09 Aralık 2019, Pazartesi 12:25:51

THY'den çifte standart!

Türk Hava Yolları'nın bilet fiyatlarında uyguladığı politika gündemden düşmüyor. Şirketin aynı hatlarda farklı ülkelerden aktarmalı gerçekleştirilen uçuşlarda Türk halkına daha yüksek fiyatla bilet satması "THY, çifte standart mı uyguluyor?" dedirtti.
  • Sende pilot olaydın THY o açıgı senle tamamlasaydı.Yunana gerek kalmazdı.
  • Yasim 55 diye acil cikista adima rezerve edilmis koltugumu Check-In'de elimden alip 70 yasindaki bir Alman'a veren THY, Güngören Belediyesi'nden ne farkin kaldi?
  • Yorumum yayınlanmadı tekrar yazıyorum bu durum thy ye özgü değil tüm havayolları aktarmalı uçuşları daha uygun ben yurt dışı direk uçuşlarda en uygun thy den bilet bulabiliyorum veya 2-3 aktarmalı 30 saat süreli uçuşlar tercih etmeliyim yurt içine virşey diyenem ama yurt dışı en uygun thy binebiliyorum
  • bileti aylar öncesinden alınca ucuz oluyor diyorlardı şimdi şirketler bu olayı farkedince ha 1 hafta once almissin ha 6 ay sonra ayni fiyat
  • Yıllardır durum böyle örneğin Toronto ya İran veya Hindistan dan gelenler Türkiye çıkışlıdan daha az ödüyor aslında Türk milleti transit yolcuyu sübvanse ediyor Biz Toronto ya aktarmalı uçuyoruz Avrupa dan artık THY milli değil transit yolcunun havayolu
  • Ödeyin ödeyin, saraya para lazım, milli havayolu sahip çıkın ak koyunlar, sonuçta siz uçsanızda uçmasanızd, vergileriniz yine şirkete gidiyor, buradan çıkan sonuç... Çalmaya devam, sizi seven , saraylı
  • Kurdan kaynakli bir durum degilmi bu??yani tl ile maliyet+kar 7000 ise euro ile 700 yani bence tlnin cop olmasiyla alakali bir durum.note 10'u yurtdisinda 900 euroya alirken trde 12 bine almak gibi birsey iste niye sasiriyorsunuz bu kadar!!!
  • Ne kadar milli olundugu degil nerede milli olundugudur
  • Yorumlara bakıyorum da gerçekten harikalar. Birkaç arkadaşın söylediği şeye okadar katılıyorum ki " thy milli havayolu falan degildir, bu kandırmacalara gerçejten gelmeyin" Kendi milletini yolmaya çalışan bir firmadır. Pazarın %90 ı bunlarda. Bende ekonomi koltuklarını bussiness yapsın çünkü yakında ekonomi koltukları bile satılamaz hale gelip zenginlere özel yapacaklar.
  • transfer yolcu nedemektir. herseyden once bunu bir ogrensen . Transfer yolcu direk kendı milli hava yolu ile bir miktar daha fazla para ödeyip (2 veya 3 stop yolculuga :150 dolardan baslar 450-500 dolara kadar gider) nazaran)zamandan tasarruf edip uçabilirken bundan vaz gecip zamanını bolca harcayıp (kayıpta diyebilrisiniz) cebindende tasarrufa giden yolcunun yapmıs olduğu seyahattır. turkiye ye direk ucan amerikalıdan da fransızdanda ıngılızdende din ırk cıns ayrırımı yapılmadan aynı ucret talep edilmektedir. Transfer yolcu tasımakla senın olmayan senın topraklarınla bir alakasıda bulunmayan diğer dunya ulkelerının yolcularını (cazıp fşyatlarla ) çalmaktan başka bir sey değildir aslında kalın saglıcakla

Türk Hava Yolları'nın bilet fiyatlarında uyguladığı politika gündemden düşmüyor. Şirketin aynı hatlarda farklı ülkelerden aktarmalı gerçekleştirilen uçuşlarda Türk halkına daha yüksek fiyatla bilet satması "THY, çifte standart mı uyguluyor?" dedirtti.

Transit yolcu kendi ülkesindeki kalkış noktasından bilet alıp İstanbul aktarmalı olmasına rağmen varış noktasına daha ucuza uçarken, Türk vatandaşı aktarmasız İstanbul'dan aldığı bilete daha fazla ücret ödüyor. Aradaki ciddi fiyat farkını gören Türk yolcular duruma isyan ediyor. Transit yolcuyu çekebilmek adına yapılmış bir uygulama olduğu düşünülse de söz konusu birçok meydandan direkt seferler bulunmuyor.

Türk Hava Yolları geçtiğimiz dönemlerde de tasarruf politikaları kapsamında yolcuların 'piknik sepeti' ikramlarını kesmiş, yerine sıcak sandviç vermeye başlamıştı. Açıklanan kar oranlarına bakıldığında tekrar eski ikramların geri gelmesi beklenirken alkol kısıtlaması kararı alındı. Daha önce kısmi olarak uygulanan alkol kısıtlamasında bazı iç hat seferlerinde business class kabinlerde alkol servisi yapılmıyordu.

Kurulduğu günden bu yana havayolu ulaşımında Türk halkının ilk tercihi olan Türk Hava Yolları, son yıllarda yabancı ülkelerde gerçekleştirdiği sponsorluklarla da sık sık gündeme geldi. İrlanda'daki kriket sponsorluğu, atlı sporlar, Arjantin spor klubü sponsorluklar bunlara en yakın örnekler olarak gösterilirken, THY'nin bilet fiyatları ise sıklıkla tartışma konusu oluyor.

Türk Hava Yolları'nın tekelinde bulunan bazı hatlarda uyguladığı fiyat politikasından yakınan yolcular, "Türk halkı bana mecbur benden başka o noktalara uçan yok, fiyatları yüksek tutalım" zihniyetiyle yaklaşıldığını iddia ediyor.

TRANSİT YOLCUYA 4500, DİREKT UÇANA 7500 TL!

Yüksek bilet fiyatlarından yakınan yolcular çareyi başka havayolu şirketleri üzerinden daha uyguna bilet almakta buluyor. Örneğin; Atina’dan 9 Ocak 2020'de (İstanbul aktarmalı) seyahat edecek bir yolcu, 10 Ocak 2020 saat 01:55'te Narita’ya ve 12 Ocak 2020'de de dönüş bileti için 4500 TL öderken, İstanbul'dan aynı seferle Narita'ya gidiş-dönüş bilet alan bir yolcu ise 7150 TL ödemek zorunda kalıyor.

Bir başka örnek; Lviv’den 12 Şubat 2020'de yola çıkıp Cape Town’a giden ve 15 Şubat 2020'de geri dönmek isteyen yolcunun ödeyeceği rakam 5900 TL iken aynı seferlerin İstanbul bacakları için İstanbul hareketli bir yolcunun ödeyeceği ücret 9600 TL.

Söz konusu fiyat politikasını gören birçok yolcu THY'nin kendi ülke vatandaşları için neden böyle uygulamayı tercih ettiğini ise merak ediyor.

©AirportHaber.com





 

THY'den çifte standart!

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

BORDO MAVI. ~ 4 yıl önce
Sende pilot olaydın THY o açıgı senle tamamlasaydı.Yunana gerek kalmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucusun Derebeyileri ~ 4 yıl önce
Yasim 55 diye acil cikista adima rezerve edilmis koltugumu Check-In'de elimden alip 70 yasindaki bir Alman'a veren THY, Güngören Belediyesi'nden ne farkin kaldi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gazikentli ~ 4 yıl önce
Yorumum yayınlanmadı tekrar yazıyorum bu durum thy ye özgü değil tüm havayolları aktarmalı uçuşları daha uygun ben yurt dışı direk uçuşlarda en uygun thy den bilet bulabiliyorum veya 2-3 aktarmalı 30 saat süreli uçuşlar tercih etmeliyim yurt içine virşey diyenem ama yurt dışı en uygun thy binebiliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bileti aylar öncesinden almak ~ 4 yıl önce
bileti aylar öncesinden alınca ucuz oluyor diyorlardı şimdi şirketler bu olayı farkedince ha 1 hafta once almissin ha 6 ay sonra ayni fiyat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TT ~ 4 yıl önce
Yıllardır durum böyle örneğin Toronto ya İran veya Hindistan dan gelenler Türkiye çıkışlıdan daha az ödüyor aslında Türk milleti transit yolcuyu sübvanse ediyor Biz Toronto ya aktarmalı uçuyoruz Avrupa dan artık THY milli değil transit yolcunun havayolu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müstehak size ~ 4 yıl önce
Ödeyin ödeyin, saraya para lazım, milli havayolu sahip çıkın ak koyunlar, sonuçta siz uçsanızda uçmasanızd, vergileriniz yine şirkete gidiyor, buradan çıkan sonuç... Çalmaya devam, sizi seven , saraylı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kur!!! ~ 4 yıl önce
Kurdan kaynakli bir durum degilmi bu??yani tl ile maliyet+kar 7000 ise euro ile 700 yani bence tlnin cop olmasiyla alakali bir durum.note 10'u yurtdisinda 900 euroya alirken trde 12 bine almak gibi birsey iste niye sasiriyorsunuz bu kadar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onemli olan ~ 4 yıl önce
Ne kadar milli olundugu degil nerede milli olundugudur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 4 yıl önce
Yorumlara bakıyorum da gerçekten harikalar. Birkaç arkadaşın söylediği şeye okadar katılıyorum ki " thy milli havayolu falan degildir, bu kandırmacalara gerçejten gelmeyin" Kendi milletini yolmaya çalışan bir firmadır. Pazarın %90 ı bunlarda. Bende ekonomi koltuklarını bussiness yapsın çünkü yakında ekonomi koltukları bile satılamaz hale gelip zenginlere özel yapacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıllı ~ 4 yıl önce
transfer yolcu nedemektir. herseyden once bunu bir ogrensen . Transfer yolcu direk kendı milli hava yolu ile bir miktar daha fazla para ödeyip (2 veya 3 stop yolculuga :150 dolardan baslar 450-500 dolara kadar gider) nazaran)zamandan tasarruf edip uçabilirken bundan vaz gecip zamanını bolca harcayıp (kayıpta diyebilrisiniz) cebindende tasarrufa giden yolcunun yapmıs olduğu seyahattır. turkiye ye direk ucan amerikalıdan da fransızdanda ıngılızdende din ırk cıns ayrırımı yapılmadan aynı ucret talep edilmektedir. Transfer yolcu tasımakla senın olmayan senın topraklarınla bir alakasıda bulunmayan diğer dunya ulkelerının yolcularını (cazıp fşyatlarla ) çalmaktan başka bir sey değildir aslında kalın saglıcakla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000