02 Nisan 2020, Perşembe 14:42:22

THY COVID-19 önlemlerini duyurdu

Türk Hava Yolları'da koronavirüsün etkisini en aza indirmek adına çalışmalara devam ettiğini duyurdu.
  • Panikde.
  • “Bazı ahlak nizamları zamanla hasta toplumlar, bazı ahlak nizamları ise zamanla bağışıklığı güçlü sağlıklı toplumlar inşa ederler.” (Edgerton, Hasta Toplumlar) Corona virüsünün, önceden kronik hastalığı olanları daha fazla etkiliyor olması tezinden hareketle, yaşadığımız toplumu ne kadar etkileyeceğini önümüzdeki günler gösterecek. “Coğrafya, yaşadığınız toplum kaderinizdir.”
  • Saygıdeğer yöneticilerim ve mesai arkadaşlarım , Öncelikle bu beklenmeyen zor süreçte bizi ortada bırakmayan devletimize ve yönetim kurulu başkanımıza teşekkürü bir borç bilirim.Görünen o ki Salgının bitmesi Eylül ayını bulacak bu demek ki dünyada sivil havacılık faaliyetleri Ekim ayı gibi eski düzenine dönecek.Şirketimizden arzımız bu zor süreçte hiç bir arkadaşımızın işsiz kalmamasıdır.Bu sebepten dolayı haddim olmadan affınıza sığınarak sunacağım öneri ; Nisan-Mayıs-Haziran aylarında Kısa Çalışma Ödeneği Ücreti ile Geçinilmesi Şayet Salgın Hız kesmemiş ise Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında sıralı ücretsiz izin sisteme geçilmesi İnşallah Ekim ayından sonra Salgının etkileri tamamen yok olunca Kabin Ekibi Maaş oranlarının tekrardan ayarlanarak ülkemizin şartlarında normal rakamlara çekilmesi şayet bu organizasyon yapılamıyorsa KABİN A.Ş kurularak eşit işe eşit maaş verilmesidir.Kabindeki arkadaşlarımız kıyameti koparacaklar ama kusura bakmayın arkadaş maaşlarınız aşırı yüksek...
  • Covidden sonra olması gereken maaşlar:kabin memuru:5500 fo:12000 kaptan pilot:20.000 beğenmeyen katara
  • OML'liler ne olacak?
  • Borsada "çok önceden" batırdığınız şirketin yatırımcılarının parasını geri ver!
  • en güzel tedbr maaş olmamamsı:)
  • o kadar acimasız zalim oldukki bu bize hak olarak geldi insanların ekmeğiyle oynadık hakim biziz dedik biz herşeyi yaparız dedik evlerimize sindik bu günlerde bile bakın yaşlılara yapılanlara eğer yasak olacaksa herkese olmalı işi olan hariç oda belgeyle olur trenler otobusler yasak arabası olan gidiyor benim arabam yok imkanım yok bana garibana ceza hakmı bu Allah uyarıyor anlayana
  • Yasaya göre 1 nisan itibariyle işten çıkarma yasak. Bana 31 martta gelen mail ile işten çıkarıldım. Çok sevdiğim işimden, eksisiyle artısıyla ait olduğum ve hissettigim yerden edildim. Şimdiden ekip arkadaslarimi ve ucusları cok ozledim ama elden ne gelir ki?
  • Ya o öngörü değişirse?

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs dünya genelinde havacılık sektörünü de etkiledi. Salgın nedeniyle dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de havayolu şirketlerinin birçok sefer iptal edildi, uçaklarının büyük bölümü de yere indirildi. Türk Hava Yolları'da koronavirüsün etkisini en aza indirmek adına çalışmalara devam ettiğini duyurdu.

Türk Hava Yolları, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) koronavirüs nedeniyle alınan önlemleri bildirdi. THY, yeni koronavirüs (Covid-19) küresel salgını sebebiyle uçuşlarında önemli düzenlemelere gidildiğini ve salgın ile mücadele kapsamında tüm dış hat uçuşlarını 27 Mart 2020 saat 23:59 (TSİ) itibarıyla geçici süreliğine durdurulduğunu, iç hat uçuşlarının ise önemli büyükşehirlere olmak üzere kısıtlı şekilde gerçekleştirileceğini hatırlattı.

"MALİYET AZALTICI TEDBİRLER ALINMAKTADIR"

THY'nin konuyla ilgili KAP bildirimi şöyle; "Ortaklığımız, şirketin operasyonel maliyetlerini azaltmak ve finansal likiditesini artırmak için çalışmalar yapmaktadır. Personel giderleri ile ilgili gönüllü ücretsiz izin ve kısmi çalışma gibi maliyet azaltıcı tedbirler almaktadır. Planlanan yatırım kalemlerinden önemli bir bölümünü iptal etmektedir veya ertelemektedir. Ayrıca, yeni finansman imkanlarını değerlendirerek likidite seviyesini güçlü tutacak önlemleri almaktadır. Önemli tedarikçiler ile görüşülüp ödeme takvimlerinin revizesi üzerine çalışılmaktadır. Salgının etkisinin süresi ve büyüklüğüyle ilgili farklı senaryolar ve eylem planları üzerine çalışılmaktadır. Konu hakkındaki önemli gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

"İŞ AKDİ FESHİ ÖNGÖRÜLMEMEKTEDİR"

Öte yandan Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada, COVID-19 tedbirleri kapsamında iş akdi feshinin öngörülmediği belirtildi. Ancak AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; şirkette kabin memuru olarak görev yapan personelin herhangi bir neden gösterilmeden iş akdinin sonlandırıldığı öğrenildi.


THY COVID-19 önlemlerini duyurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Dinciler ~ 4 yıl önce
Panikde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasta toplumlar ~ 4 yıl önce
“Bazı ahlak nizamları zamanla hasta toplumlar, bazı ahlak nizamları ise zamanla bağışıklığı güçlü sağlıklı toplumlar inşa ederler.” (Edgerton, Hasta Toplumlar) Corona virüsünün, önceden kronik hastalığı olanları daha fazla etkiliyor olması tezinden hareketle, yaşadığımız toplumu ne kadar etkileyeceğini önümüzdeki günler gösterecek. “Coğrafya, yaşadığınız toplum kaderinizdir.”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
COVID 19 SONRASI ~ 4 yıl önce
Saygıdeğer yöneticilerim ve mesai arkadaşlarım , Öncelikle bu beklenmeyen zor süreçte bizi ortada bırakmayan devletimize ve yönetim kurulu başkanımıza teşekkürü bir borç bilirim.Görünen o ki Salgının bitmesi Eylül ayını bulacak bu demek ki dünyada sivil havacılık faaliyetleri Ekim ayı gibi eski düzenine dönecek.Şirketimizden arzımız bu zor süreçte hiç bir arkadaşımızın işsiz kalmamasıdır.Bu sebepten dolayı haddim olmadan affınıza sığınarak sunacağım öneri ; Nisan-Mayıs-Haziran aylarında Kısa Çalışma Ödeneği Ücreti ile Geçinilmesi Şayet Salgın Hız kesmemiş ise Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında sıralı ücretsiz izin sisteme geçilmesi İnşallah Ekim ayından sonra Salgının etkileri tamamen yok olunca Kabin Ekibi Maaş oranlarının tekrardan ayarlanarak ülkemizin şartlarında normal rakamlara çekilmesi şayet bu organizasyon yapılamıyorsa KABİN A.Ş kurularak eşit işe eşit maaş verilmesidir.Kabindeki arkadaşlarımız kıyameti koparacaklar ama kusura bakmayın arkadaş maaşlarınız aşırı yüksek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ortalama türkiyede buluşalım ~ 4 yıl önce
Covidden sonra olması gereken maaşlar:kabin memuru:5500 fo:12000 kaptan pilot:20.000 beğenmeyen katara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendi maaşını da söyle o zaman ~ 4 yıl önce
Bu durumda asgari ücret de 299 tl olmalı.
Hadsiz ~ 4 yıl önce
Kur kendi havayolunu, çalıştır o paralara, serbest piyasa ne de olsa. Atıp tutmak da serbest, okuyup öğrenip öyle yorum yapmak da serbest.
Arff ~ 4 yıl önce
Sagda duran cocuklar kadar almasak bu havacilik daha cok ah isidir
Havacı ~ 4 yıl önce
Adam üşenmemiş kendi beynince maaş düzenlemesi yapmış. Keşke karantina süresince kitap okusaydın biraz.
OML ~ 4 yıl önce
OML'liler ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f/o ~ 4 yıl önce
olm benim yıllık VIP TINDER üyeliğim ne kadar biliyor musun ! 12 ne en az 32
Ekşi ~ 4 yıl önce
Borsada "çok önceden" batırdığınız şirketin yatırımcılarının parasını geri ver!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ~ 4 yıl önce
en güzel tedbr maaş olmamamsı:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
korona zalim insana ~ 4 yıl önce
o kadar acimasız zalim oldukki bu bize hak olarak geldi insanların ekmeğiyle oynadık hakim biziz dedik biz herşeyi yaparız dedik evlerimize sindik bu günlerde bile bakın yaşlılara yapılanlara eğer yasak olacaksa herkese olmalı işi olan hariç oda belgeyle olur trenler otobusler yasak arabası olan gidiyor benim arabam yok imkanım yok bana garibana ceza hakmı bu Allah uyarıyor anlayana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
%80 ~ 4 yıl önce
Yasaya göre 1 nisan itibariyle işten çıkarma yasak. Bana 31 martta gelen mail ile işten çıkarıldım. Çok sevdiğim işimden, eksisiyle artısıyla ait olduğum ve hissettigim yerden edildim. Şimdiden ekip arkadaslarimi ve ucusları cok ozledim ama elden ne gelir ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt787 ~ 4 yıl önce
Ya o öngörü değişirse?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapma ~ 4 yıl önce
Bu paranoya ile yaşayamazsın, olumlu düşün

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000