03 Eylül 2019, Salı 10:31:11

THY Yönetimi'nden kabin memurlarına uyarı

Türk Hava Yolları'nın yolcularını yeni üniformalarıyla karşıladığı şu günlerde kabin memurlarına "yolcu karşılama ve uğurlama davranış usulleri" hakkında bir uyarı yapıldı. Personelden 'Türk Hava Yolları Kabin Farkı'nı ortaya koymaları istendi.
  • Gri yerler kötü birde koyu kırmızı değilde açık kırmızı daha iyi olur
  • Kusura bakmayin sozcu gazetesi eeeee ...yok diyemem yenisafak gazetesi var olur mu? ....hahahahaha cok rezil ve isten anlamayan bir yonetim var....inanilmaz...dunyadaki hic bir sirketle kapisamaz thy bos milliyetciligi ge in gozunuzu scin thy dunyanin low coastudur....duzenli ve sadik bir tane bussiness musterisi yoktur..(ulkesini seven Turkler haric)...Hindistanin ve afrikanin memnuniyetsiz ve doger sirketlerin ucurmaya tenezzul etmedigi les gibi kokan kisileri ucurur...tabi bunu goren zengin beyaz bu ucaga binmez binemez...kabin ekibini herhangi bir oteritrsi yoktur...tum ucuslarda herkes ayaga kalkar vs vs vs
  • Arızalı bir yolcu çıkıp da iç hat uçuşunda "şatobiryan" istese yok diyemeyecekler mi? Ya da 8inci sandviçin yarısında 9uncu sandviçi isteyen yolcuya kalmadı denemeyecek mi? Sıkı durun kabin ekibi; yolcu olarak ilk uçuşumda deneyeceğim bunları ve daha nicelerini! Yanlış anlaşılmasın, yayınlanan tebliğin saçmalığına sitemim! ⚠
  • Thy kabin memurlarinin maaslari pegasusla ayni olmali,cok fazla maas aliyolar ayni isi yapiyolar,bi farklari yok
  • Bence botoksu abarttiklarindan jest ve mimikleri belli olmuyor
  • Tk kabin memuru maaslari diger sirketlerdeki gibi 3000 tl olmalidir
  • sevgili ka, adam ne güzel şeyler yazmış. derdin ne acaba şimdi senin?
  • o cümleleri zaten kuruyoruz ama karşımızdaki inat ediyor.
  • Aynı uyarıları önce kendinize sonra tgs'ye de yapın. Ist çıkışlı yolcu bagajına kırılacak etiketi yapıştırın diyor tgs personeli olmaz,yasak,eşya sizin sorumluluğunuzda gibi laflar ediyor ama yurtdışında aynı talep anında karşılanıyor. Şirket aynı ama uygulama Türkiye'de farklı yurtdışında farklı nasıl oluyor?
  • Evet kabin memurlarının güleryüzü ve davranış çok önemli ama, yer hosteslerinin , bankolardaki görevlilerinki de çok önemli.Geçen gün bir Thy bankosundan işlem yaptırdım, görevli bayan eleman ''iyi günler,teşekkür ederim" gibi medeni hiç bir söylemine hiç yanıt vermedi , en küçük bir gülümseme, mimik değişimi olmadı, kafasını bile kaldırmadı.Soruyorum size böyle bir eleman koskoca Thy ' ye yakışıyor mu?Medenî bir dünyada böyle bir davranış biçiminin yeri var mı?

Türk Hava Yolları'nın yolcularını yeni üniformalarıyla karşıladığı şu günlerde kabin memurlarına "yolcu karşılama ve uğurlama davranış usulleri" hakkında bir uyarı yapıldı. Personelden 'Türk Hava Yolları Kabin Farkı'nı ortaya koymaları istendi.

İşte THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı tarafından personele gönderilen o mesaj:

"Yolcularımıza yeni üniformamızla merhaba dediğimiz bu özel günde sizi iki yeni hizmet ilkemiz hakkında bilgilendirmek istiyoruz.

01.09.2019 tarihinde yayınlanan kabin ekibi briefing'i ve yolcu karşılama ve uğurlama davranış usulleri duyurumuzda da ifade edildiği gibi;

- THY kabin ekibi kurumsal duruşu
- THY kabin ekibi tavrı ve olumlu cümleleri

olmazsa olmaz hizmet adımları olarak belirlenmiştir.

Hedefimiz yolcularımıza her bir uçuşta aynı standartta ve kalitede hizmet sunmaktır.

Yolcu karşılama esnasında sergilenen kurumsal duruş, yolcularımızın üzerinde ilk olumlu izlenimi oluşturmakta olup, devamında gösterilen yapıcı tavır ve kullanılan olumlu ifadeler bu izlenimi kalıcı kılmaktadır. Yolcularımızın talepleri o an için karşılanamayacak olsa bile "yok, kalmadı, bitti, olmaz tükendi, seçenek yok, yasak, yapabileceğimiz bir şey yok, bizim sorumluluğumuzda değil" vb. olumsuz ifadeleri kesinlikle kullanmayacağız, yapıcı bir tavır takınarak çözüm üretecek ve alternatif sunacağız.

Tüm bu davranış usullerinin iç müşteri, dış müşteri ve gizli müşteri tarafından takip edileceğini ve başkanlığımıza geri bildirim olarak iletileceğini belirtmek isteriz.

Yolcularımıza iyi hizmet sunmanın bir tercih değil, şirketimizin ayakta kalması için olmazsa olmaz şartı olduğunu biliyoruz.

Birlikte "Türk Hava Yolları Kabin Farkı" algısını en üst seviyeye çıkaracağımıza gönülden inanıyoruz. Göstereceğiniz gayret ve verdiğiniz destek için şimdiden teşekkür eder, iyi uçuşlar dileriz."

THY Yönetimi'nden kabin memurlarına uyarı

Yorumlar Tüm Yorumlar (110)

Blabla ~ 5 yıl önce
Gri yerler kötü birde koyu kırmızı değilde açık kırmızı daha iyi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sozcu cumhuriyet ~ 5 yıl önce
Kusura bakmayin sozcu gazetesi eeeee ...yok diyemem yenisafak gazetesi var olur mu? ....hahahahaha cok rezil ve isten anlamayan bir yonetim var....inanilmaz...dunyadaki hic bir sirketle kapisamaz thy bos milliyetciligi ge in gozunuzu scin thy dunyanin low coastudur....duzenli ve sadik bir tane bussiness musterisi yoktur..(ulkesini seven Turkler haric)...Hindistanin ve afrikanin memnuniyetsiz ve doger sirketlerin ucurmaya tenezzul etmedigi les gibi kokan kisileri ucurur...tabi bunu goren zengin beyaz bu ucaga binmez binemez...kabin ekibini herhangi bir oteritrsi yoktur...tum ucuslarda herkes ayaga kalkar vs vs vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 5 yıl önce
Arızalı bir yolcu çıkıp da iç hat uçuşunda "şatobiryan" istese yok diyemeyecekler mi? Ya da 8inci sandviçin yarısında 9uncu sandviçi isteyen yolcuya kalmadı denemeyecek mi? Sıkı durun kabin ekibi; yolcu olarak ilk uçuşumda deneyeceğim bunları ve daha nicelerini! Yanlış anlaşılmasın, yayınlanan tebliğin saçmalığına sitemim! ⚠

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus kpt ~ 5 yıl önce
Thy kabin memurlarinin maaslari pegasusla ayni olmali,cok fazla maas aliyolar ayni isi yapiyolar,bi farklari yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şubuo ~ 5 yıl önce
Kaptan gel sen de Thy de kabin memuru ol maaşımıza o kadar imrendiysen.
Yasin ~ 5 yıl önce
Bence botoksu abarttiklarindan jest ve mimikleri belli olmuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erkan ~ 5 yıl önce
pahalı artık ya bizim hatunlardan biliyorum 3-5 tanesiyle takıldın
Sahne ~ 5 yıl önce
Türk hava yollarında sahne de ilk kabin memurları başı çeker . Çünkü görünen ve şirketi yansıtan onlardır . Yöneticiler gibi bir odaya çekilip hiç bir sorunun üstesinden gelmeyerek odasında ay başını bekler . Şöyle mi yapalım he tamam başkanın öyle yapalım . Bir soralım danışalım bakalım ne diyecekler olacak mı yok ! Finansal durum kötü olur nerden keselim tabi kabin memurlarından . Eğitime çekelim . Biraz da yöneticilerden kesilse onlarda eğitime çekilse neden sadece kabin memurları ? Mailde yazılan ŞİRKETİN AYAKTA KALABİLMESİ böyle bir ifade mi olur ya ! Sen koca şirketsin borsa da oynuyorsun . Vel asıl işler iyiye gitmiyor yönetim de acısını çıkartacak ve uğraşacak yer arıyor. Tavsiyem yönetimi de biraz eğitime çekelim .
Maas ~ 5 yıl önce
Tk kabin memuru maaslari diger sirketlerdeki gibi 3000 tl olmalidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garipsin ~ 5 yıl önce
Her meslekten emekçinin maaş ortalamasının gelişmiş ülkelere kıyasla düşük olduğu bu ülkede başkasının ücretinin azaltılmasını istemenin sebebi?
. ~ 5 yıl önce
Maaşların öyle olmasını istiyorsunuz sonrasında aynı şekilde sınırsız hizmet sınırsız güleryüz sınırsız servis beklemesini biliyosunuz ama. Yemek beğenmiyosunuz. İnsanların burnundan getiriyorsunuz 30 dk lık uçuşta.
km ~ 5 yıl önce
sevgili ka, adam ne güzel şeyler yazmış. derdin ne acaba şimdi senin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yhm'ye ~ 5 yıl önce
o cümleleri zaten kuruyoruz ama karşımızdaki inat ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uyarı ! ~ 5 yıl önce
Aynı uyarıları önce kendinize sonra tgs'ye de yapın. Ist çıkışlı yolcu bagajına kırılacak etiketi yapıştırın diyor tgs personeli olmaz,yasak,eşya sizin sorumluluğunuzda gibi laflar ediyor ama yurtdışında aynı talep anında karşılanıyor. Şirket aynı ama uygulama Türkiye'de farklı yurtdışında farklı nasıl oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Medeniyet ~ 5 yıl önce
Evet kabin memurlarının güleryüzü ve davranış çok önemli ama, yer hosteslerinin , bankolardaki görevlilerinki de çok önemli.Geçen gün bir Thy bankosundan işlem yaptırdım, görevli bayan eleman ''iyi günler,teşekkür ederim" gibi medeni hiç bir söylemine hiç yanıt vermedi , en küçük bir gülümseme, mimik değişimi olmadı, kafasını bile kaldırmadı.Soruyorum size böyle bir eleman koskoca Thy ' ye yakışıyor mu?Medenî bir dünyada böyle bir davranış biçiminin yeri var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevinç ~ 5 yıl önce
Parayı alırken alıyorlar bir işsiz kalmalılar ki o torpille girenler görürüm o zaman :)
Medeniyet ~ 5 yıl önce
Cunku tgs personelinin hepsitorpillidir onlara bkrsey olmaz...ama thy kensi personeline sahip cikmaz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000