20 Haziran 2018, Çarşamba 08:11:59

Türkiye tarihi uçak teslimatını bekliyor

ABD - Türkiye ilişkilerinde son günlerin sıcak başlıklaırndan biri olan F-35 savaş uçaklarıyla ilgili Pentagon'dan açıklama geldi: "İki uçak perşembe günü Türkiye'ye teslim edilecek..."
  • sadece 2 gerisini iptal ettiler hakli olarak.
  • Teslimat meslimat yok..hala aynı haberi yapıyorsunuz.. En erken 2019 sonunda. O da anlamaya göre.. gireceksiniz. Çeşitli bahanelerle vermeyecekler.
  • Oldu olacak F-35’ler de ne tesadüfse aynı gün 3. Havalimanına iniş yapsın. Reis orada olacak. Büyük gövde gösterisi olur.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon),  ABD Senatosu'nun, Türkiye'ye F-35 savaş uçağı satışını bloke eden karar tasarısını onaylamasına karşın, iki adet uçağın perşembe günü Teksas eyaletine bağlı Fort Worth kentinde düzenlecek bir törenle Türkiye'ye teslim edileceğini duyurdu.

Pentagon Sözcüsü Mike Andrews, "Lockheed Martin, 21 Haziran Perşembe günü Fort Worth'da Türkiye için bir açılış töreni düzenleyecek ve uçaklar ilk aşamada Arizona'daki Luke Hava Kuvvetleri Üssü'ne geçecek. Türk F-35 pilotları ve bakım görevlileri, Luke Hava Kuvvetleri Üssü'ne ulaştı ve yakında uçuş eğitimlerine başlayacaklar" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı'nın, Senato'nun aldığı karar hakkında yorum yapmayacağını da belirten Andrews, "Türkiye, NATO'nun en önemli müttefiklerinden ve 2002'den bu yana F-35 programının uluslararası katılımcılarından biridir" diye konuştu.

ABD Senatosu'nun aldığı kararın yürürlüğe girebilmesi için Temsilciler Meclisi kararı ile örtüşmesinden sonra Başkan Donald Trump tarafından onaylanması gerekiyor. (NTV)

Türkiye tarihi uçak teslimatını bekliyor

Yorumlar

Zeki ~ 6 yıl önce
sadece 2 gerisini iptal ettiler hakli olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Firavun ~ 6 yıl önce
Teslimat meslimat yok..hala aynı haberi yapıyorsunuz.. En erken 2019 sonunda. O da anlamaya göre.. gireceksiniz. Çeşitli bahanelerle vermeyecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyasi Rant ~ 6 yıl önce
Oldu olacak F-35’ler de ne tesadüfse aynı gün 3. Havalimanına iniş yapsın. Reis orada olacak. Büyük gövde gösterisi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Falcon ~ 6 yıl önce
2019 sonunda geliyor. Biraz inceleyin. Öğrenin. Türk medyasına bakarsanız yarı gelecek. Türk pilotlar abd ye gitti eğitim 1 yıl sürecek.. eğitim bitmeden teslimat yok. Ve bu her uçakta böyle olacak. Toplam 100 uçak olduğu a göre... bekleyen derviş beklemekten gebermiş olacak.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000