08 Kasım 2018, Perşembe 11:45:43

"THY 2023'te 475 uçaklık filoya sahip olacak"

Türk Hava Yolları (THY) bu yılının 9 aylık döneminde 1 milyar 149 milyon dolar esas faaliyet karı gerçekleştirdi. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, konuyla ilgili açıklamada bulundu.
  • Artik ucaklari hostesler ucurur.
  • Güzel sallıyorsun sonra da en ufak bir krizde de mali olarak sallanıyor, uçakları yatırıyorsun...
  • Başlık bakinci insan zanneder ki thy 475 uçakların olduğun çok kurnazca 475 uçak atar tutarlar utanma da yalan ni meslek yaparlar bir de yönetici thy kendisin uçak sayisi 35 tane geçmez yane 35 uçak 430 kiralık uçaklar nerde 475 uçaklar yönetici bir cevap ver THY UÇAK sayısını açıkla ha yalan atama bak kanıt var doğru söylemese ?
  • Bu sektörde tgs ye girmek isteyenler celebiyi de tercih edebilir fazla bir fark kalmadi maaş konusunda. Bu kadar torpilin haksizligin oldugu yerde calismak zorunda degilsiniz
  • Bu kadar yeni uçak gelirken Ankara yolcusunu Anadolujet adı altında ilk üretilen B 737-800'lerle uçmaya mahkum etmek reva mıdır?
  • Yorumlar çoğunlukla TGS ye ait, madem aralıksız çalışıyorsunuz yaz kış demeden, ne ara bu kadar yorum yazıyorsunuz ?
  • Sayın başkan 1 milyar dolar kar varda gecesini gündüzüne katan apronun soğunu yağmurunu çamurunu karını kışını her türlü vefasını çeken yer hizmeti veren iştirak şirketinize neden acaba enflasyon farkı verilmesi TK personeli 3_4 ikramiye promosyon alırken biz TGS olarak 1608 lirayla ev geçindirmekte ne zorluklar çekiyoruz Sayın başkan bizimde insan gibi yaşamak istiyoruz lütfen bizleri görmezden gelmeyin
  • Ve yine iştirak şirketler asgari ücret ile devam etsin
  • TK ne zemen tecrubeli erkekler alyour cabin crew
  • Geçen haber sitesinin birinde THY nin a350-1000 veya b777x den 5 er adet için teklif isteyip araştırma da bulunduğu bilgisi paylaşılmış.. Umarım doğru bir haberdir. Anlaşılan THY çıtayı yukarı çıkartmakta kararlı

Türk Hava Yolları (THY) bu yılının 9 aylık döneminde 1 milyar 149 milyon dolar esas faaliyet karı gerçekleştirdi.

THY'den yapılan açıklamaya göre, THY artan talep ve birim gelirlerle birlikte, bu yılının 9 aylık döneminde hızla artış gösteren petrol fiyatlarına rağmen 1 milyar 149 milyon dolar esas faaliyet karı gerçekleştirdi.

Hem yolcu hem de kargo gelirlerini önemli ölçüde artırmayı başaran THY, bu yılının 3. çeyreğinde yaklaşık 4 milyar dolar gelir elde etti. Bu başarılı performansı ile THY'nin 9 aylık satış geliri de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 9,9 milyar dolara ulaştı.

Karlı büyüme performansına kesintisiz devam eden THY, bu yılın 9 aylık döneminde net karını 3 kat artırmayı başararak, bu dönemi 755 milyon dolar net kar gerçekleştirerek tamamladı.

Ortaklığın nakit yaratma potansiyeline işaret eden FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar - EBITDAR), 2018 yılının 9 aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak 2,8 milyar dolar seviyesinde, FAVKÖK marjı ise yüzde 28 seviyesinde gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, şunları kaydetti:

"Sahip olduğumuz altyapı şartlarını güçlendirme ve iyileştirmeye büyük ağırlık verdiğimiz bu yıl içerisinde rekor 3. çeyrek sonuçlarımızı milletimize ilan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle de son birkaç yıldır karşılaştığımız çeşitli bölgesel ve sektörel koşullara rağmen sergilediğimiz mücadeleci tutum, istikrarlı yükselişimizin kaynağı oldu. Bugün, hayata geçirdiğimiz sayısız yatırım, elde ettiğimiz büyüme rakamları ve başarılarla küresel havacılık sektöründe edindiğimiz prestijli konumu ve gücümüzü pekiştirirken, yeni evimiz ‘İstanbul Havalimanı’na geçişle de birlikte yolumuza yeni yatırım ve başarılarla devam edecek, ülkemizin gururu olmayı sürdüreceğiz."

Göz dolduran bu başarının yalnızca THY'ye ait olmadıığını vurgulayan Aycı, bu önemli başarıda emek sahibi olan tüm yolculara, çalışanlara, iş ortaklarına ve paydaşlara teşekkürü borç bildiklerini ifade etti.

THY 2023'te 475 uçaklık bir büyüklüğe ulaşacak

Açıklamaya göre THY, bu yıl içerisinde açılan Freetown, Semerkant, Krasnodar ve Moroni hatları ile birlikte 122 ülkede, 49’u yurt içi, 255’i yurt dışı olmak üzere toplam 304 noktaya uçuş gerçekleştiriyor. En son teknolojiye sahip, çevreye duyarlı yeni nesil uçak siparişleriyle 2023 yılında yaklaşık 475 uçaklık bir büyüklüğe ulaşacak olan ve halihazırda dünyanın en genç ve en modern filoları arasında bulunan THY filosu, bugün 217’si dar gövde, 92’si geniş gövde ve 20’si kargo uçağı olmak üzere toplam 329 uçaktan oluşuyor.

Trafik sonuçlarına bakıldığında, yılın 9 aylık döneminde, toplam yolcu doluluk oranı 3,2 puanlık artışla yüzde 82’ye ulaştı. Bu dönemde yaklaşık 58 milyon yolcu taşıyan THY'nin yolcu sayısı yüzde 12, kapasitesi (arz edilen koltuk kilometre) yüzde 6, talep ise (ücrettli yolcu kilometre) yüzde 10,3 arttı. Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) tarafından yayınlanan istatistiklere göre yılın 9 aylık döneminde global havacılık sektöründe kapasite yüzde 6, talep ise yüzde 7 arttı.

Taşıdığı kargo hacmi, yeni uçuş noktaları ve filosuna eklediği kargo uçaklarıyla dünyanın en hızlı gelişim gösteren hava kargo taşıyıcısı olan Turkish Cargo, dünyanın 122 ülkesindeki müşterilerine sunduğu hizmetlerini THY kalitesi ile sürdürmeye ve dünya hava kargo pazarındaki payını artırmaya devam ediyor. 2018 yılının 9 aylık dönemini başarı ile tamamlayan Turkish Cargo, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 1 milyon tonun üzerinde kargo taşıyarak, kargo gelirlerini yüzde 29’luk artırarak 1,2 milyar dolara çıkardı.

Cumhuriyetin 95. yılında açılışı yapılan İstanbul Havalimanı'nın, Türkiye havacılık sektörünün ve THY'nin önemli dönüm noktalarından birine tanıklık edeceği belirtilen açıklamada, "Tüm havacılık sektörüne yepyeni bir soluk getirecek İstannbul Havalimanı ile THY'nin büyümesi daha da hız kazanacaktır. THY, bu dev yatırım ile yolcularına Türk Hava Yolları deneyimini en üst seviyeye çıkartarak, dünya liderliğine doğru yükselişini sürdürecektir." ifadelerine yer verildi.

 

"THY 2023'te 475 uçaklık filoya sahip olacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

Ucan garsona ~ 5 yıl önce
Artik ucaklari hostesler ucurur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süslü ilker ~ 5 yıl önce
Güzel sallıyorsun sonra da en ufak bir krizde de mali olarak sallanıyor, uçakları yatırıyorsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can ~ 5 yıl önce
Başlık bakinci insan zanneder ki thy 475 uçakların olduğun çok kurnazca 475 uçak atar tutarlar utanma da yalan ni meslek yaparlar bir de yönetici thy kendisin uçak sayisi 35 tane geçmez yane 35 uçak 430 kiralık uçaklar nerde 475 uçaklar yönetici bir cevap ver THY UÇAK sayısını açıkla ha yalan atama bak kanıt var doğru söylemese ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Freson ~ 5 yıl önce
Şu yazdığından sen kendin bir şey anladın mı? Thy'nı eleştireceğine önce git Türkçe okuma yazma öğren bence.
Anonim ~ 5 yıl önce
Bu nasıl Türkçe?
Celebi ~ 5 yıl önce
Bu sektörde tgs ye girmek isteyenler celebiyi de tercih edebilir fazla bir fark kalmadi maaş konusunda. Bu kadar torpilin haksizligin oldugu yerde calismak zorunda degilsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolujet ~ 5 yıl önce
Bu kadar yeni uçak gelirken Ankara yolcusunu Anadolujet adı altında ilk üretilen B 737-800'lerle uçmaya mahkum etmek reva mıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Max ~ 5 yıl önce
Max'larla uçurmasınlar da Anadolujet'e razıyım.
Ucma ~ 5 yıl önce
Baska şirketlere yönel gerçi tk para kazansız diye pegasusun ankara slotlarına göz dikiyorlar bizde bu ülkenin evladıyız bizde ekmek yiyoruz ordan
Anadolu ~ 5 yıl önce
Bak baak, bi de uçak beğenmiyo. 380 le mi yapsaydınız. Ayrıca Angara anadoluda değil mi;))
Anadolu'ya ~ 5 yıl önce
Aslında 'Angara'dan bağımsız olarak, Thy filosundaki Nuh'tan kalma uçaklar değiştirilse,Max'lar da Boeing'e geri gönderilse çok iyi olur.SAW'a gidenler de aynı uçaklar... Gerçi orası da Anadolu ! Atatürk Hv.Limanından Ankara'ya gelen uçaklar yeni ama.Sanırım ilk yorumu yazan arkadaş bunu anlatmak istedi.A 380 istediğinden değildir.Angara'ya reva olmayan şey, başka yerlere de reva değildir,olmamalıdır.
TGS ? ~ 5 yıl önce
Yorumlar çoğunlukla TGS ye ait, madem aralıksız çalışıyorsunuz yaz kış demeden, ne ara bu kadar yorum yazıyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şakasın ~ 5 yıl önce
Çok komiksin arkadaşım
Boş konuşma mesai saati 8 saat ~ 5 yıl önce
İnsanlar boş zamanlarında da senin gibiler yüzünden zaman harcıyor farkındamısın
TGS ~ 5 yıl önce
Sayın başkan 1 milyar dolar kar varda gecesini gündüzüne katan apronun soğunu yağmurunu çamurunu karını kışını her türlü vefasını çeken yer hizmeti veren iştirak şirketinize neden acaba enflasyon farkı verilmesi TK personeli 3_4 ikramiye promosyon alırken biz TGS olarak 1608 lirayla ev geçindirmekte ne zorluklar çekiyoruz Sayın başkan bizimde insan gibi yaşamak istiyoruz lütfen bizleri görmezden gelmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS arkadaşa. ~ 5 yıl önce
Aarkadaşım bak bu şöyle oluyor, bu kar sadece TGS nin hiMet verdiği istasyonlardan elde edimiyor..Tüm destinasyon, satış ofisler, kargo ... vb gibi tüm kollardan sağlanıyor. İŞtirak konsusuna gelince vesselam .. Turkish opet, Turkish do&co, sunexpress, TAI de iştiraklerden canım. Daha da önemlisi kendi gelirlerine iyileştirme dilerken.. Anonim Ortaklığın öz personelinin gelirlerini örnek gösterme, o halde do&co ya da bak, xq ya da hizmet veriyorsununz, Turkish opet e çalışanlarınada bak, bence bu kafayı bırakındiz size verilen işi yapın , diğer destinasyonlardaki yurt dışındaki handling şirketleri de kendilerine verilen işi yapsın TK prsoneli de kendi işini yapıyor zaten .. bırakın artık maaşlarını, haklarını hukuklarını, kendi maaşınızıı atıırmanın yolu kendi şirketinizden geçer, havaşa çelebiyle kıyaslayın, yurt dışındaki handlimg şirketleri ile kıyaslayın , Havayolu ile değil. Daha ucuza mal etmek için taşeron var. Yoksa Aten TK personeli 1933 den beri yapıyordu o işleri..
İştirak ~ 5 yıl önce
Ve yine iştirak şirketler asgari ücret ile devam etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübeli ~ 5 yıl önce
TK ne zemen tecrubeli erkekler alyour cabin crew

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tb ~ 5 yıl önce
Geçen haber sitesinin birinde THY nin a350-1000 veya b777x den 5 er adet için teklif isteyip araştırma da bulunduğu bilgisi paylaşılmış.. Umarım doğru bir haberdir. Anlaşılan THY çıtayı yukarı çıkartmakta kararlı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000