14 Mart 2020, Cumartesi 13:22:12

Turkish DO&CO'da işçi kıyımı: 700 kişi çıkarıldı!

Türk Hava Yolları'na ikram hizmetleri veren Turkish DO&CO'da işçi kıyımı yaşandı. 700 kişinin işine son verildiği öğrenildi.
  • Mrb sancağa nsl başvurabiliriz
  • çok çıkış gördüm, böylesini görmedim.
  • Kabinden de isci cikarilmasi dogru olan.Koca sirket 2-3 bin kisinin magdur olmasindan daha onemli.Biran once fazla kabin memurlarinin isten cikarilmasi gundeme alinmalidir.Bu bizim vatanimizin topragimizin sirketi.Allah yanimizda olsun bunuda atlatiriz.
  • İşe girerken amcaları dayıları araya sokup başkalarının hakkını alan insanlar çıkarılırken ağlamazsın. Bu işin en iyisini kabin bilir sıra sizde...
  • Ücretsiz ikramalrı yemekten semiren tombul ekiplere geliyor sıra.Nerede TK ekibi görsek gülüyoruz kırmızı üniformayla düğmeleri kavuşmayan dev anaları gibi geziyorlar :)
  • 2009 yılında ferit şahenk kırizler ekonominin benzinidir demişti. kapital sistem on yıl seni gazlar, sen ipotekli ( anlama diye morgage diyorlar) kredi alırsın borçlanırsın ne zaman ki alamayacak duruma geldin bir nedenden krizi patlatır, senii işten atar. Hem işsiz, hem borçlu kalırsın. Kapital sistem böyle çalışır.
  • The çalışanları olarak bizlerde tedirginlik ile bekliyoruz bugün toplantı yapıldı bakalım Pazartesi ne olacak.. Allah herkesin yardımcısı olsun..
  • Yeryüzündeki en omurgasız şirket.. '' doco"
  • Şimdi 700 kişinin 700'ünü de "Dava açmazsanız sizi THY'ye kabin memuru olarak alacağız" diye boş umut vererek kandırmışlardır kesin. Sonuç olarak 20 kişi km olarak alınır, kalan 680 kişi işe iade davası açma hakkını kaybettiğiyle kalır. İşten çıkartılan arkadaşlar, lütfen Saf olmayın. 28 gün içerisinde işe iade davanızı açın. Saçma sapan boş hayallerle oyalayıp dava açma hakkınızın elinizden alınmasına müsade etmeyin. Ayrıca 28 günlük dava açma süresini geçirtmek için işsiz kalan çaresiz insanları boş umutlarla oyalamanın da hukukta bir yaptırımı olmalı. Doco bunu sürekli yapıyor.
  • Akademide olan thy ogrencileri 5 ay bekletilcekmis!

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgını en çok havacılık sektörünü vurdu. Türk Hava Yolları'nın DO&CO ile ortak kuruluşu olan Turkish DO&CO'nun koronavirüs nedeniyle 700 kişinin işine son vediği belirtildi.

"Yolcu sayındaki düşüş şirketimizi etkiledi"

Turkish DO&CO, işine son verdiği çalışanlarına gönderdiği tebligatta şu ifadeleri kullandı: 

"Son dönemde malum sebepler ile havacılık sektöründe yaşanan yolcu düşüşü ve işlerin azalması doğrudan şirketimizi de etkilemiş bulunmaktadır. Bu çerçevede şirketimizin de ekonomik yönden tedbir alması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu durumu aşmak ve feshe karşı son çare olmak üzere tarafınıza ücretsiz izinli sayılma teklifinde bulunulmasına rağmen ücretsiz izin teklifini kabul etmediğiniz görülmekte olup, iş sözleşmeniz 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 18. maddesi uyarınca işin, işyerinin ve işletmenin gerekleri ile fesh edilmiştir.

Yasal haklarınız banka hesabınıza yatırılacaktır."

THY BASIN MÜŞAVİRLİĞİ SUSPUS!

Öte yandan Türk Hava Yolları'na yemek hizmeti veren THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi'nin işten çıkarmalarıyla ilgili Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre; THY Basın Müşaviri, "Ben şu anda koronavirüsle uğraşıyorum" diyerek işten çıkartmalar hakkında konuşmadı.

İşten çıkartmaları yapan THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi ise herhangi bir açıklama yapmadı.

THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi'nde örgütlü olan Türk-İş'e bağlı TOLEYİS Sendikası, çıkartılan işçi sayısının 700 olduğunu belirtmekle yetindi. 

Turkish DO&CO'da işçi kıyımı: 700 kişi çıkarıldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

İlhan ~ 4 yıl önce
Mrb sancağa nsl başvurabiliriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gyt ~ 3 yıl önce
Doco nün yönetim kurulu başkanı kim? Yönetim kurulu başkanının emri olmadan kim atabilir yok yazı yazdım yok doğru bulmuyorum yazıları hikaye
tecrubeli ~ 4 yıl önce
çok çıkış gördüm, böylesini görmedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 4 yıl önce
Ben sancak da çalışıyorum bizden kimseyi çıkarmadılar şirket elinden geleni yapıyor. Yazık
Kabin ~ 4 yıl önce
Kabinden de isci cikarilmasi dogru olan.Koca sirket 2-3 bin kisinin magdur olmasindan daha onemli.Biran once fazla kabin memurlarinin isten cikarilmasi gundeme alinmalidir.Bu bizim vatanimizin topragimizin sirketi.Allah yanimizda olsun bunuda atlatiriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Decameron ~ 4 yıl önce
Şirketin sahibi mı bunu yazan? Ancak o bunu yazabilir. Ya da bir yalaka.
Sıra kabinde ~ 4 yıl önce
İşe girerken amcaları dayıları araya sokup başkalarının hakkını alan insanlar çıkarılırken ağlamazsın. Bu işin en iyisini kabin bilir sıra sizde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Başkası işsiz kalırsa cok mu mutlu olacaksın bre egoist bre esfel insan? Anlaşıldı senin yeteneklerin az kaldı işe giriş için ve başkalarinin parasinda gozun var.yazik senin gibilere.
Kudurrr ~ 4 yıl önce
Heh heh heh kudurrrr
Kabin ~ 4 yıl önce
Herkesi kendin gibi görme. Eşim kimsenin torpiliyle girmedi, gayet bileğinin hakkıyla girdi
Bizde en fazla ücretsiz izin olur ~ 4 yıl önce
Sen kendi derdine yaaln
Dombili Ekip ~ 4 yıl önce
Ücretsiz ikramalrı yemekten semiren tombul ekiplere geliyor sıra.Nerede TK ekibi görsek gülüyoruz kırmızı üniformayla düğmeleri kavuşmayan dev anaları gibi geziyorlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılıyorum ~ 4 yıl önce
Uçaktan sömürdükleride cabası:))
Das kapital ~ 4 yıl önce
2009 yılında ferit şahenk kırizler ekonominin benzinidir demişti. kapital sistem on yıl seni gazlar, sen ipotekli ( anlama diye morgage diyorlar) kredi alırsın borçlanırsın ne zaman ki alamayacak duruma geldin bir nedenden krizi patlatır, senii işten atar. Hem işsiz, hem borçlu kalırsın. Kapital sistem böyle çalışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs TGS tegese ~ 4 yıl önce
The çalışanları olarak bizlerde tedirginlik ile bekliyoruz bugün toplantı yapıldı bakalım Pazartesi ne olacak.. Allah herkesin yardımcısı olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 4 yıl önce
Yeryüzündeki en omurgasız şirket.. '' doco"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy Kabin ~ 4 yıl önce
Şimdi 700 kişinin 700'ünü de "Dava açmazsanız sizi THY'ye kabin memuru olarak alacağız" diye boş umut vererek kandırmışlardır kesin. Sonuç olarak 20 kişi km olarak alınır, kalan 680 kişi işe iade davası açma hakkını kaybettiğiyle kalır. İşten çıkartılan arkadaşlar, lütfen Saf olmayın. 28 gün içerisinde işe iade davanızı açın. Saçma sapan boş hayallerle oyalayıp dava açma hakkınızın elinizden alınmasına müsade etmeyin. Ayrıca 28 günlük dava açma süresini geçirtmek için işsiz kalan çaresiz insanları boş umutlarla oyalamanın da hukukta bir yaptırımı olmalı. Doco bunu sürekli yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müdür ~ 4 yıl önce
Thy'nin en büyük masraf yükünü kabin memurları oluşturuyor. Şirketin kamburu durumundalar. Şu galley sevgilerini de azaltsalar doco kâr eder.
Müdürr ~ 4 yıl önce
Müdür kudur müdür kudurr :))))
Kabin memuru 3 ~ 4 yıl önce
Akademide olan thy ogrencileri 5 ay bekletilcekmis!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz pilot ~ 4 yıl önce
Biz 1.5 senedir tecrübesiz ilanı bekliyoruz. Beklesinler biraz ;)
Sen ~ 4 yıl önce
Isinden olma da bosver simdi onlari
Süper haber ~ 4 yıl önce
Sırf bir yerlerden torpili olmadığı için dışarıdan yapan öğrencilerin haklarını yemekten başka ne işe yarıyor tk filoları ? Her yerde ekstra uçuşlar hatalar ... hocalar bile bıktı... birazcık "gerçek" uçuş okulu öğrencileri rahat eder..birde bir cacık olmuşlarcasına havaları yok mu...
Tecrübesiz ~ 4 yıl önce
Tk filoları tamamen kaldırılmalıdır. Thy' ye maddi manevi zora sokuyorlar. Hem bedavadan pilot oluyorlar( torpille ) hem eğitim de bile 7000 tl maaş alıyorlar üstüne süper lüx oteller de konaklama, bi de uçuş okulları bunlara ayrıcalık sağlıyor. Diğer öğrencilere 3-5 günde 1 saat uçuş yazarken bunlar günde 5 saat yeni uçaklarda uçuyorlar. Adalet yokkk

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000