04 Ekim 2019, Cuma 14:30:49

Dünyanın en güçlü pasaportu hangisi?

Henley Pasaport Endeksi, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) özel verilerine göre 2019'un en güçlü pasaportlarını açıkladı.
  • Bu endekste üst sıralarda olabilmek adına bir çok afrika ülkesine karşılıklı vize muafiyeti anlaşması yapıldı. Sokaklar zenci doldu. Ülkedeki yabancıların sosyo ekonomik seviyeleri yerlerde.
  • Japonya,Kore ve Rusya hariç hiçbir gelişmiş ülkeye vizesiz gidemiyoruz,vize almak için ortakları vize aracı kurumlarınca kendi ülkemizde soyuluyoruz,vize verilmeyince paramızı alamıyoruz,gizli kalması gereken ticari özel bilgilerimiz ellerine geçiyor kimsenin umrunda değil buna karşı çoğu avrupa ülke vatandaşlarını sadece kimlikle ülkemize sokup,9 ay kalmalarına,vergisiz ev,arsa almalarına izin veriyoruz ! Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür !
  • Uluslararası seviyede pasaportumuzun vizesiz seyahat edebilme özelliği kadar itibarımız ve diplomatik gücümüz olur, liste malûmun ilanı...
  • Hesapta gardaş ülke Azerbaycan’a bile vize ile giriyoruz. Bide tüm sayfayı kaplayan nal gibi bir vizeleri var abd vizesi gibi janjanlı. Böyle gardaşı ?
  • İşte tam beklediğim gezmek istediğim yerler .
  • Reis yandaşlarına özellikle GM çalışanlarına sorsanız En Güclü devlet Türkiyeeeeee !!! vize vermezseniz vermeyin ama soyle gucluyuz boyle doverız !!! sonuc ; perde arkasında greencard reklamlarına tıklarlar kuyruklarına girerler amerikada yasamak icin bunlardan korkulur :D
  • Bu başarı hepimizin Türkiyem...
  • Bir ülkenin güçlü oluşu o ülkenin insanlarınin vizesiz seyahat etmesidir.
  • Türkiyeden vize istemeyen Ülkerden hepsi zaten bizi ülkeye almiyor deport yiyoruz
  • Hong Kong, Singapore, Japan, South Korea? Digerleri tamam...

Henley Pasaport Endeksi, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) özel verilerine göre 2019'un en güçlü pasaportlarını açıkladı.

Yapılan araştırmada ilk sırada yer alan ülkeler değişmedi. 2018 yılında da ilk sırada bulunan Japonya ve Singapur 'dünyanın en güçlü pasaportuna sahip ülkesi' unvanını korurken, geçtiğimiz yıl 51'inci sırada yer alan Türkiye 1 sıra gerileyerek 52'nci sırada yer aldı. Türkiye pasaportu bulunan vatandaşlar 112 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor.

Jpaonya ve Singapur pasaportuna sahip kişiler tam 190 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor.

Dünyanın en güçlü pasaportları sıralamasında ilk sırada yer alan Japonya ile Singapur'u sırasıyla şu ülkeler takip etti:

1- Japonya ve Singapur (190 ülkeye vizesiz seyahat)
2- Almanya, Güney Kore, Finlandiya (188 ülkeye vizesiz seyahat)
3- Danimarka, İtalya ve Lüksemburg (187 ülkeye vizesiz seyahat)
4- Fransa, İsveç ve İspanya (186 ülkeye vizesiz seyahat)
5- Avusturya, Hollanda ve Portekiz (185 ülkeye vizesiz seyahat)

En zayıf pasaportlar sıralaması:

103- Yemen (33 ülkeye vizesiz seyahat)
104- Pakistan ve Somali (31 ülkeye vizesiz seyahat)
105- Suriye (29 ülkeye vizesiz seyahat)
106- Irak (27 ülkeye vizesiz seyahat)
107- Afganistan (25 ülkeye vizesiz seyahat)

©AirportHaber.com

Dünyanın en güçlü pasaportu hangisi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Yemezler ~ 5 yıl önce
Bu endekste üst sıralarda olabilmek adına bir çok afrika ülkesine karşılıklı vize muafiyeti anlaşması yapıldı. Sokaklar zenci doldu. Ülkedeki yabancıların sosyo ekonomik seviyeleri yerlerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pasaport ! ~ 5 yıl önce
Japonya,Kore ve Rusya hariç hiçbir gelişmiş ülkeye vizesiz gidemiyoruz,vize almak için ortakları vize aracı kurumlarınca kendi ülkemizde soyuluyoruz,vize verilmeyince paramızı alamıyoruz,gizli kalması gereken ticari özel bilgilerimiz ellerine geçiyor kimsenin umrunda değil buna karşı çoğu avrupa ülke vatandaşlarını sadece kimlikle ülkemize sokup,9 ay kalmalarına,vergisiz ev,arsa almalarına izin veriyoruz ! Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIRMAN ~ 5 yıl önce
Uluslararası seviyede pasaportumuzun vizesiz seyahat edebilme özelliği kadar itibarımız ve diplomatik gücümüz olur, liste malûmun ilanı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oky ~ 5 yıl önce
Hesapta gardaş ülke Azerbaycan’a bile vize ile giriyoruz. Bide tüm sayfayı kaplayan nal gibi bir vizeleri var abd vizesi gibi janjanlı. Böyle gardaşı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak Gardaş ~ 5 yıl önce
O laf soktuğun Azerbaycan şuanda senin sınırna 300 bordo bereli ve 1000 asker gönderdi. Madem havacısın dün akşam Malatya ve Hatay’a inen 5 dreamliner da kimler varmış bir soruştur istersen.
Gezegen ~ 5 yıl önce
İşte tam beklediğim gezmek istediğim yerler .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ReisCcc ~ 5 yıl önce
Reis yandaşlarına özellikle GM çalışanlarına sorsanız En Güclü devlet Türkiyeeeeee !!! vize vermezseniz vermeyin ama soyle gucluyuz boyle doverız !!! sonuc ; perde arkasında greencard reklamlarına tıklarlar kuyruklarına girerler amerikada yasamak icin bunlardan korkulur :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 5 yıl önce
Bu başarı hepimizin Türkiyem...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duvar ahmet ~ 5 yıl önce
Bir ülkenin güçlü oluşu o ülkenin insanlarınin vizesiz seyahat etmesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haneda ~ 5 yıl önce
Türkiyeden vize istemeyen Ülkerden hepsi zaten bizi ülkeye almiyor deport yiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deport? ~ 5 yıl önce
Ona deport denmez, inad denir :)
Zayif... ~ 5 yıl önce
Hong Kong, Singapore, Japan, South Korea? Digerleri tamam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000