20 Haziran 2019, Perşembe 10:05:10

THY "New York'ta 25. yıl" kutlaması düzenledi

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-New York aktarmasız uçuşlarına başlamasının 25. yılı New York'ta düzenlenen törenle kutlandı.
  • Brüksel üzeri uçuşlar A340 ların 1993te gelişi ile son bulmuştu sanırım doğru mu?
  • 1 ay içerisinde başlayacak denilen uçuşun daha biletleri satışta değil...
  • Thy’nin türk müşterileri kazıklamadığı tek amerika hattı o yüzden bu kadar fazla frekans var zaten. Los angeles gibi rakiplerinin 2 katına satmasığı için teşekkür etmek lazım.

İstanbul- New York aktarmasız uçuşlarının 25. yılı için Metropolitan Club'ta düzenlenen resepsiyona, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin New York Başkonsolosu Alper Aktaş, THY New York Genel Müdürü Cenk Öcal, Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkonsolos Aktaş burada yaptığı konuşmada, THY’nin Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı olarak 124 ülkeye uçtuğunu, İstanbul-New Jersey uçuşlarının da bir ay içerisinde başlayacağını kaydetti.

Dışişleri mensubu olarak yaklaşık 20 yıldır Bulgaristan, İtalya, Irak gibi bölgeler de dahil olmak üzere görev yaptığı birçok ülkede THY yetkilileriyle çalıştığını anlatan Aktaş, “Bu 20 yıl boyunca gördüğüm şuydu. THY çok büyük fedakarlıklarla büyük bir başarı hikayesine imza atmış durumda. Burada alın terininin, emeğin ve adanmışlığın büyük etkisi var.” diye konuştu.

THY New York Genel Müdürü Öcal da İstanbul-New York doğrudan uçuşlarının 1994'ten bu yana devam ettiğini belirtti.

Brooklyn Belediye Başkanı Adams ise özellikle Brooklyn'de yaşayan Türk toplumuyla bir aile gibi olduklarını vurgulayarak " Ulusal ya da uluslararası anlaşmazlıklara rağmen THY, Amerikan ruhunun bir parçasıdır ve uçmaya devam ettiği müddetçe biz de onu kucaklayacağız." dedi.

THY "New York'ta 25. yıl" kutlaması düzenledi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Emirates777 ~ 5 yıl önce
Brüksel üzeri uçuşlar A340 ların 1993te gelişi ile son bulmuştu sanırım doğru mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Brüksel stopover310 ~ 5 yıl önce
Tam tarihi bilmiyorum ama 1994'de halen Brüksel stopover'lu / duraklamalı uçuşlar devam ediyor ve öncesi ile 1994'de veya 1994'ün bir kısmında 310'lar ile uçuluyordu. Aslında ilk seferler Newark New Jersey, sonrası New York olması lazım. Tekrar New Jersey başlıyor imiş gibi gözüküyor New York'a ilaveten. 1990'larda birkaç kez ABD New Jersey uçmuştum, sonradan çoğu aktarmalar Chicago oldu.
fadıl ~ 5 yıl önce
ok
yolcu ~ 5 yıl önce
1 ay içerisinde başlayacak denilen uçuşun daha biletleri satışta değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karşıyakalı ~ 5 yıl önce
Thy’nin türk müşterileri kazıklamadığı tek amerika hattı o yüzden bu kadar fazla frekans var zaten. Los angeles gibi rakiplerinin 2 katına satmasığı için teşekkür etmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000