21 Mayıs 2010, Cuma 07:57:21

TÜRK JETLERİ İŞ BAŞINDA

TSK, PKK’ya yönelik 2008’den bu yana en kapsamlı hava harekâtını gerçekleştirdi. Türkiye sınırına yaklaşmakta olan bir terörist grubun saptanması üzerine, 20’ye yakın savaş uçağı, Zap, Hakurk ve Kandil’i bombaladı...
  • allahın süper zekası senin kafanın içinde ne var anlayamadık giiti...sen ne uzmanısım bakayım...dalkavukluk biteli çok oldu şimdi senin gibi şakşakcılar türedi memlekette...önce insan gibi yorum yaz sen okunmaya bile degmezsin :))
  • Burada ceset üzerinden konuşmak istemezdim ama, yok diyen dalkavuk, ....TC ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından hava saldırısı yapılmıştır. Yapılan bu saldırılar sonucunda 4 arkadaşımız şahadete ulaşmıştır. Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri netleştirilince kamuoyuna duyurulacaktır. açıklaması bu hainlerin kendi sitelerinden yaptıkları duyuru. Bir sonrakinde ise leşlerinin kimlik bilgileri ve resimleri var. Mutlu oldun mu?
  • Demek ceset yokmuş ha, ceset görmek istiyosan oraya gidecen. Zaten oraya karadan gitmek emniyetli olsaydı hava harekatına gerek kalmazdı, karadan gidip vurulurdu. Adamlar hava harekatının başarısını kanıtlamak için sana ceset mi bulacaklar illa. Irak harekatından sonra kaç ceset gördün ki? Ya biraz kafayı çaılıştırın ya..
  • barisi saglamak amaciyla yapilan her türlü harekata taraftarim. tsk özgürce isini yapabilmeli. orada bulunan tüm askerlerimizi allah korusun, bence onlar asil kahramanlar. türk ve kürtlerin kardesce yasamalarini engellemek, bozmak isteyenlerele ayni masaya siyasetcilerimiz oturmaktan vaz gecsinler. gerisini kahraman askerlerimiz hal eder. saygilarimla murat
  • cevabimi verdim.. tekrar tekrar yazmanin anlami yok..
  • öncelikle ben takunyacı falan degilim...ne söyledigini kulagın duysun...ben sadece ögrenmek istedim ne var bunda...saçma sapan açıklama yapmanın luzumu yok...insanlar bilmeigini tabiki soracaklar eger birşey biliyorsan insan gibi cevap ver eger bilmiyorsanda sus otur
  • cesetler hiç bir zaman gosterilmez. cunku gosterdiğin cesetleri bolgede yasayan sivil halki vurdular diye gosterip birleşmiş milletlerde hakkında dava acip daha sonra o goreve katilan pilotlari mahkum etmek için kullanirlar. bunun ornekleri daha once yasandiği için 90 li yillarda terorist cesetleri gosteirlirken son 3-4 yildir artik hiç bir zaman terorist cesetleri oyle yan yana dizilmiş olarak gosterilmiyor. hiçbir şey bilmeden yorumlar yapan takunyacılalarsiniz..
  • bombala bombala bu kaçını bombalama ne hikmetse hiç ceset yok ortalıkta...sanırım bombardımandan kaçıyor cesetler :))

Alınan bilgiye göre, ABD ile yürütülen anlık istihbarat paylaşımı, casus uçak HERON ve bölgedeki insansız hava araçları aracılığıyla elde edilen bilgileri değerlendiren TSK, Irak’ın kuzeyinden Türkiye sınırına yaklaşmakta olan geniş bir terörist grubunun hareketleri doğrultusunda hava harekâtını planladı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 20’ye yakın F-16 ve F-4 tipi uçak, dün Hakurk ve Zap bölgesindeki 50’ye yakın hedefi bombaladı. Hava harekâtıyla ilgili akşam saatlerine kadar Genelkurmay’dan  bir açıklama yapılmadı. 

Kandil de bombalandı

Uçakların özellikle PKK’nın ana karargâhlarından Zap’ı hedef aldığı ifade edildi. Harekâtın terör örgütü üzerinde etkili olduğu ve büyük kayıplara yol açtığının tahmin edildiği belirtildi.

KYB’nin internet sitesi Puk Medya ile bazı Kürt internet siteleri hava harekâtını dün öğle saatlerinde duyurdu. Haberlerde, Soran bölgesi ile Sidekan kazasının çevresindeki dağlık bölgelerinin savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtildi.

Görgü tanıklarına dayandırılan haberde Türkiye’ye ait olduğu ileri sürülen savaş uçaklarının 14.20 sıralarında Sidekan kasabasına bağlı Hakurk, Şekyu, Corca, Bin Dewane ve Şuşane bölgelerini bombaladığı belirtildi.

Uçakların daha çok Kandil’in Xinere alanını yoğun bombardımana tuttuğu kaydedildi. Bölgede istihbarat amaçlı uçakların uçuş yaptığı ve hedefleri tespit etmeye çalıştığı belirtildi. Harekât öncesi, KYB lideri Mesud Barzani’ye de bilgi verildiği iddia edildi.

Harekât sona erdi

Dün 13.30’da başlayan ve akşam da devam eden hava harekâtı 19.30’da sona erdi. Harekâtta terörist unsurların etkili bir şekilde vurulduğu ve harekâta katılan uçakların üslerine güvenli bir şekilde intikal ettiği kaydedildi.

Bu arada Başbakan Erdoğan, Türk jetlerinin  Zap ve Hakurk’u bombalamasının ardından eski Irak Başbakanı ve Irakiye İttifakı Başkanı İyad Allawi ve beraberindeki heyeti kabul etti.
 

TÜRK JETLERİ İŞ BAŞINDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
allahın süper zekası senin kafanın içinde ne var anlayamadık giiti...sen ne uzmanısım bakayım...dalkavukluk biteli çok oldu şimdi senin gibi şakşakcılar türedi memlekette...önce insan gibi yorum yaz sen okunmaya bile degmezsin :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Burada ceset üzerinden konuşmak istemezdim ama, yok diyen dalkavuk, ....TC ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından hava saldırısı yapılmıştır. Yapılan bu saldırılar sonucunda 4 arkadaşımız şahadete ulaşmıştır. Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri netleştirilince kamuoyuna duyurulacaktır. açıklaması bu hainlerin kendi sitelerinden yaptıkları duyuru. Bir sonrakinde ise leşlerinin kimlik bilgileri ve resimleri var. Mutlu oldun mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Demek ceset yokmuş ha, ceset görmek istiyosan oraya gidecen. Zaten oraya karadan gitmek emniyetli olsaydı hava harekatına gerek kalmazdı, karadan gidip vurulurdu. Adamlar hava harekatının başarısını kanıtlamak için sana ceset mi bulacaklar illa. Irak harekatından sonra kaç ceset gördün ki? Ya biraz kafayı çaılıştırın ya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
barisi saglamak amaciyla yapilan her türlü harekata taraftarim. tsk özgürce isini yapabilmeli. orada bulunan tüm askerlerimizi allah korusun, bence onlar asil kahramanlar. türk ve kürtlerin kardesce yasamalarini engellemek, bozmak isteyenlerele ayni masaya siyasetcilerimiz oturmaktan vaz gecsinler. gerisini kahraman askerlerimiz hal eder. saygilarimla murat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
cevabimi verdim.. tekrar tekrar yazmanin anlami yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
öncelikle ben takunyacı falan degilim...ne söyledigini kulagın duysun...ben sadece ögrenmek istedim ne var bunda...saçma sapan açıklama yapmanın luzumu yok...insanlar bilmeigini tabiki soracaklar eger birşey biliyorsan insan gibi cevap ver eger bilmiyorsanda sus otur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
cesetler hiç bir zaman gosterilmez. cunku gosterdiğin cesetleri bolgede yasayan sivil halki vurdular diye gosterip birleşmiş milletlerde hakkında dava acip daha sonra o goreve katilan pilotlari mahkum etmek için kullanirlar. bunun ornekleri daha once yasandiği için 90 li yillarda terorist cesetleri gosteirlirken son 3-4 yildir artik hiç bir zaman terorist cesetleri oyle yan yana dizilmiş olarak gosterilmiyor. hiçbir şey bilmeden yorumlar yapan takunyacılalarsiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bombala bombala bu kaçını bombalama ne hikmetse hiç ceset yok ortalıkta...sanırım bombardımandan kaçıyor cesetler :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000