19 Eylül 2020, Cumartesi 17:34:40

TUSAŞ, Hürjet için İngilizlerle sözleşme imzaladı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ), HÜRJET Jet Eğitim Projesi kapsamında İngiltere merkezli Stirling Dynamics şirketi ile yeni bir sözleşme imzaladı.
  • Oradan buradan parça,teknoloji,ekipman,hammadde,destek alıyorsan yapmak istediğin şeylere de yerli ve milli deyip yalan söylemeyeceksin o zaman...
  • Onca icat yapan ülkeler,firmalar parçaları kendi yapamaz öyle mi? Mersedes en iyi motoru yapıyor ama reno'ya motor yaptırıyor niye maliyeti ucuz olduğundan. Ayrıca bizim gibi ülkelere vergi muafiyeti,ucuz işçilik ve yemleme nedeniyle iş veriyorlar sonra yaptırdıklarını uçak,motor,araba vs olarak bize geri milyarlarca dolara geri satıyorlar bilmiyorsan öğren !
  • Allah uçağımızı İngilizlere satmayıda nasip etti. Hala saçma yorumlar yapanlar var.
  • Aferim yene yanlış adım
  • Aha size yerli ve milli bir kazik daha! Gehhh bili bili bili......
  • Hala yerli ve milli yalanlarini yutan var mi?
  • Ne kadar gereksiz yorumlar. Arkadaşlar önce küçüğü bir şekilde yapılana kadar ayıya dayı diyeceksin. Büyük üçak yaparken basacaksın tekmeyi. Teknolojiyi ve bilgiyi direkt transfer edemezsin, çaktırmadan alacaksın.
  • Pek de yerli ve milli olmuyor anlaşılan. Böyle olması normal, ancak yalan söylemeye ne gerek var?
  • Eeee hani uçak,jet, helikopter,motor vs yerli ve milliydi ne oldu,niye oradan buradan destek alıyoruz? Hayatları palavra ama yiyen makarnacı,kömürcü çok hamdolsun.
  • Abd uçağı F35 i kaç ülke yapıyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ), HÜRJET Jet Eğitim Projesi kapsamında İngiltere merkezli Stirling Dynamics şirketi ile yeni bir sözleşme imzaladı.

Söz konusu sözleşme kapsamında Stirling Dynamics, HÜRJET programı için yük ve aeroelastik alanlarında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ne teknik destek sağlayacak. Edinilen bilgiye göre; bu sözleşme, HÜRJET’in Ön Tasarım Gözden Geçirme (Preliminary Design Review/PDR) aşamasına kadar Stirling Dynamics tarafından sağlanan önceki desteğe dayanıyor.

SavunmasanayiiST'de yer alan habere göre; Yeni sözleşme kapsamında şirket, Kritik Tasarım Gözden Geçirme (Critical Design Review/CDR) aşamasına kadar TUSAŞ’ın mühendislik ekibini destekleyecek.

Stirling’in Havacılık ve Uzay Teknik Hizmetler İş Birimi Müdürü Henry Hackford, “Yerli uçak geliştirme programlarında yeniden TUSAŞ ile çalışma fırsatına sahip olduğumuz için çok mutluyuz. HÜRJET sözleşmesi, TUSAŞ ile uzun süredir devam eden bir diyaloğun gerçekleştirilmesidir ve bize temel güçlerimizi göstermemiz için olağanüstü bir fırsat sağlar.” ifadelerinde bulundu.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterinde bulunan T-38 uçaklarının yerini alması için geliştirilen HÜRJET; tek motorlu, süpersonik ve gelişmiş bir jet tekamül uçağıdır. HÜRJET’in ilk uçuşunu, 2022 yılında gerçekleştirmesi planlanmaktadır.

HÜRJET Proje Takvimi Ne Durumda?

Başlangıcı (T0) Ağustos 2017’de yapılan HÜRJET Projesi kapsamında; Şubat 2019’da “Ön Tasarım Gözden Geçirme (Preliminary Design Review/PDR)” faaliyetlerinin (T0+18), Ağustos 2020’de “Kritik Tasarım Gözden Geçirme (Critical Design Review/CDR)” faaliyetlerinin (T0+36) ve Ağustos 2021’de TRR/FTRR faaliyetlerinin (T0+48) tamamlanması, Şubat 2022’de ilk prototipin (T0+54) ve Ağustos 2022’de ikinci prototipin (T0+60) ilk uçuşlarını gerçekleştirmesi hedeflenmişti.

HÜRJET Projesi kapsamında 2019 yılına kadar; kavramsal tasarım faaliyetleri, rüzgar tüneli testleri, spin tüneli testleri ve mock-up üretimi başarıyla gerçekleştirildi. 2019 yılı içerisinde ise önemli bir başarı kaydedilerek HÜRJET Uçağının “Ön Tasarım Gözden Geçirme (Preliminary Design Review/PDR)” faaliyetleri başarıyla tamamlandı.

TUSAŞ, Hürjet için İngilizlerle sözleşme imzaladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

palavra ~ 3 yıl önce
Oradan buradan parça,teknoloji,ekipman,hammadde,destek alıyorsan yapmak istediğin şeylere de yerli ve milli deyip yalan söylemeyeceksin o zaman...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 3 yıl önce
Senin gibilerle bu ülke karış ilerleyemez emin ol...birbirleri ile milyar dolarlık davaları olan farklı ülke menşei firmalar bile üretim maliyeti için birbirlerinden ekipman satın alırlar dünyada hicbir parça araç gereç araba uçak vs yerli değildir lakin yerli üretilmiştir çoğu teknik parçaları her firma başka ülkelerden satın alır,akıl fukarası insanlarımızada akıl ver Allahım....
Mustafa yazana ~ 3 yıl önce
Asıl senin gibi yalancıları destekleyenlerle bu ülke ilerleyemez sen ona emin ol önce...
avar'a ~ 3 yıl önce
Onca icat yapan ülkeler,firmalar parçaları kendi yapamaz öyle mi? Mersedes en iyi motoru yapıyor ama reno'ya motor yaptırıyor niye maliyeti ucuz olduğundan. Ayrıca bizim gibi ülkelere vergi muafiyeti,ucuz işçilik ve yemleme nedeniyle iş veriyorlar sonra yaptırdıklarını uçak,motor,araba vs olarak bize geri milyarlarca dolara geri satıyorlar bilmiyorsan öğren !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737ci ~ 3 yıl önce
Allah uçağımızı İngilizlere satmayıda nasip etti. Hala saçma yorumlar yapanlar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngiliz ~ 3 yıl önce
Aferim yene yanlış adım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Crancy ~ 3 yıl önce
Aha size yerli ve milli bir kazik daha! Gehhh bili bili bili......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kot 787 ~ 3 yıl önce
Hala yerli ve milli yalanlarini yutan var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dark_Angel ~ 3 yıl önce
Ne kadar gereksiz yorumlar. Arkadaşlar önce küçüğü bir şekilde yapılana kadar ayıya dayı diyeceksin. Büyük üçak yaparken basacaksın tekmeyi. Teknolojiyi ve bilgiyi direkt transfer edemezsin, çaktırmadan alacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dark Angel yazana ~ 3 yıl önce
Onlar da aptaldı çaktırmadan almana göz yumacaktı. Hiçbir gelişmiş ülke başkasına hele ki geri kalmış ülkeye güçlensin,kalkınsın diye teknoloji ve bilgisini tam olarak vermez verirse pazarı azalır,onlara olan bağımlılık biter ve kendilerine ileride sorun çıkarma riski oluşur. Olmayan aklınla ahkam kesiyorsun asıl sen gereksiz yorum yapıyorsun.
Hımmm ~ 3 yıl önce
Pek de yerli ve milli olmuyor anlaşılan. Böyle olması normal, ancak yalan söylemeye ne gerek var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Palavra ~ 3 yıl önce
Eeee hani uçak,jet, helikopter,motor vs yerli ve milliydi ne oldu,niye oradan buradan destek alıyoruz? Hayatları palavra ama yiyen makarnacı,kömürcü çok hamdolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daywalker34 ~ 3 yıl önce
Abd uçağı F35 i kaç ülke yapıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000