28 Nisan 2009, Salı 07:47:55

Uçağın enkazını Google Earth'ten buldular

Google Earth sayesinde iki yıl önce meydana gelen uçak kazasının lokasyonu belirlendi. Arizona’da bir ormanın yakınlarında bulunan uçak enkazı, arama çalışmalarında gönüllü bir kişinin Google Earth’ü kullanması ile tespit edildi.
  • koordinatı nedir aceba
  • arkadaşlar bi google earth den bakın allah rızası için laleli liboş un Clevland da oturan ağlak , fırdöndü birazda yumuşak efendisinin koordinat ları lazım mış kendisine.sevaptır.Hv.Ord.Prof . Doç.Dr
  • Koordinatları nedir?
  • o resmin link ini verirmisin... :D
  • Yine de Google Earth'deki en ilginç görüntü C5 Galaxy'ye yakıt doldururken çekilmiş KC135 görüntüsü olsa gerek...

Uçak kazası ile aynı gün gerçekleşen bir orman yangınının fotoğrafı eşleştirilerek iki olayın aynı yerde olduğu keşfedildi. Burdan hareketle yola çıkan arama gönüllüsü ve kazazedelerin aileleri Google Earth’ ün topolojik haritasını ve alanın farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarını kullandılar. Google Earth’de işaretledikleri yerlerin koordinatları ile yaklaşık hesaplamalar yaparak uçağın düştüğü yeri belirlediler.

Uçak enkazının bulunmasının ardından benzer olaylara yol göstermesi amacıyla aileler tarafından bir web sitesi yapıldı. Sitede Google Earth’ un kullanılarak arama çalışmalarının nasıl yapıldığı ve ailenin MARSI (Mapped Archive of Rescue & Search Information) adıyla kurdukları sistem anlatılıyor. Arama çalışmalarına katkıda bulunan MAST (The Missing Aircraft Search Team)  da  MARSI’ nin çalışmlarını destekleyen ve ilerideki çalışmalarında  kullanmak isteyen başka bir arama organizasyonu.

Lokasyon bilgisine erişmede yaygın olarak kullanılan Google Earth yazılımı son kullanıcıya ulaşmak konusındaki başarısı ile teknolojinin hayatımızdaki yerini sağlamlaştırıyor.  Zaman zaman teknolojinin hayatımıza çok fazla müdahale ettiğinden şikayet etsek de  bu haber ile faydalarını da görmezlikten gelemeyeceğimiz ispat edilmiş oluyor.

 

Uçağın enkazını Google Earth'ten buldular

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

meraklı ~ 7 yıl önce
koordinatı nedir aceba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar bi google earth den bakın allah rızası için laleli liboş un Clevland da oturan ağlak , fırdöndü birazda yumuşak efendisinin koordinat ları lazım mış kendisine.sevaptır.Hv.Ord.Prof . Doç.Dr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Koordinatları nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
o resmin link ini verirmisin... :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yine de Google Earth'deki en ilginç görüntü C5 Galaxy'ye yakıt doldururken çekilmiş KC135 görüntüsü olsa gerek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000