30 Temmuz 2022, Cumartesi 11:50:42

Turkish Cargo dünyanın en iyileri arasında

Turkish Cargo, uluslararası hava kargo bilgi sağlayıcısı "World Air Cargo Data"nın (WACD) haziran ayı verilerine göre dünyanın en iyi 20 hava kargo şirketi arasında dördüncü sırada yer aldı.
  • Ülke için çok sevindirici. O firmada çalıştığım için gurur duyuyorum. Fakat taşeron personellerin aldığı ücret gerçekten böyle bir firmaya yakışmıyor. Umarım gereken yapılır ve ücretler iyileştirilir.
  • TÜM KARDESLERİMİM AGCINA YÜREGİNE SAGLIK AMBARIN İCİNDE OLUNCA GÖNÜLDEN VE GÖZDEN DE UZAK OLUYORUZ 3000 CALISAN ARKADASIMIZLA HAKSIZ YERE KESİLEN GELİR VERGİLERİ YILLARDIR HANGİ KANÜNÜ DAYANAGA DAYANARAK VERİLMEYEN BANKA PROMOSYONLORI AZ ÖDENEN BAYRAM VE PAZAR MEAİLERİ 7 YILI BİTİREN 5M ADI ALTINDA BİR SAHİBİ BİLE BELLİ OLMAYAN BİR SİRKETE BAGLI 300O BİN ÜSTÜNDE KARGO CALISANI DAHA BİR COK SORUN AMA İNANIYORUZ BU YANLIS HESAP BİR GÜN DÖNECEK YORUMLARI OKUYAN KARGO EMEKCİLERİ SİZLERDE DUYGULARINIZI YAZIN BİR UMUT BELKİ CIGLIGIMIZI DUYAN OLUR.
  • Rakip havayolları ile aynı fiyata DÖVİZ üzerinden hizmet satılıyor ama maaşa gelince TL.. Beni eleştireceklere en basit haliyle anlatmaya çalışayım... X havayolu 100 dolara bir hizmeti satarken personeline 3.000 dolar maaş verip kâr açıklarken, TK aynı hizmeti yine 100 dolara satıp personeline 5.500 TL ( güncel kurla 307 dolar ) maaş veriyor ve kâr açıklıyor. Her ülkenin alım gücü, refah seviyesi, açlık -yoksulluk sınırı tabiki farklıdır lakin yapılan iş uluslararası bir iş
  • Atatürkteki binayla daha ilerisini de görebilirlerdi ama bu yeni bina sonları olmaz inş. Yeni binanın proje çizimindede yer alan soyadı bir bakanla aynı olan arkadaş biz bu binayı 2018 verilerine göre yaptık demiş vizyon mükemmel tebrik etmek lazım. Kervan yolda düzelir kafasıyla çok kaybeder bu şirket. Olan gariban 5M’e oluyor. Korkularından personel işi bırakıp gidecek diye senelerdir tazminatlar verilmiyor şirkette değişmiyor. Madem ilk 4’teyiz verin tazminatları ilk 10’da kalabilecek misiniz bakalım.
  • Taşeron sayesinde bu noktalara gelen şirket!! Artık taşeron sistemine el atın ne sosyal haklarımız var ne biletimiz var ne insan gibi maasimiz var yeter biri şu çileyi görsün
  • Bu büyümede emeği olan tüm emekçi arkadaşlarıma teşekkür borç bilirim , umarım yönetim kurulumuz da bu başarıları görmezden gelmez...
  • Ahmet Başkan size kimse taşeron personellerin nasıl geçindiğinden bahsetmiyor mu ? 5-6 milyar maaş alıyoruz.Tazminatlarımızı verselerde bırakıp gitsek.
  • İşçinin 5044 TL maaş aldığı şirket dünyada 4. oluyor. Söyleyeceklerim bu kadar…
  • Halen pilotlari eksik maasla ucuran sirket :)
  • Bu basaridan dolayi ucaklari guvenle kaldirip indiren hostesleri tebrik ediyorum Turkish Cargo’nun gulen yuzleriler.

Turkish Cargo, uluslararası hava kargo bilgi sağlayıcısı "World Air Cargo Data"nın (WACD) haziran ayı verilerine göre dünyanın en iyi 20 hava kargo şirketi arasında dördüncü sırada yer aldı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, dünyanın en hızlı gelişen hava kargo markalarından biri olan Turkish Cargo, geniş hizmet yelpazesini ve operasyonel kabiliyetlerini Türkiye'nin eşsiz coğrafi avantajlarıyla birleştirerek başarı çıtasını her geçen gün yükseltmeye devam ediyor.

WACD verileri hava kargo pazarının yüzde 6,9 daraldığını gösterirken, Turkish Cargo'nun pazar payı yüzde 4,8 olarak gerçekleşti. Turkish Cargo, bu başarısıyla WACD listesinde dördüncü sıraya yükseldi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Turkish Cargo'nun sergilediği bu başarının, Türkiye'yi hava kargo sektöründe dünyanın merkezi konumuna taşımak için ne kadar kararlı oldukları gösterdiğini belirtti.

Bolat, "Bununla birlikte jeopolitik konumumuz ve altyapı imkanlarımız da hava kargo sektöründe ülkemizi daha önemli bir oyuncu konumuna taşıyacak. Böylece 2025 yılında en iyi 3 hava kargo markasından biri olma hedefimizi planladığımız şekilde gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Dünyada her 5 hava kargodan birini taşıyor

Doğu Avrupa pazarında, Amerika, Avrupa ve Uzak Doğu'nun en büyük markalarını geride bırakarak birinci sıraya yükselen Turkish Cargo aynı zamanda dünyada her 5 hava kargodan birini taşıma başarısı gösterdi. Taşıyıcı, geçen yılın aynı dönemine göre satış tonaj bazında yüzde 18 büyüme gerçekleştirdiği Birleşik Arap Emirlikleri pazarında ikinci, Hindistan'da ise üçüncü sırada yer aldı.

Hayata geçirilen stratejilerle 2010 yılı sonrası hızlı bir büyüme sürecine giren Turkish Cargo, küresel hava kargo sektörünün zor zamanlardan geçtiği Kovid-19 salgını döneminde de pozitif ayrışarak yükselişini sürdürdü. Hava kargo markası, 2010 yılında IATA verilerine göre dünyada otuz üçüncü sırada yer alırken, 2017 yılında "WorldACD" verilerine göre yüzde 3,2 pazar payıyla onuncu, 2022 haziran ayı datalarına göre ise 4,8 pazar payıyla dördüncü sırada yer aldı.

Yolcu uçuş ağında olduğu gibi kargo uçuş ağında da dünyada en fazla uluslararası noktaya uçan Turkish Cargo, 2017 yılında 73 direkt noktaya sefer yaparken, güncel direkt kargo nokta sayısı yüzde 36,98 artışla 100'e ulaştı.

Milli taşıyıcı, 2025'e kadar bu alanda daha da gelişerek, 120 direkt kargo destinasyonuna hizmet vermeyi planlıyor.

Taşıdığı kargo miktarı da uçuş ağı ve filosuyla benzer şekilde artan Turkish Cargo'nun, 2021 yılındaki tonaj hacmi 2017 yılına oranla yüzde 59,43 artışla 1,8 milyon ton olarak hesaplandı.

Global taşıyıcı marka, 2025 yılında küresel ölçekte 3,5 milyar dolar gelir ve 2 milyar dolar değerinde lojistik ekosisteme ulaşarak hizmet kalitesi bakımından ilk 3 ve en iyi 3 hava kargo taşıyıcısından biri olmayı hedefliyor.

Turkish Cargo dünyanın en iyileri arasında

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Taşeron ~ 2 yıl önce
Ülke için çok sevindirici. O firmada çalıştığım için gurur duyuyorum. Fakat taşeron personellerin aldığı ücret gerçekten böyle bir firmaya yakışmıyor. Umarım gereken yapılır ve ücretler iyileştirilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARGO EMEKCİSİ ~ 2 yıl önce
TÜM KARDESLERİMİM AGCINA YÜREGİNE SAGLIK AMBARIN İCİNDE OLUNCA GÖNÜLDEN VE GÖZDEN DE UZAK OLUYORUZ 3000 CALISAN ARKADASIMIZLA HAKSIZ YERE KESİLEN GELİR VERGİLERİ YILLARDIR HANGİ KANÜNÜ DAYANAGA DAYANARAK VERİLMEYEN BANKA PROMOSYONLORI AZ ÖDENEN BAYRAM VE PAZAR MEAİLERİ 7 YILI BİTİREN 5M ADI ALTINDA BİR SAHİBİ BİLE BELLİ OLMAYAN BİR SİRKETE BAGLI 300O BİN ÜSTÜNDE KARGO CALISANI DAHA BİR COK SORUN AMA İNANIYORUZ BU YANLIS HESAP BİR GÜN DÖNECEK YORUMLARI OKUYAN KARGO EMEKCİLERİ SİZLERDE DUYGULARINIZI YAZIN BİR UMUT BELKİ CIGLIGIMIZI DUYAN OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düz mantık ~ 2 yıl önce
Rakip havayolları ile aynı fiyata DÖVİZ üzerinden hizmet satılıyor ama maaşa gelince TL.. Beni eleştireceklere en basit haliyle anlatmaya çalışayım... X havayolu 100 dolara bir hizmeti satarken personeline 3.000 dolar maaş verip kâr açıklarken, TK aynı hizmeti yine 100 dolara satıp personeline 5.500 TL ( güncel kurla 307 dolar ) maaş veriyor ve kâr açıklıyor. Her ülkenin alım gücü, refah seviyesi, açlık -yoksulluk sınırı tabiki farklıdır lakin yapılan iş uluslararası bir iş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cargo ~ 2 yıl önce
Atatürkteki binayla daha ilerisini de görebilirlerdi ama bu yeni bina sonları olmaz inş. Yeni binanın proje çizimindede yer alan soyadı bir bakanla aynı olan arkadaş biz bu binayı 2018 verilerine göre yaptık demiş vizyon mükemmel tebrik etmek lazım. Kervan yolda düzelir kafasıyla çok kaybeder bu şirket. Olan gariban 5M’e oluyor. Korkularından personel işi bırakıp gidecek diye senelerdir tazminatlar verilmiyor şirkette değişmiyor. Madem ilk 4’teyiz verin tazminatları ilk 10’da kalabilecek misiniz bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 2 yıl önce
Taşeron sayesinde bu noktalara gelen şirket!! Artık taşeron sistemine el atın ne sosyal haklarımız var ne biletimiz var ne insan gibi maasimiz var yeter biri şu çileyi görsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5M personel ~ 2 yıl önce
Bu büyümede emeği olan tüm emekçi arkadaşlarıma teşekkür borç bilirim , umarım yönetim kurulumuz da bu başarıları görmezden gelmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargocu ~ 2 yıl önce
Ahmet Başkan size kimse taşeron personellerin nasıl geçindiğinden bahsetmiyor mu ? 5-6 milyar maaş alıyoruz.Tazminatlarımızı verselerde bırakıp gitsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşçi 4 ~ 2 yıl önce
İşçinin 5044 TL maaş aldığı şirket dünyada 4. oluyor. Söyleyeceklerim bu kadar…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maas ~ 2 yıl önce
Halen pilotlari eksik maasla ucuran sirket :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nesi eksik ~ 2 yıl önce
Eksik diyorsunuz, son zammı duyunca gerçektenmi diyorsunuz. Hala sevinçten inanamayanlar var
Kazan ~ 2 yıl önce
Herkesten fazla zam alınca tamam herkesten fazla indirim alınca mız mız;nasrettin hocanın kazan hikayesi sizinkisi
Tebrikler ~ 2 yıl önce
Bu basaridan dolayi ucaklari guvenle kaldirip indiren hostesleri tebrik ediyorum Turkish Cargo’nun gulen yuzleriler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Coco ~ 2 yıl önce
Sacma sekilde hakkını ariyosun...
no subject ~ 2 yıl önce
Sirketimizin yuzu olan kabindeki arkadaslarimiz olmasa yolc- pardon kargo olmaz, pilotlar ac kalirdi..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000