09 Ekim 2018, Salı 11:11:10

THY Pilotu: "Yolcu kusuyor, pas geçebiliriz"

Türk Hava Yolları'nın Paris-İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağında ilginç bir olay yaşandı. Alçalma sırasında kusmaya başlayan bir yolcu nedeniyle pilot, pas geçme konusunda hava trafik kontrolörüne bilgi verdi.
  • Görevli hostesin kaptanını ikaz etmesi ve mesul kaptanın hareketi uçuş ve yolcu emniyeti ve prosedür açısından doğrudur..
  • ^^
  • Maşallah. Böyle haber görmedim
  • Maaşa Zam, yangına Son! Çare ARFF
  • DLR sınavı olmadan alınan pilot adayları ... yoldan geçerken çevrilip alınmış gibidir bu pilotlar güvenli değildir. 4 harf 2 kelimeyi hafızsdında yutamayan kişilet pilot olmaya başladı .. THY pilot alımlarını eski süreçlere göre yapmalıdır..
  • Kahraman pilot!!!
  • İştee thy'nin geldiği son nokta... sen herkesi pilot-hostes diye alırsan olacağı bu... uçağın da pas geçer, allah korusun kaza da yapar... ben sık seyahat eden bir insan olarak, pilot alımlarının geldiği noktaya bakarak, uçağa binmekten çekinmeye başladım... böyle basit bir durum bile sıkıntı oluyorsa, acil durumları düşünmek istemiyorum...
  • Kaptan maaşları 5000 tl ye düşürülmeli!! Burada şirketimizin ve ülkemizin menfaatı için!
  • Ne diyorsun?? Hostesin o durumda gorevi yolcu ayakta olunca haber vermek ....pilotlar dogruyu yapmis...yolcuyu guvenli bir sekilde indirmek degilmi butun amac..pilot yada hostes amannnnn mi diyecek yani ...o yolcunun aldgi biletle o maaslar her ay hesaba yatiyor...maasli calisan herkes kafasina gore is yapamaz bunun bir bedelinin olmamasi icin dogru bir uygulama yapmis...
  • Tuvalette yolcu varken kabin ok değildir, kabin ok değilse de uçak inmez. Ne abarttınız! Herkes bilir bunu. Tüm yolcı ve ekip yerinde oturmalı, kemerler bağlı olmalıdır.

Paris-İstanbul seferini gerçekleştiren Türk Hava Yolları uçağında ilginç bir oaly yaşandı. Bir yolcunun iniş sırasında rahatsızlanması üzerine pilot, Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne, “Az önce bir yolcumuz rahatsızlandı. Kusuyor, tuvaleti kullanma durumu olduğu için inişi iptal etme durumumuz olabilir” bilgisini verdi.

Türk Hava Yolları’nın dün gerçekleştirilen TK1820 sefer sayılı Paris-İstanbul uçağında bir yolcu, Sabiha Gökçen Havalimanı’na alçalma sırasında rahatsızlandı. Kabin memurları yolcunun kusmaya başladığını pilotlara bildirdi. Uçağın kokpit ekibi de Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne inişten vazgeçip pas geçebileceklerini ifade etti.

TC-JGU kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının pilotu, “Efendim az önce bir yolcumuz rahatsızlandı. Kusuyor, tuvaleti kullanma durumu olduğu için inişi iptal etme dururumuz olabilir. Tuvalete girdi. Muhtemelen pas geçme olabilir malumat” diyerek kontolörü bilgilendirdi.

Ancak kabin ekibinin gözetimindeki yolcu daha sonra yerine geçti ve uçak sorunsuz bir şekilde pas geçmeden inişini gerçekleştirdi. Edinilen bilgiye göre, uçakta istifra eden yolcunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

THY Pilotu: "Yolcu kusuyor, pas geçebiliriz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

737 ~ 6 yıl önce
Görevli hostesin kaptanını ikaz etmesi ve mesul kaptanın hareketi uçuş ve yolcu emniyeti ve prosedür açısından doğrudur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pes ~ 6 yıl önce
^^

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ltba ~ 6 yıl önce
Maşallah. Böyle haber görmedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahraman ARFF ~ 6 yıl önce
Maaşa Zam, yangına Son! Çare ARFF

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 6 yıl önce
Maaşa zam işe son
ARFF ~ 6 yıl önce
ARFF yeter be işin gücün yok mu alakalaı alakasız her yere saçma sapan yorumlar yazıyorsun
Yolcu ~ 6 yıl önce
DLR sınavı olmadan alınan pilot adayları ... yoldan geçerken çevrilip alınmış gibidir bu pilotlar güvenli değildir. 4 harf 2 kelimeyi hafızsdında yutamayan kişilet pilot olmaya başladı .. THY pilot alımlarını eski süreçlere göre yapmalıdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dlr ~ 6 yıl önce
Pağan gibi ezberlemek sana zor gelmiş sanırım arkadaşım cayır cayır askeri jet uçuruyor insanlar saliselerle hesap kitap yapıyor DLR sınavına da girmiyorlar.Her halde DLR dan geçtiğin içim kendini zeki sanıyorsun kıyamam.
Dlr ~ 6 yıl önce
Pağan gibi ezberlemek sana zor gelmiş sanırım arkadaşım cayır cayır askeri jet uçuruyor insanlar saliselerle hesap kitap yapıyor DLR sınavına da girmiyorlar.Her halde DLR dan geçtiğin içim kendini zeki sanıyorsun kıyamam.
Hero ~ 6 yıl önce
Kahraman pilot!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot-hostes ~ 6 yıl önce
İştee thy'nin geldiği son nokta... sen herkesi pilot-hostes diye alırsan olacağı bu... uçağın da pas geçer, allah korusun kaza da yapar... ben sık seyahat eden bir insan olarak, pilot alımlarının geldiği noktaya bakarak, uçağa binmekten çekinmeye başladım... böyle basit bir durum bile sıkıntı oluyorsa, acil durumları düşünmek istemiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş yorum ~ 6 yıl önce
Konusunda üzerine yok
eren ~ 6 yıl önce
son yaklasmada mi bilgi vermisler kaptana ,ne zaman vermisler
Cabin clear ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar o yolcu tuvaletteyken iniş yapılsa ve o anda yolcu çenesini/kafasını bir yere vurup yaralansa o kaptan o olayın açıklamasını kimseye yapamaz. Cabin clear raporu nedir bilip bilmeyen herkes yorum yapıyor. Kaptan biraz garanticiymiş, kendisini riske atmak istememiş bunun acemilil veya sivil/asker olmakla alakası yok
Pas ~ 6 yıl önce
Sonunda TK kaptanları fazla havada kalabilmek için bunu da yapmış yazık bu milletin parasına 3 kuruş için girdiğiniz hale bak.
KAPTAN ~ 6 yıl önce
Kaptan maaşları 5000 tl ye düşürülmeli!! Burada şirketimizin ve ülkemizin menfaatı için!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilhakis ~ 6 yıl önce
Qatar ogretmen maasina yukseltilecek maaslar yakinda.
... ~ 6 yıl önce
Bu hesaba gore senin hic bisey almaman gerekio:))hatta sirkete borçlusun
Yeter artık ~ 6 yıl önce
Bi bitmediniz kardeşim
Objektif ~ 6 yıl önce
Düşür!..çok ta tın di, kaptanda gider yurtdışında çalışır yine hak ettiğini alır, da uçan hostesler ne yapacak 2999tl ile ben onu düşünüyorum :))
Kahraman ARFF ~ 6 yıl önce
ARFF'ye de Zam istiyoruz! Çare ARFF
Sahit sana diyorum ~ 6 yıl önce
Ne diyorsun?? Hostesin o durumda gorevi yolcu ayakta olunca haber vermek ....pilotlar dogruyu yapmis...yolcuyu guvenli bir sekilde indirmek degilmi butun amac..pilot yada hostes amannnnn mi diyecek yani ...o yolcunun aldgi biletle o maaslar her ay hesaba yatiyor...maasli calisan herkes kafasina gore is yapamaz bunun bir bedelinin olmamasi icin dogru bir uygulama yapmis...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah be! ~ 6 yıl önce
Tuvalette yolcu varken kabin ok değildir, kabin ok değilse de uçak inmez. Ne abarttınız! Herkes bilir bunu. Tüm yolcı ve ekip yerinde oturmalı, kemerler bağlı olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En Önemlisi Kabin ~ 6 yıl önce
O halde kabinden sorumlu ve yolcuyu idare edeb kabin sorumlusu memurlara daha yüksek ücret verilmeli ve maaşları pilotlarla eşitlenmelidir. Kabinde kaos olursa pilot kokpitte uçağı kullansa ne olur kullanmasa ne olur. Pilot şöfördür. Yolcunun muhatabı ve şirketi temsil eden ise kabin ekibidir. Her halikurda kabin ekibi kokpit çalışanlarından daha önemlidir.
haklisin ~ 6 yıl önce
lakin gel gelelim dunyada isler böyle yürümüyor doktorlar da en fazla maasi almali sonucta hayat kurtarıyor en onemlisi can hatta imam da almalı o olmasa duani kim okur :) şirketin caycisi corbacisi bile oturdugu yerden maas hesabi yapıyor oturdugu yerden... herkes hakkini almali daha azini degil...
Doktor ~ 6 yıl önce
Doktor 1 kişiden sorumlu. Pilot?
Kabin (!) ~ 6 yıl önce
kabin ekibi çay kahve dağıtmaktır. Güvenlik falan hikaye.. Kusan yolcuyu bile halledemiyorlarsa, daha da ben bişey demiyorum. Güvenlik sıfır... bide kokpit ile bir tutmaya çalışmıyorlar mı, aç tavuk misali
Ha oldu ~ 6 yıl önce
Cabin ok değil diye inmeyecek? Yakıt ne olacak? Yerdeyken cabin ok değilse kalkmazsın.ama havada işler değişir.bir yolcu için tüm uçağı mı tehlikeye atacaksın?
Cpt ~ 6 yıl önce
Haklısın, kabin çok önemli. Tüm sivil havacılık kanunları değişmeli ve “commander” yazan yerlere “purser” yazılmalı ve şöförlere de maaş verilmemelidir. Kabinden artık karar verir amir uçağın durumuna.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000