09 Eylül 2020, Çarşamba 12:00:52

THY'den kabin ekiplerini isyan ettiren karar

Türk Hava Yolları'nda kabin ekiplerine verilen sıcak yemek uygulaması sona erdirildi.
  • Kabin ekiplerine bu kadar dokunacaginiza ise yaramayan 600 mudurun maaslarini da kesin
  • Kardesim eger thy duzgun yonetilmiyor ekonomik sikinti varsa yonetim degisir. Bu ne reziliikltir personele soguk yemek vermek.
  • Sıcak servis kokpit ekibine de kalkınca sesleri kesildi. Asıl dert yemek falan değil sorunu yanlış yerde aramayın ;)
  • Niye böyle düşünüyorsunuz. Milli hava yolu yurtdisina Türkiye'yi temsil ediyor. Çok yazik
  • Zaten servis yok boş boş oturuyorlar, enerji harcamıyorlar, çok bile
  • afiyet olsun :))
  • Bugüne kadar acayip üzülüyordum uçuş olmamasına, uçakların boş olmasına. Ama bundan sonra umurunda değil. İnşallah her hattın boş gider boş gelir. Batmaya ramak kalırsın hatta batsan da umurunda değil artık.
  • Bizim uçakta parasını verip kendimize yemek alabileceğimiz bir cafe restoran yok. Yerde çalışsak gidip paramızla alalım. 4 bacak icabında sabah 5 te başlayıp akşam 5 te bitiriyoruz mesaiyi. Bütün gün sıcak yemek verilmemesi iş kanununa aykırı değil mi?
  • isterseniz siz yemeklik malzeme yollayın biz yaparız uçakta yav. bi menemen yaparım ne bileyim kıymalı yumurta yaparım. son numara tava getirir. ka'da sıcak ekmek alır. 1 numara çay demler. yemin ediyorum daha mantıklı
  • Sandviç de sandviç olsa bir şey söylemeyeceğim. Yıllardır o kötü ekmek kalitesi bir değişmedi TK da. Yazsan da fayda etmiyor. Bir de ikramla övündü durdu. Niye yurt dışından mesela ABD den yüklenen ekmekler o kadar yumuşacık, lezzetli de biz bu işi beceremiyoruz? Yolcuya verilen sandviç için de aynı şey geçerli. İçeriği de ayrı bir olay. İçinde besleyici doğru dürüst et tavuk VS olsa mesela o zaman anlarım pandemi nedeniyle yapılan değişikliği Fakat bu pandamiyi bahane edip kabin ekibini yediğinden tasarruf olmuş.

Türk Hava Yolları'nda kabin ekiplerine verilen sıcak yemek uygulaması sona erdirildi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Bazı hatlarda kabin ve kokpit ekibine verilen sıcak yemek kabin ekibi için kaldırıldı. Covid-19 salgını nedeniyle ciddi tedbirler alan ve bir çok alanda kısıtlamaya giden THY, uçuş ekiplerinin yemeği konusunda da kemer sıkma karar aldı.

Buna göre; bazı hatlarda kabin ve kokpit ekibi için uçaklara yüklenen sıcak yemek artık kabin ekibi için yüklenmeyecek. Bunun yerine ise soğuk sandviç, su, kek ve meyve verilecek.

Uygulamanın sadece kabin ekibi için böyle olacağı ve kokpit ekipleri için ise sıcak yemek uygulamasının devam edeceği öğrenildi.

Söz konusu durum karşısında şaşkına dönen kabin ekipleri uygulamaya büyük tepki gösterdi.

©AirportHaber



 

THY'den kabin ekiplerini isyan ettiren karar

Yorumlar Tüm Yorumlar (384)

memeet ~ 4 yıl önce
Kabin ekiplerine bu kadar dokunacaginiza ise yaramayan 600 mudurun maaslarini da kesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
memo ~ 4 yıl önce
Kardesim eger thy duzgun yonetilmiyor ekonomik sikinti varsa yonetim degisir. Bu ne reziliikltir personele soguk yemek vermek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorun yok ~ 4 yıl önce
Sıcak servis kokpit ekibine de kalkınca sesleri kesildi. Asıl dert yemek falan değil sorunu yanlış yerde aramayın ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birisi ~ 4 yıl önce
Senin aklına yatıyor mu? Birine sıcak yemek diyerine kek. Ayıp.
SORUN ISININCA KOKMASI ~ 4 yıl önce
Kokuncada yolcumun canının çektiği düşünülmüş bir karar
Ebr ~ 4 yıl önce
Niye böyle düşünüyorsunuz. Milli hava yolu yurtdisina Türkiye'yi temsil ediyor. Çok yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 4 yıl önce
Zaten servis yok boş boş oturuyorlar, enerji harcamıyorlar, çok bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık sana ~ 4 yıl önce
Sana verilen oksijeni de elinden almak lazım aslında. Bu kafaya çok bile.
Yemek Gerilimi ~ 4 yıl önce
Seni SÖR ilan ediyorum boş boş otururken çiğdem yersin
Bom apetite ~ 4 yıl önce
afiyet olsun :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birşey diyeyim mi ~ 4 yıl önce
Bugüne kadar acayip üzülüyordum uçuş olmamasına, uçakların boş olmasına. Ama bundan sonra umurunda değil. İnşallah her hattın boş gider boş gelir. Batmaya ramak kalırsın hatta batsan da umurunda değil artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip ~ 4 yıl önce
Bizim uçakta parasını verip kendimize yemek alabileceğimiz bir cafe restoran yok. Yerde çalışsak gidip paramızla alalım. 4 bacak icabında sabah 5 te başlayıp akşam 5 te bitiriyoruz mesaiyi. Bütün gün sıcak yemek verilmemesi iş kanununa aykırı değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 4 yıl önce
isterseniz siz yemeklik malzeme yollayın biz yaparız uçakta yav. bi menemen yaparım ne bileyim kıymalı yumurta yaparım. son numara tava getirir. ka'da sıcak ekmek alır. 1 numara çay demler. yemin ediyorum daha mantıklı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
Sandviç de sandviç olsa bir şey söylemeyeceğim. Yıllardır o kötü ekmek kalitesi bir değişmedi TK da. Yazsan da fayda etmiyor. Bir de ikramla övündü durdu. Niye yurt dışından mesela ABD den yüklenen ekmekler o kadar yumuşacık, lezzetli de biz bu işi beceremiyoruz? Yolcuya verilen sandviç için de aynı şey geçerli. İçeriği de ayrı bir olay. İçinde besleyici doğru dürüst et tavuk VS olsa mesela o zaman anlarım pandemi nedeniyle yapılan değişikliği Fakat bu pandamiyi bahane edip kabin ekibini yediğinden tasarruf olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aferin! ~ 4 yıl önce
Nesi varmış ekmeğin edepsiz? Yıllardır o beğenmediğin ekmeği veren şirket veriyor sana beğendiğin ekmeği.. Anlayış yoksunu şımarık.. yazıklar olsun.. İstemiyorsanız gidin arkadaşım, kapı açık herkese, gelene de gidene de

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000