içi eğlence hizmetinin, bir süre sonra kalkabileceği belirtiliyor.
  • Aman iPad i uçakta unutmayın. Sonra sahipsiz tabletler yüzünden acil inisler filan Abooooo.
  • Yeni ultra sleam seat lerde cok dehset ... Ryanair A330 larda 9 abreast seating with ultra sleam seat leri kulanirsa dunya havaciliginin vay halibe :)))
  • Bu uygulama, Amerikada United Airlines iç hat uçuşlarında var. Mesela iPad ile uçaktaki WıFi ağına bağlanıp, canlı olmayan (recorded) tv programları veya filimler seyredilebiliyor. Tabii ipadiniz varsa veya herhangi bir tablet veya smart telefon varsa koltuk arkası ekrandan çok daha iyi. Ayrıca o koltuk altındaki kutu da kalktığı için ayaklarına daha fazla yer kalıyor. Aman ipadi evde unutmayın.
  • THY nin kabin ici eglence paketi 4 yil geri de kaldi, American Airlines HD kalitesinde film sunmaktadir, Qatar da neredeyse ayni seviyede. Netflix, Digiturk gibi sirketlerle anlasma yapacaksin, film yuklemeye gerek yok online streaming ile sunacaksin, THY bunu ilk yaparsa dunyada konusulur, THY nin boyle konulari konusmak uzere danisma hatti acilmasi gerekmektedir
  • Sunexpress mart ayında bu sistemi uçaklaına getiriyor. Öncü şirket sonuçta ;)
  • Bu yaz 25.08.2015'de Lufthansa Izmir-Münich Airbus A321 ucaginda da bu sistem vardi. Kalkistan hemen sonra ucak ici WLAN'in aktif oldugu bildirildi. Lufthansa'nin kendine ait bir app'i ile cep telefonunuzdan sayisiz film ve diger entertainment seceneklerine cok hizli bir sekilde ulasabiliyorsunuz.
  • Isin mali boyutunu bilemiyorum fakat ucakta kisiye ozel internet olsa ve bu hesaplardan herkese belli bir kotayla internet verilse eminim herkes daha mutlu olacaktir. Bizdeki sacma sapan film muhabbeti hic ilgi cekici degil ama amerikada ic hatlarda ucarken bile canli tv imkani var insan birseyleri takip edebiliyor. Bunlari dusunmek gerek
  • 200 yolcudan en fazla 10uböyle. Kalanı filmlere bakmaktan uzattığımız tepsiyi görmüyor..
  • Bu konuda dünyada fazla alternatif olmadığından hem çok ciddi masraf hem de ağırlık, teknik açıdan getirdiği iş yükü vs düşünüldüğünde gayet mantıklı olacaktır. Sorun internet hizmetinde de tekel konumunda olan bazı firmaların bunu fırsata çevirme ihtimali...

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, özellikle İngiliz yolcuların, uçuşlarda kendi akıllı telefonlarından ya da tablet bilgisayarlarından film izlemeyi tercih ettiği, WestJet adlı low cost havayolunun kıtalararası uçuşlarda eğlence sistemini kaldıran ilk şirketlerden olacağı belirtiliyor.

Bu ekranların kalkmasının, kabin içi eğlence hizmetinin bittiği anlamına gelmeyeceği vurgulanan haberlerde, şirketlerin, bunun yerine film ve programları süper hızlı internet aracılığıyla yolcuların cihazlarından seyredebilmelerine olanak tanıyacağı ifade ediliyor.

Uzmanlar, bu ekranların kaldırılmasının, uçakları hafifleteceğini, böylece uçuşların yakıt masraflarının ve bilet fiyatlarının düşürülebileceğini iddia ediyor.

'Uçak içi eğlence kalkabilir'

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

~ 9 yıl önce
Aman iPad i uçakta unutmayın. Sonra sahipsiz tabletler yüzünden acil inisler filan Abooooo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gunaydin .... ~ 9 yıl önce
Yeni ultra sleam seat lerde cok dehset ... Ryanair A330 larda 9 abreast seating with ultra sleam seat leri kulanirsa dunya havaciliginin vay halibe :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PC750 ~ 9 yıl önce
Ryanair de B737 800 dışında uçak bulunmamaktadır...
Melih246 ~ 9 yıl önce
Bu uygulama, Amerikada United Airlines iç hat uçuşlarında var. Mesela iPad ile uçaktaki WıFi ağına bağlanıp, canlı olmayan (recorded) tv programları veya filimler seyredilebiliyor. Tabii ipadiniz varsa veya herhangi bir tablet veya smart telefon varsa koltuk arkası ekrandan çok daha iyi. Ayrıca o koltuk altındaki kutu da kalktığı için ayaklarına daha fazla yer kalıyor. Aman ipadi evde unutmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
American ve Qatar ~ 9 yıl önce
THY nin kabin ici eglence paketi 4 yil geri de kaldi, American Airlines HD kalitesinde film sunmaktadir, Qatar da neredeyse ayni seviyede. Netflix, Digiturk gibi sirketlerle anlasma yapacaksin, film yuklemeye gerek yok online streaming ile sunacaksin, THY bunu ilk yaparsa dunyada konusulur, THY nin boyle konulari konusmak uzere danisma hatti acilmasi gerekmektedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok geç ~ 9 yıl önce
Sunexpress mart ayında bu sistemi uçaklaına getiriyor. Öncü şirket sonuçta ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADB-MUC ~ 9 yıl önce
Bu yaz 25.08.2015'de Lufthansa Izmir-Münich Airbus A321 ucaginda da bu sistem vardi. Kalkistan hemen sonra ucak ici WLAN'in aktif oldugu bildirildi. Lufthansa'nin kendine ait bir app'i ile cep telefonunuzdan sayisiz film ve diger entertainment seceneklerine cok hizli bir sekilde ulasabiliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karsiyakali ~ 9 yıl önce
Isin mali boyutunu bilemiyorum fakat ucakta kisiye ozel internet olsa ve bu hesaplardan herkese belli bir kotayla internet verilse eminim herkes daha mutlu olacaktir. Bizdeki sacma sapan film muhabbeti hic ilgi cekici degil ama amerikada ic hatlarda ucarken bile canli tv imkani var insan birseyleri takip edebiliyor. Bunlari dusunmek gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oran ~ 9 yıl önce
200 yolcudan en fazla 10uböyle. Kalanı filmlere bakmaktan uzattığımız tepsiyi görmüyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Panasonic Thales ~ 9 yıl önce
Bu konuda dünyada fazla alternatif olmadığından hem çok ciddi masraf hem de ağırlık, teknik açıdan getirdiği iş yükü vs düşünüldüğünde gayet mantıklı olacaktır. Sorun internet hizmetinde de tekel konumunda olan bazı firmaların bunu fırsata çevirme ihtimali...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000