15 Ekim 2019, Salı 09:51:48

Total Havacılık Antalya'daki merkezini hizmete açtı

İstanbul’da FAA, EASA ve SHGM yetkileriyle hizmet veren TOTAL Havacılık, Antalya’da yeni şubesini hizmete açtı.
  • büyüme pek denemez, Atatürk havalimanı devre dışı kalınca, AYT' ye taşınma desek daha doğru olur.
  • hallederiz hasani havacilik olmaz.

İstanbul’da FAA, EASA ve SHGM yetkileriyle hizmet veren TOTAL Havacılık, Antalya’da yeni şubesini hizmete açtı.

Salih Zeki Öztürk’ün sahibi olduğu TOTAL Havacılık, büyümesini sürdürüyor. Antalya’da yeni MRO’yu hizmete açan şirketin hedefinde ise yurt dışında sır gibi sakladığı bir ülke var.

Batttery, avionic, galley, yangın söndürücü, Oxygen, slide, hidrolik, IDG, CSD, uçak parça boya ve break atölyeleriyle havayollarına geniş kapsamlı bir hizmet sunan TOTAL Havacılık’ın sahibi ve CEO’su Salih Zeki Öztürk, Antalya’daki merkezinin açılışının ardından AirportHaber’e konuştu.

Bir dönem SAS Havacılık olarak hizmet veren ve daha sonra TOTAL Havacılığı kuran Öztürk, SAS Havacılık dönemindeki yetkisiz bakım iddialarından TOTAL Havacılığın son durumuna kadar tüm detayları  AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık’a anlattı.

Havacılık sektörünün öneminden bahseden Öztürk, ‘Antalya Havalimanı’nın yeni bir hangara ihtiyacı var. Hedefim bu, neden olmasın’ dedi.

SAS Havacılık döneminde yetkisiz bakım yapıldı mı?

Ben havacıyım ve havacılığı çok iyi biliyorum. O dönem böyle bir iddia ortaya atıldı.

Ben yaptığım işlerle ilgili sertifika vermiyorum. Ben işi alıyorum bakımı yapıyorum ve teknisyen yapılan işi ve parçayı test ediyor. Eğer bir sorun yoksa uçak seferini yapıyor. Zaten bizim de yerde yaptığımız aynı şey. Uçaktaki sistemi yerde bire bir simüle ediyoruz eğer tamamsa ona sertifika yazıyoruz. Ben bunu havalimanı dışında yapıyor olsam kimse bana bir şey demez. Aradaki fark ne o zaman?

Ben o suçlamaların yapıldığı sırada dört kez Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SHGM) başvuruda bulundum ve mahkemelik oldum. Bu kadar başvuruya rağmen kimse de burada kural dışı bir durum var mı deyip kontrole gelmedi. Zaten benim o dönem yaptığım her işin sorumluluğunu alan havayolu vardı.

Mahkeme de bu yönde karar verdi zaten. SHGM’ye dedi ki; Denetle ona göre karar ver.  Biz de bunu istiyorduk zaten.

Ancak o dönem yetkimiz ve kartlarımız askıya alındığı için denetlemeye eşlik edemedik. Dolayısı ile denetleme tam olarak gerçekleşmedi. Daha sonra SAS Havacılığın adını değiştirerek yetkimizi aldık.

Adımız da TOTAL Havacılık oldu. Ben o dönem SHGM’nin kapısında yattım. Kimseye 4 yıl boyunca derdimi anlatamadım.

Ali Arıduru gittikten sonra Bilal Ekşi geldi ve kendisinden randevu aldım, derdimi anlattım. Kendisi de bana hak verdi.

TOTAL Havacılık şu an ne durumda?

İstanbul  ve Antalya’da faaliyet gösteriyoruz. Bize Japonya Okinava adasından da teklif geldi ancak buna sıcak bakamadık. Şu anda Türkî Cumhuriyetler ve Dubai’de görüşmelerimiz var.  Ayrıca Londra’daki fuarda Avrupa’da bir ülke ile görüşeceğiz. Bir ortaklık da olabilir kendi şubemizi de açabiliriz.

Biz havacılığın çok önemli bir dalındayız. Emergency ekipmanlar olarak bildiğimiz yangın söndürücü, slide, Oxygen gibi malzemeler kolay malzemeler değil. Çok önemli bir ekiple çalışıyoruz.

İstanbul’da 50 civarı, Antalya’da ise şu an için 15 kişilik ekibimiz var. Antalya’da yazın bu sayı 2 katına çıkacak.

Ben hak etmediğim süreçler yaşadım. Ama geriye dönük baktığımda hep doğru şeyler yaptığımı görüyorum.

Kaç alanda hizmet veriliyor?

Şu anda Batttery, avionic, galley, yangın söndürücü, Oxygen, slide, hidrolik, IDG, CSD,uçak parça boya ve break olmak üzere 9 alanda hizmet veriyoruz. Şu anda 60’a yakın havayolu ile çalışıp hizmet vermeye devam ediyoruz.

Bundan sonrası için hayalim hangar ve bakım yapmak var. Hangar demek 40-50 milyon dolarlık yatırım demek. Şu an için hayal ama eğer hangar kurulacaksa bunlar olmadan hangar da kurulmaz. Bu nedenle belki bir ortaklık söz konusu olabilir.

Antalya’da yeni bir hangara ihtiyaç var.































Total Havacılık Antalya'daki merkezini hizmete açtı

Yorumlar

total ~ 5 yıl önce
büyüme pek denemez, Atatürk havalimanı devre dışı kalınca, AYT' ye taşınma desek daha doğru olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arescop ~ 5 yıl önce
hallederiz hasani havacilik olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000