25 Ekim 2019, Cuma 17:20:52

THY Teknik A.Ş'de isyan bayrağı çekildi!

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş çalışanlarının bağlı olduğu Özçelik-İş Sendikası ile üyeler arasında iplerin kopma noktasına geldiği ve teknikyenlerin toplu istifa için harekete geçtiği öğrenildi.
  • 4 yılda topladıkları 85 milyon TL civarı paranın hesabını versinler önce. Danışıklı dövüş yapıyor Sarı sendikacılar. İşveren ile bir olmuşlar işten adam çıkartıyorlar. Yazıklar olsun. Sendikadan istifa ediyoruz. Arkadaşlarımız gerekeni yapacaklar.
  • TGS de 2800 adam ev geçindirsin siz 5000 lirayı beğenmeyin
  • Hergün bedduaa alıyorsunuz sizden kimse mennun degıl sizler yussuz yalaka yalancı kısılıklersiniz anca paraları alıp yemesini bilirsiniz turk metal aldıgı paralarla otel yaptırıp her ay her hafta her bölümden 3 4 kisiyi sırayla tatile gonderiyor
  • Tuhaf 1: Kamu imkanları ile Umre'ye uçurulan hacıemminin takvası ... Tuhaf 2: Sendikalı olup haftada bir camiyi terkeden imamın imameti ... Tuhaf 3: İster "bayrak marka" deyin ister stratejik sektör deyin. THY Teknik gibi milli bir kurumda bu cıvık ayak oyunları ...
  • Teknik personelin birlik beraberligi yok, bir turlu tavir olusturamiyorlar, ilahi guclerden medet umuyorlar, bu kafayla sendika baskani a daha ne arabalar yatlar katlar alirsiniz
  • Gidin Sendikanın bürosunun önünde toplanın protesto edin sendikayı kim sizi neden işten kovsunki siz Şirketinizi değil satılık sendikanızı protesto ediyosuniz sonuçta.
  • Türkiyede sendikalar işçi sendikası değil işveren sendikasıdır!İşveren adına işverenin kârına çalışmaktadırlar.Hepsi satılık sendika!
  • Çok merak ediyorum atilla ayçin döneminde teknikte havaiş ten ayrılmak için benzer oluşum olsaydı yönetim işçi atabilir miydi ?
  • Bence herkesin toplu olarak cimer'e göndereceği ortak bir yazı hazırlayalım. Ve bu yazıda şirket içindeki haksızlıklardan, liyakatsiz yöneticilerden, sendika-iş veren ilişkisi ve bunların işçiye karşı tutumundan, THY TEKNİK'in kadrosundaki nitelikli personelin giderek azalmasından ve şirketin dönüşü olmayan bir sona yavaş yavaş sürüklendiğinden, uçak bakım sektöründeki piyasa koşulları ile THY TEKNİK'in kıyaslamasından bahsedelim. Belli mi olur belki buradan birilerinin dikkatini çekeriz.
  • Ben yeni havaalanında teknikte çalışıyorum , özlü sözler paylaşmak yerine yokmu tecrübeli babayiğitler organize etsin işten çıkarılanlara aramızda para toplayalım ?

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş iş yerinde yetkili sendika olan Hak-İş konfederasyonuna bağlı Özçelik-İş sendikasına çalışanların tepkisi giderek artıyor. Üyeler tarafından "işveren yanlısı" olmakla suçlanan Özçelik-İş Sendikası Başkanı Yunus Değirmenci'nin son olarak 1 milyon 800 bin TL değerindeki makam aracıyla gündeme gelmesi ve basına "Kampanyadan indirimli aldık" ifadeleri üzerine kendileriyle dalga geçildiğini düşünen bir grup teknisyen Telegram üzerinden örgütlemeye başladı. 

Tepkilerini kurdukları grup üzerinden diğer çalışma arkadaşlarına da duyurmak isteyen teknisyenlerin 28 Ekim 2019 akşamı  toplu şekilde istifa planladıkları belirtilirken, bu sayede sendikanın yetkisini düşürmek istedikleri iddia edildi.

İŞ AKİTLERİ FESHEDİLDİ!

Öte yandan sendikaya karşı ayaklanma başlattığı tespit edilen 6 teknisyenin "verimsizlik" nedeniyle işten çıkarıldığı belirtildi. İş akdi feshedilen personelin işten atılma nedenlerinin söz konusu örgütlenme olduğu ve emekli bir teknisyenin kışkırtmasıyla böyle bir kalkışmaya girdiği tespit edilen 10 personele de konuyla ilgili tebligat gönderildiği öğrenildi. 

Hiçbir taleplerinin karşılanmadığı gibi isteklerinin kulak arkası edildiğini düşünen personel, aralarındaki yazışmalarda şu ifadeleri kullandığı belirtildi:

"SARI SENDİKA TEKNİK A.Ş. ÇALIŞANLARINA DAYATILMIŞTIR!"

"2015 THY yönetiminin dayatmasıyla çalışanlar zorla sendikaya üye yapılmış, devlet eliyle Teknik A.Ş’de yetki alınmıştır. Bu nedenle Çelik-İş bir işçi sendikası değil, işveren sendikasıdır. Sarı sendika Teknik A.Ş çalışanlarına dayatılmıştır, sendikayı bizler seçmedik." 

"APRON KARTIM YOK" BAHANESİ

"Özçelik-İş şube başkanı örgütlü oldukları işyerine dahi girmemekte ve buna bahane olarak apron kartının olmayışını ileri sürmektedir.Kolaylıkla çözülebilecek bu ‘’sorunu’’ ileri süren sendika ve yöneticilerinin Teknik A.Ş çalışanlarını temsil etme ehliyeti yoktur."

"BEĞENMEYEN İSTİFA EDEBİLİR!"

"Teknisyenlerin ücretleri sektördeki diğer firmaların gerisinde kalmış, havacılık sektöründe bayrak taşıyıcı şirket olan THY iştiraki Teknik A.Ş. birçok tecrübeli personelini kaybetmiştir. Buna cevap olarak sendika yöneticilerinden, istifa etmek herkesin özgürlüğüdür cevabı alınmıştır."

"UTANMADAN..."

"Sendika, üyelerinden topladığı aidatları üyeleri için kullanmamıştır. Kendi maaşlarına fahiş miktarlarda zamlar yapmış, kendilerine milyonluk makam arabaları almak için kullanmışlardır. Bunları da hiç utanmadan, sıkılmadan sendikanın menfaatleri için yaptıklarını kamuoyuna açıklamışlardır."

THY Teknik A.Ş'de isyan bayrağı çekildi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (129)

Ceyhun Özkan ~ 4 yıl önce
4 yılda topladıkları 85 milyon TL civarı paranın hesabını versinler önce. Danışıklı dövüş yapıyor Sarı sendikacılar. İşveren ile bir olmuşlar işten adam çıkartıyorlar. Yazıklar olsun. Sendikadan istifa ediyoruz. Arkadaşlarımız gerekeni yapacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgutlenin ~ 4 yıl önce
Akilli olun orgutlenin, dinciden, tarikattan uzak durun, teknik aslinda cok guclusun
TGS ~ 4 yıl önce
TGS de 2800 adam ev geçindirsin siz 5000 lirayı beğenmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 4 yıl önce
Sen bir uçak bakım teknisyeniyle tgs çalışanını bir mi tutuyorsun!
heh ~ 4 yıl önce
bravo çok zekisin süpersin,sen 2800 alıyosun bütün dünya öyle geçinsin o zaman
Vayy ~ 4 yıl önce
Vayy trol, yakinda islerinizi sizde kaybedeceksiniz, talan duzeni de bitecek
Çelik iş ~ 4 yıl önce
Hergün bedduaa alıyorsunuz sizden kimse mennun degıl sizler yussuz yalaka yalancı kısılıklersiniz anca paraları alıp yemesini bilirsiniz turk metal aldıgı paralarla otel yaptırıp her ay her hafta her bölümden 3 4 kisiyi sırayla tatile gonderiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havayolu Yolcusu ~ 4 yıl önce
Tuhaf 1: Kamu imkanları ile Umre'ye uçurulan hacıemminin takvası ... Tuhaf 2: Sendikalı olup haftada bir camiyi terkeden imamın imameti ... Tuhaf 3: İster "bayrak marka" deyin ister stratejik sektör deyin. THY Teknik gibi milli bir kurumda bu cıvık ayak oyunları ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne zayifsin ~ 4 yıl önce
Teknik personelin birlik beraberligi yok, bir turlu tavir olusturamiyorlar, ilahi guclerden medet umuyorlar, bu kafayla sendika baskani a daha ne arabalar yatlar katlar alirsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gidin ~ 4 yıl önce
Gidin Sendikanın bürosunun önünde toplanın protesto edin sendikayı kim sizi neden işten kovsunki siz Şirketinizi değil satılık sendikanızı protesto ediyosuniz sonuçta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sarı sendika ~ 4 yıl önce
Türkiyede sendikalar işçi sendikası değil işveren sendikasıdır!İşveren adına işverenin kârına çalışmaktadırlar.Hepsi satılık sendika!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVAIS ~ 4 yıl önce
Çok merak ediyorum atilla ayçin döneminde teknikte havaiş ten ayrılmak için benzer oluşum olsaydı yönetim işçi atabilir miydi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CİMER ~ 4 yıl önce
Bence herkesin toplu olarak cimer'e göndereceği ortak bir yazı hazırlayalım. Ve bu yazıda şirket içindeki haksızlıklardan, liyakatsiz yöneticilerden, sendika-iş veren ilişkisi ve bunların işçiye karşı tutumundan, THY TEKNİK'in kadrosundaki nitelikli personelin giderek azalmasından ve şirketin dönüşü olmayan bir sona yavaş yavaş sürüklendiğinden, uçak bakım sektöründeki piyasa koşulları ile THY TEKNİK'in kıyaslamasından bahsedelim. Belli mi olur belki buradan birilerinin dikkatini çekeriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamam ~ 4 yıl önce
Tamam, yapalım. Nasıl ortak yapabiliriz bunu?
cimer yazana ~ 4 yıl önce
kimi kime şikayet ediyorsun? thy gibi kurumları,sendikaları böyle yandaş yöneticilerle,çalışanlarla dolduranlara neyi anlatacaksınız? alayı biatçı. sorunu yaratanlarla sorun çözülür mü sizce? komik olmayın gerçekleri görün birlik olup,örgütlü tepki verin gerisi gelir.
Who cook ~ 4 yıl önce
Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir.Devletimize bu konuda güvenimiz tamdır.CİMER de gayet şeffaf ve etkili bir kurumdur.Dipnot:Hiç bişey yapmasalar da,kesin bişey yaparlar.Yada bu meyanda cevap verebilirler.
Beyler eller cebe ~ 4 yıl önce
Ben yeni havaalanında teknikte çalışıyorum , özlü sözler paylaşmak yerine yokmu tecrübeli babayiğitler organize etsin işten çıkarılanlara aramızda para toplayalım ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eller vicdana ~ 4 yıl önce
Kardeş para toplamak nedir ya Allah aşkına dilenci mi onlar. Eller cebe olacağına, delikanlı olunda elleri vicdanınıza götürüp THY Teknik teknisyenleri olarak bu adamların işten çıkarılmasına ses getirecek bir tepki koyun. Ama zor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000