01 Ağustos 2018, Çarşamba 13:14:16

THY Teknik A.Ş. Yönetimi'ne açık mektup

THY Teknik A.Ş. çalışanları Toplu İş Sözleşmesi sürecinin nereye gideceğini merak ederken, bugün THY Teknik Yönetimi ile çalışanlara hitaben 'açık mektup' yayınlandı.
  • adalet bi gün tecelli ettiginde zalimin acı çekişlerini keyifle izlemeyi bekliyorum
  • bu zihniyete, kafa yapısına destek vermiyorum. hepimiz emekçiyiz, işçiyiz. teknisyen arkadaşlar haklarını sonuna kadar alsınlar ancak bu tutumla değil.
  • teknisyen genelgesinde maasım düşürüldü ilk ay sendikada az ücret aldı FAKAT itirazda etmiş bunlar müktesept alıyor eksik hesaladınız ve sonrası sendikada aidatınıda yüksellti ne yapsın bu teknisyenler
  • Bazılarının beğenmediği elleri pis, yara bere içindeki adamların/kadınların avuçlarının arasında güvenle uçuyor bu uçaklar. Ayrıca bu yazıyı beğenmedim. Benim düşüncelerimi yansıtmıyor. Kaynağı bile belli değil.. Yorumları okuyorum bir kaç gündür bazılarıyla aynı çatı altında çalıştığım için gurur duyarken bazılarıyla da aynı çatı altında çalışıyor olmaktan üzülüyorum.. Neyse. Havacılığa gönül vermiş tüm dostlara selamlar, saygılar..
  • Bu yazıyı yazan Teknikle uzaktan yakından alakası yok.Sanki kritik olan bu dönemde ortamı yumuşatıp yönetimin istediklerini kabul ettirme ön çalışmasıdır.Yazıyı yazan neden ismini vermiyor. Yaz bakalım sosyal medyada teknik olarak güvenliği minimuma indiriyoruz diye bakalım yarın neler olur ve kim nasıl uçar Hak böyle alınır.
  • Arkadaşlar sizler degilmiydiniz 2 sene önce 1500 tl karşılığında gerçek sendikanızı değiştiren?? Bile bile, isteye isteye geçtiniz bu sendikaya. Eeee şimdi neden bu kadar tantana? Sanki bilmiyor muydunuz böyle olacağını? Bugün sendika için 1000 TL verseler gene secersiniz aynı sendikayı...
  • Seviye yerlerde. Eğitimsiz bir ağızla yazılmış bir yazı. Teknisyen olarak utanç duydum.
  • Fo maasi 35000 tl, kaptan maasi 55000 tl, kabin memuru maasi 3000 tl, kabin amiri maasi 3500 tl, teknisyen maasi 5000 tl olmalidir.
  • kaptanlar cikmis hakkini savunmus oyle ya da boyle hakkini almis kabinci arkadaslarin da isi zor haklarini almislar herkese helal olsun teknik bir araya gelemiyor herkes birbirinin kuyusunu kaziyor ondan sonra da kaptana kabin amirine saldiriyor mucadele etme ona buna saldir sendika sariymis maviymis falanmis filanmis sen ne yapiyorsun laf salatasi baska bisey degil isini duzgun yap yeter kokteyl
  • Neden kimse 99 öncesi girenlerin yıllık izni 30 gün de son 20 yılda çalışanların 20 gün yıllık izni var diye sormuyor ??? simdi çalışma sartlari daha mi iyi tutturmussunuz sadece maas diye!??

THY Teknik A.Ş'de çalışanlar merakla Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden çıkacak sonucu beklerken, THY Teknik A.Ş. ile Çelik İş Sendikası arasında devam eden 6'ncı dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sekizinci oturumunda da bir çok maddede anlaşma sağlanamamıştı.

Yaşanan bu gelişme sonrasında taraflar masadan anlaşmazlıkla ayrılmıştı. THY Teknik A.Ş. çalışanları sürecin nereye gideceğini merak ederken, bugün THY Teknik Yönetimi ile çalışanlara hitaben 'açık mektup' yayınlandı.


İşte THY Teknik A.Ş. Yönetimi'ne ve çalışanlarına hitaben yazılan o yazı:

Ülkemizin bayrak taşıyıcısı olan uluslararası arenada ülkemizin tek ve önder yüzü havacılıktır. Türk Hava Yolları’nın, Pegasus’un, Onur Air’in, Anadolu Jet’in ve diğer firmaların en önemli amacı iki sevgilinin birbirine, bir evladın annesine, babasına ya da bir iş adamının milyonlarca dolar kazanması için yetişeceği ihaleye güvenli olarak ulaşmasını sağlamaktır. Bu ulaşımı sağlayan uçakların bakımı, onarımı ve testini sağlayan THY şirketinin %100 iştiraki olan ve yönetim kurulunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı FUAT OKTAY’ın, Savunma Müsteşarı İSMAİL DEMİR gibi ülkemizin önemli bürokratlarının bulunduğu TÜRK HAVA YOLLARI TEKNİK A.Ş çalışanları olarak biz ‘Toplu İş Sözleşmesi’ aşamasında son dönemece geldik. Bu günlerde bizim çalışma koşullarımızı maalesef ülkemizde ne siyasiler ne de halkımız biliyor.

İşimiz uçakların bakımı, arızaların giderilmesi ve uçuşa elverişliliği sağlamak. Bu görevi yaparken kullandığınız alet ve edevatlar çok modern ve kullanışlı. Uçaklar yeni, tahsil seviyemiz ve İngilizce bilme oranımız yüksek. Ancak çok önemli eksiklerimiz var; arkadaşlık, birlikte hareket edememek, toplu değil bireysel çözüm arayışlarına girmemiz, yaptığınız çok önemli görevi dışarıya aktaramamak gibi.

Bu eksikliklerimizin içindeki en önemli olanı, ne kadar önemli görev yaptığımızı THY’nin üst yönetiminin yanı sıra, THY’nin diğer branşlarındaki çalışanlarına ve kitlelere anlatamamamız. Hükümete yakınlığıyla bilinen Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Çelik-İş Sendikası şu an sözleşme masasında. Sendikamız şu an süreci biz çalışanların baskısı ve sözleşmenin bizim sendika yönetiminin yakasını bırakmadığımızdan dolayı TİS sürecimiz herhangi kayıp vermeden geldi. Fakat son aşaması olan ücret zamlarına gelince yöneticiler, enflasyonun altında komik bir %8’lik bir teklifle geldi. Bu şirketi bu seviyeye getiren hasta olduğu halde, ayağı-beli fıtık olsa bile rapor almayan, şirkette işler yoğun diyerek yardımcı olalım düşüncesinde olan işçilerdir. THY Teknik A.Ş. personeli, asıl işçi sınıfıdır. Bizler emekçiyiz. Fakat yönetimin burjuva olarak benimsenen pilota, hostese daha fazla önem vermesi bizi üzüyor ve biz sesimizi duyuramıyoruz. Bundan dolayı Twitter’da bir gündem çalışması yapacağız. Sizden de bu konu hakkında destek bekliyoruz.

Yazımızı özetlersek hava-iş yönetimindeki pilotuna, hostesine %10 - %20 arası zam veren THY yönetimi eli yağlı, paslı tulumunu giyip çalışan uçak teknisyeni işçi sınıfına enflasyonun 6 aylık rakamı olan 9.17’nin altı %8 vermesidir.

Biz THY TEKNİK AŞ.emekçileri işyerimize sağladığımız katma değerin karşılığı ne ise onu istiyoruz.Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet İlker AYCI şimdiye kadar emekçilerin yanında olduğunu, yaptığı bir çok iyileştirme ile göstermiş ve bu defada göstereceğine hiç şüphemiz yok.

Bizler yıllardır yıkık dökük soyunma odalarında tulum giydik,pis kokan wc lerde elimizi yüzümüzü yıkadık.İlker bey geldikten sonra ilk önce bunları değiştirdi.çalışma alanımızı düzelterek işe başladı.

Biz hiçbir zaman hain olmadık. İşimizi layıkı ile yaptık başımızı rahatca yastığa koyduk.şimdi emeğimizin karşılığını istiyoruz.

Sizden isteğimiz sesimize destek olmanız. Sosyal medyadan kendimizi duyurmaya çalışacağız. Desteğinizle sesimizi bir nebze daha yukarı taşıyacak olmanız bizi sevindirecektir.

Not: Perşembe günü saat 11:00 da twitter’da #TurkishTechnic adı altında gündem çalışmamız olacaktır

THY Teknik A.Ş. Yönetimi'ne açık mektup

Yorumlar Tüm Yorumlar (221)

hak ~ 6 yıl önce
adalet bi gün tecelli ettiginde zalimin acı çekişlerini keyifle izlemeyi bekliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işçi km ~ 6 yıl önce
bu zihniyete, kafa yapısına destek vermiyorum. hepimiz emekçiyiz, işçiyiz. teknisyen arkadaşlar haklarını sonuna kadar alsınlar ancak bu tutumla değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 6 yıl önce
teknisyen genelgesinde maasım düşürüldü ilk ay sendikada az ücret aldı FAKAT itirazda etmiş bunlar müktesept alıyor eksik hesaladınız ve sonrası sendikada aidatınıda yüksellti ne yapsın bu teknisyenler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TTAS ~ 6 yıl önce
Bazılarının beğenmediği elleri pis, yara bere içindeki adamların/kadınların avuçlarının arasında güvenle uçuyor bu uçaklar. Ayrıca bu yazıyı beğenmedim. Benim düşüncelerimi yansıtmıyor. Kaynağı bile belli değil.. Yorumları okuyorum bir kaç gündür bazılarıyla aynı çatı altında çalıştığım için gurur duyarken bazılarıyla da aynı çatı altında çalışıyor olmaktan üzülüyorum.. Neyse. Havacılığa gönül vermiş tüm dostlara selamlar, saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim Yazmış Bu yazıyı ~ 6 yıl önce
Bu yazıyı yazan Teknikle uzaktan yakından alakası yok.Sanki kritik olan bu dönemde ortamı yumuşatıp yönetimin istediklerini kabul ettirme ön çalışmasıdır.Yazıyı yazan neden ismini vermiyor. Yaz bakalım sosyal medyada teknik olarak güvenliği minimuma indiriyoruz diye bakalım yarın neler olur ve kim nasıl uçar Hak böyle alınır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B1/cs ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar sizler degilmiydiniz 2 sene önce 1500 tl karşılığında gerçek sendikanızı değiştiren?? Bile bile, isteye isteye geçtiniz bu sendikaya. Eeee şimdi neden bu kadar tantana? Sanki bilmiyor muydunuz böyle olacağını? Bugün sendika için 1000 TL verseler gene secersiniz aynı sendikayı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter ~ 6 yıl önce
Seviye yerlerde. Eğitimsiz bir ağızla yazılmış bir yazı. Teknisyen olarak utanç duydum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Magdur ~ 6 yıl önce
+1
Magdur ~ 6 yıl önce
Saygıdeğer havacılar Burada mevzu ikilem oluşturmak olmamalıdır. Uçucu ekibe verilen zamda kimsenin gözü yoktur. Zamların ekonomi göz önüne alınarak eşit payda yapılması gerekir. Bu Teknik, Kokpit, Kabin, Taşeron, TGS yi içine almalıdır. Şirket personeli üzerinden kazanım yapabiliyorsa çalışanına da payını vermesi gerekir ki günümüz Türkiye'sinde artık düşündüğümüz gibi olmuyor.Ayrıca Çelik-iş sendikası ve uted isimden öteye gidemeyen oluşumlardır ve özelikle Uted sözleşme dönemlerinde sesi çıkmayan, acilen kapatılması gereken organizasyondur.
Maaslar ~ 6 yıl önce
Fo maasi 35000 tl, kaptan maasi 55000 tl, kabin memuru maasi 3000 tl, kabin amiri maasi 3500 tl, teknisyen maasi 5000 tl olmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi ordan ~ 6 yıl önce
Sen mi karar veriyosun buna
Maaslar ~ 6 yıl önce
Evet ben ve thy karar veriyor. Sus konusma otur yerine. Ucan garson
C/S ~ 6 yıl önce
kaptanlar cikmis hakkini savunmus oyle ya da boyle hakkini almis kabinci arkadaslarin da isi zor haklarini almislar herkese helal olsun teknik bir araya gelemiyor herkes birbirinin kuyusunu kaziyor ondan sonra da kaptana kabin amirine saldiriyor mucadele etme ona buna saldir sendika sariymis maviymis falanmis filanmis sen ne yapiyorsun laf salatasi baska bisey degil isini duzgun yap yeter kokteyl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cvp ~ 6 yıl önce
Kaptanlarin haklarini aramasiyla kabinciler beleaten %10 zamin ustune oturdu, hava is’te kalip bankorluk yapmalarina ragmen
kimse ~ 6 yıl önce
Neden kimse 99 öncesi girenlerin yıllık izni 30 gün de son 20 yılda çalışanların 20 gün yıllık izni var diye sormuyor ??? simdi çalışma sartlari daha mi iyi tutturmussunuz sadece maas diye!??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000