09 Mayıs 2018, Çarşamba 12:55:55

THY-İGA kavgası büyüyor!

İnşası devam eden İstanbul Yeni Havalimanı için hazırlıklar sürerken havalimanı işletmecisi İGA ile THY Yönetimi arasındaki anlaşmazlıklara bir yenisi daha eklendi.
  • Havalimanı dutyfree işletmesinin karından havayollarının kar alması gibi bir uygulama dünyada var mı?Bravo aycı bey. ne kadar da zekisiniz.
  • 24 Haziranda herşey değişiyor ve bu havalimanıda Orgi gibi siyasi havalimanı olarak tarihe geçer ve oralarda kalır.
  • anlaşmazlık söz konusu bile değil, cip lounge olayları coktan çözüldü bile. - yukarıda yorum yapan @Thy adlı arkadaşa katılıyorum havayolu bu sene kar payı dağıtmadı muhtemelen önümüzdeki 1 senede yine hisse sahiplerinin feda denmesi beklenecek havayolu birikimi sebebi ile kolay kolay iflas bayrağı çekmez. Ammaa gelirler yönetimi sıkıntıya girerse personel bir kez daha feda demez ve muhtemelen sendikalaşmalardan ötürü isyan çıkabilir. Rabbim korusun kesinlikle olumsuzluklardan yana değiliz nihayetinde milli sermayemiz milli gücümüz yöneticilerimizin de işi kolay değil ha gayret diyorum ha gayret.
  • Sirket bılgısayarlarındankı yenı evimize bilmem kac gun kaldı logosu acaba bu yuzden mı kalktı tasınma ıptal mi ????!!!!!
  • THY tasinma kararini kesinlikle yeniden gozden gecirmeli, 29 ekime ataturkte yapilan operasyona igada devam edilmesi imkansiz gozukuyor, iga para kazanacak diye thyi batiracaklar resmen.
  • 3. Havalimanı neden yapılıyor?.. Havalimanını yapan para kazansın diye mi?.. Yoksa THY daha da büyüsün diye mi?... İlk önce buna karar verin...
  • Bu işleri de İNCE ayar çözecek. Merak etmeyin.
  • Taksiler dende alsınlar nede olsa bizim getirdigimiz yolcudan para kazanıyolar
  • Yiyin birbirinizi ete para vermeyin Öpün birbirinizi yanağa para vermeyin.
  • Isler yolunq girene kadar bir omur gecer, kalite nin gozetildigi bir yer oldugunu sanmiyorum, sirtimiz saglam dusuncesi hakim, ne versem yerler dusuncesi ile iteleyecekler

İnşası devam eden İstanbul Yeni Havalimanı için hazırlıklar sürerken havalimanı işletmecisi İGA ile THY Yönetimi arasındaki anlaşmazlıklara bir yenisi daha eklendi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yatırım projelerinden olan İstanbul Yeni Havalimanı için çalışmalar son sürat devam ediyor. 29 Ekim 2018’de açılması planlanan ve tüm fazları tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanlarından biri olması beklenen İstanbul Yeni Havalimanı’nın en önemli aktörlerinden biri olacak THY ile İGA arasındaki anlaşmazlıklara bir yenisi daha eklendi.

Geçtiğimiz aylarda Türk Hava Yolları Yönetimi ile havalimanı işletmecisi İGA arasında tahsis edilecek körüklerle ilgili sorunlar yaşanmıştı.

Şubat ayında gündeme gelen iddialara göre; Aycı havalimanındaki yolcu köprülerinin ortasından 10 tanesinin sadece THY'ye ait olmasını istedi. Köprülere THY logosu giydireceklerini ifade eden Aycı, köprülerin boş olması halinde bile başka bir uçağın yanaşmasını kabul etmeyeceğini kaydetmişti. THY’nin ayrıca, 3. havalimanı yönetiminden Duty Free satışlarından kâr payı istediği de iddia edilmişti.

Şimdi de CIP gerginliği

Atatürk Havalimanı’ndaki operasyonların sonlanmasıyla birlikte İstanbul Yeni Havalimanı’nı kendine üs olarak belirleyecek olan THY’nin şimdi de İGA yönetimiyle business class yolcular tarafından kullanılacak olan CIP Salonu konusunda sıkıntı yaşadığı öğrenildi.

Türk Hava Yolları’nın Atatürk Havalaimanı’nda olduğu gibi diğer alanlardan tamamen bağımsız bir CIP Lounge Salonu için alan talebinde bulunduğu ancak bu talebin olumlu karşılanmadığı öğrenilirken, THY’ye tahsis edilmesi planlanan alanın diğer yolcuların kullandığı alanın yakınında bir yerde olacağı iddia edildi.

GENEL MÜDÜRLÜK İÇİN YER ARAYIŞI

Öte yandan İstanbul Yeni Havalimanı’nı üs haline getirmeyi planlayan Türk Hava Yolları Yönetimi, Atatürk Havalimanı’nın yanıbaşında bulunan Genel Müdürlük Binası’nın da taşınması konusunda girişimde bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

THY yeni genel müdürlük binasını havalimanı arazisinde konuşlandırmak istediği ve tüm operasyonları buradan yönetmek istediği öğrenilirken, mevcut arazi üzerinde yer arayışlarının sürdüğü ancak henüz bu konuda da bir anlaşma sağlamadığı belirtildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY-İGA kavgası büyüyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

dutyfree ~ 6 yıl önce
Havalimanı dutyfree işletmesinin karından havayollarının kar alması gibi bir uygulama dünyada var mı?Bravo aycı bey. ne kadar da zekisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekleyin ~ 6 yıl önce
24 Haziranda herşey değişiyor ve bu havalimanıda Orgi gibi siyasi havalimanı olarak tarihe geçer ve oralarda kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKALLI ~ 6 yıl önce
anlaşmazlık söz konusu bile değil, cip lounge olayları coktan çözüldü bile. - yukarıda yorum yapan @Thy adlı arkadaşa katılıyorum havayolu bu sene kar payı dağıtmadı muhtemelen önümüzdeki 1 senede yine hisse sahiplerinin feda denmesi beklenecek havayolu birikimi sebebi ile kolay kolay iflas bayrağı çekmez. Ammaa gelirler yönetimi sıkıntıya girerse personel bir kez daha feda demez ve muhtemelen sendikalaşmalardan ötürü isyan çıkabilir. Rabbim korusun kesinlikle olumsuzluklardan yana değiliz nihayetinde milli sermayemiz milli gücümüz yöneticilerimizin de işi kolay değil ha gayret diyorum ha gayret.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
28 ~ 6 yıl önce
Sirket bılgısayarlarındankı yenı evimize bilmem kac gun kaldı logosu acaba bu yuzden mı kalktı tasınma ıptal mi ????!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Köse ~ 6 yıl önce
yav he he anladık personelsin.
Thy ~ 6 yıl önce
THY tasinma kararini kesinlikle yeniden gozden gecirmeli, 29 ekime ataturkte yapilan operasyona igada devam edilmesi imkansiz gozukuyor, iga para kazanacak diye thyi batiracaklar resmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alli ~ 6 yıl önce
3. Havalimanı neden yapılıyor?.. Havalimanını yapan para kazansın diye mi?.. Yoksa THY daha da büyüsün diye mi?... İlk önce buna karar verin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İNCE Ayar ~ 6 yıl önce
Bu işleri de İNCE ayar çözecek. Merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
basri ~ 6 yıl önce
nasiiiiii?
Thyssen Krupp ~ 6 yıl önce
Önce asansöre binmeyi becersin kendisi :)
Thyssen ~ 6 yıl önce
Korkmayın size zarar vermez. Daha şimdiden tırstınız.
CCC ~ 6 yıl önce
Size Ayarı vere vere bıktık, Heryerde karşımıza çıkıyosunuz. Bi bitmesiniz gitti. Yürüyen Merdivene tersten binmekle, Asansöre binememek arasında hiç bi zihniyet farkı yok. Çakılan çivikeri sökmeye çalışmayın bari yediğüniz bi nane yok.
Fo ~ 6 yıl önce
Taksiler dende alsınlar nede olsa bizim getirdigimiz yolcudan para kazanıyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yiyin ~ 6 yıl önce
Yiyin birbirinizi ete para vermeyin Öpün birbirinizi yanağa para vermeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iga ~ 6 yıl önce
Isler yolunq girene kadar bir omur gecer, kalite nin gozetildigi bir yer oldugunu sanmiyorum, sirtimiz saglam dusuncesi hakim, ne versem yerler dusuncesi ile iteleyecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000