29 Kasım 2017, Çarşamba 00:01:34

Türk Hava Yolları serüveni kısa sürdü

Uzun yıllar Türk Yıldızları'nda görev yapan Evren Ayna, sivil hayata adım attıktan sonra Türk Hava Yolları'nda pilotluğa başlamıştı. Ayna'nın THY serüveni kısa sürdü.
  • Bu askerleri çekemeyenler büyük olasılıkla bedava makarna dağıtımında sırada bekleyenler sanırım. Başka türlü bu gerici zihniyet oluşmaz.
  • Pilotlarimiz tecrübeli, onlarla korkmadan senelerce yolcu olarak ucuyorum..ister50 saat isterse5000 saat Ucusu olsun. Hepsi bu ülkenin cocuklari..Herkesin ciftciye, esnafa, Doktora ve diger mesleklerede saygisi var.Ciftci olmazsa un, firinci olmazsa ekmek olmaz. Lütfen elestirilerde saygi ölcüsünü asmayalim..Bu Dünya kime kalmiski, size de kalsin..
  • Evren kaptanim sizi tanimaktan oturu mutluluk duyuyorum. Yeni gorevinizde basarilar ve mutluluklar dilerim. Bazi ne dediginin farkinda olmayanlara bakma sen. Sivil veya asker farketmez, iyi insan iyi insandir. Insanlari geldikleri yere gore siniflandirmak kadar yanlis birsey olamaz. Egoist, crm yoksunu, bagirip cagiran, kucuk dusuren kaptanlar az sayida da olsa elbette varlar, ancak sivilini de gordum askerini de. Az kisi iyi pilot olabilir, ama yeterince uzerine dusen cogu kisi pilot olabilir. Onemli olan iyi insan olmakta.
  • Her iki taraftanda çok iyi insanlarla uçtum.Her iki taraftanda çok kötü insanlarla uçtum .Yani insan böyle birşey, iyisi kötüsü heryerde var .Bu arkadaşa gelince ,adam kötü birşey yapmamış ki , işini yapmış bırakın ne paylaşırsa paylaşsın , buda bir motivasyon şekli.Bakın kötüden örnek olmaz , işini iyi yapmıyorsa bu kötüler uyarılır , diğer işler kurumları bağlar .
  • Neyse ya aman , bizden neden adam olmaz .Şimdi bu vatandaş böyle şeyler yapmış evet BANANE yapsın , BİZENE yapsın , diyemediğimiz sürece hiçbir bizden adam olmaz..Ya arkadaş bu adam marstan mı geldi , yooo , orda herhangi birimiz olsa oda bunu yapacaktı , sizin yerinizde oda olsa konuşacaktı .Yani bizim kumaşımız bu .Allah yolunu açık etsin iyi uçuşları olsun .Yeni gelenlere birleyler öğretir örnek olur belki.Sonrada işini tamamlayınca gelsin yanımıza otursun , ben bir kardeşi olarak hoş geldin derim.Geriside beni hiç ilgilendirmez
  • Abi insanların içinde ne kadar çok birikmiş fesatlık varmış, acıyan yarası varmış. İçini dökmek isteyen psikoloğa gitsin, bu sektörde manyaklara yer yok. Sivil - Asker farketmez.
  • Baba parasıyla pilot olanlar, şanlı ordumuzun hava kuvvetleri subaylarına laf söyleme cesaretini nereden buluyor acaba ? Kıskançlık mı cahillik mi ? Parayla herkes pilot olur ama parayla herkes askeri jetleri uçuramaz.
  • Evren sana ve ailene bundan sonraki hayatında mutluluklar ve başarılı görevler dilerim.
  • kral bir pilottur. profosyonel zeki çevik ahlaklı.
  • Thy pilotu akrobasi mi yapmali F 16 ile mi ucmalidir?, Eger bunlar onemliyse egitime iki tanede F16 alalim..

Uzun yıllar Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi Türk Yıldızları'nda görev yapan ve 2014 yılında son akrobasi uçuşunu yaparak emekliliğe ayrılan Evren Ayna, sivil hayata adım attıktan sonra Türk Hava Yolları'nda pilotluğa başlamıştı. Ayna'nın THY serüveni kısa sürdü.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Resmi Gazete'de yayımlanan KHK ile halen havayollarında pilot olarak görev yapan hava kuvvetlerinden ayrılan / istifa eden pilotlardan koşullara uyanların TSK'ya geri dönmesi istenmişti. Pilotlar yavaş yavaş şirketlerden ayrılarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) dönmeye başladı.

Bu kapsamda yeniden Hava Kuvvetleri'ne katılanlar arasında yıllarca Türk Yıldızları'nda görev yapan Evren Ayna da yer alıyor. Ayna, Türk Hava Yolları'nda görev aldığı son uçuşlarında kendisini yalnız bırakmayan eşine de teşekkür ederek bir fotoğraf paylaştı. Ayna, sosyal medya hesabından Türk Yıldızları günlerinden kalma başka bir fotoğraf paylaşarak da "Haydi parti başlasın..." mesajı yayınladı.

Evren Ayna, Hava Kuvvetleri'nden ayrılmadan önce yaptığı son uçuş sonrasında "Ben bugün son kez bir jet uçağına bindim, Bugün son kez bir jet uçağı ile gökyüzündeydim, Bugün son kez loop, tono attım, Bugün son kez ters uçtum ve dünyaya tersten baktım ki inanın yeryüzü bu şekilde daha heyecan verici, ve bugün son kez kırmızı uçuş tulumumu giydim, Ben bugün Türk Hava Kuvvetleri'nde ve Türk Yıldızları'nda son uçuşumu yaptım... ve yine bugün uçaktan inince gözyaşlarıma engel olamadım" demişti.

©AirportHaber.com ÖZEL



Türk Hava Yolları serüveni kısa sürdü

Yorumlar Tüm Yorumlar (139)

Makarnacılar ~ 6 yıl önce
Bu askerleri çekemeyenler büyük olasılıkla bedava makarna dağıtımında sırada bekleyenler sanırım. Başka türlü bu gerici zihniyet oluşmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil.Asker ~ 6 yıl önce
Pilotlarimiz tecrübeli, onlarla korkmadan senelerce yolcu olarak ucuyorum..ister50 saat isterse5000 saat Ucusu olsun. Hepsi bu ülkenin cocuklari..Herkesin ciftciye, esnafa, Doktora ve diger mesleklerede saygisi var.Ciftci olmazsa un, firinci olmazsa ekmek olmaz. Lütfen elestirilerde saygi ölcüsünü asmayalim..Bu Dünya kime kalmiski, size de kalsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/o ~ 6 yıl önce
Evren kaptanim sizi tanimaktan oturu mutluluk duyuyorum. Yeni gorevinizde basarilar ve mutluluklar dilerim. Bazi ne dediginin farkinda olmayanlara bakma sen. Sivil veya asker farketmez, iyi insan iyi insandir. Insanlari geldikleri yere gore siniflandirmak kadar yanlis birsey olamaz. Egoist, crm yoksunu, bagirip cagiran, kucuk dusuren kaptanlar az sayida da olsa elbette varlar, ancak sivilini de gordum askerini de. Az kisi iyi pilot olabilir, ama yeterince uzerine dusen cogu kisi pilot olabilir. Onemli olan iyi insan olmakta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil kpt ~ 6 yıl önce
Her iki taraftanda çok iyi insanlarla uçtum.Her iki taraftanda çok kötü insanlarla uçtum .Yani insan böyle birşey, iyisi kötüsü heryerde var .Bu arkadaşa gelince ,adam kötü birşey yapmamış ki , işini yapmış bırakın ne paylaşırsa paylaşsın , buda bir motivasyon şekli.Bakın kötüden örnek olmaz , işini iyi yapmıyorsa bu kötüler uyarılır , diğer işler kurumları bağlar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Topunuz ~ 6 yıl önce
Neyse ya aman , bizden neden adam olmaz .Şimdi bu vatandaş böyle şeyler yapmış evet BANANE yapsın , BİZENE yapsın , diyemediğimiz sürece hiçbir bizden adam olmaz..Ya arkadaş bu adam marstan mı geldi , yooo , orda herhangi birimiz olsa oda bunu yapacaktı , sizin yerinizde oda olsa konuşacaktı .Yani bizim kumaşımız bu .Allah yolunu açık etsin iyi uçuşları olsun .Yeni gelenlere birleyler öğretir örnek olur belki.Sonrada işini tamamlayınca gelsin yanımıza otursun , ben bir kardeşi olarak hoş geldin derim.Geriside beni hiç ilgilendirmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevgili Gönül Abla ~ 6 yıl önce
Abi insanların içinde ne kadar çok birikmiş fesatlık varmış, acıyan yarası varmış. İçini dökmek isteyen psikoloğa gitsin, bu sektörde manyaklara yer yok. Sivil - Asker farketmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!! ~ 6 yıl önce
sivil - asker çok farklı şeyler...........
!! E ~ 6 yıl önce
Evet sivil asker çok farklı şeyler. Çünkü her insan sivildir. Meslek seçer, doktor olur, polis olur, sivil pilot olur, manav olur, asker olur, askeri pilot olur vs. vs. Gün gelir meslek değiştirir doktorken sivil pilot olur, askerken manav olur. Ama özünde hepsi mesleğini icra etmediği sırada sivildir. Askerlik sadece bir meslektir. Emekli olursun biter. Sivil geldik sivil gideceğiz.
!! E'ye ~ 6 yıl önce
sen öyle san ve kendini oyala....dur.
................ ~ 6 yıl önce
Emekli olduktan sonra da hep subay - ast subay diye anilacaksiniz.Eslerinize bile subay veya astsubay eşi denilececek..............
Baba ~ 6 yıl önce
Baba parasıyla pilot olanlar, şanlı ordumuzun hava kuvvetleri subaylarına laf söyleme cesaretini nereden buluyor acaba ? Kıskançlık mı cahillik mi ? Parayla herkes pilot olur ama parayla herkes askeri jetleri uçuramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baba ~ 6 yıl önce
kimse askeri pilotlara laf söylemiyor.ancak onlar ait oldukları yerde ucsunlar.adı üstünde askeri pilot...tono,ters falan ucsunlar.sivil hava yolları sivil pilotlar tarafından görevlendirildi sin.
Baba ya cevap verene. ~ 6 yıl önce
Kardeşim sivil pilot dediğinin asıl mesleği sivil pilotluk mu? (Anadolu üniv. Hariç) Adam elektronik mühendisi pilot olmuş. Şimdi ona da git elektronik müh. mü yap diyeceksin. Askeriyeden emekli olan pilot askeri rütbeyle mi uçuyor? O da sivil. Lisansını sivil iradenin belirlediği kanunlara göre SİVİL Havacılık Genel Müdürlüğü onaylıyor.
İyi uçuşlar ~ 6 yıl önce
Evren sana ve ailene bundan sonraki hayatında mutluluklar ve başarılı görevler dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral ~ 6 yıl önce
kral bir pilottur. profosyonel zeki çevik ahlaklı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyi akrobasi ~ 6 yıl önce
Thy pilotu akrobasi mi yapmali F 16 ile mi ucmalidir?, Eger bunlar onemliyse egitime iki tanede F16 alalim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000