20 Nisan 2016, Çarşamba 18:25:32

'Türk Bayraklı' Aquila fuarda boy gösterdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmesi ile yerli uçak üretimi konusunda büyük bir adım atan B Plas tarafından satın alınan Alman AQUILA markalı uçaklar bu kez Türk Bayrağı işlenen kanatlarıyla Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda boy gösterdi.
  • Almanyada tasarlanmış, Almanyada üretilmiş, Almanyada boyanmış ama Bursa uçağı! Afiyet olsun...
  • Önce kopya olsun , ama bizim olsun , polonya bile uçak yaptı at3 diye adamlar dünyaya satıyor bizimde olsun , kendi uçaklarımızda eğitimler verilsin bugün başkasının protatipini kullanalım yaırn kendimiz üretmeye cesaret ederiz. bir yerden başlanması güzel
  • Yerli yerli gel sat o halde uygun fiyata ülkende? maximum 20bin euro verilir... Ama devlet beyler vergisini alırsa 150bn euro olur... boş işler bu ülkede zor bu işleri yapmak
  • Zerre kadar teknik payımızın olmadığı bir uçak Bursa yı nasıl temsil eder ???
  • bak üretim bile olmuş!
  • hayırlı olsun . piyasa doymuş bir durumda değilmi ?
  • Ensar vakfindaki sapik 500 yil ceza almis!
  • Bu ucak yeterince yerli olmus. Piyasaya surelim bu sekliyle, yerli diye satalim.
  • Hayırlısı olsun.
  • Havada Türkiye'nin gururu olmaya aday Aquila'yı Türkiye'nin havacılık fuarı IFTE'de görmek isteriz.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ilk kez ziyaretçi olarak değil katılımcı olarak yer aldığı Almanya’daki Aero Friedrichshafen 2016 Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda artık bir Bursa markası olan AQUILA’nın standını gezip, B Plas CEO’su Mehmet Celal Gökçen’den fuar hakkında bilgi aldı.

Türk sanayiinin en önemli lokomotifi olan Bursa’da sanayi sektörünün katma değeri yüksek ileri teknoloji ve tasarıma dayalı ürünlere yönelmesi noktasında öncülük eden ve bu çalışmalarının meyvesini yerli tramvay üretimi ile alan Büyükşehir Belediyesi’nin gayretleriyle Bursa artık havacılıkta da söz sahibi oluyor.

Bursa sanayiinin öncü kuruluşlarından Gökçen Ailesi’ne bağlı B Plas’ın havacılık sektöründe aktif rol alması amacıyla uzun süredir temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin kararlılığı sonuç vermiş ve B Plas, Alman uçak firması AQUILA’yı satın almıştı. Bursa sanayi böylelikle havacılık sektöründeki ilk kararlı adımını atarken, bugüne kadar dünyanın farklı kentlerinde düzenlenen havacılık fuarlarına ziyaretçi olarak katılan Bursa, şimdi ise katılımcı olarak yer aldığı fuarlarda kendi uçaklarını sergileyemeye başladı. Almanya’daki Aero Friedrichshafen 2016 Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda stant açan B Plas, böylelikle kanadına Türk Bayrağı işlenmiş yeni uçaklarını da dünya vitrinine çıkarmış oldu.

BURSA HAVACILIKTA DA SÖZ SAHİBİ
Sektörün en önemli fuarlarından olan ve 36 ülkeden 606 firmanın yer aldığı Aero Friedrichshafen 2016 Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda B Plas’ın standını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, B Plas CEO’su Mehmet Celal Gökçen’den fuar ve uçak üretimi konusundaki çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kanadına Türk Bayrağı işlenmiş uçağı da yakından inceleyen Başkan Altepe, yerli üretim konusunda kararlılığı meyvelerini toplamaya başladıklarını hatırlattı.

Yerli tramvay ve metro vagonu üretimi, arıtma tesislerindeki çamurun yakılarak elektrik enerji üreten tesislerin yerli olarak üretilmesinin ardından havacılık sektöründe de Bursa’nın öne çıkması yolundaki hedeflerine ulaştıklarını ifade eden Başkan Altepe, “En önemli hedeflerimizden biri de havacılık sektörü idi. Bilim Teknoloji Merkezi bünyesinde havacılık ve uzay bölümünü kurduk. Türkiye’de havacılıkla ilgili çalışma yapan tüm kurumları gezip, çalışmaları yerinde gördük. Sonra yurt dışındaki çalışmaları mercek altında aldık. En son geçen yıl bu fuara ziyaretçi olarak gelip, firmaları gezmiştik. Bu yıl ise artık Bursa markalı uçaklarımızı sergiliyoruz. Kısa zamanda önemli bir mesafe kat ettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin gösterdiği 2023 hedeflerine giden yolda Bursa olarak lokomotif kent olmayı amaçlıyoruz. Bu uğurda önemli bir katkı sağlayan B Plas ve Gökçen Ailesi’ni de havacılık sektöründeki çalışmaları nedeniyle tebrik ediyorum” diye konuştu.



'Türk Bayraklı' Aquila fuarda boy gösterdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Bursalı ~ 8 yıl önce
Almanyada tasarlanmış, Almanyada üretilmiş, Almanyada boyanmış ama Bursa uçağı! Afiyet olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucusokulu ~ 8 yıl önce
Önce kopya olsun , ama bizim olsun , polonya bile uçak yaptı at3 diye adamlar dünyaya satıyor bizimde olsun , kendi uçaklarımızda eğitimler verilsin bugün başkasının protatipini kullanalım yaırn kendimiz üretmeye cesaret ederiz. bir yerden başlanması güzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 8 yıl önce
Polonya demişken; arkadaşlar Uçuş eğitimi için sakın bulaşmayın...kardeşimin eğitimi için bulaştık..Resmen Irkçılık yapıyorlar, Türkler'e özel sivil havacılıktan eğitim için her aşamada izin almanız gerekiyor.. Bu da aylarca beklemek demek..Özetle şahsen gördüğüm TÜRKLERİ POLONYADA ISTEMIYORLAR.. Özellikle Güneyde Royal Star diye bir okul var, çok düşük rakamlar teklif ediyorlar sonra rezil ediyorlar.. Kardeşim vasıtasıyla bizzat yaşadım..
:) ~ 8 yıl önce
Yerli yerli gel sat o halde uygun fiyata ülkende? maximum 20bin euro verilir... Ama devlet beyler vergisini alırsa 150bn euro olur... boş işler bu ülkede zor bu işleri yapmak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 8 yıl önce
Zerre kadar teknik payımızın olmadığı bir uçak Bursa yı nasıl temsil eder ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yakışır ~ 8 yıl önce
bak üretim bile olmuş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zamanlama ! ~ 8 yıl önce
hayırlı olsun . piyasa doymuş bir durumda değilmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sapik ~ 8 yıl önce
Ensar vakfindaki sapik 500 yil ceza almis!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmus bu ~ 8 yıl önce
Bu ucak yeterince yerli olmus. Piyasaya surelim bu sekliyle, yerli diye satalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 8 yıl önce
Hayırlısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gururumuz ~ 8 yıl önce
Havada Türkiye'nin gururu olmaya aday Aquila'yı Türkiye'nin havacılık fuarı IFTE'de görmek isteriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000