12 Ocak 2022, Çarşamba 16:33:41

Türk Hava Sahasından 22 saniyede bir uçak geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Türk hava sahasında geçen yıl gerçekleşen uçuş sayısının 1 milyon 461 bin 577'ye yükseldiğini belirterek, Türkiye semalarından yaklaşık 22 saniyede bir uçağın geçtiğini kaydetti.
  • Buradan dhmi yetkililerine ve hükümet yetkililerine sesleniyorum ülkemiz ekonomik yönden çok büyük darboğazda bizim maaşlarımız çok yüksek, devletin hazinesinin yükünün afiflemesi bu eurocontrol ücretlerinin çalışanlardan kesilerek devlet hazinesine devredilse hazineye çok büyük kaynak olur birde işe yaramayan dhmi personelleri belirlenip ihtiyacı olan başka kurumlara gönderilsin birde arff kadroları çok gereksiz şişirilmiş bunlarında fazlası belediyelerin fışkiye birimlerine gönderilsin. Hem ekonomi canlanacak hem kaynaklar verimli kullanılmış olacak…
  • Dhmi ailesinin bir üyesi olduğum için gurur duyuyorum.Hepimizin el ele vererek,bir ailesi oldugumuz kurumumuzu ,daha çok çalışarak,gayret göstererek ,hakkettigi yerlere getirecegimize inancım tamdir.Emegi geçen herkese teşekkürler..
  • Ankara acc’deki meslektaşlarımı tebrik ederim
  • Seyrüsefer elektriği pistte her yerde bu trafigin atilmasi icin en onemli halka ve ozne.hava sahamizdan gecen her ucaktan elektrik personelinin uykusuz gözleri sabaha kadar pür dikkat tutulan nöbetleri var.
  • Kac makla gidiyormus 22sn de gecmis
  • 22 dk da bir geçse keşke . Hakkımızı alamadıktan sonra.
  • havacılıkta artış oluyor sayın bakan filan yetkililer bunla gurur duyuyor bunlar iyi güzelde bu artışta en önemli pay sahibi olanlara hakettiyi neden verilmiyor 22 saniye demişiniz bak 22 saniye bir dakka bile deyil bir dakkayı geç yarın dakka bile deyil e şimdi bu uçaklar yansa bir sıkıntı olsa yüzlerce insanı kim kurtarcak uçak dedin şey havada uçan motoru filan olan yakıt deposu olan bir alet hep okuyoz işte haberlerde pilot bi hata yapsa kuşların üstüne sürse çatır çatır yanıgın başlıyor işte o durumda yüzlerce insanın hayatını kurtarmak bize düşüyor bunu her kez açık ve net biliyor bir yangın mangın durumunda kahramanlık yapçak olanlar çuvalla para alan pilotlar hostesler filan deyil bizleriz BİZ o uçaklar bize güvenerek bu kadar çok uçabiliyolar BİZ GÖKLERİN GÜVENİYİZ lütfen hakettimiz deyeri ve parayı verin artık makas açılmasın kapansın söylüceklerim bu kadar bakın ne güzel tane tane annattım artık bu yorumumuda beyenmicek olanlar demek insan deyildir onlar başka dilden anlar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Türk hava sahasında geçen yıl gerçekleşen uçuş sayısının 1 milyon 461 bin 577'ye yükseldiğini belirterek, Türkiye semalarından yaklaşık 22 saniyede bir uçağın geçtiğini kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sivil havacılık altyapısına yönelik yatırımlar ve uygulamaya konulan kararlarla bu alanda dünyanın en hızlı gelişen ülkeleri arasına giren Türkiye'de, uçakla seyahat eden yolcu sayısında önemli artış görüldüğünü söyledi.

7 merkezden 56 noktaya sefer yapılıyor

Hava yoluyla taşınan yolcu sayısının geçen yılın sonu itibarıyla 128 milyon 565 bin 706'ya ulaştığı bilgisini veren Karaismailoğlu, Türkiye'de yurt içinde 2003'te 2 merkezden 26 noktaya sadece bir firmayla tarifeli sefer düzenlenirken 2021'de 7 merkezden toplam 56 noktaya sefer yapılır hale gelindiğini dile getirdi.

Karaismailoğlu, 2003'te yurt dışında sadece 50 ülkede 60 uçuş noktasına sefer düzenlenirken geçen yıl sonu itibarıyla bu rakamın toplam 128 ülkede 335 noktaya yükseldiğine dikkati çekerek, bu verilerin, Türkiye'nin havacılıkta her geçen gün hızla büyüdüğünü gösterdiğini kaydetti.

"Uçuş sayısı geçen yıl 1 milyon 461 bin 577'ye yükseldi"

Bakan Karaismailoğlu, "Türk hava sahasında geçen yıl gerçekleşen uçuş sayısı, transit üst geçişler dahil 2020'ye göre yüzde 38,5 arttı. 2020'de 1 milyon 55 bin 168 olan uçuş sayısı geçen yıl 1 milyon 461 bin 577'ye yükseldi. Bir başka ifadeyle Türkiye semalarından geçen yıl yaklaşık her 22 saniyede bir uçak geçti." dedi.

Geçen yıl havalimanlarına inen ve kalkan ticari uçuşların sayısının 2020'ye göre iç hatlarda yüzde 35 artarak 358 bin 317'den 483 bin 802'ye yükseldiğini aktaran Karaismailoğlu, dış hatlarda ise ticari uçuşların yüzde 73,8 artışla 252 bin 132'den 438 bin 170'e çıktığını vurguladı.

"Hem iç hat hem de dış hat uçuşları arttı"

Geçen yılın sonu itibarıyla hem iç hat hem de dış hat uçak trafiğinde artış görüldüğüne işaret eden Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

"İç hat uçak trafiği 2021'de, 2020'ye göre yüzde 29,4 artarak 572 bin 994'ten 741 bin 331'e yükseldi. Dış hat uçak trafiği ise yüzde 65,5 yükselerek 280 bin 756'dan 464 bin 624'e çıktı. Türk hava sahasından transit üst geçiş sayısı ise yüzde 26,9 arttı. Türk hava sahasından geçen yıl 255 bin 622 üst geçiş gerçekleşti. Böylece Türk hava sahası toplam 1 milyon 461 bin 577 uçuşa ev sahipliği yaptı."

"Hedeflere ulaşmak adına daha çok gayret göstereceğiz"

Salgının küresel çapta ülke ekonomileri üzerindeki yıkıcı etkisine rağmen alınan tedbirlerin pozitif sonuçlarının uçuş sayılarına yansıdığını belirten Karaismailoğlu, "Ülkelerin ticaret, turizm, sanayi ve hizmet sektörlerinin canlılığına yönelik en önemli göstergelerden biri olan hava taşımacılığı verilerindeki bu ciddi artış, Türkiye'nin potansiyeli ve dinamik yapısını açıkça ortaya koyuyor. Hizmet kalitemizi artırarak, ülkemizin gelişimi, milletimizin kalkınması, gençlerimizin geleceğinin daha da aydınlanması ve Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılı için koyduğumuz hedeflere ulaşmak adına daha çok gayret göstereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Türk Hava Sahasından 22 saniyede bir uçak geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Dhmi çalışanı ~ 2 yıl önce
Buradan dhmi yetkililerine ve hükümet yetkililerine sesleniyorum ülkemiz ekonomik yönden çok büyük darboğazda bizim maaşlarımız çok yüksek, devletin hazinesinin yükünün afiflemesi bu eurocontrol ücretlerinin çalışanlardan kesilerek devlet hazinesine devredilse hazineye çok büyük kaynak olur birde işe yaramayan dhmi personelleri belirlenip ihtiyacı olan başka kurumlara gönderilsin birde arff kadroları çok gereksiz şişirilmiş bunlarında fazlası belediyelerin fışkiye birimlerine gönderilsin. Hem ekonomi canlanacak hem kaynaklar verimli kullanılmış olacak…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavuz Evcil ~ 2 yıl önce
Dhmi ailesinin bir üyesi olduğum için gurur duyuyorum.Hepimizin el ele vererek,bir ailesi oldugumuz kurumumuzu ,daha çok çalışarak,gayret göstererek ,hakkettigi yerlere getirecegimize inancım tamdir.Emegi geçen herkese teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Çelik ~ 2 yıl önce
Zincirin halkaları gibi güçlü olmalıyız..
Özgün Ergöz ~ 2 yıl önce
Gece gündüz demeden göz nuru döken tüm arkadaşlarımı kutluyorum,iyiki bir Dhmi calisaniyim..
Atco ~ 2 yıl önce
Ankara acc’deki meslektaşlarımı tebrik ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ups trafo ~ 2 yıl önce
Ankaradaki seyrüsefer elektirikçi meslektaşlarımı tebrik ederim. Radarlara kesintisiz elektirik sağlanıyorsa bu başarı onlarındır. Bir sn elektirik gitse görün siz curcunayı
Vfr atc lerine ödül veriniz ~ 2 yıl önce
Vfr ile ugrasan yaklasik 30 atc arkadasa bravo..aim in tazminati fazla atc lere yazik...
Elektrik ~ 2 yıl önce
Seyrüsefer elektriği pistte her yerde bu trafigin atilmasi icin en onemli halka ve ozne.hava sahamizdan gecen her ucaktan elektrik personelinin uykusuz gözleri sabaha kadar pür dikkat tutulan nöbetleri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff gökte ki huzurun yer deki güvencesi ~ 2 yıl önce
Kesinlikle öyle. Bu başarı hepimizin. Bizlerde tıpkı seyrüsefer elektrik birimi gibi sabaha kadar uykusuz gözlerle nöbet tutuyoruz. Olur da havasahamızdan geçen uçaklar yanar manarda bizim havalimanımıza inerse hemen söndürelim diye. Hava sahamızı kullanan uçaklara fedakarca hava seyrisefer hizmeti veriyoruz inşallah hakettiğimiz deyeri bir gün göreceyiz. Bu adaletsizlik son bulacak, gün gelecek makas kapanacak hatta biz fazla alacağız. Ayrıca elektrikçi arkadaşlarımıza da kazanımları için tebrikler
Oha ~ 2 yıl önce
Kac makla gidiyormus 22sn de gecmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acc Atc ~ 2 yıl önce
22 dk da bir geçse keşke . Hakkımızı alamadıktan sonra.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 2 yıl önce
havacılıkta artış oluyor sayın bakan filan yetkililer bunla gurur duyuyor bunlar iyi güzelde bu artışta en önemli pay sahibi olanlara hakettiyi neden verilmiyor 22 saniye demişiniz bak 22 saniye bir dakka bile deyil bir dakkayı geç yarın dakka bile deyil e şimdi bu uçaklar yansa bir sıkıntı olsa yüzlerce insanı kim kurtarcak uçak dedin şey havada uçan motoru filan olan yakıt deposu olan bir alet hep okuyoz işte haberlerde pilot bi hata yapsa kuşların üstüne sürse çatır çatır yanıgın başlıyor işte o durumda yüzlerce insanın hayatını kurtarmak bize düşüyor bunu her kez açık ve net biliyor bir yangın mangın durumunda kahramanlık yapçak olanlar çuvalla para alan pilotlar hostesler filan deyil bizleriz BİZ o uçaklar bize güvenerek bu kadar çok uçabiliyolar BİZ GÖKLERİN GÜVENİYİZ lütfen hakettimiz deyeri ve parayı verin artık makas açılmasın kapansın söylüceklerim bu kadar bakın ne güzel tane tane annattım artık bu yorumumuda beyenmicek olanlar demek insan deyildir onlar başka dilden anlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi Elektrik ~ 2 yıl önce
Ne abarttınız kendinizi be tamam her birim önemlidir özeldir. Ama tek hakkı yenen siz değilsiniz. Asıl ayrımcılığa uğrayan bizleriz.
Yeter ~ 2 yıl önce
Bıktık sizden!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000