20 Şubat 2019, Çarşamba 08:43:50

Türkiye-Moldova arasında kimlikle seyahat dönemi

Türkiye ile Moldova arasında, kimlikle seyahat dönemi başladı. İki ülke arasındaki turist sayısına olumlu yansıması beklenen kimlikle seyahatin, özellikle Moldova'dan gelen turist sayısını artırması bekleniyor.
  • Benim vatandaşım ABD Almanya Hollanda Fransa Belçikada gümrük polisi önünde köpeklerle aranırken yeşil pasaporta bile vize alınan ülkelerde dinin ne diye ilk soru sorulurken adamlar kimlikleriyle vize bile almadan (kapıda vize) ülkeye giriş yapyor. moldova ne etiyopya olsun kardesim.
  • itibardan tasarruf etmediğimiz halde avrupa birliği ülkeleri hala vize soruyor bize. demek ki, biraz daha itibar gerekli. bunun için kredi alıp havaalanı inşa edelim.
  • Güzel hizmet, teşekkürler. BATI hayranı troller yine çamur atma derdine düşer şimdi
  • Moldova'ya kimlikle gitmek bize ne fayda getirecek ki? Biz, mesela Almanya'ya,Fransa'ya niye kimliksiz gidemiyoruz da onlar ülkemize kimlikleriyle gelebiliyor? Demek ki onlara ne kadar muhtacız ki vatandaşlarının kimlikle gelmelerine izin veriyoruz. Bir ülkeye,topluma paradan,puldan önce şeref,haysiyet lazım. Yazık.
  • Anca Moldova,Gürcistan vs gibi ülkelerle kimlikle seyahat anlaşmaları yaparlar. Gelişmiş ülkeler ile niye yapamıyorlar? Neden ab üyesi ülkelerin çoğunun vatandaşları buraya kimlikleriyle gelebiliyor da biz oraya binbir zorlukla,vizeyle gidebiliyoruz? Üstelik vergi vermeden ev,arsa da alabiliyorlar. Nerede mütekabiliyet? Hani güçlenmiştik,zenginleşmiştik,herkes bize gıpta ediyordu? Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür gerisi palavradır...
  • KKTC, GÜRCİSTAN,UKRAYNA vee MOLDOVYA...Putin isterse 180 $ istesin !
  • Bekcika almanya franse vs vs gelesinlerde nereye giderse gitsinler. Not: aktrollar icin dedim:))
  • Niteliksiz ucuz igücü rahatça ülkemize girecek, işsiz sayımız artacak. kayıtsız bir sürü daha kaçak işçi ülmemizde barınacak. kanuni kalış sürelerini aşsalarda cezasını öderiz diye kalmaya devam edecekler.....yani bir sürü yeni soruna davetiyeden başak birşey değil
  • Gitmeye değer mi,bilen varsa yeşillendirsin.
  • Çöp ülke, gezilecek görülecek hiçbir şey yok Kişinev'de. Kimlikle olsa ne olacak!

Türkiye ile Moldova arasında başlayan karşılıklı kimlikle seyahat döneminde, Moldova'dan gelecek turist sayısının 200 bin kişinin üzerine çıkması bekleniyor. Türkiye'ye Moldova'dan gelen turist sayısı geçen yıl yüzde 13.25 artışla 194 bin kişiye yükseldi.

Türkiye'ye geçen yıl 194 bin Moldovalı turist geldi ve bu turistlerin 40 bini İstanbul'u ziyaret edenlerden oluştu. Bu yıl Moldova'dan Türkiye'ye gelecek turist sayısının kimlikle seyahatin etkisiyle 200 bini geçmesi bekleniyor. Türkiye'ye 2016 yılında 140 bin, 2017 yılında 171 bin Moldovalı gelmişti. Bir saat uçuş süresi olan Kişinev - İstanbul arasında her gün üç uçuş bulunuyor. Dün itibariyle kimlikle Moldova'ya giriş yapacak vatandaşlar her 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz kalabilecek.

Türkiye-Moldova arasında kimlikle seyahat dönemi

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Onur Gurur ~ 5 yıl önce
Benim vatandaşım ABD Almanya Hollanda Fransa Belçikada gümrük polisi önünde köpeklerle aranırken yeşil pasaporta bile vize alınan ülkelerde dinin ne diye ilk soru sorulurken adamlar kimlikleriyle vize bile almadan (kapıda vize) ülkeye giriş yapyor. moldova ne etiyopya olsun kardesim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo ~ 5 yıl önce
itibardan tasarruf etmediğimiz halde avrupa birliği ülkeleri hala vize soruyor bize. demek ki, biraz daha itibar gerekli. bunun için kredi alıp havaalanı inşa edelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk 1071 ~ 5 yıl önce
Güzel hizmet, teşekkürler. BATI hayranı troller yine çamur atma derdine düşer şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp ~ 5 yıl önce
Adamsan batı'nın hiçbir icadını kullanmazsın diyeceğim de işinize gelmez. Onların icatlarını tonla para saçıp almaya onlarla birbirinize hava atmaya alışmış mahluklarsınız zira...
havagazı ~ 5 yıl önce
Moldova'ya kimlikle gitmek bize ne fayda getirecek ki? Biz, mesela Almanya'ya,Fransa'ya niye kimliksiz gidemiyoruz da onlar ülkemize kimlikleriyle gelebiliyor? Demek ki onlara ne kadar muhtacız ki vatandaşlarının kimlikle gelmelerine izin veriyoruz. Bir ülkeye,topluma paradan,puldan önce şeref,haysiyet lazım. Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FOadayAdayıBurak ~ 5 yıl önce
Büyük devlet olsan Almanyaya kimlikle gidersin ama başımızdakilerin sayesinde büyüklük sadece TRT dizilerinde. İmzayı atmasaydım keske Singapura gitseydim yuksek lisansımı yapsaydım.
Türk 1071 ~ 5 yıl önce
Sen gitmezsin Moldovaya olur biter. Böyle bir hizmet olmada da ‘her yere vize isteniyor’ diyen zihniyetin elemanısın
Kimlik ~ 5 yıl önce
Anca Moldova,Gürcistan vs gibi ülkelerle kimlikle seyahat anlaşmaları yaparlar. Gelişmiş ülkeler ile niye yapamıyorlar? Neden ab üyesi ülkelerin çoğunun vatandaşları buraya kimlikleriyle gelebiliyor da biz oraya binbir zorlukla,vizeyle gidebiliyoruz? Üstelik vergi vermeden ev,arsa da alabiliyorlar. Nerede mütekabiliyet? Hani güçlenmiştik,zenginleşmiştik,herkes bize gıpta ediyordu? Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür gerisi palavradır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gagavuzya ~ 5 yıl önce
KKTC, GÜRCİSTAN,UKRAYNA vee MOLDOVYA...Putin isterse 180 $ istesin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 5 yıl önce
Bekcika almanya franse vs vs gelesinlerde nereye giderse gitsinler. Not: aktrollar icin dedim:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 5 yıl önce
Niteliksiz ucuz igücü rahatça ülkemize girecek, işsiz sayımız artacak. kayıtsız bir sürü daha kaçak işçi ülmemizde barınacak. kanuni kalış sürelerini aşsalarda cezasını öderiz diye kalmaya devam edecekler.....yani bir sürü yeni soruna davetiyeden başak birşey değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KIV ~ 5 yıl önce
Gitmeye değer mi,bilen varsa yeşillendirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No ~ 5 yıl önce
Hayir, az gelismis, turizmin baslangic seviyesinde oldugu tipik bir dogu blogu sehridir Kisinev.
Ben gittim ~ 5 yıl önce
ne aradığına bağlı
Romanya ~ 5 yıl önce
Sonuçta Türkiye ile Azerbaycan/KKTC/Nahcivan nasılsa Romanya ile Moldavya da böyledir. Devlet farklı, halk aynı, Rumen. Ayrıca Moldova diye bir ülke de yoktur, söz konusu ülkenin adı Moldavya'dır adı. Moldova; ülkenin ingilizce ismidir ( Usame bin Ladin - Osama ben Laden gibi ). Burası ise Türkçe yayın yapan bir internet sitesi.
Leman ~ 5 yıl önce
Çöp ülke, gezilecek görülecek hiçbir şey yok Kişinev'de. Kimlikle olsa ne olacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kezban'a ~ 5 yıl önce
Kizlari cok guzel diye cop oldu sanirim. Tahtiniz sallaniyor hanimcigim, sizi 10a katlar oranin bayanları
FOadayı ~ 5 yıl önce
Belki adam escinsel nerden biliyorsun kız aradıgını, aramızda escinsel yok mu diyelim simdi ?
Kezban rumuzluya ~ 5 yıl önce
Leman 'in disi oldugundan neden eminsin bu kadar ? Erkektir belki. Bir de laf sokmus Kezban diye. Simdi ben Adriana Lima rumuzuyla yazsam imza isteyeceksin demek ki.
Tanya ~ 5 yıl önce
Ne demek 'ülke değil',Moldova şöyle böyle? Gezilecek bir yer değil? Yani siz gittiniz mi? Bu sözlerle ordaki insanlara aşaliyorsunuz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000