10 Aralık 2019, Salı 13:49:12

TUSAŞ'ta sivil uçaklara bakım yapılacak

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi TUSAŞ, sivil kuyruk tescilli hava araçları için ilk kez bakım yetkisi aldı.
  • Arkadaşlar bu bir teknik konudur TUSAŞ hiçbir zaman THY tekniğe rakip olmaz ancak kendi ürettiği sivil araçları en azından belirli bir süre bakım yapması gerek. artı milli güvenlik nedeniyle sivil bakim tesislerinde müdahale edilmemesi gereken kamu uçakları bulunuyor TUSAŞ ancak bunlara aday olur
  • Hem mantıklı hem de mantıksız. Mantıklı;bu gibi şirketlerin hızlı dönen sıcak para ihtiyacı olur. Mantıksız;bunun için yapacakları personel alımı ve yatirima değecek mi? Issız birakabilecegi bakım platformları da madalyonun diğer yüzü.
  • Dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı...
  • THY Teknik zaten yapıyor bu işi. TUSAŞ ne alaka? Hani Lockheed Martin olacaktınız? Lockheed Martin sivil uçak bakımı yapmıyor.
  • TUSAŞ’ın bu işlerle ne işi var Allah aşkına. Ülke sizden uçak istiyor, helikopter istiyor. Bu gelişme bir hayal kırıklığıdır. Kim çiziyor bu rotayı gerçekten çok ilginç. Varoluş sebebiniz, Türk milletinin sizden beklediği, bu ülkeye olan sorumluluğunuz çok daha farklı gelişmelerdir.
  • Merhabalar. Bu durum şahsi görüşümce Türkiye sivil havacılığının gelişmesine engel oluşturur bir durumdur. TUSAŞ gibi devlet kurumları sivil uçaklar için bakım yetkisi aldıkça özel bakım kuruluşları uzun vadede kapanmaya mahkum olacaktır. Tekel oluşacak ve birçok bakımcı işsiz kalmayla karşı karşıya gelecektir. Zira kim TUSAŞ ile rekabet edebilir ki... Çok karamsarım belki ama fikrimce TUSAŞ sadece ürettiği hava araçları için yetki almalı. Bunu da yıllar içerisinde TUSAŞ'ın onayladığı sivil kurumlara devretmeli. TUSAŞ gibi değerli kurumlar Türkiye sivil havacılığının gelişmesine ket vurmamalı, aksine önünü açmalıdır. Çünkü bu kurumun rekabet etmesi gereken aktörler Türkiye sivil havacılık bakım merkezleri değildir. Akıl akıldan üstündür. Yanlış düşünüyorsam lütfen yorumlayın. Her görüş değerlidir. Saygılar.
  • Değer katıyorsunuz kuruma tebrik ederdim..
  • seçim Loading:)

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi TUSAŞ, sivil hava araçları bakım için yetkilendirildi. TUSAŞ Lojistik Hizmetler Başkanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar neticesinde, sivil kuyruk tescilli hava araçlarına bakım hizmeti vermek üzere ilk kez Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı bakım kuruluşu yetki sertifikasını başarıyla teslim alındı. TUSAŞ, sözkonusu sertifika  ile birlikte,  Beechcraft 350 serisi uçaklar için bakım yetkisine sahip oldu. 

TUSAŞ özgün ürünlerinden sivil tip sertifikasyonu alacak olan hava araçlarının  işletilmesinde ya da müşterilere satışı sonrasında ihtiyaç duyacakları bakım hizmetleri için de gerekli bakım organizasyonu yetkisi ile ilgili alt yapı da sağlandı. TUSAŞ ayrıca, Gökbey sivil kuyruk işareti ile uçmaya başladığında bakım yapma yetkisi kapsamında ilave hava aracı tipi olarak tescillenmek için de gün sayıyor.

Hali hazırda TUSAŞ bünyesindeki Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü düzenlemeleri kapsamında devam eden proje ve uçuş faaliyetleri için gerek duyulan onaylı bakım organizasyonu ihtiyacı ile ilgili hava araçları tipleri de tescillenerek karşılanacak.

Onaylı bakım kuruluşu yetki kapsamında platform seviyesi tip tescilinin yanı sıra hava aracı komponentleri için de bakım faaliyetleri gerçekleştirilecek.

TUSAŞ'ta sivil uçaklara bakım yapılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Ömer Erdoğan ~ 4 yıl önce
Arkadaşlar bu bir teknik konudur TUSAŞ hiçbir zaman THY tekniğe rakip olmaz ancak kendi ürettiği sivil araçları en azından belirli bir süre bakım yapması gerek. artı milli güvenlik nedeniyle sivil bakim tesislerinde müdahale edilmemesi gereken kamu uçakları bulunuyor TUSAŞ ancak bunlara aday olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Levent ~ 4 yıl önce
Hem mantıklı hem de mantıksız. Mantıklı;bu gibi şirketlerin hızlı dönen sıcak para ihtiyacı olur. Mantıksız;bunun için yapacakları personel alımı ve yatirima değecek mi? Issız birakabilecegi bakım platformları da madalyonun diğer yüzü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saksağan ~ 4 yıl önce
Dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efes ~ 4 yıl önce
Sivil havacılık teknoloji anlamında bir şey Lee öğretebilir
THY Teknik ~ 4 yıl önce
THY Teknik zaten yapıyor bu işi. TUSAŞ ne alaka? Hani Lockheed Martin olacaktınız? Lockheed Martin sivil uçak bakımı yapmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış stratejiler ~ 4 yıl önce
TUSAŞ’ın bu işlerle ne işi var Allah aşkına. Ülke sizden uçak istiyor, helikopter istiyor. Bu gelişme bir hayal kırıklığıdır. Kim çiziyor bu rotayı gerçekten çok ilginç. Varoluş sebebiniz, Türk milletinin sizden beklediği, bu ülkeye olan sorumluluğunuz çok daha farklı gelişmelerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Havacı ~ 4 yıl önce
Merhabalar. Bu durum şahsi görüşümce Türkiye sivil havacılığının gelişmesine engel oluşturur bir durumdur. TUSAŞ gibi devlet kurumları sivil uçaklar için bakım yetkisi aldıkça özel bakım kuruluşları uzun vadede kapanmaya mahkum olacaktır. Tekel oluşacak ve birçok bakımcı işsiz kalmayla karşı karşıya gelecektir. Zira kim TUSAŞ ile rekabet edebilir ki... Çok karamsarım belki ama fikrimce TUSAŞ sadece ürettiği hava araçları için yetki almalı. Bunu da yıllar içerisinde TUSAŞ'ın onayladığı sivil kurumlara devretmeli. TUSAŞ gibi değerli kurumlar Türkiye sivil havacılığının gelişmesine ket vurmamalı, aksine önünü açmalıdır. Çünkü bu kurumun rekabet etmesi gereken aktörler Türkiye sivil havacılık bakım merkezleri değildir. Akıl akıldan üstündür. Yanlış düşünüyorsam lütfen yorumlayın. Her görüş değerlidir. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşte bu ~ 4 yıl önce
Değer katıyorsunuz kuruma tebrik ederdim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seçim ~ 4 yıl önce
seçim Loading:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000