13 Mart 2018, Salı 10:13:03

THY’de sendika savaşı kızıştı

Hava İş Sendikası, kendilerine yönelik iftira ve hakaretlerini sürdürdükleri gerekçesiyle Hava Sen’in iki pilot yöneticisinin geçmişte hakaret ve evrakta sahtecilikten mahkeme tarafından verilen cezalarına ait belgeyi uçuş ekiplerine dağıtma kararı aldı.
  • Yorumlara bakıyorum da boş boş konuşmuş herkes... Hiç bir Kaptanımızın yada memur amir arkadaşımızın kimseyi hava sen e geçmek ile tehtitkar konuştuğu yada zorladığı yok aslada olamaz... Ayrıca sendika seçimi e devlet sistemi üzerinden olup tamamen bireyin özgürce karar verdiği bir sistemdir. Bir kişi eğerki bir kişiyi direterek olduğu sendikada kalması konusunda yada sendika değiştirmesi konusunda zorluyorsa 6 ay ila 2 yıl arasında hapis cezası olduğunu unutmasın. TC Anayasası Madde 118 i okusun ondan sonra karar versin.... Kimse sükse yapmaya peşkeş çekmeye kalkmasın ülkemizdeki öğretmenlerimizin 5 farklı sendikaya sahip olduğunu kimse unutmasın ve herkesin seçiminin de bireysel özgür kanaatinin olduğunu unutmasın boş boş muhabbet yapmayın gereksiz yazıp araştırmadan yorum olsun diye konuşmayın....
  • Degerli calısma arkadaslarım.Teknikte sirketimiz is kolunu degistirmek için ugrasırdı her seferinde mahkeme teknisyen kardeslerimizi haklı bulurdu.Bir kac sene oncesine kadar.Ucakların bütün bakımlarını en ince ayrıtısına ve kritik noktalara kadar yapanları o dönemde Hava is yönetimi dava ederek, onların isini emegini hice sayıp yalan beyanatlarla yanlıs ifadelerle teknikte yapılan işin havacılıkla bir alakası olmadıgını savundu.:).Evet kendi personeline bunu yaptı.Bunun anlamı yarın bigün herkes için bir düzenleme olacaktır.Olabildiği kadar.Size diyeceğim bir umudunuz varsa dik durun.Diklesmeyin hakkınızı savunun.Eğer birlik olabilirseniz kendinizi cocuklarınızı geleceginizi koruyabilirsiniz.Adımlarınızı cok dikkatli atın cesur olun ama gaza gelmeyin.Hava is iki kisinin özel hayatından örnek vermis bende kendi hukuksuzluklarınından bir örnek vermis oldum.Saygılarımla
  • Bu adamlarmı bizleri savunacak.Her türlü entraka var bunlarda.65 yaş olmuş bunların beyinleri sulanmış.Hakaret evrakta sahtecilik.İzin almadan feridun enrensel in para toplaması adamlar iyi yere tezgah kurmuşlar.
  • İskender ÇARKÇI ve ekibi Sendika seçimlerini kaybetmiştir. Ama KUKLA İSKENDER’e HAVA SEN kurdurulmuş. Sahaya sürülmüştür. Kaybetmeye doyamayan bu grubun arkasındaki kişiler yüzlerini göstermemekte ısrar etmektedir.
  • işte adalet şimdi savunduğunuz sizi savunacağını düşündüğünüz sendikaya dön bir bakın hakkın yolu belli AKT
  • Neden hava iş verilen ve kaybedilen hakları planlama sorunlarını açıklamıyor bize ne kaptanların hakaret davalarından ne gereksiz konular.
  • THY ‘da çalışan Kıdemli Pilotlardan bazıları, bulundukları makamları Kötü amaçlı kullanmak suretiyle çalışanlara baskı, tehdit veya şantaj yaparak HAVA SEN ‘ne zorla üye olmaları için çalışanları zorladıklarını duyuyoruz. Unutulmamalıdır ki bu tutum ve davranış Anayasal bir suç oluşturmaktadır. Sonuçlarıdır. Ağır Cezayı Gerektirir. Çalışanların özgür iradelerinin dışında üye yapmaya zorlamak AĞIR CEZA’yı gerektirir.
  • hava-sen üyesi kaptan ve amirlerin uçuş öncesi ekibe hava-iş ten istifa edin ve havasene geçin şeklinde emir vermelerinden tüm kabin rahatsız. bu baskı ortamı iş barışını tehdit ediyor. thy yönetimini önlem alması için göreve davet ediyorum. teşekkürler
  • Sendikayı son durak olarak gören emekliliği gelmiş şahısların nasıl bir sahterkarlığa karıştıklarını ibretle görüyoruz.Hava-işe attıkları bütün iftiraları aslında kendileri yapmış ve yapıyorlar.
  • kabine emir vererek bu işin olmayacağını anlayan iskender ve zeytinciler iftira üstüne iftira atıyor. şimdi bunun nesini savunacaksınız. yoksa emirle iftira ve yalana devam mı edeceksiniz zeytinciler

Hava İş Sendikası, kendilerine yönelik iftira ve hakaretlerini sürdürdükleri gerekçesiyle Hava Sen’in iki pilot yöneticisinin geçmişte hakaret ve evrakta sahtecilikten mahkeme tarafından verilen cezalarına ait belgeyi uçuş ekiplerine dağıtma kararı aldı.

Hava İş Sendikası ile muhalif sendika Hava Sen arasındaki kavga iyice kızıştı. Hava İş Sendikası, kendilerine iftira atmak ve farklı ortamlarda hakaret etmekle suçladığı Hava Sen’in iki yöneticisine ait önemli bir belgeyi arşivlerden çıkardı. Pilot İskender Çarkçı ve Feridun Evrensel’in Büyükçekmece’de ikamet ettikleri Kardelen isimli sitede yöneticilik yaptıkları dönemde, komşularına hakaret etmekten ve evrakta sahtecilikten aldıkları cezalara ait belgeleri çoğaltan Hava İş, bu sabahtan itibaren söz konusu belgeleri uçuş ekiplerine dağıtmaya başladı.

Çarkçı, hakaret suçlaması sonucu 90 gün hapis cezasına çarptırılırken hem hakaret hem de bir başkasının yerine imza attığı için pilot Ferudun Evrensel, bir yıl hapis cezası aldı.

Çarkçı ve Evrensel’in benzer suçlardan beş yıl içinde ceza alması halinde önceki cezanın da üzerine eklenerek hapis cezasına çarptırılma ihtimali bulunuyor.  Bilindiği gibi Feridun Evrensel hakkında, Hava Sen’in kuruluşu sırasında internet sitesinden yasadışı para topladığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.

HAVA İŞ YARGIYA TAŞIDI

Bu arada her iki sendika arasında kavga sürerken Hava İş Sendikası, kuruma ve sendika yöneticilerine hakaret ve iftira suçlamasıyla Hava Sen yöneticileri hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

TANIKLARIN İFADESİ ÇARKÇI VE EVRENSEL’İ YAKTI

Büyükçekmece’deki Kardelen sitesi yönetiminde yaşanan kavganın tanıklarından Sedat isimli bir şahıs olaya ilişkin mahkemelerde şu bilgileri vermişti:

2009 yılıydı, yönetim odasında tartışma oldu. Ben o zaman denetim kurulundaydım. Denetlemek istiyorlardı. Denetim yapamadığımıza ilişkin yazı yazdık. Yönetim odasında toplandık. Sema Güdek ve Cezmi Öztürk vardı. Ferudun Evrensel, Ahmet Eryılmaz’a o… çocuğu dedi. İskender tartışmalar olunca bizi odadan kovdu. Defolun gidin, s… gidin gibi sözler kullandı” dedi.
Orhan isimli bir başka tanık ise,” Olayı gördüm. Genel kurul toplantısında bu olay yaşandı. Yönetim kurulu açıklamalarda bulundu. Ahmet Eryılmaz söz aldı. Kendisine küfür edip etmediğini sordu. Bana o… çocuğu dedin mi dedi? Ferudun Evrensel, sekiz bin kez o…. Çocuğu dedim” dedi” şeklinde ifade verdi.



















THY’de sendika savaşı kızıştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

HAVA-SEN Hadi sende gel can yoldaşım... ~ 6 yıl önce
Yorumlara bakıyorum da boş boş konuşmuş herkes... Hiç bir Kaptanımızın yada memur amir arkadaşımızın kimseyi hava sen e geçmek ile tehtitkar konuştuğu yada zorladığı yok aslada olamaz... Ayrıca sendika seçimi e devlet sistemi üzerinden olup tamamen bireyin özgürce karar verdiği bir sistemdir. Bir kişi eğerki bir kişiyi direterek olduğu sendikada kalması konusunda yada sendika değiştirmesi konusunda zorluyorsa 6 ay ila 2 yıl arasında hapis cezası olduğunu unutmasın. TC Anayasası Madde 118 i okusun ondan sonra karar versin.... Kimse sükse yapmaya peşkeş çekmeye kalkmasın ülkemizdeki öğretmenlerimizin 5 farklı sendikaya sahip olduğunu kimse unutmasın ve herkesin seçiminin de bireysel özgür kanaatinin olduğunu unutmasın boş boş muhabbet yapmayın gereksiz yazıp araştırmadan yorum olsun diye konuşmayın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava is ~ 6 yıl önce
Degerli calısma arkadaslarım.Teknikte sirketimiz is kolunu degistirmek için ugrasırdı her seferinde mahkeme teknisyen kardeslerimizi haklı bulurdu.Bir kac sene oncesine kadar.Ucakların bütün bakımlarını en ince ayrıtısına ve kritik noktalara kadar yapanları o dönemde Hava is yönetimi dava ederek, onların isini emegini hice sayıp yalan beyanatlarla yanlıs ifadelerle teknikte yapılan işin havacılıkla bir alakası olmadıgını savundu.:).Evet kendi personeline bunu yaptı.Bunun anlamı yarın bigün herkes için bir düzenleme olacaktır.Olabildiği kadar.Size diyeceğim bir umudunuz varsa dik durun.Diklesmeyin hakkınızı savunun.Eğer birlik olabilirseniz kendinizi cocuklarınızı geleceginizi koruyabilirsiniz.Adımlarınızı cok dikkatli atın cesur olun ama gaza gelmeyin.Hava is iki kisinin özel hayatından örnek vermis bende kendi hukuksuzluklarınından bir örnek vermis oldum.Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vahim ~ 6 yıl önce
Bu adamlarmı bizleri savunacak.Her türlü entraka var bunlarda.65 yaş olmuş bunların beyinleri sulanmış.Hakaret evrakta sahtecilik.İzin almadan feridun enrensel in para toplaması adamlar iyi yere tezgah kurmuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MASKE ~ 6 yıl önce
İskender ÇARKÇI ve ekibi Sendika seçimlerini kaybetmiştir. Ama KUKLA İSKENDER’e HAVA SEN kurdurulmuş. Sahaya sürülmüştür. Kaybetmeye doyamayan bu grubun arkasındaki kişiler yüzlerini göstermemekte ısrar etmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çava reş ~ 6 yıl önce
işte adalet şimdi savunduğunuz sizi savunacağını düşündüğünüz sendikaya dön bir bakın hakkın yolu belli AKT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lh ~ 6 yıl önce
Neden hava iş verilen ve kaybedilen hakları planlama sorunlarını açıklamıyor bize ne kaptanların hakaret davalarından ne gereksiz konular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lh ~ 6 yıl önce
Lh sen havasen gerçeği ortaya çıkınca söyleyecek şey bulamadın şimdi konuyu başka mecralara yönlendirmeye çalışma. İsrafsınız
İşte havasen ~ 6 yıl önce
3 aydır sürekli dedikodu yaparak ona buna küfrederek hatta telegramda Cumhurbaşkanımıza bile hakaret edecek kadar küçülmüş insanların foyası şimdi ortaya çıktı. Mahkemelerde bunların hepsinin cezasını çekeceksiniz
Telegram ~ 6 yıl önce
Bu işler telegramda ona buna küfretmeye benzemez. Klavye delikanlısı çok tab piyasada. Telegramda da olması doğal. Ama yazanlar kendini ve ne yazdıklarını biliyor. Gariptir biz de biliyoruz. Bakırköy adliye koridorları sizleri bekliyor...
F-16 PİLOTU ~ 6 yıl önce
THY ‘da çalışan Kıdemli Pilotlardan bazıları, bulundukları makamları Kötü amaçlı kullanmak suretiyle çalışanlara baskı, tehdit veya şantaj yaparak HAVA SEN ‘ne zorla üye olmaları için çalışanları zorladıklarını duyuyoruz. Unutulmamalıdır ki bu tutum ve davranış Anayasal bir suç oluşturmaktadır. Sonuçlarıdır. Ağır Cezayı Gerektirir. Çalışanların özgür iradelerinin dışında üye yapmaya zorlamak AĞIR CEZA’yı gerektirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen aksamlari pilotsun bence ~ 6 yıl önce
Yedigin ekmegin hakkini ver be yazik size korkAklar hakkinizi arayin artik
km ~ 6 yıl önce
hava-sen üyesi kaptan ve amirlerin uçuş öncesi ekibe hava-iş ten istifa edin ve havasene geçin şeklinde emir vermelerinden tüm kabin rahatsız. bu baskı ortamı iş barışını tehdit ediyor. thy yönetimini önlem alması için göreve davet ediyorum. teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CMC ~ 6 yıl önce
Sendikayı son durak olarak gören emekliliği gelmiş şahısların nasıl bir sahterkarlığa karıştıklarını ibretle görüyoruz.Hava-işe attıkları bütün iftiraları aslında kendileri yapmış ve yapıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emir veremezsiniz ~ 6 yıl önce
kabine emir vererek bu işin olmayacağını anlayan iskender ve zeytinciler iftira üstüne iftira atıyor. şimdi bunun nesini savunacaksınız. yoksa emirle iftira ve yalana devam mı edeceksiniz zeytinciler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emir ~ 6 yıl önce
Kimse kimseye elbette emir veremez.Herkes layık olduğu şekilde yönetilir.Sonra ağlamayın da!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000