02 Ocak 2019, Çarşamba 11:22:42

Türkiye-Çin arasındaki uçak seferleri ikiye katlanacak

Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, 2018’in Çin-Türkiye ilişkilerinde, ikili ziyaretler, tanıtım faaliyetleri, Çinli turist sayısının artışı bakımından çok hareketli geçtiğini belirtti. Önen, iki arasındaki uçak seferlerinin artarak devam edeceğini ifade etti.
  • Ya getirmeyin şu çinlileri Türkiye’ye. Bunlar hırsız, dolandırıcı, sahtekar. Bakın dünyanın sonunu bu Çinliler getirecek. Bunların önünü kesmek lazım. Dünyaya açılmalarını engellemek lazım.
  • Çin e uçmak Onur lü bir davranış olur .Allah yolunuzu açık etsin.
  • Bu hattı Onura verirlerse yazıklar olsun. Thy her türlü zarar noktaya uçsun ama karlı noktalara gelince low costlar mi uçacak
  • Allah’tan korkmayan sizleri Çinden gelen borça sattınız Doğu türkistanlı kardeşlerimizi Yazıklar olsun
  • 3 milyon Uygur türkü Çin’in nazi kamplarında İnsanlık dışı işkencelere maruz kalırken seyahat etme hakkı yokken Çin ile ticaretİ daha da güçlendirin Allah’tan değil Çinlilerden korkan yalan Müslümanlar para için verin herşeyinizi
  • Önce maaşları yatır sonra çin çan çon. Çalışanına saygın yok onur air.
  • iş için Çin'e gideceğim. Amerika, Kanada dahil, bu kadar zor vize alabildiğim başka bir ülke yok. Devlet kuruluşundan davet mektubu, cv yazar gibi tüm öğrenim hayatı, ve onaylı diploma sureti, tüm çalıştığın yerlerin isimleri adresleri ve çalışma yılların, belgeleriyle. Oha diyosunuz. Biz de onlara aynısını uygulayabilecek miyiz sizce ?
  • Çin e tursit vizesine başvuru şansın yok çünkü kabul etmiyorlar. Gel gör ki biz adamlardan daha çok turist çekelim diye uğraşıyoruz.
  • Onur Çin' e uçacağız diyerek kaç senesini harcadı bu sebeble kaç kere Çince bilen kabin memuru alıp onları Elazığ, Malatya, Cidde seferlerinde kullandı. Yazık etti hepsine... Seneler geçti hala Çin' e uçacak !!! Onur ilk önce kendi rotalarına gecikmesiz uçuşlar gerçekleştirsin... Yolda kaybolur uçak Çin' e gideceğim derken :)) Kullandığı uçak kapasitelerini kabin içerisinde aşırı koltuk koyarak zorlayan bir zihniyetin olduğu şirketle 1 saatlik uçuşlar geçmiyor, kaldı ki Çin !!!
  • Havacilik piyasasinda bitmis 330 lar, chartera dusmusler

Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, 2018’in Çin-Türkiye ilişkilerinde, ikili ziyaretler, tanıtım faaliyetleri, Çinli turist sayısının artışı bakımından çok hareketli geçtiğini belirterek, "2018, Çin-Türkiye ilişkilerinde rekorlar yılı oldu." dedi.

Pekin Büyükelçisi Önen, 2018’de Çin ve Türkiye arasındaki diplomasi, turizm ve kültür alanındaki gelişmeleri AA muhabirine değerlendirdi.

2018’de ikili ilişkilerin ivme kazandığını, Türkiye ile Çin makamları arasında en alt seviyeden en üst seviyeye binin üzerinde görüşme yapıldığını ifade eden Önen "2018 Çin-Türkiye ilişkilerinde rekor yılı oldu. Hem üst düzey ziyaret anlamında rekor yılı oldu. Hem toplamda yapılan aktivite sayısında rekor yılı oldu. Turist sayısında rekor yılı oldu. Bütün ekibimizle hedefimize kilitlenmiş durumdayız. 2019'un bu rekorları yukarı çıkarabileceğimiz, daha fazla Çinliyi Türkiye'ye göndereceğimiz, daha fazla ikili anlaşmaları imzalayabileceğimiz bir yıl olmasını temenni ediyoruz. En önemli hedeflerimizden biri de Çin'in Türkiye'ye devlet ziyareti gerçekleştirmesi. Onun için de bir yandan çalışmaları yürütüyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in son yıllarda artan görüşmelerinin yanı sıra Türkiye’den Çin'e meclis başkanı ve 7 bakan düzeyinde, Çin’den de Türkiye’ye 3 bakan ve 3 bakan yardımcısı düzeyinde ziyaret yapıldığını dile getiren Büyükelçi Önen, “Bu ziyaretler neticesinde gerek siyasette, gerek ekonomide, gerek ticari faaliyetlerde, gerek kültürel alanda bir çok aktivite yapıldı. Bu aktiviteler de bu görüşmelere yansımış oldu.” ifadelerini kullandı.

2018 'de Türkiye’nin tanıtımı faaliyetleri 3 milyon Çinliye ulaştı

Büyükelçi Önen, Türkiye’nin Çin’de tanıtımı konusunda gerek medya organları gerekse WeChat, Weibo gibi sosyal medya platformları üzerinden yoğun çalışmalar yapıldığına işaret ederek, “Bir yıl boyunca kullandığımız tanıtım platformlarına etkileşim olarak baktığımız zaman yaklaşık 3-3,5 milyon insana ulaştığımızı görüyoruz. Bu şekilde Türkiye’nin tanıtımına ciddi katı sağladığımızı düşünüyoruz.” dedi.

Türkiye'nin Çin'de tanıtılması noktasında Çin'in sosyal medya fenomenleri dahil önemli gazeteci ve kişilerin Türkiye'ye gönderildiğini dile getiren Önen, bu heyetlerin kendi çevreleri üzerinden tanıtım faaliyetlerine katkı sağladığını kaydetti.

Türkiye-Çin havayolu seferleri ikiye katlanacak

"Türkiye’yi ziyaret eden Çinli turist sayısının 400 bini bulması bekleniyor. Ama bizim hedefimiz bir milyon.” diyen Önen, bu hedefe ulaşılması için Türkiye’ye sefer yapan hava yolu şirketlerinin sayısının artırılması konusunda da çalışmalar yapıldığın dile getirdi.

Bu kapsamda China Southern Airlines’in aralık ayında Türkiye'ye uçuşları başlattığını, Sichuan Airlines’in da 2019’da Türkiye seferlerine başlayacağını belirten Büyükelçi Önen, Onur Air’in de İstanbul-Çengdu seferleri düzenleyeceğini söyledi.

Büyükelçi Önen, bu yıl Türk Hava Yolları'nın Çin’deki 2 şehire daha uçuşlarının başlamasını bekledikleri kaydederek, “Bunlarla birlikte şu anki uçuş sayısının üzerine bir o kadar daha uçuş eklemiş olacağız. Bunlarla birlikte şu an mevcut 27 uçuş sayısının üzerine bir o kadar daha eklenirse bu sefer bir milyon Çinli turist hedefimize yaklaşmak için çok ciddi bir adım atmış olacağız." diye konuştu.

Önen Türk iş adamlarını Çin'e davet etti

İki ülke arasındaki ticari ilişikilere yönelik, "2018 yılı ikili ticaret hacmi olarak 2017'ye nazaran rakamlar biraz daha arttı ama istenilen düzeyde değil. Bence iki ülke arasındaki ticaret hacmi şu gün itibariyle en az 50 milyar dolar olmalıydı. Şu an yaklaşık 30 milyar dolar seviyesinde. " ifadelerini kullanan Büyükelçi Önen, Çin'e yapılan ihracatın artırılması, ithalat konusunda ise dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Büyükelçi Önen, Türk iş adamlarının Çin pazarını incelemesi ve buna göre ihracat odaklı faaliyetler yapmaya odaklanması gerektiğini kaydederek, "İş adamlarımızın her vesileyle buralara gelip gerek fuarlarla, gerek çatı örgütlerimizin buraya yapacağı organizasyonlarla burdaki iş adamlarıyla bir araya gelmelerini ve Türkiye'nin ihracatını artırma odaklı toplantılar yapmalarını teşvik ediyoruz. Ve bizim iş adamlarımızın her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek isterim." diye konuştu.

Önen ayrıca Çin'de faaliyet gösteren meslek örgütlerine ilişkin de Türkiye'den MÜSİAD ile birlikte çeşitli meslek örgütleri ve basın kuruluşlarının da Çin'de olmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

"Çin'de yapılacak çok şey var"

İki ülke arasındaki eğitim alanında iş birliği konusuna da değinen Büyükelçi Önen, Çin'deki üniversitelerde Türkçe ve Türkiye'ye olan ilginin arttığını ve bu alanda yeni Türkçe bölümleri ve Türkiye araştırma merkezlerinin kurulduğunu anlattı.

Türkiye'den Çin'e gelecek öğrenci ve öğretmenlerin de bu ülkeye pozitif bakması gerektiğini söyleyen Önen şunları kaydetti:

"Gelecek olan insanlarımızın korkmadan, fırsatların burada olduğunu bilerek gelmesi lazım. Burada hem ticari anlamda, hem akademik anlamda hem de sivil toplum örgütleri anlamında yapılacak çok şey var. Bizim en büyük arzumuz, gayemiz iki halkın yakınlaşması. Bu yakınlaşma olurken de burada vakit geçirilmesi lazım. 2019'da en büyük hedefimiz interaktif görüşmelerin trafiğini artırmak."

Türkiye-Çin arasındaki uçak seferleri ikiye katlanacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Cengi ~ 5 yıl önce
Ya getirmeyin şu çinlileri Türkiye’ye. Bunlar hırsız, dolandırıcı, sahtekar. Bakın dünyanın sonunu bu Çinliler getirecek. Bunların önünü kesmek lazım. Dünyaya açılmalarını engellemek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengiz Han ~ 5 yıl önce
Sam Amca da aynen öyle diyo.
Cpt ~ 5 yıl önce
Çin e uçmak Onur lü bir davranış olur .Allah yolunuzu açık etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur mu ~ 5 yıl önce
Bu hattı Onura verirlerse yazıklar olsun. Thy her türlü zarar noktaya uçsun ama karlı noktalara gelince low costlar mi uçacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xwb ~ 5 yıl önce
İnsaf be kardeşim yani bu yorumları hangi kafayla yazıyorsunuz hayret doğrusu. THY mağdur olduğuna inanmış adam gercekten. Onurair toplasan uçtuğu 5 tane yabancı hat yok.
Onur ~ 5 yıl önce
Hıyar onur air yabançı sirket mi uçagın üstünde dev gibbi Türk bayragı var yazıklar olsun sestek çıkçana laf ve laga luga
Tövbe ~ 5 yıl önce
Allah’tan korkmayan sizleri Çinden gelen borça sattınız Doğu türkistanlı kardeşlerimizi Yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atayurt ~ 5 yıl önce
3 milyon Uygur türkü Çin’in nazi kamplarında İnsanlık dışı işkencelere maruz kalırken seyahat etme hakkı yokken Çin ile ticaretİ daha da güçlendirin Allah’tan değil Çinlilerden korkan yalan Müslümanlar para için verin herşeyinizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaşlar? ~ 5 yıl önce
Önce maaşları yatır sonra çin çan çon. Çalışanına saygın yok onur air.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sürücü ~ 5 yıl önce
iş için Çin'e gideceğim. Amerika, Kanada dahil, bu kadar zor vize alabildiğim başka bir ülke yok. Devlet kuruluşundan davet mektubu, cv yazar gibi tüm öğrenim hayatı, ve onaylı diploma sureti, tüm çalıştığın yerlerin isimleri adresleri ve çalışma yılların, belgeleriyle. Oha diyosunuz. Biz de onlara aynısını uygulayabilecek miyiz sizce ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kkkkkk ~ 5 yıl önce
Çin e tursit vizesine başvuru şansın yok çünkü kabul etmiyorlar. Gel gör ki biz adamlardan daha çok turist çekelim diye uğraşıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çin mi :) ~ 5 yıl önce
Onur Çin' e uçacağız diyerek kaç senesini harcadı bu sebeble kaç kere Çince bilen kabin memuru alıp onları Elazığ, Malatya, Cidde seferlerinde kullandı. Yazık etti hepsine... Seneler geçti hala Çin' e uçacak !!! Onur ilk önce kendi rotalarına gecikmesiz uçuşlar gerçekleştirsin... Yolda kaybolur uçak Çin' e gideceğim derken :)) Kullandığı uçak kapasitelerini kabin içerisinde aşırı koltuk koyarak zorlayan bir zihniyetin olduğu şirketle 1 saatlik uçuşlar geçmiyor, kaldı ki Çin !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demode 330 lar ~ 5 yıl önce
Havacilik piyasasinda bitmis 330 lar, chartera dusmusler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000