17 Mart 2024, Pazar 09:28:15

"Türkiye'den KAAN alabiliriz"

Milli Muharip Uçak'tan övgüyle söz eden Asya ülkesi, "Türkiye'den KAAN tedarik edebiliriz çünkü biz dostuz" dedi. Türkiye'nin, kendi silahını üretme kabiliyetine sahip tek Müslüman millet olduğu vurgulandı.
  • Ak parti , seçim öncesi reklam yapmak amacıyla , dışardan üç beş kişiye para yedirerek söylettirmiştir bunu. Daha bu ülkede kullanılmaya başlamayan uçağı hangi salak ülke almak istesin ki.
  • Bu kanal troll kanal bilginize sunarım.
  • Cok fazla konuşuyorsun. İngiltere de yapıyor git onlarin haberine yorum yap burası ilgilendirmiyor seni. Türk platformu burası. Zoruna gitmesin
  • Taylandlı bile bizi çözmüş gazla çalıştığımızı anlamış.Yalanlara, yalancılara inanan beyin fakirleri, aleyhimize ne varsa yapan abd sayesinde uçak,motor,helikopter vs yapılıyor,teknoloji,ekipman vs hepsi onlardan. Kabile reisi Kanada ve Amerika ambargoyu kaldırdı diye memnunum demedi mi? Sülale boyu abd vatandaşı olan,Thy ve Tusaş'a fetocuları dolduran,mobbing sever temel atıp tutuyor ama bizi kıskanan gıpta eden Almanya'nın Eurofighter için izin vermesini bekliyoruz,S 400'leri geri verin diyen abd ile de F 35 almak için de tırmalıyoruz. Biri de Saab'ı örnek vermiş, teknolojide belli bir seviyede olan bir ülke kendinden daha ileri başka bir ülkeden destek alıyor yani gidip de geri kalmış bir ülkeden almamış, peki biz teknolojide neredeyiz? Patentli ne yapıyoruz?Dünya'da belki de en iyi araba motorunu mersedes yapıyor ama c serisinin motorlarını reno'ya yaptırıyor niye? Reno da bazı tır motorlarını volvo'dan alıyor,niye? Ülke kasıtlı olarak kötü yönetildiği için ekonomik olarak tarihin en rezil döneminde, enflasyon,ithalat dış borç,cari açık,rekor kırıyor,adalet,hukuk, eğitim bitmiş,ülkenin uyuşturucu, suç,mafya,yolsuzluk,rüşvet ile adı anılıyor en basit şeyleri bile ithal ediyoruz,eğitimli insanlara giderlerse gitsinler diyoruz hal böyle iken hangi eğitim sistemi ve kalitesiyle,yetişmiş insan gücü azlığı,liyakatsizlik,torpil,komik bütçeyle patenti bize ait teknolojik şeyleri nasıl yapabiliriz? Damadın ihalarını da Rusya boyuna vuruyor. Abd F 22 projesi için 60 milyar dolar bütçemiz var gerekirse 200 milyar dolara çıkarız diyor biz de yıllık %8 faizle 500 milyon dolar borç alacak hale gelmişiz sonra uçak şu bu yaptık hem de yerli ve milli. Seçim öncesi atış serbest,yiyen çok hamdolsun...
  • Seçim var lo
  • Daha durun bakalım , ikinci uçuşunu bile yapamadı dışarıya satmak için motoru yok motorsuz bir uçağı ne yapaçaksınız.Allah akıl versin size

İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren Milli Muharip Uçak KAAN'ın sesi Asya'da da yankılandı.

PPTV HD 36 televizyonuna mesaj gönderen izleyiciler, KAAN'dan övgüyle söz etti.

Taylandlıların mesajını okuyan spiker, Türklerin başarısıyla gurur duyduklarını söylerken, "Sizleri gururla takip etmeye devam edeceğiz." şeklinde mesajlar verdi.

Türkiye'ye KAAN övgüleri

Türkiye'nin, kendi silahını üretme konusunda öncü ve tek Müslüman millet olduğunun altı çizildi.

ABD'nin Türkiye'ye F-35 vermemekle hata yaptığını söyleyenler de oldu. Türkiye'nin, bundan sonra kimseden savaş uçağı almasına gerek kalmayacağı belirtildi.

Tayland halkı, Türkiye'nin bu alanda artık kendi kendine yetebilen bir ülke haline geleceğini vurguladı.

"Türkiye'den tedarik edebiliriz çünkü dostuz"

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) imza attığı uçağın tasarımına dikkat çekilen yorumlarda şu ifadeler kullanıldı:

ABD bize F-35 savaş uçağı satmaz, ancak Türkiye'den KAAN tedarik edebiliriz çünkü biz dostuz. Türk halkının mutluluğu bizi de mutlu ediyor.

F-35 programından çıkarılan Türkiye, bazı uçak parçalarını üretme kapasitesine zaten sahip.

13 dakika havada kaldı

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, KAAN'ın ilk uçuşunda 13 dakika havada kalarak 8 bin feet irtifada 230 knot hıza ulaştığını bildirmişti.

Kotil, "Bu yolda bizlerin yolunu açan Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'a ve KAAN'ımız için başından beri büyük özveriyle çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma ve ailelerine teşekkür ederim." ifadelerine yer vermişti.

5 ülke arasında yer alacak

Milli Muharip Uçak KAAN ile Türkiye, 5'inci nesil seviyesinde uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak.

"Biz de üretmeliyiz: Güney Kore'den farkımız yok"

Öte yandan Tayland'ın da bu tür uçaklar üretebilmesi gerektiğine ilişkin mesajlar paylaşıldı.

Devletin böylesi projeleri desteklemesi gerektiği belirtilerek, Tayland'da yetenekli insanların varlığından söz edildi.

Tayland'ı "ilham kaynağı" olarak tanımlayan Asya ülkesindeki halk, Güney Kore'den bir farklarının olmadığını kaydetti.

Süpersonik hızda hassas vuruş kabiliyeti

KAAN, insansız hava araçları, havadan ihbar, kontrol gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilecek.

Yeni nesil silahlarla havadan havaya muharebe, süpersonik hızda dahili silah yuvalarından hassas vuruş gerçekleştirebilecek KAAN, yapay zeka ve nöral ağ desteğiyle artırılmış muharebe gücü sağlayacak.

"Türkiye'den KAAN alabiliriz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Yalaza ~ 1 ay önce
Ak parti , seçim öncesi reklam yapmak amacıyla , dışardan üç beş kişiye para yedirerek söylettirmiştir bunu. Daha bu ülkede kullanılmaya başlamayan uçağı hangi salak ülke almak istesin ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AkBankamatikçi ~ 1 ay önce
Bu kanal troll kanal bilginize sunarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyvah eyvah ~ 1 ay önce
Cok fazla konuşuyorsun. İngiltere de yapıyor git onlarin haberine yorum yap burası ilgilendirmiyor seni. Türk platformu burası. Zoruna gitmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 1 ay önce
Taylandlı bile bizi çözmüş gazla çalıştığımızı anlamış.Yalanlara, yalancılara inanan beyin fakirleri, aleyhimize ne varsa yapan abd sayesinde uçak,motor,helikopter vs yapılıyor,teknoloji,ekipman vs hepsi onlardan. Kabile reisi Kanada ve Amerika ambargoyu kaldırdı diye memnunum demedi mi? Sülale boyu abd vatandaşı olan,Thy ve Tusaş'a fetocuları dolduran,mobbing sever temel atıp tutuyor ama bizi kıskanan gıpta eden Almanya'nın Eurofighter için izin vermesini bekliyoruz,S 400'leri geri verin diyen abd ile de F 35 almak için de tırmalıyoruz. Biri de Saab'ı örnek vermiş, teknolojide belli bir seviyede olan bir ülke kendinden daha ileri başka bir ülkeden destek alıyor yani gidip de geri kalmış bir ülkeden almamış, peki biz teknolojide neredeyiz? Patentli ne yapıyoruz?Dünya'da belki de en iyi araba motorunu mersedes yapıyor ama c serisinin motorlarını reno'ya yaptırıyor niye? Reno da bazı tır motorlarını volvo'dan alıyor,niye? Ülke kasıtlı olarak kötü yönetildiği için ekonomik olarak tarihin en rezil döneminde, enflasyon,ithalat dış borç,cari açık,rekor kırıyor,adalet,hukuk, eğitim bitmiş,ülkenin uyuşturucu, suç,mafya,yolsuzluk,rüşvet ile adı anılıyor en basit şeyleri bile ithal ediyoruz,eğitimli insanlara giderlerse gitsinler diyoruz hal böyle iken hangi eğitim sistemi ve kalitesiyle,yetişmiş insan gücü azlığı,liyakatsizlik,torpil,komik bütçeyle patenti bize ait teknolojik şeyleri nasıl yapabiliriz? Damadın ihalarını da Rusya boyuna vuruyor. Abd F 22 projesi için 60 milyar dolar bütçemiz var gerekirse 200 milyar dolara çıkarız diyor biz de yıllık %8 faizle 500 milyon dolar borç alacak hale gelmişiz sonra uçak şu bu yaptık hem de yerli ve milli. Seçim öncesi atış serbest,yiyen çok hamdolsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hacı ~ 1 ay önce
Seçim var lo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Galler ~ 1 ay önce
Lo nedir kral?
Eyvah eyvah ~ 1 ay önce
Daha durun bakalım , ikinci uçuşunu bile yapamadı dışarıya satmak için motoru yok motorsuz bir uçağı ne yapaçaksınız.Allah akıl versin size

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 1 ay önce
Ucagi yapan motorunuda elbette yapar.Yaptigimiz ucaktan Amerikan emperyalizminden rahatsiz olan yabancilar bile gurur duyarken icimizde bunu yasayamayanlara eyvahlar olsun!!!
Akıl ~ 1 ay önce
Allah önce sana akıl versin, Tayland lı kadar yürek, inanç yok içinde
El turco ~ 1 ay önce
Bunu yazan doĝru mu deģilmi anlamak zor. Daha tamamen motor yapma gücünde değiliz, bence önce kendimize 1000 savaş jetimizi envantere almalıyız. Satmayı da sonraki plana.
Platon ~ 1 ay önce
Of ya, memleket angut ve embesil kaynıyor. Bu eyvah eyvah denen angut, motoru yoktu da neyle uçtu lan? Yahu azcık sevin bu ülkeyi, gurur duyun be.
Bu şekilde ki yorumlara gülüyorum ~ 1 ay önce
Ne diyelim motor yok uçağı yapmayın motoru da geliştirmeyin mi diyelim.. Hepsi bitince de bunlar zaten Ecevit zamanının projeleri mi diyelim.. Eksiğini mi arayalım..Yahu siyasetten nefret ediyorum ama bu kafaları hiç anlayamıyorum.. Samimi soruyorum bu uçağın yerli motoru yapılınca 5.nesil olacak şekilde görev yapacağına gerçekten inanmıyor musunuz? Herkes işine odaklanmış çalışıyor yani haber olduğu ve övüldüğü zaman neden bundan rahatsızlık duyuluyor!
Pehhh ~ 1 ay önce
Senin gibi yorum yapan asalaklara gülüyorum sadece
Exel ~ 1 ay önce
Motorunu senden çıkarmayı unuttuk
Filhakika ~ 1 ay önce
Daha çoook düşman çatlatacağız... Motoru da geliyo merak etme... O zaman ne diyeceksin merak ediyorum... olumsuz konuşup yıkıcı olacağına yapıcı ol... Ya hayır söyles ya sus
Poyraz ~ 1 ay önce
Çekemeyenler bir tarafına çanak anten taktırsın.Harika uçuş yaptı.İzlemeye devam edin. Türkler geliyor.
Çekemeyen anten taktırsın ~ 1 ay önce
Elin yabancısı över içimizdeki zihniyeti bozuklar çamur atmaya kalkarlar şu ülkeden kazandığınız 1 kurus yaramasın
Akıl ~ 1 ay önce
Allah sana akıl fikir versin, İsveç yıllardır Saab markası ile dünyaya uçak satıyor, motoru amerikan, kaldıki kendi motorumuz yapacağız. Sahi seni bu kadar üzen nedir acaba. Daha önce uçak yapıyorduk ta motorunu mu unuttuk.
plnnr ~ 1 ay önce
Bayraktara da oyle diyordunuz Azerbaycan Ermenistan savasini 15 gunde, Libyada Italyan Fransiz destekli gucleri 1 ayda, Ruslarin ilk etap gonderdigi kara gucunu 1 haftada yok etti. Bir bitmediniz alkolikler
M Kemal Kaygılı ~ 1 ay önce
Ben ülkemi seven bir Türk vatandaşı olarak bırakın uçağın havada uçmasını bugüne kadar yapmaya cesaret edilmeyen düşüncesini bilr gurur verici buldum
Bence de eyvah ~ 1 ay önce
O değilde mühendisleri Namaz kılıyor başı kapalı kızlar da çalışıyor yapımında! o Kaan mıdır nedir Daha çok var bizim havaya çıkmamıza .! Elin Avrupalısı 100 yıldır hava da .! Bizden olmaz arkadaş ! Laiklik gidiyor zaten .. yemişim uçağını Silahını topunu tüfeğini … Heykel neyimize yetmiyor bizim! Ah ah .. Laik ülkemi ne hale getirdiler arkadaş! Ne güzeldi o eski günler
Yorumcu ~ 1 ay önce
Beni günaha soktun sabah sabah aaah bir bilsen ne küfürler yedin
Tarkan sert ~ 1 ay önce
Kardeş motorsuz uçalar ucmazlar.Hatirlatim Tai Airbus 320 ve Boing 737 motoru yapıyor.1987 den beri.
Frt ~ 1 ay önce
Arkadaşım boş konuşmuşsun birşey söyleyeceksin ama bilmiyorsun şu anda o uçağın havalanmasi bile başlı başına bir olay evet motor sıkıntı Amerikan motoru olduğu için izin vermezse satamayiz ama Eskişehir TEİ de motor çalışmaları da devam ediyor ayrıca yorum yapan diğer arkadaşa Azerbaycan da sadece İHA değil karadan Türk askeri girdiği için aldık Karabağ'ı İHA ile de gurur duyuyorum
Kaptan yazana ~ 1 ay önce
Amerikan emperyalizminden bahsediyorsun da bu ülkeyi yöneten zat abd bize ambargoyu kaldırdı diye memnunum demedi mi,uçak,motor ne varsa çoğu parçaları Abd'den alınmıyor mu,teknoloji oradan gelmiyor mu? Abd feto ve pkkya alenen destek veriyorken onlara tepki veremeyen,F 16 alacağız diye İsveç konusunda dansöz gibi dönen, F 35 ve Eurofighter almak için takla atan,S 400 leri kullanamazsın diyen ABD'ye tepki veremeyen kimdi? Ap,Dp, Anap,Dyp,Mhp,Refah,Akp ve başındakiler Amerikan emperyalizminin ürünü değil mi? Bunlar Amerika ne derse onu yapmıyor mu? Trump rahibi bırak deyince saraydaki bırakmadı mı? Sen herkesi kendin gibi sersem mi sanıyorsun?
Tarkan sert'e ~ 1 ay önce
Tai o şirketlere yurtdışından teknik destek verilerek motor değil motor ve bazı parçalar yapıyor niye ucuz işgücü,maliyet ve yemleme için be ahmak be gafil!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000