25 Ocak 2021, Pazartesi 09:01:45

THY ikinci sevkiyatı yaptı

Türkiye'nin Çin'den satın aldığı inaktif aşıların 10 milyon dozluk ikinci sevkiyatının ilk bölümü olan 6,5 milyon doz aşı Türkiye'ye ulaştı.
  • Surekli hukumet karsitligi yapan hostesler ve pilotlar asi olmasin da gorelim. Istemezuk desinler hadi bakalim
  • Aşılama hızı ile yeni sevkiyatı yönetemiyoruz, yazık bize . 14 günlük test süresini tekrar kaybedeceğiz. Bunu organize etmek çok mu zor, sorumlular. Ülkede her gün İzmir depremindeki kayıplardan daha fazla covid 19 ölümleri varken vicdanınız sızlamıyor mu , bu kadar zor mu ?
  • Bu asilarla ilgili yurtdisinda kotu soylentiler var
  • Bu sabah bir 77W'nin kargo bölümüyle İstanbul'a inen aşı kesinlikle 6.5 milyon doz olamaz. Bunu 6.5 milyon gibi ifade eden yetkililer (ki siz de onların söylediklerini yazıyorsunuz...) ya bilerek algılama yapıyor, ya da ne dediklerini bilmiyorlar. Bu sabah IST'a gelen aşı, 1 ya da en fazla 1.5 milyon dozdur (eğer tek bir 77W seferi ile gelmişse..)! Yıl sonunda zar zor getirtilen 3 ya da 3.5 milyon dozluk aşı Pekin'den doğrudan ESB'ya en az 2 muhtemelen 3 77W seferiyle getirtildi.
  • Hani yerli ve milli aşı yapılmıştı ne oldu, o da mı diğer şeyler gibi palavra oldu? Ayrıca niye birileri Alman, sıradan vatandaşlar Çin aşısı oluyor?
  • hukümetimizden allah razı olsun , millete hizmet budur , gece gündüz aşı geliyor ülkemize , inşallah yerli ve milli aşı da mart ayında damarlarımızda olacak !

Türkiye'nin Çin'den satın aldığı inaktif aşıların 10 milyon dozluk ikinci sevkiyatının ilk bölümü olan 6,5 milyon doz aşı Türkiye'ye ulaştı. Aşıları taşıyan Türk Hava Yolları'na ait TK 6175 sefer sayılı Boeing 777-300ER tipi uçak bu sabah saat 06.15'de İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.

AŞILAR GÜMRÜK İŞLEMLERİ İÇİN DEPOLARA ALINDI

Aktif ısı kontrollü konteyner içerisinde taşınan 6.5 milyon doz inkatif aşı uçaktan görevliler tarafından titizlikle indirildi. Aşılar daha sonra gümrük işlemlerinin yapılması için depolara alındı.

AŞILARIN KULLANIMINA ONAYDAN SONRA BAŞLANACAK

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yeni parti aşıları güvenirlik testinden geçirecek. 14 gün sürecek bu aşamanın ardından aşılar güvenli bulunursa, acil kullanım onayı çıkarılacak.

3,5 MİLYON DOZ DAHA AŞI GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ikinci sevkiyatta 10 milyon doz aşının Türkiye'ye getireceleğini söylemişti. Sevkiyatın ilk bölümünde 6,5 milyon doz aşı gelirken, kalan 3,5 milyon doz aşının da kısa süre içerisinde Türkiye'de olması bekleniyor.

İLK PARTİSİ 30 ARALIK'TA GELMİŞTİ

Türkiye'nin Çin'den sipariş ettiği Sinovac aşısının 3 milyon doz olan ilk partisi 30 Aralık 2020'de Türkiye'ye gelmiş ve 14 Ocak'ta sağlık çalışanlarıyla birlikte aşılama süreci başlamıştı. Aşı uygulama sürecinde sağlık çalışanlarıyla birlikte 85 yaş üstü vatandaşlar da dahil olmak üzere şimdiye kadar 1 milyon 244 bin 668 kişiye aşı yapıldı.

AŞI PROGRAMI AKSAMADAN DEVAM EDECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada inaktif aşıların 10 milyon doz olan 2. sevkiyatının 6.5 milyon dozluk ilk bölümünün pazartesi sabahı Türkiye'de olacağını belirterek "Tedarik planına uygun olarak teslimatlar aşı programı aksamadan devam edecek şekilde elimize ulaşacak" demişti.

 

THY ikinci sevkiyatı yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Hadi bakalim ~ 3 yıl önce
Surekli hukumet karsitligi yapan hostesler ve pilotlar asi olmasin da gorelim. Istemezuk desinler hadi bakalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIK ~ 3 yıl önce
Aşılama hızı ile yeni sevkiyatı yönetemiyoruz, yazık bize . 14 günlük test süresini tekrar kaybedeceğiz. Bunu organize etmek çok mu zor, sorumlular. Ülkede her gün İzmir depremindeki kayıplardan daha fazla covid 19 ölümleri varken vicdanınız sızlamıyor mu , bu kadar zor mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu asilar ~ 3 yıl önce
Bu asilarla ilgili yurtdisinda kotu soylentiler var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 3 yıl önce
Bu sabah bir 77W'nin kargo bölümüyle İstanbul'a inen aşı kesinlikle 6.5 milyon doz olamaz. Bunu 6.5 milyon gibi ifade eden yetkililer (ki siz de onların söylediklerini yazıyorsunuz...) ya bilerek algılama yapıyor, ya da ne dediklerini bilmiyorlar. Bu sabah IST'a gelen aşı, 1 ya da en fazla 1.5 milyon dozdur (eğer tek bir 77W seferi ile gelmişse..)! Yıl sonunda zar zor getirtilen 3 ya da 3.5 milyon dozluk aşı Pekin'den doğrudan ESB'ya en az 2 muhtemelen 3 77W seferiyle getirtildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Böyle ~ 3 yıl önce
Gercekcı acıklamalar ıstıyoruz
Tecrubesız ~ 3 yıl önce
Genc kısım, yolcu uçağını, oyuncak araba zanneder
aşı ~ 3 yıl önce
Hani yerli ve milli aşı yapılmıştı ne oldu, o da mı diğer şeyler gibi palavra oldu? Ayrıca niye birileri Alman, sıradan vatandaşlar Çin aşısı oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal olsun ~ 3 yıl önce
hukümetimizden allah razı olsun , millete hizmet budur , gece gündüz aşı geliyor ülkemize , inşallah yerli ve milli aşı da mart ayında damarlarımızda olacak !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000