28 Nisan 2018, Cumartesi 13:55:07

THY kabin memurundan hayat kurtaran müdahale

Türk Hava Yolları'nın (THY) 16 Nisan tarihinde Antalya-İstanbul seferini yapan uçağında nefes borusu tıkanan bebeğin hayatını, kabin memurunun uyguladığı ilk yardım kurtardı.
  • Olay elim maalesef ancak taciz eder gibi kabin memuru arkadaşı ünirformalı olarak eğitim binasına çağıran cst de fotografını çekip,kendi fikri isteği sorulmadan basına malzeme edilen ufak zihniyetli insanların tepişerek yönetmeye çalıştığı ( örn Nevin ler Özlem ler Alpaslan lar Tansel ler vb.. ) bu güzel adı büyük içi boş şirketten hiç bi halt olmaz.. Ragnar herşeye karşıııııı.. )))
  • kabin maaşı düşsün diyenler nerede görmek istiyorum ... haysiyetsizler
  • Meslektasimi tebrik ediyorum.Ya artik su fesat muhabbetleri birakin be egitimsiz cahil insanlar ,kabin memuru olmak isteyip olamayan kitle! Simdi cay kahve veriyoruz garson , insanin hayatininkurtarinca doktor mu oluyor ne salak insanlar var! Gercekten sizin cehaletinizin karanligi ,bizim egitimli beyinlerimizin isigini sönduremez ,anca buralardan yazarsiniz !!!
  • Garsonluk yapıyorum ayna siliyorum tuvalete cover koyuyorum bazen kusmuk temizliyorum yeri geliyor bazimiz gülnihal gibi hayat kurtariyor bazimiz havada doğum yaptiriyor bazimiz kaptanların çay kahvesini nasil ictigini ezbere biliyor bazimiz yalandan fal salliyor. gecenin bir saati evdeki yavrusunu birakiyor bunları yaparken.maasimizi da her ay alıyoruz mis gibi oooh.gozunuz kalmasın.
  • olmasi gerekeni yapmis. bravo
  • Hepsi çok iyi eğitimli. Gururumuzsunuz.
  • Tebrikler kardesim gurur duydum.Bir can kurtardin..helal olsun sana..yorumlara yazan fesat kisilere bakma..biz kimin ne oldugunu biliyoruz.
  • Sen 777 den anlamassin cunku 777. Bir ilimdir. Evlad. Kizmisin erkekmisin , Nisa suresinde ve bir cok surelerde. Allah soyle buyuruyor, Eger basiniza bir felaket bir bela gelirse Sizin kendi hatanizdandir. Eger bir iyilik gelirse. Oda bizdendir , Hostes olayi buna bagliyorum , daha bunun gibi nice Ayetler var bir felaket oldumu allah dilese iyilestiri dilerse iyilestirmez oldurur. Bu hostes kizimizda Allah onu vesile kilmistir ve o cocugun bu dunyada yasama hakki varmis , SEN. Firsat buldu mu kuranin mealini ve bir azda tefsirini oku sana tavsiyem. Amma eger inancin vasa. Allahi kurani hak biliyorsan tabiki bilmiyorsan. Inanmiyorsan sana lafim yok. O zaman yolunu kaybetmissindir,
  • Kabin memurunun işi,herşey yolunda giderken görünmez..YOLUNDA GİTMEYEN BİRŞEYLER VARSA,asıl yapmanız gerekenler orada başlar ve başarısız olma lüksünüz yoktur.
  • Ey insanlari garson diye kucuk goren iyi anne cocugu,insan olmak icin cok calisman lazim

Türk Hava Yolları'nın (THY) 16 Nisan tarihinde Antalya-İstanbul seferini yapan uçağında nefes borusu tıkanan bebeğin hayatını, kabin memurunun uyguladığı ilk yardım kurtardı.

THY'nin Antalya-İstanbul seferini yapan uçakta kalkıştan bir süre sonra Yağız Artan adındaki bebek yolcunun nefes borusu tıkandı. Kabin memuru Gülnihal Pire (30) aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde Yağız bebeğin hayatını kurtardı. Kabin memuru Pire, uçağın kalkışından bir süre sonra annesi emzirdiği sırada nefes borusu tıkanan 7 aylık bebeğe hemen müdahale etti ve minik bebeğin nefes almasını sağladı. THY Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak ile birlikte uçakta yaptığı kritik müdahaleyi anlatan Pire, kalkıştan hemen sonra bir kadın yolcunun, bebeğinin nefes alamadığını ve uçakta doktor olup olmadığını sorarak kendilerine başvurduğunu belirtti. Bunun üzerine kadın yolcuya ilk yardım eğitimi aldıklarını söyleyerek müdahale için izin aldığını ifade eden Pire, "Aldığımız eğitimler doğrultusunda nefes borusu tıkanan bebeğe müdahale ederek istifra etmesini sağladım. Sonra ağız içini kontrol ettim. Herhangi bir yabancı cisme rastlamadım. Nefes aldığını hissettim. Bebek kısa sürede kedisine geldiği için nefes aldığını gördüğümüzde gayet mutlu şekilde yolculuğu tamamladık" dedi.

THY uçaklarında görev yapan kabin memurlarının periyodik olarak ilk yardım eğitimi aldığını söyleyen Çolak ise, "Uçaklarda yolcularımız bizi servis yapan, hoş karşılayan memurlar olarak görürler ancak bizim birçok yönümüz var. Onların canı ve malı bize emanet. Onları emniyetli ve sağlıklı şekilde uçurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kabin memurları ilk yardım eğitimini geçmek zorunda

Kabin memurlarının yolcuların sağlıklı bir uçuş yaşaması için çeşitli eğitimlerden geçtiğini belirten Nevin Çolak, "THY bünyesinde görev yapan 10 binin üzerinde kabin memuru, yolcuların uçaklarda karşılaşabilecekleri sağlık sorunlarına çözüm üretebilecek ilk yardım eğitimine sahiptir. Kabin memurları mesleğe başlarken aldıkları temel eğitimlerini her yıl teorik ve pratik olarak tazeleme eğitimlerine tabi tutuluyor. Bu eğitimler sonunda sınav yapılıyor. Bu sınavı geçemeyen kabin memurlarına yeni sınav hakkı veriliyor. Bu sınavdan başarılı olamayan kabin memurunun THY ile ilişiği kesiliyor. Her kabin memuru bu eğitimi geçmek zorunda" diye konuştu. 

THY kabin memurundan hayat kurtaran müdahale

Yorumlar Tüm Yorumlar (126)

Ragnar ~ 6 yıl önce
Olay elim maalesef ancak taciz eder gibi kabin memuru arkadaşı ünirformalı olarak eğitim binasına çağıran cst de fotografını çekip,kendi fikri isteği sorulmadan basına malzeme edilen ufak zihniyetli insanların tepişerek yönetmeye çalıştığı ( örn Nevin ler Özlem ler Alpaslan lar Tansel ler vb.. ) bu güzel adı büyük içi boş şirketten hiç bi halt olmaz.. Ragnar herşeye karşıııııı.. )))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin maaşı ~ 6 yıl önce
kabin maaşı düşsün diyenler nerede görmek istiyorum ... haysiyetsizler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 6 yıl önce
Yani
Tarik ~ 6 yıl önce
Dusmesin mi? Gozunuz ac gozunuz. O memur 3500 tl maas alsaydi bunu yapmamali miydi yani?
Steward ~ 6 yıl önce
Meslektasimi tebrik ediyorum.Ya artik su fesat muhabbetleri birakin be egitimsiz cahil insanlar ,kabin memuru olmak isteyip olamayan kitle! Simdi cay kahve veriyoruz garson , insanin hayatininkurtarinca doktor mu oluyor ne salak insanlar var! Gercekten sizin cehaletinizin karanligi ,bizim egitimli beyinlerimizin isigini sönduremez ,anca buralardan yazarsiniz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxx ~ 6 yıl önce
Garsonluk yapıyorum ayna siliyorum tuvalete cover koyuyorum bazen kusmuk temizliyorum yeri geliyor bazimiz gülnihal gibi hayat kurtariyor bazimiz havada doğum yaptiriyor bazimiz kaptanların çay kahvesini nasil ictigini ezbere biliyor bazimiz yalandan fal salliyor. gecenin bir saati evdeki yavrusunu birakiyor bunları yaparken.maasimizi da her ay alıyoruz mis gibi oooh.gozunuz kalmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 6 yıl önce
olmasi gerekeni yapmis. bravo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAPTAN ~ 6 yıl önce
Hepsi çok iyi eğitimli. Gururumuzsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tz ~ 6 yıl önce
Tebrikler kardesim gurur duydum.Bir can kurtardin..helal olsun sana..yorumlara yazan fesat kisilere bakma..biz kimin ne oldugunu biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Santa bar bara ~ 6 yıl önce
Sen 777 den anlamassin cunku 777. Bir ilimdir. Evlad. Kizmisin erkekmisin , Nisa suresinde ve bir cok surelerde. Allah soyle buyuruyor, Eger basiniza bir felaket bir bela gelirse Sizin kendi hatanizdandir. Eger bir iyilik gelirse. Oda bizdendir , Hostes olayi buna bagliyorum , daha bunun gibi nice Ayetler var bir felaket oldumu allah dilese iyilestiri dilerse iyilestirmez oldurur. Bu hostes kizimizda Allah onu vesile kilmistir ve o cocugun bu dunyada yasama hakki varmis , SEN. Firsat buldu mu kuranin mealini ve bir azda tefsirini oku sana tavsiyem. Amma eger inancin vasa. Allahi kurani hak biliyorsan tabiki bilmiyorsan. Inanmiyorsan sana lafim yok. O zaman yolunu kaybetmissindir,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilmiyorsan öğren ~ 6 yıl önce
Kabin memurunun işi,herşey yolunda giderken görünmez..YOLUNDA GİTMEYEN BİRŞEYLER VARSA,asıl yapmanız gerekenler orada başlar ve başarısız olma lüksünüz yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandas ~ 6 yıl önce
Sadece thy dekiler kabin memuru , diğer havayolnda ucanlar hostes degil, onlar 110 ucmuyor ailesinden ayrı kalmıyor, radyasyon almıyor, otellerde konaklamıyor, ama sizin kadar aglan yok . 9000 tl alıpda ağlamanız zoruna gidiyor insanlar , şükür etmedğiniz gibi aglıyorsunuz. Kabin cockpit ayrılsında mayışlarınızı bi görelim
Cobra ~ 6 yıl önce
Ey insanlari garson diye kucuk goren iyi anne cocugu,insan olmak icin cok calisman lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lale ~ 6 yıl önce
Garsonluk kötü bir şey mi? Niye alındınız ki

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000