03 Kasım 2021, Çarşamba 19:26:02

THY 9 aylık rakamları açıkladı

2021 yılına ait üçüncü çeyrek rakamlarını açıklayan THY, 2019 yılı üçüncü çeyreğindeki karlılık rakamlarını geçti. THY, 2019'un üçüncü çeyreğindeki 655 milyon dolar karı geride bıraktı ve 6. 2 milyar lira kar elde etti.
  • Personellerden alınan borcun yüzde otuzunu geri ödemeyi kabul etmemiş THY Araba almak için mi
  • Hırsız vaaaaarrrr. Maaşımıza neden çöktünüz, hala eskiye dönmedi. 2000-2500 dolar maaş alıyordu yetkili teknisyen. Değil onu vermek, TL olarak yaptığınız kesintiyi bile geri vermediniz hala. Hakkım tüm yöneticilere haram olsun.
  • Şirket yine algı operasyonunu mükemmel yönetti. Millet de oltaya geldi direk, herkesin ağzında aynı muhabbet “bize ödemedikleri maaşla bu kadar kar ettiler”. Karlılıkta açıklamalardan bir bölüm cımbızla çekilerek sanki karın tek sebebi verilmeyen maaş farkları gibi bir algı yaratıldı. Şirket o farkları ödese belki 3 ayda 6 küsür değil de 5 küsür bir kar açıklayacaktı. Dört işlem yapmayı bilmeyen, her söylenene sazan gibi atlayıp biri bir şey söyleyince koyun gibi peşinden giden sizlere az bile yapıyorlar. Be cahiller, kimin ne maaş aldığı belli şirketimiz sağ olsun neredeyse bordrolarımızı ortalık malı gibi yayınladıkları için, çarpın bölün bakalım bizden kurtardıkları para ne kadar. Siz böyle yaptıkça dışarıdaki adam da 40 bin çalışan 3 ayda ortalama 15 milyar lira para kazanıyor zannediyor. Ne olsa sadece maaşın kesilen %30-50 kısmı 6 milyar lira ediyor. Şirketin giderleri içerisinde biz yok hükmündeyiz. Normalde %40 civarlarında olması gereken çalışan maaşları belki %10-15 seviyelerinde. Biraz aklınızı kullanın gözünüzü seveyim, malzeme vermeyin şunlara. Yarın ağlarsınız size ev fiyatları dışarıdaki insandan fazla çekilince, her yerde özel tarife uygulanınca, evinize giderken önünüzü kesenler, gaspçılar karşınıza çıkınca. Şirket senelerdir bu fikri yerleştirdi insanların beynine, millet bizi Türkiye’deki yiyicilerden zengin sanıyor.
  • Çalışanların maaşlarını hala eskiye çevirmiyorlar bu yıl 6 milyar TL kâr bu tabloyu ortaya koyan çalışanlara bırakın ekstra zamları haklarını iade etmiyorlar söyleyecek söz bulamıyorum
  • Su an kabin %92 ile ucuyor kokpit %68 maasla. Herkesin bilgisine.
  • Tgs çalışanları olarak bizde ikramiyelerin geri dönmesini istiyoruz
  • Çök kabinin , kokpitin maaşına sonra kâr yaptık biz kekeeeee :)
  • herkes aşırı derecede mutsuz, huzursuz, dahası kafalar karışık. bu gidişatın hiç sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. her ne kadar ekipler profesyonel kalmaya çalışsa da hepimiz insanız ve insanların belirli kırılganlıkları vardır. herkes “bize neden dusman muamelesi yapılıyor, neden bizim hakkımıza el konuluyor, biz kime ne kötülük yaptık ?” düşünceleriyle meşgul. bunun sonucu hic iyi degil, yaşanacak muhtemel olumsuzlukların tüm sorumlusu personelini bu psikoza itenlerdir, şimdiden herkes bilmeli
  • Sendikaya aidat ödediğiniz sürece bu düzen değişmez. Kendisini iş ve işçi hakları uzmanı sanıp sağda solda “aidat ödeyin” diye gezenlerin tamamı hava-iş’e çalışıyor, farkında veya farkında olmadan. Türkiye’de milyonlarca çalışan var kaçı aidat ödüyor? Sen bir kere kanunlar nezdinde (eğer kanunların değeri varsa) zaten korunuyorsun. Aidat bilmem ne ıvır zıvır diyerek çok güzel yoluyorlar. 4000 ile 800 tl’yi çarp ve ortaya çıkan paraya bak. Bu para nereye gidiyor? Okul, cami, yol, köprü mü?
  • Yazıklar olsun çocuklarımızla beraber tükeniyoruz 3500 lirayla yazık 5 yıldır aynı elbiseyi giyiyoruz çocuklarimiza bile bişi alamıyoruz allah bırakmasın inş anamız ağladı sadece kira olmuş 2000 lira herşey 5 katına çıktı zam maaşlar afrika bile bizden iyidir...

2021 yılına ait üçüncü çeyrek rakamlarını açıklayan THY, 2019 yılı üçüncü çeyreğindeki karlılık rakamlarını geçti. THY, 2019'un üçüncü çeyreğindeki 655 milyon dolar karı geride bıraktı ve 6.2 milyar lira kar elde etti.

Yolcu gelirlerinin düştüğü 2021 yılında kargo gelirlerindeki büyük artış yine dikkat çekti.

2019 yılına göre yolcu sayısı yüzde 44 azalışla 31 milyon olarak gerçekleşti.

Doluluk oranı ise yüzde 66.7 oldu. 2019'da bu oran yüzde 81.4'tü.

Doluluk oranı iç hatlarda yüzde 78, dış hatlarda yüzde 64.8 oldu.

Dış hatlarda yolcu sayısı 2019 yılı aynı dönemine göre yüzde 49.7mazaldı ve 16.5 milyon olarak gerçekleşti.

Uçak sayısı 2019'un aynı döneminde 344 iken 372 uçağa ulaşıldı. Böylece koltuk kapasitesi yüzde 10 artmış oldu.

Kargodaki artış ise 2019'a göre yüzde 25 olarak gerçekleşti.

2019'da 5 bin 779 pilot varken bu sayı aynı dönem için 5 bin 602'ye, kabin memuru sayısı ise 12 bin 301'den, 12 bin 107'ye düştü.

THY 9 aylık rakamları açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (138)

Doco ~ 2 yıl önce
Personellerden alınan borcun yüzde otuzunu geri ödemeyi kabul etmemiş THY Araba almak için mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hırsız Var ~ 2 yıl önce
Hırsız vaaaaarrrr. Maaşımıza neden çöktünüz, hala eskiye dönmedi. 2000-2500 dolar maaş alıyordu yetkili teknisyen. Değil onu vermek, TL olarak yaptığınız kesintiyi bile geri vermediniz hala. Hakkım tüm yöneticilere haram olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 2 yıl önce
Şirket yine algı operasyonunu mükemmel yönetti. Millet de oltaya geldi direk, herkesin ağzında aynı muhabbet “bize ödemedikleri maaşla bu kadar kar ettiler”. Karlılıkta açıklamalardan bir bölüm cımbızla çekilerek sanki karın tek sebebi verilmeyen maaş farkları gibi bir algı yaratıldı. Şirket o farkları ödese belki 3 ayda 6 küsür değil de 5 küsür bir kar açıklayacaktı. Dört işlem yapmayı bilmeyen, her söylenene sazan gibi atlayıp biri bir şey söyleyince koyun gibi peşinden giden sizlere az bile yapıyorlar. Be cahiller, kimin ne maaş aldığı belli şirketimiz sağ olsun neredeyse bordrolarımızı ortalık malı gibi yayınladıkları için, çarpın bölün bakalım bizden kurtardıkları para ne kadar. Siz böyle yaptıkça dışarıdaki adam da 40 bin çalışan 3 ayda ortalama 15 milyar lira para kazanıyor zannediyor. Ne olsa sadece maaşın kesilen %30-50 kısmı 6 milyar lira ediyor. Şirketin giderleri içerisinde biz yok hükmündeyiz. Normalde %40 civarlarında olması gereken çalışan maaşları belki %10-15 seviyelerinde. Biraz aklınızı kullanın gözünüzü seveyim, malzeme vermeyin şunlara. Yarın ağlarsınız size ev fiyatları dışarıdaki insandan fazla çekilince, her yerde özel tarife uygulanınca, evinize giderken önünüzü kesenler, gaspçılar karşınıza çıkınca. Şirket senelerdir bu fikri yerleştirdi insanların beynine, millet bizi Türkiye’deki yiyicilerden zengin sanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne dedin ~ 2 yıl önce
Ne dediğin belli değil. Son 2 senede kıdemli fo dan kesilen para 800 bin tl. 2000 fo ile çarp. Sadece fo dan 1.6 milyar tl . Çöktüğü para. Sonra yok bizim maaşlara çökmedi gibi boşa konuşmaya satırlar yazmışsın. Hesap kitap yap sonra dizeler yazarsın. Adamlar 12 milyar parayı nasıl yaptı sanıyorsun ilkokul matematiği yeterli.
Fwz ~ 2 yıl önce
Karın esas sebebinin kur farkı ve çalışan maaşlarının halen 2019da olduğunu Kap 'a bildirdiği yayınında açıklandı...herşey dört işlem değil...
Maaşlar ~ 2 yıl önce
Çalışanların maaşlarını hala eskiye çevirmiyorlar bu yıl 6 milyar TL kâr bu tabloyu ortaya koyan çalışanlara bırakın ekstra zamları haklarını iade etmiyorlar söyleyecek söz bulamıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iade ile birlikte ~ 2 yıl önce
Su an kabin %92 ile ucuyor kokpit %68 maasla. Herkesin bilgisine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Tgs çalışanları olarak bizde ikramiyelerin geri dönmesini istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Hayırlı olsun:))
Tabi be 219Z ~ 2 yıl önce
Çök kabinin , kokpitin maaşına sonra kâr yaptık biz kekeeeee :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kokpitten ~ 2 yıl önce
herkes aşırı derecede mutsuz, huzursuz, dahası kafalar karışık. bu gidişatın hiç sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. her ne kadar ekipler profesyonel kalmaya çalışsa da hepimiz insanız ve insanların belirli kırılganlıkları vardır. herkes “bize neden dusman muamelesi yapılıyor, neden bizim hakkımıza el konuluyor, biz kime ne kötülük yaptık ?” düşünceleriyle meşgul. bunun sonucu hic iyi degil, yaşanacak muhtemel olumsuzlukların tüm sorumlusu personelini bu psikoza itenlerdir, şimdiden herkes bilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinlikle ~ 2 yıl önce
Kaptanım," Havacılıkta kurallar kanla yazılmıştır." İfadesini eğitim içeriğinde yer alması gerektiği için içi boşaltılmış bir ifade olarak kullandıklarını anlamış olduk. Nasıl olsa suçu ekibe atarım,yırtarım diye düşünüyorlar sanırım. Bakkal kafasıyla havacılık yapmaya çalıştıkları için normal karşılamıyor değiliz. Ama uçağa binerken tedirgin iş yapmak zorunda da değiliz. Sivil havacılıkta verdiği uçuş izinleriyle her sonuca ortaktır.
Mayerli ~ 2 yıl önce
Çok mutsuz olan işten çıkar başka şirkete mutlu olmaya gider. THY kâr yapacakki işçisine para versin. Zarar yaparsa işçi çıkaracak o zaman daha mı iyi olacak? Biraz tatminkar olmakta fayda var.
Ahmet ~ 2 yıl önce
Sendikaya aidat ödediğiniz sürece bu düzen değişmez. Kendisini iş ve işçi hakları uzmanı sanıp sağda solda “aidat ödeyin” diye gezenlerin tamamı hava-iş’e çalışıyor, farkında veya farkında olmadan. Türkiye’de milyonlarca çalışan var kaçı aidat ödüyor? Sen bir kere kanunlar nezdinde (eğer kanunların değeri varsa) zaten korunuyorsun. Aidat bilmem ne ıvır zıvır diyerek çok güzel yoluyorlar. 4000 ile 800 tl’yi çarp ve ortaya çıkan paraya bak. Bu para nereye gidiyor? Okul, cami, yol, köprü mü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 2 yıl önce
Yazıklar olsun çocuklarımızla beraber tükeniyoruz 3500 lirayla yazık 5 yıldır aynı elbiseyi giyiyoruz çocuklarimiza bile bişi alamıyoruz allah bırakmasın inş anamız ağladı sadece kira olmuş 2000 lira herşey 5 katına çıktı zam maaşlar afrika bile bizden iyidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000