19 Temmuz 2017, Çarşamba 12:38:24

TSK savaş pilotlarını sivil okullar yetiştirecek

Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yetiştirilmek üzere belirlenen asker pilot adaylarının başlangıç eğitimlerini sivil uçuş akademileri verecek.
  • devletin pilot adaylarını yetiştirecek askeri kurumları yok mu diyeceğim de yok tabii maalesef.
  • acaba cardak havalimaninda kesilen kurbanin apron karti var miydi, aprona nasil girdi hayvan?
  • Noldu kendi öğrencileriniz daha ucagin U sunu bilmezken kendi adamlarınızla mı geçireceksiniz? Hava kuvvetleri bu durumlara düşmemeliydi...
  • Pilot Bçvş. Ahmet Vecihi HÜRKUŞ ve arkadaşlarının bütün zorluk ve imkansızlara rağmen Kurtuluş Savaşında gösterdikleri çaba ve fedakarlıklar tarih sayfalarındaki yerini almıştır. Silahlı kuvvetlerde Astsubaylar namusu Şerefi ile vatana hizmet ettiler ve her nedense 1949 yılında subay pilotların cekemezligi yüzünden uçuştan ayırıldılar jet pilotu Astsubaylar vardı bir zamanlar
  • Bence açık öğretimden yetışşin... hatta eğitim mektup ile olsun:))))
  • Sivil ucus okullarını beğenmeyen arkadaşlarım o zaman bırakın koltuğu da TSK ya geri dönün dönmüyorsanız uçuş okullarına ve hocalarına bok atmayın. Hava kuvvetleri sizi astronot olarak yetiştirdi biliyoruz ondan bu kimseyi begenmeyisiniz. Artık ayaklarınız bir yere bassın sizin hava kuvvetlerinde ucurdugunuz uçakları siviller de uçuruyor çamur attığınız astsubaylarda ;) sonuçta öğrenci adaylarına f16 eğitimi verilmiyor temel uçuş yetisi ve yanlız uçma becerileri öğretiliyor. Abartmayalım lütfen kendinize gelin
  • Ordu halk ordusudur. Türk isen, herkesten herşey olur? Köleden Sultan, sultandan kapıcı olur. Bizim her bireyimiz özeldir. Rabbim böyle yaratmış, buna inanmayanlarımızla da beraber güzel insanlarız hepimiz.
  • Memleketin altı üstüne geldi sizin derdiniz halaa astsubaylar."siz hala saçınızı tarayın" yangın büyük haberiniz yok.
  • Bu ne be kardesim
  • Buna rezaletin zirvesinde şahlanmak denir...

Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yetiştirilmek üzere belirlenen asker pilot adaylarının başlangıç eğitimlerini sivil uçuş akademileri verecek.

Hain terör örgütü Fetö/PDY tarafından planlanan 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrası tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan savaş pilotlarından sonra pilot sıkıntısı yaşayan TSK, sivil uçuş okulları ile ortak proje başlattı. 

TSK Hava Kuvvetleri Komutanlığı  tarafından savaş pilotu olarak yetiştirilmek üzere belirlenen adayların öğrenci seçme uçuşları Çardak, Balıkesir, Afyon ve Akhisar’daki havaalanlarında yapılacak.

TSK ile öğrenci seçilmesi ve başlangıç eğitimlerinin verilmesi konusunda dört okul anlaşmaya vardı.  Er-Ah Uçuş Okulu, THY Uçuş Akademisi, THK bünyesindeki TUA ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uzaytem Uçuş Okulu, asker pilot adaylarının uçuş yeterliliklerinin tespit edileceği ve ilk yalnız uçuşa kadarki eğitimlerini verecek.  10 Eylül’e kadar dört havalimanında her uçuş okulu 5’er uçakla eğitimlere katılacak. Toplam 20 uçakla 9 bin saatlik uçuş yapacak olan pilot adayları, eğitimlerini başarıyla tamamlamaları halinde TSK’daki eğitimlerine devam edecekler.

Isparta, Antalya ve İstanbul’da uçuş eğitimlerini sürdüren Er-Ah Uçuş Okulu, eğitim projesinin 35 kişilik ilk öğrenci grubunun uçuşu öncesinde Çardak Havalimanı’nda kurban kesti.

©Airporthaber.com özel





TSK savaş pilotlarını sivil okullar yetiştirecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

lae ~ 7 yıl önce
devletin pilot adaylarını yetiştirecek askeri kurumları yok mu diyeceğim de yok tabii maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurban ~ 7 yıl önce
acaba cardak havalimaninda kesilen kurbanin apron karti var miydi, aprona nasil girdi hayvan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 7 yıl önce
Noldu kendi öğrencileriniz daha ucagin U sunu bilmezken kendi adamlarınızla mı geçireceksiniz? Hava kuvvetleri bu durumlara düşmemeliydi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 7 yıl önce
Pilot Bçvş. Ahmet Vecihi HÜRKUŞ ve arkadaşlarının bütün zorluk ve imkansızlara rağmen Kurtuluş Savaşında gösterdikleri çaba ve fedakarlıklar tarih sayfalarındaki yerini almıştır. Silahlı kuvvetlerde Astsubaylar namusu Şerefi ile vatana hizmet ettiler ve her nedense 1949 yılında subay pilotların cekemezligi yüzünden uçuştan ayırıldılar jet pilotu Astsubaylar vardı bir zamanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cpt yazana ~ 7 yıl önce
kesin asb sin...yemezleerrrr
Yorum:)) ~ 7 yıl önce
Bence açık öğretimden yetışşin... hatta eğitim mektup ile olsun:))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 7 yıl önce
Sivil ucus okullarını beğenmeyen arkadaşlarım o zaman bırakın koltuğu da TSK ya geri dönün dönmüyorsanız uçuş okullarına ve hocalarına bok atmayın. Hava kuvvetleri sizi astronot olarak yetiştirdi biliyoruz ondan bu kimseyi begenmeyisiniz. Artık ayaklarınız bir yere bassın sizin hava kuvvetlerinde ucurdugunuz uçakları siviller de uçuruyor çamur attığınız astsubaylarda ;) sonuçta öğrenci adaylarına f16 eğitimi verilmiyor temel uçuş yetisi ve yanlız uçma becerileri öğretiliyor. Abartmayalım lütfen kendinize gelin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın cpt ~ 7 yıl önce
Ben 26 yıllık bir pilotum. Pilotun askeri sivili olmaz. Subayı astsubayı da. Ama kabiliyetli ve kabiliyetsizi olur. Her bröve takan da pilot da değildir. Savaş pilotluğu ise yürek, bilek, koordinasyon ister. Gerek 700 km hızla 60 derece dalışla bomba atacaksın, gerekse it dalaşına girerek füze veya top mermisi yememeye çalışacaksın. Bu eğitim verildiği sürece, alan da alıp hakkını verdiği sürece sorun yok. Zaten seçme aşaması en basit aşama. Ama lütfen savaş pilotluğunu küçümsemeyelim. Meslek etiğine yakışmaz. Eğer aynı mantığı yer için düşünürsek, her otobüs şoförü bir F1 pilotudur. Yorum sizin.
Disiplin ~ 7 yıl önce
Ordu halk ordusudur. Türk isen, herkesten herşey olur? Köleden Sultan, sultandan kapıcı olur. Bizim her bireyimiz özeldir. Rabbim böyle yaratmış, buna inanmayanlarımızla da beraber güzel insanlarız hepimiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bakıma doğru ~ 7 yıl önce
Milletimiz asildir. Ama tarihimizde hiç köleden sultan olduğunu hatırlamıyorum.O birazcık yanlış olmuş.
Sierra ~ 7 yıl önce
Memleketin altı üstüne geldi sizin derdiniz halaa astsubaylar."siz hala saçınızı tarayın" yangın büyük haberiniz yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 7 yıl önce
Şu mahalle yanarken durumu
Olmaz ~ 7 yıl önce
Bu ne be kardesim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öfff ~ 7 yıl önce
Buna rezaletin zirvesinde şahlanmak denir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000