27 Haziran 2017, Salı 09:41:18

THY pilotundan insanlık dersi

İngilizce Öğretmeni olan Elif Güveyler, Türk Hava Yolları'nda pilot olarak görev yapıyor. Afrika'da 7 aylıkken anneleri ölen ikiz bebekleri evlat edinen Güveyler, çocuklarını yanına alabilmek için verdiği mücadeleyi ve yaşanan süreci anlattı.
  • Bizim kabin memurlari da ne zenci meraklisi cikti yahu, birinin ic organlari parcalanir biri evlatlik edinir, tamam evlat edinmek kotu degil de neden kendi ulkesinde binlerce yetim yardima muhtac cocuk varken taa Afrikadan ediniyor anlamis degilim, dikkat cekmek amacli sanki:)
  • Öncelikle tebrik ediyorum böyle bir davranış için ve insanlığın bölünmez bir bütün olduğunun birkez daha kanıtlanmış halidir , bir an önce elif hanımın mira ve merve ile kavuşmasını ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.
  • Kissadan hisse: Imam Hatipe hücum edin, magduru oynayin, kokpite girin
  • pilot olan kişinin davranışı takdir edilecek durum lakin imam hatipli olmasa acaba pilot olabilirmiydi.??? Kimlerin hakkı yanlızca öğretmen olmasıyla yenmiş ve pilot olmuş sormalı bu vasıflar pilot olmaya yeterli mi.???? Asıl araştırılıp bakılması gereken bu, sonuç kimler nerelerde ne işlere girmişler yanlızca İMAM HATİPLİ olmak gerek.....!!!!!
  • Harikaysa bu
  • Gençler siz nasıl insanlarsınız kardeşim siz niye kıskanıyorsunuz Veya neyin kuduruşu Türkiye'deki açlar neden aç niye aç yani orada sevmiş almış Türkiye'dekiler ancak sokakta adama bıçak çekerler
  • Ülkede aç susuz bitmiş afrika'ya el atmışlar
  • Elif hanım büyük bir insanlık dersi verdi tüm dünyaya, yorumlarda gereksiz söylemler var. Yok efendim reklam, onun finansörü vardır gibi ucuz kelimeler. Elif hanımefendi Afrika da bu iki evladımızı mira ve merveyi evlat edinmekle büyük insanlık sergilemiştir. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde durumum iyi değil diyenlere, Afrikayı örnek vermek bu tabloda yeterlidir. Kur-an i kerim de yetimlere sahip olmanın sevabını fecr suresinde Rabbim bize en ince ayrıntısına kadar anlatıyor. Ne mutlu elif hanımefendinin anne ve babasına ki böyle gurur duyulacak asil bir evlada sahipler. Elif hanım,rabbim size sağlıklı, mutlu ve huzurlu uzun ömürler versin. İyi ki sizin gibi alçakgönüllü insanlar var. Allah sizden razı olsun. Esenlikler diliyorum.
  • Kültürel Marksizm budur :')
  • Ya sizler ne pis yürekli insanlarsınız... Sanki tr de bekar birine evlatlık veriyorlar da.... Bunu bilen yok... Klasik hemen kendi ülkesindeki cocuklar lafı..... o kişi en azından burdaki süreçten haberi vardır ki ( yetimhane ziyaret eden kişi olarak) iğrenç karekterler.... Mide bulantısı yapan yorumlarınız ilerde bencil insanların nasıl da o hale geleceginin habercisi...

Takvim Gazetesi'nde yer alan haber göre, Elif Güveyler, ortaokulu imam hatipte bitirdi. Ancak çok istemesine rağmen askeri okula giremedi. İngilizce öğretmenliğinden mezun olup sivil havacılığa geçti. Uzun bir eğitim sürecinden sonra pilot üniformasını giydi. Türkiye’nin gururu olan THY’de kokpite geçti. Şimdi de Afrika’da annesiz kalan iki kız çocuğunu evlat edindi.

Türk semaları, yürekleri kabartan bir öyküyle şenlendi. O öykünün kahramanı Türk Hava Yolları'nda pilotluk yapan Elif Güveyler'di. Güveyler'in Türkiye- Benin arasındaki annelik trafiği, "İşte insanlık" dedirtti. Güveyler, İzmir'de dünyaya geldi. İşçi bir babanın dört çocuğundan birisiydi. Zor şartlarda ortaokulu 'imam hatip'te bitirdi. 28 Şubat sürecinden sonra öğretmen lisesini kazanıp Konya'ya gitti. Askeri okulda okuyup pilot olmak hayaliydi. Ancak imam hatip mezunu olduğu için buna hiç ihtimal vermedi. Fakat o yine de 14 sınavın hepsini geçti. Mülakatlar ise hüsranla bitti. O da Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümüne girdi. Pilotluk hayali ise hiç dinmedi. Türk Hava Kurumu'nun İzmir'deki uçuş okuluna gitmeye karar verdi. Okulu başarıyla bitirip pilotluk üniformasını giyindi. Ardından Türkiye'nin gururu olan THY'de işe girdi. Beninli bir pilot ile tanışması onu inanılmaz bir hikayeye yönlendirdi. Söz konusu pilot sayesinde Benin'de bir yetimhaneyi ziyaret etti. Yetimhanedeki çocuklarla tanışıp, onlarla ilgilendi. Sonra bir gün kendisine ikiz kız çocuğunun fotoğrafları gönderildi. Anneleri 7 aylıkken ölen bu çocuklar onun yüreğini deldi geçti. Onları evlat edinmeye karar verdi. Bu süreci ise şu sözlerle dile getirdi:

İŞLEMLER SÜRÜYOR

"Kızlarımızı bir yaşlı amca da 'Müslüman olmaları şartıyla' yetimhaneye bırakmış. Bana 'Evlat edinmeyi düşünür müsün?' diye sordular. İkiz kız çocuğu başta çok zor geldi. Ancak aramızdaki bağ daha da arttı. Orada 'Doğumda anneyi öldürmüş, lanetli çocuk. Büyüyünce de topluma da zararlı olur' diye bir anlayış var. Kimse ilgilenmek dahi istemiyor. Bir de bu süreçte onları ayrı ayrı evlatlık vermeye karar verdiler. İsimleri Mira ve Merve. Büyükelçimizle de görüşüyoruz. Gide gele, tanıştık. Şu anda dosyanın yürütüldüğü bilgisi geliyor. Ama henüz sonuçlanmadı. Bir buçuk ayda bir gidiyorum. 8 saatlik bir yolculuk. Allah'tan THY olarak haftada 3 gün direkt uçuyoruz.".

"BANA ANNE DİYORLAR"

Elif Güveyler, kızları ile iletişimini de şöyle dile getirdi: "Ben Türkçe konuşuyorum, onlar da anlıyorlar. Orada da Fransızca öğreniyorlar. Çünkü geçici olarak Benin'de onlara bakan kişiler başka dil bilmiyor. Şu anda 16 aylıklar. Bana 'Anne' diyorlar. Onlardan uzak kaldığım için bir dönem çok üzüldüm. Süreç çok uzadı. En güzel zamanlarının bensiz geçmesine çok üzülüyorum. Hızlandırmak için elimden gelen herşeyi yapıyorum.".

THY pilotundan insanlık dersi

Yorumlar Tüm Yorumlar (169)

Lol ~ 6 yıl önce
Bizim kabin memurlari da ne zenci meraklisi cikti yahu, birinin ic organlari parcalanir biri evlatlik edinir, tamam evlat edinmek kotu degil de neden kendi ulkesinde binlerce yetim yardima muhtac cocuk varken taa Afrikadan ediniyor anlamis degilim, dikkat cekmek amacli sanki:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotenes ~ 7 yıl önce
Öncelikle tebrik ediyorum böyle bir davranış için ve insanlığın bölünmez bir bütün olduğunun birkez daha kanıtlanmış halidir , bir an önce elif hanımın mira ve merve ile kavuşmasını ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
*_* ~ 7 yıl önce
Kissadan hisse: Imam Hatipe hücum edin, magduru oynayin, kokpite girin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jhjjhgj ~ 7 yıl önce
pilot olan kişinin davranışı takdir edilecek durum lakin imam hatipli olmasa acaba pilot olabilirmiydi.??? Kimlerin hakkı yanlızca öğretmen olmasıyla yenmiş ve pilot olmuş sormalı bu vasıflar pilot olmaya yeterli mi.???? Asıl araştırılıp bakılması gereken bu, sonuç kimler nerelerde ne işlere girmişler yanlızca İMAM HATİPLİ olmak gerek.....!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgün ~ 7 yıl önce
Harikaysa bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gençler ~ 7 yıl önce
Gençler siz nasıl insanlarsınız kardeşim siz niye kıskanıyorsunuz Veya neyin kuduruşu Türkiye'deki açlar neden aç niye aç yani orada sevmiş almış Türkiye'dekiler ancak sokakta adama bıçak çekerler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak sen ~ 7 yıl önce
Turkiye'deki garibanlar sokakta buna bicak cekiyormus, kompleksli. Iste bu yuzden yabanci ozentiliginiz
Komik ~ 7 yıl önce
Giriş iyi ama sonunda ilkokul seviyesine diplemişsin:)))
Çok yazık ~ 7 yıl önce
Ülkede aç susuz bitmiş afrika'ya el atmışlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 Captain ~ 7 yıl önce
Elif hanım büyük bir insanlık dersi verdi tüm dünyaya, yorumlarda gereksiz söylemler var. Yok efendim reklam, onun finansörü vardır gibi ucuz kelimeler. Elif hanımefendi Afrika da bu iki evladımızı mira ve merveyi evlat edinmekle büyük insanlık sergilemiştir. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde durumum iyi değil diyenlere, Afrikayı örnek vermek bu tabloda yeterlidir. Kur-an i kerim de yetimlere sahip olmanın sevabını fecr suresinde Rabbim bize en ince ayrıntısına kadar anlatıyor. Ne mutlu elif hanımefendinin anne ve babasına ki böyle gurur duyulacak asil bir evlada sahipler. Elif hanım,rabbim size sağlıklı, mutlu ve huzurlu uzun ömürler versin. İyi ki sizin gibi alçakgönüllü insanlar var. Allah sizden razı olsun. Esenlikler diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir not ~ 7 yıl önce
Kuran'i kerim'de afrikali yetimlerden bahsedilmiyor.
B737 Captain ~ 7 yıl önce
Senin herhalde algılama sorunun var. Yetim bu çocuklar sana ne nereden evlat edinmiş ise? Biraz kendini geliştir, oturup buradan millete ders vermek sizin harcınız değil. Kimse sizden izin alacak değil. Her birey kendince kararlar alırken kendi hür iradesi ile karar alabilir. Bizim devletimiz büyük devlet çok şükür. Yetim çocuklara el bebek gül bebek bakıyorlar imkânlar fazla. Lâkin Afrika kıtlık içinde. Bu ayrıntıyı kafana yaz. Burada kiler de evlat edinme bilir evet, ama imkanlar iyi çok şükür. Tekrar ediyorum sizi ilgilendirmez! Bu karar onu evlat edinenin kararı. Siz bu devlet için bir işe yarayın boş muhabbeti bırakın ve tarafıma cevap dahi vermeyin ?!
galacticempire ~ 7 yıl önce
Kültürel Marksizm budur :')

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bcn flight... ~ 7 yıl önce
Ya sizler ne pis yürekli insanlarsınız... Sanki tr de bekar birine evlatlık veriyorlar da.... Bunu bilen yok... Klasik hemen kendi ülkesindeki cocuklar lafı..... o kişi en azından burdaki süreçten haberi vardır ki ( yetimhane ziyaret eden kişi olarak) iğrenç karekterler.... Mide bulantısı yapan yorumlarınız ilerde bencil insanların nasıl da o hale geleceginin habercisi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
derya ~ 7 yıl önce
Sen önce git kendi vatandaşına yardım et
Bekar mı? ~ 7 yıl önce
Başka bir yerde de kocası SunExpress'te kaptan yazılmış da o bakımdan yani.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000