29 Nisan 2009, Çarşamba 08:38:59

Uçağa kurşun isabet ederse ne olur?

Filmlerde teröristlerin ya da uçak korsanlarının uçakta yere ateş ettiği birçok sahne gördük. Hatta "Air Force One" filminde Devlet Başkanı ateş açıyor ve terörist te ona kurşun sıkıyor...
  • ÖNCELİKLE UÇAKTA SİLAH'IN OLMAMASI GEREKİRKİ, BİR DEĞİL 20-30 TANE KURŞUN DELİĞİ UÇAĞI VE YOLCULARI ETKİLEMEZ. EĞER BUNLAR ÖZEL YERLERE ZARAR VERMEMİŞ YADA BİR FUTBOL TOPU BÜYÜKLÜĞÜNDE DELİK AÇILMAMIŞ İSE. ZATEN 30-40 EBATINDA OLAN "OUT FLOW VALVE" (HARİCİ AKIŞ KAPAĞI) DEVAMLI AÇILIP KAPANARAK MOTORLARDAN ALINAN BASINÇLI HAVAYI YOLCUNUN UÇUŞ KONFORU ADINA BELLİ BİR BASINCA AYARLAMAKLA GÖREVLİDİR. 2 TANE OTOMATİK BİR TANE MANUEL ÜÇ AYRI ŞEKİLDE KUMANDASI MEVCUTTUR. SONUÇ İNSAN TAŞIYAN UÇAKLARDA HİÇ BİR RİSK ALMAMAK ADINA SİLAH SOKULMAMASINA DİKKAT ETMEK EN DOĞRU OLANIDIR. BU GAZETEYİ OKUYUP HALA BİR KURŞUNLA UÇAĞIN PATLAYIP HERŞEYİN DIŞARI FIRLAYACAĞINI DÜŞÜNEN YORUMCULARIMIZDA MEVCUT MAŞAALLAH:)
  • O küçük camdan insan kıyma olarak çıkar.
  • ya o küçük camdan bir insan nasıl dışarı çıkar :)
  • Zaman gazetesi bu.Bu kadar saçma bir yorum olamaz. Teknik yönden o kadar saçmalık içeriyorki makele bile yazılır
  • 1. Yolcu uçaklarına silahla binmek yasaktır. Yolcuların -varsa- silahları kabinden ulaşılmayacak kargo bölümüne konulur. 2. Uçakta atış yapılsa, gövdedeki delik bir yastıkla kolayca kapatılabilecek büyüklükte olur. Silahın cinsine, kalibresine ve atış mesafesine göre değişmekle beraber hafif silahların çoğu aliminyumun sadece birinci katını delecek güçtedirler. Çoğu saplanıp kalmaktadır. 3. Rapid dekomprasyon (hızlı basınç kaybı) ancak kapı, kapak, pencere patlaması gibi durumlarda ancak 25000 feet üzerinde etkili olabilmektedir. 3. Filimlerdeki gibi koltukların yerinden kopması insanların havalarda uçması durumu söz konusu değildir. 4. Yine de uçağa ateşli silahla binilmesi uygun değildir. 5. Abesle iştigal "ZAMAN"
  • en iyisi ucakta silahla oynamamaktir, bizim magandalara duyurulur.
  • KABİNDE SİLAH BULUNDURMAK HAVACILIK KURALLARINA GÖRE BAZI MUHAFİYETLER DIŞINDA ZATEN YASAK. BU ARADA UFAK BİR DELİK AÇILMASI 1 VEYA 1 DEN FAZLA OLMASI DİYE YAZILMIŞ SON DERECE YANLIŞ HER HALÜKARDA BASINÇ KAYBI VEYA DEĞİŞİMİ YAŞANABİLİR. BU ARADA SİLAHSIZ BARIŞ DOLU GÜZEL GÜNLER TEMENNİ EDİYORUM HEPİMİZE. DGR TRAINER63
  • UÇAKTA KURŞUN ATMAYA PEK GEREK YOK.KURALLAR UYGULANIYORSA GEREKTE KALMAZ. KİMSEDE KURŞUN SIKMAK ZORUNDA KALMAZ
  • UÇAKTA KURŞUN ATMAYA PEK GEREK YOK.KURALLAR UYGULANIYORSA GEREKTE KALMAZ. KİMSEDE KURŞUN SIKMAK ZORUNDA KALMAZ
  • çok güzel cevap tebrik ederim

Peki bu gerçek hayatta mümkün mü? Kurşun uçağın gövdesine girer girmez uçak patlar mı yoksa basınç mı azalır?

Howstuffworks.com isimli sitede yer alan haberde, herhangi biri uçakta ateş ederse, 4 olayın meydana gelebileceği belirtiliyor:

1- Kurşun kolayca uçağın alüminyum gövdesine saplanır ve çıkabileceği kadar küçük bir delik açar.

2 - Kurşun camı delebilir ve dışarı çıkar.

3 - Kurşun zeminde ya da duvarlardaki gizli elektrik tesisatını vurabilir.

4 - Kurşun yakıt deposunu delebilir.

Eğer kurşun uçağın gövdesini sadece delerse, kabin basıncı azalır ve delik küçük bir hava sızıntısı oluşturabilir, ancak basınç sistemi bunu dengeleyecektir. Tek bir delik ya da bunun gibi birkaç delik hiçbir etki yapmaz.

Eğer kurşun camdan çıkarsa, bu problem. Cam tamamen uçup giderse, uçağın basıncı birkaç saniyede azalacak. Kokpitteki havanın tümü kırılan cama hücum edecek, birçok parça bu yönde havayla birlikte cama yönelecek. Cam kenarında oturan kişinin kemeri takılı değilse, hava tarafından dışarı çekilmesi muhtemeldir.

Kabin basıncı kaybı ve potansiyel kurşun hasarı

Bu arada, kabin basıncı kaybı uçaktaki herkes için problem oluşturur. 30 bin fit yükseklikte uçan ticari uçak Everest Dağı'nın zirvesinden biraz daha yüksekte uçuyor. Bu yükseklikte hava insanın ilave oksijen olmadan yaşayamayacağı kadar yetersiz oluyor. Bu nedenle oksijen maskeleri açılıyor. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız, bilincinizi kaybetmeden hızlı bir şekilde maskenizi takın.

Eğer kurşun elektrik tesisatını vurursa (ya da daha kötüsü kokpitteki kontrol paneli gibi önemli bir aleti vurursa) bu önemsizden çok ağır problemlere kadar birçok sorun oluşturabilir. Hasar cihazın ne kadar önemli olduğuna ve atışın nasıl olduğuna bağlıdır.

Son olarak, yakıt tankına kurşun gelirse sorun çıkar. Ticari jetler kanatlarında çok fazla yakıt depolar, ancak birçok uçakta gövdede de tanklar bulunuyor. Örneğin, 747 tipi uçak gövdesinde binlerce galon yakıt depoluyor. Eğer kurşun tankı delerse, bu sızıntıya yol açar ve patlamaya neden olma ihtimali yüksektir.

Burada da gördüğünüz gibi uçaklarda silahın ateşlenmesi iyi bir fikir değil. Fakat eğer bunu yapmak zorunda kalırsanız, uçakta bulunan yüzlerce insanın hayatına mal olmayacak bir şeyi hedef alın...

Zaman

Uçağa kurşun isabet ederse ne olur?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
ÖNCELİKLE UÇAKTA SİLAH'IN OLMAMASI GEREKİRKİ, BİR DEĞİL 20-30 TANE KURŞUN DELİĞİ UÇAĞI VE YOLCULARI ETKİLEMEZ. EĞER BUNLAR ÖZEL YERLERE ZARAR VERMEMİŞ YADA BİR FUTBOL TOPU BÜYÜKLÜĞÜNDE DELİK AÇILMAMIŞ İSE. ZATEN 30-40 EBATINDA OLAN "OUT FLOW VALVE" (HARİCİ AKIŞ KAPAĞI) DEVAMLI AÇILIP KAPANARAK MOTORLARDAN ALINAN BASINÇLI HAVAYI YOLCUNUN UÇUŞ KONFORU ADINA BELLİ BİR BASINCA AYARLAMAKLA GÖREVLİDİR. 2 TANE OTOMATİK BİR TANE MANUEL ÜÇ AYRI ŞEKİLDE KUMANDASI MEVCUTTUR. SONUÇ İNSAN TAŞIYAN UÇAKLARDA HİÇ BİR RİSK ALMAMAK ADINA SİLAH SOKULMAMASINA DİKKAT ETMEK EN DOĞRU OLANIDIR. BU GAZETEYİ OKUYUP HALA BİR KURŞUNLA UÇAĞIN PATLAYIP HERŞEYİN DIŞARI FIRLAYACAĞINI DÜŞÜNEN YORUMCULARIMIZDA MEVCUT MAŞAALLAH:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
O küçük camdan insan kıyma olarak çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ya o küçük camdan bir insan nasıl dışarı çıkar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Zaman gazetesi bu.Bu kadar saçma bir yorum olamaz. Teknik yönden o kadar saçmalık içeriyorki makele bile yazılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
1. Yolcu uçaklarına silahla binmek yasaktır. Yolcuların -varsa- silahları kabinden ulaşılmayacak kargo bölümüne konulur. 2. Uçakta atış yapılsa, gövdedeki delik bir yastıkla kolayca kapatılabilecek büyüklükte olur. Silahın cinsine, kalibresine ve atış mesafesine göre değişmekle beraber hafif silahların çoğu aliminyumun sadece birinci katını delecek güçtedirler. Çoğu saplanıp kalmaktadır. 3. Rapid dekomprasyon (hızlı basınç kaybı) ancak kapı, kapak, pencere patlaması gibi durumlarda ancak 25000 feet üzerinde etkili olabilmektedir. 3. Filimlerdeki gibi koltukların yerinden kopması insanların havalarda uçması durumu söz konusu değildir. 4. Yine de uçağa ateşli silahla binilmesi uygun değildir. 5. Abesle iştigal "ZAMAN"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
en iyisi ucakta silahla oynamamaktir, bizim magandalara duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KABİNDE SİLAH BULUNDURMAK HAVACILIK KURALLARINA GÖRE BAZI MUHAFİYETLER DIŞINDA ZATEN YASAK. BU ARADA UFAK BİR DELİK AÇILMASI 1 VEYA 1 DEN FAZLA OLMASI DİYE YAZILMIŞ SON DERECE YANLIŞ HER HALÜKARDA BASINÇ KAYBI VEYA DEĞİŞİMİ YAŞANABİLİR. BU ARADA SİLAHSIZ BARIŞ DOLU GÜZEL GÜNLER TEMENNİ EDİYORUM HEPİMİZE. DGR TRAINER63

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
UÇAKTA KURŞUN ATMAYA PEK GEREK YOK.KURALLAR UYGULANIYORSA GEREKTE KALMAZ. KİMSEDE KURŞUN SIKMAK ZORUNDA KALMAZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
UÇAKTA KURŞUN ATMAYA PEK GEREK YOK.KURALLAR UYGULANIYORSA GEREKTE KALMAZ. KİMSEDE KURŞUN SIKMAK ZORUNDA KALMAZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çok güzel cevap tebrik ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000