24 Temmuz 2010, Cumartesi 17:11:59

UÇAK DÜŞTÜ! KAZA ANI SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

Kanada'da gösteri için prova yapan bir uçak düştü. Olay saniye saniye kayıtlara geçti...
  • Tekrar izler ve stall olmadan önce uçağın burnunu ne kadar kaldırdığına bakarsak adeta kobraya benzer bir hal alıyor. Belki kobra diyen arkadaş buna baktı. Ancak bu irtifada düşük süratler tutunma girişimi de çok yanlış. Risk gerçekleşti ve güzelim uçak gitti. Neyse ki kimseye bir şey olmamış. Bazen bildiğiniz gibi bu gösterilerde seyircilerden de feci can kaybı olduğu durumlar var.
  • Arkadaşlar burada bilen bilmeyen herkes yorum yapıyor. Ben 19 yıldır savaş uçağı kullanıyorum. Sizin kadar net ifadelerde yada atmalarda bulunamıyorum. Dihedal etki yada advers yaw yada sağ motor stall oldu irtifada alçak olduğundan pilot eject yaptı. Birde yazıyı anlatan sayın yazarlar lütfen sizlerde bir danışman tutun. Uçak hızla giderken süzülmeye başladı falan yazılıyor.
  • arkadaslarinda dediği gibi kobra hareketi yuksek suratte yapilir.. bu tamamen dusuk suratle ucus gosterisi sirasinda ters kumanda bolgesine girilmesi sonucu ucagin alçak irtifada stall olarak düşmesi olayidir..
  • ayrıca bu kobra manevrası değil.kobra manevrası yüksek hızda yapılır.
  • Amerikan uçaklarından F-16,VISTA,F-15 Active,F-18 HARV ve F-22 kobra manevrası yapabilir.
  • Havacı öncelikle terbiyeli insandır. Burda herkes konuşma tarzınıza dikkat etmek durumundadır. Arkadaş haklı. Bence de kobra hareketi yapıyor diyemiyorum anca taklit etmeye çalışıyor. Ama sonuç ortada. Ayrıca siz Amerikalılardan mı maaş alıyorsunuz da bu kadar bilmiş bilmiş konuşuyorsunuz.
  • havacılık hakkında bilgisi olmayanlar yorum yazmasın.... zaman kaybettiriyorsunuz... düşük süratte uçağın tutunma kabiliyeti göstermeye çalışırken stall oluyor... bu arada amerika havacılık konusunda en iyidir... rusya da iyi ama boy olçüşemez...
  • Video'da gördüğüm kadarı ile Rus jetlerininin yaptığı Kobra hareketini yapmaya çalışıyor ancak uçağının Amerikan malı olduğunu unutuyor. Bu hareketi tam anlamı ile Ruslardan başkası yapamaz. Çünkü Ruslar bilimde ve teknikte kendi özkaynakları ile Conilerden her zaman daha iyidirler. Coniler ise ondan bundan parayla insangücü, fikir ve teknik aşırarak ancak kopyalarını yapabilir.
  • Düşük hızdan dolayı uçak stall duruma düşüyor,artık kanatlar işlevsiz uçağı kontrol etmek imkansız.
  • stall olurken sürat belli bir degerin altina düşerse artik max a/b de kullansaniz tutunmayi sağlayamazsiniz. ve o bolgede vereceğiniz her tur kumandada işlevsiz kalir.. TERS KUMANDA BÖLGESİ..

Kanada Hava Kuvvetleri’ne ait CF-18 tipi savaş uçağı gösteri uçuşu için prova yaparken yere çakıldı. Fırlatma koltuğunu kullanan pilot kazadan yaralı olarak kurtulurken uçağın düşme anı saniye saniye kameralara yansıdı.

Kanada Hava Kuvvetleri’ne ait uçak gösteri uçuşu öncesi prova yaparken yere çakıldı.

Kanada Hava Kuvvetleri pilotu 36 yaşındaki Brian Bews’in kullandığı uçak, alçak uçuş yaptığı sırada bir anda havada tutunma gücünü kaybetti.

Süzülerek irtifa kaybeden uçağın çakılacağını anlayan pilot, fırlatma koltuğunu kullanarak kendisini dışarı attı.

İlginç olay Kanada’nın Alberta kentindeki Lethbridge Havaalanı’nda yaşandı.

Pilot Brian Brews, 30 milyon Euro değerindeki CF-18 tipi uçağıyla gösteri uçuşuna hazırlanıyordu. Lethbride Havaalanı üzerinde prova yapan uçağı, çok sayıda izleyici de ilgiyle takip ediyordu.

Ancak hızla ilerleyen uçak bir anda irtifa kaybetmeye ve süzülerek yere doğru inmeye başladı.

Uçak iyice yere yaklaşınca pilot fırlatma koltuğunu kullanarak paraşütle uçaktan atladı.

Savaş uçağı, metrelerce yüksekten hızla yere çakıldı. Uçak bir anda alev topuna döndü. Pilot ise paraşütle süzülerek birkaç saniye sonra uçağa yakın bölüme indi. Acil yardım ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Yaralı pilot, hastaneye kaldırıldı. Uçağın düşme anı ise saniye saniye kameralara böyle yansıdı.

İşte o an:

UÇAK DÜŞTÜ! KAZA ANI SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Tekrar izler ve stall olmadan önce uçağın burnunu ne kadar kaldırdığına bakarsak adeta kobraya benzer bir hal alıyor. Belki kobra diyen arkadaş buna baktı. Ancak bu irtifada düşük süratler tutunma girişimi de çok yanlış. Risk gerçekleşti ve güzelim uçak gitti. Neyse ki kimseye bir şey olmamış. Bazen bildiğiniz gibi bu gösterilerde seyircilerden de feci can kaybı olduğu durumlar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar burada bilen bilmeyen herkes yorum yapıyor. Ben 19 yıldır savaş uçağı kullanıyorum. Sizin kadar net ifadelerde yada atmalarda bulunamıyorum. Dihedal etki yada advers yaw yada sağ motor stall oldu irtifada alçak olduğundan pilot eject yaptı. Birde yazıyı anlatan sayın yazarlar lütfen sizlerde bir danışman tutun. Uçak hızla giderken süzülmeye başladı falan yazılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaslarinda dediği gibi kobra hareketi yuksek suratte yapilir.. bu tamamen dusuk suratle ucus gosterisi sirasinda ters kumanda bolgesine girilmesi sonucu ucagin alçak irtifada stall olarak düşmesi olayidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ayrıca bu kobra manevrası değil.kobra manevrası yüksek hızda yapılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Amerikan uçaklarından F-16,VISTA,F-15 Active,F-18 HARV ve F-22 kobra manevrası yapabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havacı öncelikle terbiyeli insandır. Burda herkes konuşma tarzınıza dikkat etmek durumundadır. Arkadaş haklı. Bence de kobra hareketi yapıyor diyemiyorum anca taklit etmeye çalışıyor. Ama sonuç ortada. Ayrıca siz Amerikalılardan mı maaş alıyorsunuz da bu kadar bilmiş bilmiş konuşuyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havacılık hakkında bilgisi olmayanlar yorum yazmasın.... zaman kaybettiriyorsunuz... düşük süratte uçağın tutunma kabiliyeti göstermeye çalışırken stall oluyor... bu arada amerika havacılık konusunda en iyidir... rusya da iyi ama boy olçüşemez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Video'da gördüğüm kadarı ile Rus jetlerininin yaptığı Kobra hareketini yapmaya çalışıyor ancak uçağının Amerikan malı olduğunu unutuyor. Bu hareketi tam anlamı ile Ruslardan başkası yapamaz. Çünkü Ruslar bilimde ve teknikte kendi özkaynakları ile Conilerden her zaman daha iyidirler. Coniler ise ondan bundan parayla insangücü, fikir ve teknik aşırarak ancak kopyalarını yapabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Düşük hızdan dolayı uçak stall duruma düşüyor,artık kanatlar işlevsiz uçağı kontrol etmek imkansız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
stall olurken sürat belli bir degerin altina düşerse artik max a/b de kullansaniz tutunmayi sağlayamazsiniz. ve o bolgede vereceğiniz her tur kumandada işlevsiz kalir.. TERS KUMANDA BÖLGESİ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000