15 Mart 2024, Cuma 19:44:00

THY İLE HAVA İŞ ARASINDA ARABULUCU DÖNEMİ

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında arabulucu süreci başlıyor.
  • Ne bu pazar mesaisi ısrarınız,Pazar mesailerini zorladıgınız kadar promosyon paralarını,korona zamanındaki kesilen maaşları ve yöneticilerin tgslilerin vergilerini şirket ödediği gibi bizimde vergimizi şirket ödemesi için uğraşsaydınız belkide çoktan tis imzalanmıştı.
  • Sevgili kaptanım, yenisiniz belli. Bugüne kadar hangi eyleme,greve siz destek verdiniz? O beğenmediğiniz sizin 10 da biriniz maaş alan ve burdan çıkınca böyle bir iş bulamayacak gençler katıldı eyleme de greve de. Siz ne yaptınız? Arkadan hançerleme konusunda madem yenisiniz abilerinize sorun uçuşlarda 1990 dan sonra kokpit hangi mücadelede dik durdu diye? Güven kelimesi en son sizin ağzınızda telafuz edilmeli. Saygılar.
  • Maaş dahi söylenmeden şirkete başladık , 3 aylık eğitim bitti yüzde 35 maaş sözleşmesi önümüze resmen konuldu , daha iyi kazandığımız işlerimizden düzenimizden olduk , istanbulda fahiş kiraları ödemek , aç kalmak için mi girdik biz bu şirkete .Mutfaktan kısıyoruz, sosyal hayatımızdan kısıyoruz , üstümüzden başımızdan herşeyimizden kısar olduk , dahada kısılacak yer kalmadı , her ay ev kiramı borcumu nasıl ödeyeceğim düşüncesiyle 3 aydır anksiyete oldum , saçlarım dökülmeye başladı ne için 30k maaş için mi bu,daha iyi olan hayat şartlarımızı bıraktık biz . Resmen borç batağı içindeyim , aklıma hiç gelmezdi bir gün thy de uçup 3 kuruşa muhtaç kalıp sürüneceğim.Şu ramazan ayında bizi bu duruma düşürenlere asla hakkımı helal etmiyorum.Allahınızdan bulun ne diim.
  • Kabinin kokpite yaptığı düşmanlıklar sebebiyle bir kaptan olarak ben bu kabinle ortak hareket etmem. Zamları cebe indirirken iyiydi di mi ? Sizin yerinize 2 ayda eleman yetiştirilir. Ama aslolan kaptandır. Kaptan 15 yılda yetişir. Hadi grev yapın da görelim. Yüreğiniz var mı ? Bakın son 2 ayda 100 kaptan gitti. Siz dışarıda hangi maaşla iş bulacağınızı sanıyorsunuz? Kaptan arkadaşlar. Sizleri sırtından hançerleyen bu kabin ekibiyle ortak hareket etmeyin. Grev falan yapmayın. Gerekirse iş bulun gidin. Bunlar düşünsün. Bu kabine güven olmaz.
  • Grev yassah diyen kaptanlarım nerdeler acaba . Mantık da yok adamlarda. Herkes greve cıksa , yasak olsa bile nolur herkesi mi işten atacaklar. Hepiniz birleşin hakkınızı alın. Bir olunca kimseyi işten atamazlar. Grev yassah diyen kaptanlara da selamlar. Yasakmışmış ! Yasak da yok git kanunu oku önce. Sevgiler
  • Bu şekilde inatlaşma ile sorun çözülmez. Grev olmamalı. Şirket de çalışanlar da zarar götür. Yazıktır. Bu işi Sayın Cumhurbaşkanı araya girerek çözer. İki tarafın da adım atmasını ister. Biraraya getirir. Dostça çözülür bu iş. Çalışan da şirket de zarar görmeden eski koşullarda, ücretler de düzelmiş halde sistem yürür. Bence gidişat bu yönde. İki taraf da adım atmalı. Pazar mesaileri ödenmeli mesela.
  • kimse sepetle ve tepsiyle ekstra servis yapmaz. hasi kolay gelsin
  • Herkesi perişan ettiniz Ao personeli kadar taş düşsün kafanıza yazıklar olsun..
  • Yerde normal çalışanlardan daha az seviyede artık. Eskidendi bizlerin hakettiğimiz maaşları aldığımız zamanlar. Pandemide şirket öyle bir kesinti yaptı ki , yuzde 50 olan bu kesintinin geri gelmesi için yuzde 100 yapması gerekirdi. Ama şirket tınlamadı. Kulağının üzerine yattı. Banka promosyonlarını herkes aldı ama bize verilmedi. Üstüne üstlük pazar günleri Türkiye genelinde resmi tatil olmasına ragmen , adamlar bir günde kaldırdık dediler. Bu şirketin artık bir özelliği yok, eskidendi o !
  • Bolat efendi bakacaaaaazzzz kimin taş..

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında arabulucu süreci başlıyor.

Türk Hava Yolları ile THY çalışanlarının yetkili sendikası Hava İş arasında Ocak ayında başlayan ve 3 aya yaklaşan görüşme süreçlerinden bir sonuç çıkmadı. Taraflar arasında yeni bir döneme giriliyor.

28. dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri için Ocak ayının başında görüşmeye başlayan sendika ve THY yetkilileri herhangi bir anlaşma zemininde buluşamadı. Çalışanların merakla beklediği toplantılardan sonuç çıkmayınca Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat sendika ile bizzat görüşmeye gitmişti.
Ancak Pazar mesaileri konusunda geri atmayan Ahmet Bolat nedeniyle bu görüşmeden de sonuç çıkmamıştı.

AHMET BOLAT BU HAFTA İMZALARI DEMİŞTİ

Karşılıklı olarak açıklamaların yapılmasının ardından son olarak Ahmet Bolat, Türk Hava Yolları uçuş ekipleri ile bir araya gelerek 'Bu hafta Sendika ile imzaları atarız, anlaşmayı yaparız' demiş ve sendika adına da karar vererek ilginç bir çıkış yapmıştı. Ancak hafta tamamlanmasına rağmen yine anlaşma sağlanamadı.

ARABULUCU SÜRECİNE GİRİLDİ

THY ve Sendika yetkililerinin anlaşma sağlayamaması üzerine arabulucu sürecine girildiği öğrenildi. Çalışma Bakanlığı'nın tayin edeceği arabulucu görüşmelerinin 2 hafta sürmesi bekleniyor. Bu süreçte de anlaşma sağlanamazsa Sendika grev kararı alabiliyor.

©AirportHaber

THY İLE HAVA İŞ ARASINDA ARABULUCU DÖNEMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (212)

Kmm ~ 1 ay önce
Ne bu pazar mesaisi ısrarınız,Pazar mesailerini zorladıgınız kadar promosyon paralarını,korona zamanındaki kesilen maaşları ve yöneticilerin tgslilerin vergilerini şirket ödediği gibi bizimde vergimizi şirket ödemesi için uğraşsaydınız belkide çoktan tis imzalanmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asıl kaptan ~ 1 ay önce
Sevgili kaptanım, yenisiniz belli. Bugüne kadar hangi eyleme,greve siz destek verdiniz? O beğenmediğiniz sizin 10 da biriniz maaş alan ve burdan çıkınca böyle bir iş bulamayacak gençler katıldı eyleme de greve de. Siz ne yaptınız? Arkadan hançerleme konusunda madem yenisiniz abilerinize sorun uçuşlarda 1990 dan sonra kokpit hangi mücadelede dik durdu diye? Güven kelimesi en son sizin ağzınızda telafuz edilmeli. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asıl Kaptan yazana ~ 1 ay önce
İşte o kaptanlar, sizlerin düşmanlığı sebebiyle sizinle yola çıkmıyor. Bunu anlayamıyorsun. Ben sana ve senin gibilere güvenip de sırtımı dönmem. İşimi buldum. Yoluma gidiyorum. Sizin gibiler de benim gibi ayrılanlar sayesinde 3 kuruş fazla kazanın diye. Daha napıcam. Sizinle kalıp da bir mücadeleye girilmez. Pilotlarınıza laf sokacaksınız, arkasından rapor yazacaksınız, sırtından vuracaksınız. Biz de sizinle grevdi, eylemdi. Aynı kaptan yemek yiyeceğiz öyle mi ? Geçeceksiniz siz onu. Daha ağır bedeller ödene zamanınız geldi. Ödeyin.
%35 ~ 1 ay önce
Maaş dahi söylenmeden şirkete başladık , 3 aylık eğitim bitti yüzde 35 maaş sözleşmesi önümüze resmen konuldu , daha iyi kazandığımız işlerimizden düzenimizden olduk , istanbulda fahiş kiraları ödemek , aç kalmak için mi girdik biz bu şirkete .Mutfaktan kısıyoruz, sosyal hayatımızdan kısıyoruz , üstümüzden başımızdan herşeyimizden kısar olduk , dahada kısılacak yer kalmadı , her ay ev kiramı borcumu nasıl ödeyeceğim düşüncesiyle 3 aydır anksiyete oldum , saçlarım dökülmeye başladı ne için 30k maaş için mi bu,daha iyi olan hayat şartlarımızı bıraktık biz . Resmen borç batağı içindeyim , aklıma hiç gelmezdi bir gün thy de uçup 3 kuruşa muhtaç kalıp sürüneceğim.Şu ramazan ayında bizi bu duruma düşürenlere asla hakkımı helal etmiyorum.Allahınızdan bulun ne diim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit bu kabinle yola yürümez ~ 1 ay önce
Kabinin kokpite yaptığı düşmanlıklar sebebiyle bir kaptan olarak ben bu kabinle ortak hareket etmem. Zamları cebe indirirken iyiydi di mi ? Sizin yerinize 2 ayda eleman yetiştirilir. Ama aslolan kaptandır. Kaptan 15 yılda yetişir. Hadi grev yapın da görelim. Yüreğiniz var mı ? Bakın son 2 ayda 100 kaptan gitti. Siz dışarıda hangi maaşla iş bulacağınızı sanıyorsunuz? Kaptan arkadaşlar. Sizleri sırtından hançerleyen bu kabin ekibiyle ortak hareket etmeyin. Grev falan yapmayın. Gerekirse iş bulun gidin. Bunlar düşünsün. Bu kabine güven olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Brifing Masası ~ 1 ay önce
Ucuz Trol olunca grevi nasılsın kuracağını şaşırmış garibim. Sevgili süper zekalı, Sen üç kuruşluk beyninle, Kabin Kokpitin arasını bozabileveğini mi düşünüyorsun. Biz havacılarda, Kabin de birdir, Kokpit de birdir. Daha yazardım ama Sana yazmak istediklerime ahlakım müsaade etmiyor.
Km ~ 1 ay önce
Kaptan değilsin …ne hançeri,ne düşmanlığı ayrıca??
K/A ~ 1 ay önce
Sen kaptansan ben johnny sins'im :) Ayrıca kabin kokpite neden düşmanlık yapsın :) Bırakın bu işleri nede olsa buradan sıkmak kolay kimsin nesin belli değil.
CEYSIN ~ 1 ay önce
Siz hepiniz ben TEK kaptan!! Benim maçam yiyor boş yapma
Brifing Masası na ~ 1 ay önce
İyi dinle masa. Kabinle kokpit bir falan değil. Bunu o minik beynine sok. Ayrıca şunu bil. Yasa elverse de pilotların ayrı sendikası olsa sizin yanınızda tek bir pilot kalmaz. Ama sistemi öyle kurmuşlar ki malesef seninle aynı sendikaya üyeyiz. Neyse ki ben yoluma gidiyorum artık. Ayrıca sapına kadar kaptanım ve buraya tekrar yazıyorum. Herkes okusun. THY da kabin kokpitin düşmanıdır. Kokpit de bunu bilir. Herkes bunu böyle bilsin.
hançerleyen mi? ~ 1 ay önce
bu şirkette kabin greve çıktığında siz kaptanlar grev istemiyoruz deyip çıkmadınız greve. her uçuşa koşarak gittiniz. aç bak talpanın sitesini hala duruyor o duyuru. madem kaptan zor bulunur yallah o zaman zorla mı tutuyor şirket? senin gibi bir adama kim neden güvenip de adım atsın zaten. yazık seninle yanyana uçan kaptana.
Kokpitte ~ 1 ay önce
Grev yassah diyen kaptanlarım nerdeler acaba . Mantık da yok adamlarda. Herkes greve cıksa , yasak olsa bile nolur herkesi mi işten atacaklar. Hepiniz birleşin hakkınızı alın. Bir olunca kimseyi işten atamazlar. Grev yassah diyen kaptanlara da selamlar. Yasakmışmış ! Yasak da yok git kanunu oku önce. Sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Reis araya girer durumu çözer ~ 1 ay önce
Bu şekilde inatlaşma ile sorun çözülmez. Grev olmamalı. Şirket de çalışanlar da zarar götür. Yazıktır. Bu işi Sayın Cumhurbaşkanı araya girerek çözer. İki tarafın da adım atmasını ister. Biraraya getirir. Dostça çözülür bu iş. Çalışan da şirket de zarar görmeden eski koşullarda, ücretler de düzelmiş halde sistem yürür. Bence gidişat bu yönde. İki taraf da adım atmalı. Pazar mesaileri ödenmeli mesela.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tek sorun pazar mesaisi mi ? ~ 1 ay önce
İlk mesele pazar mesaileri mi allahınızı severseniz , pazar mesaileri yerine elimizde kalmayan kuş gibi olan maaşı konuşun ilk olarak , eskiden yeni başlayan bir kabin memurunun dahi maaşı asgari ücretin en az 5, 6 katı iken şuan tecrübelinin bile o kadar yok , bunun peşine düşün ilk olarak pazar mesailerinden önce
Tek sorun pazar mesaisi mi diyene ~ 1 ay önce
Adamın yazdığı yazıyı iyi oku bak. Maaişlar da düzeltilir yazmış. Okumuyorsunuz. İşkenbeden atıyorsunuz.
Şaka galiba ~ 1 ay önce
kimse sepetle ve tepsiyle ekstra servis yapmaz. hasi kolay gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerinize yapanı bulurlar ~ 1 ay önce
2-3 ay sürer. 50 bin başvuru var. Sizden vazgeçmek kolay
Element ~ 1 ay önce
Herkesi perişan ettiniz Ao personeli kadar taş düşsün kafanıza yazıklar olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
0021 ~ 1 ay önce
Geçen sene bol keseden ödeme yaparken kimsenin sesi çıkmıyordu şimdi kütü oldu sendika OFF EDİLSİN
Tss ~ 1 ay önce
Ne gözünüz doymazmış be kardeşim sizinde akşama kadar terasta sigara çay yapıyorsunuz bi halt becerdiğiniz yok kar yağar planlama yapamazsınız operasyonu çeviremezsiniz planlama yapamazsınız zam da zam zam da zam asgari ücretin bi tık üstünü alanlar var bu çatı altında bu kadar ağlamadılar yeter bee harbiden kafanıza taş düşsün inşallah
Maaşlar ~ 1 ay önce
Yerde normal çalışanlardan daha az seviyede artık. Eskidendi bizlerin hakettiğimiz maaşları aldığımız zamanlar. Pandemide şirket öyle bir kesinti yaptı ki , yuzde 50 olan bu kesintinin geri gelmesi için yuzde 100 yapması gerekirdi. Ama şirket tınlamadı. Kulağının üzerine yattı. Banka promosyonlarını herkes aldı ama bize verilmedi. Üstüne üstlük pazar günleri Türkiye genelinde resmi tatil olmasına ragmen , adamlar bir günde kaldırdık dediler. Bu şirketin artık bir özelliği yok, eskidendi o !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakacaaaazzzz ~ 1 ay önce
Bolat efendi bakacaaaaazzzz kimin taş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rüya ~ 1 ay önce
A.Bolst başkan rüyamda Cb genel sekreterliğine yada danışmanlığına atanmıştı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000