01 Mart 2018, Perşembe 11:19:49

THY uçaklarına böyle de-icing yapıldı

İstanbul'da dün gece yağan kar nedeniyle Türk Hava Yolları'na buzlanmaya karşı müdahale edildi. THY uçaklarına yapılan de-icing işlemi böyle görüntülendi.
  • TGS bedevaya o hizmeti THY ye veriyor nedense
  • Güzel bir soru sormus, ya adam gibi cevaplayin yada susun...
  • Burada nazikçe bilgi almak için soru soran insanlara neden dislike gönderiyorsunuz? Herkes exper olmak zorunda mı? Herkes 20 yıl Thy'de çalışmış olmak zorunda mı? Hevesini neden kırıyorsunuz insanların? Herkes sizin 37194 mesajlık sendika yorumlarınıza maruz kalıyoruz ama? Biraz anlayış.
  • Bunlar hortumu kendilerine bagladilar kendilerine.
  • tuz degil mi?
  • De-icing damacanayla yapilmiyor muydu ?
  • De icing nerde yapılıyor? O bölgenin özel bi adı var mı? Selamlar
  • de icing buzlanmış uçağın buzlarını gidermek için anti icing uçak buzlanmasın diye buzlanma yokken yapılan işlemdir ty
  • Bana garip geldi, yazmak ihtiyacı duydum. a- Pulvarize edilen mayinin uçağa ulaşma verimi %50, bildiğim kadarı ile ithal ve ucuz da değil. Bunu arttırmak mayi'i zayi etmemek için çare bulmak gerekli. b- Uçak sabit pulvarize araçları hareketli , işlem süresi açısından da operasyonel kayıp süresi yaratır, uçak pistbaşına doğru giderken pitstop mantığı ile kısa duruş ve bu esnada uçağın dıştan hareketli kanat, kuyruk, plap gibi parçalarına o anda püskürtme yapacak mobil hareketli parçalara sahip ama kendisi sabit bir püskürtme istasyonu daha verimli olacaktır. c- lokasyonu kuzeyde olan IGA havalimanında bu konu daha da önemli olacaktır. d- Dünyada yeni gelişmekte olan bir elektrostatik nozullu püskürtme teknolojisinide denemekte fayda olur, çünkü mayi zayiatı minimum olacaktır. e- Ülkemizde yerleşik ve üretim yapan kimyasalcılarda bu konuda üretim için özendirilmeli veya işbirliğine gidilmeli. Üzerinde çalışmak gerektiğine inanıyorum.
  • Miktarı ve type nedir acaba, koruma süresi bu sıcaklıklarda nedir bununla ilgili bilgi versenizde biz cahiller aydınlansa

İstanbul'da dün gece yağan kar nedeniyle Türk Hava Yolları'na buzlanmaya karşı müdahale edildi.

Türk Hava Yolları'ndan edinilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleştirilen 150 seferden 80'inde, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkış yapan 30 seferşn 23'ünde buzlanmaya karşı de-icing işlemi yapıldığı öğrenildi.

Öte yandan İstanbul’da beklenen karın gece yağması hava trafiğini olumsuz etkilemedi. Kar yağışı nedeniyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ ) ekipleri yolcuların mağdur olmaması ve pistleri açık tutmak için aralıksız çalıştı. Atatürk Havalimanı'nda bazı uçaklar ise buzlanmaya karşı, alkol ve glikoz karışımı bir sıvı ile yıkanıyor. Ayrıca kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar normal yapılırken, bazı uçuşlarda uçaklara ’De-icing’ ve ’Anti-icing’ yapıldığı için kısa süreli gecikmeler yaşandı.

THY uçaklarına yapılan de-icing işlemi böyle görüntülendi

THY uçaklarına böyle de-icing yapıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

ruhi ~ 6 yıl önce
TGS bedevaya o hizmeti THY ye veriyor nedense

Yanıtla

Kalan karakter 1000
egt ~ 6 yıl önce
bedava değil hepsi faturalandırılıyor
MUC ~ 6 yıl önce
Güzel bir soru sormus, ya adam gibi cevaplayin yada susun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hz. Google ~ 6 yıl önce
İşte sorun burda millet olarak tembeliz adam google'a yazıp araştırıp öğrenmektense hazıra konmayı tercih ediyor bu yüzden herşeyi ithal ediyoruz...
12 ~ 6 yıl önce
Burada nazikçe bilgi almak için soru soran insanlara neden dislike gönderiyorsunuz? Herkes exper olmak zorunda mı? Herkes 20 yıl Thy'de çalışmış olmak zorunda mı? Hevesini neden kırıyorsunuz insanların? Herkes sizin 37194 mesajlık sendika yorumlarınıza maruz kalıyoruz ama? Biraz anlayış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunlar ~ 6 yıl önce
Bunlar hortumu kendilerine bagladilar kendilerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
salt ~ 6 yıl önce
tuz degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Carli ~ 6 yıl önce
De-icing damacanayla yapilmiyor muydu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
De ~ 6 yıl önce
De icing nerde yapılıyor? O bölgenin özel bi adı var mı? Selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
De Icing ~ 6 yıl önce
Area
Yok ~ 6 yıl önce
Özel adı yok,adı üstünde de icing bölgesi Sen oto yıkama düşün,yabancı kelimelere takılma yıkama yaglama alanı de geç
Yorum ~ 6 yıl önce
Genelde birçok havalimanında iki üç uçaklık park alanı iptal ediliyor ve bu işlemler o boş alanda gerçekleştiriliyor. Bazı havalimanlarında ise bu uygulama için inşaa edilmiş özel alanlar var. De Icing Area diye geçer.
AS ~ 6 yıl önce
De-icing pad
De icingçi yıkamacı ~ 6 yıl önce
Nerde istersen yapılır? Sen nerde istiyorsun ? Bizim arkadaşta merso amg vardı yer uçağı dün Ankara’ya gidecekti onada 3 litre de ıcıng sıvısı verdim arabayı onla yıkadı 4 saatlik Ankara’ya 2.5 saatte gitti.Bu sıvı etkili öyle basit birşey değil !
hi airporthaber ~ 6 yıl önce
de icing buzlanmış uçağın buzlarını gidermek için anti icing uçak buzlanmasın diye buzlanma yokken yapılan işlemdir ty

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür Bilen ~ 6 yıl önce
Bana garip geldi, yazmak ihtiyacı duydum. a- Pulvarize edilen mayinin uçağa ulaşma verimi %50, bildiğim kadarı ile ithal ve ucuz da değil. Bunu arttırmak mayi'i zayi etmemek için çare bulmak gerekli. b- Uçak sabit pulvarize araçları hareketli , işlem süresi açısından da operasyonel kayıp süresi yaratır, uçak pistbaşına doğru giderken pitstop mantığı ile kısa duruş ve bu esnada uçağın dıştan hareketli kanat, kuyruk, plap gibi parçalarına o anda püskürtme yapacak mobil hareketli parçalara sahip ama kendisi sabit bir püskürtme istasyonu daha verimli olacaktır. c- lokasyonu kuzeyde olan IGA havalimanında bu konu daha da önemli olacaktır. d- Dünyada yeni gelişmekte olan bir elektrostatik nozullu püskürtme teknolojisinide denemekte fayda olur, çünkü mayi zayiatı minimum olacaktır. e- Ülkemizde yerleşik ve üretim yapan kimyasalcılarda bu konuda üretim için özendirilmeli veya işbirliğine gidilmeli. Üzerinde çalışmak gerektiğine inanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karışım ~ 6 yıl önce
Miktarı ve type nedir acaba, koruma süresi bu sıcaklıklarda nedir bununla ilgili bilgi versenizde biz cahiller aydınlansa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi ~ 6 yıl önce
Miktarı yüzde 50 su yüzde 50 tayp karışımı olur,yüzde 50 su yüzde75 tayp olur ,yüzde yüz tayp da olabilir Deterjana (tayp) pahalı litresi 5 dolar Baktın çok kar var çok deterjan çok gidiyo suyu dayan gitsin,yüzde 100 su bas 5 dolar az değil yani 2cm kara deterjanmı sıkacaz
Read&Do ~ 6 yıl önce
Aç oku internette bilgi var deluganlu

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000