14 Haziran 2022, Salı 19:32:36

THK'NIN ATEŞ KUŞLARI GERİ DÖNÜYOR

Türk Hava Kurumu bünyesindeki "Ateş Kuşları" olarak bilinen CL - 215 tipi yangın söndürme uçakları 3 yıl aradan sonra yeniden gökyüzüne dönüyor.
  • Yakacaklar bi yerleri anlaşıldı
  • Bekir yatacak yerin yok...
  • yok dedikleri thk ucaklari varmis 21 ucak okumustum onlarida bakimlarini yapip ucursun ormanlar yanmaktan kurtulsun yabancilara kösk saray villa yerlesim yeri acilmasin ormanlarimiz 20 senede her sene 2 ucak alsaydiniz 40 ucak olur
  • 3 yıldır yatıyor, bakımsız, pilotları yok ! geçen yıl tarihin en büyük orman yangınını izledik. Evet sadece izledik ve Ukrayna'dan , Rusya'dan ve hatta İspanya'dan uçaklar ,helikopterler geldi bizim ülkemizdeki orman yangının söndürmek için , doğa mahvoldu, ülkemiz de nispeten rezil oldu yetersiz kaldı her konuda. Ama bazı arkadaşlar hala utanmadan sıkılmadan koltuklarında oturuyorlar , kimse üzerine birşey almıyor. Şimdi de çıkmışlar gösteri uçuşu yapacaklarmış peh! Reklamlara hoşgeldiniz...
  • Chp olmasa bunları satarlardı. Şimdi bir yerlerde lokanta vs olmuşlardı. Demek ki neymiş? Çağdaş olacaksın. Bilime ve ilime inanacaksın ve en önemlisi ülkeni seveceksin. Satmıyacaksın
  • aylar süren bakımdan sonra bu uçakların uçar hale gelmeleri, geçen sene ne kadar uçuşa elverişli oldukları konusunda bi fikir veriyor.
  • UÇAMAZ" DEDİLER Ayrıca, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli defalarca uçakların hurda olduğunu, antika olduğunu, uçamayacağını ileri sürdü. Pakdemirli bir açıklamasında, “Vizontele’de vardı ya, kaputu açıyorlar, motor yok, işte öyle” derken bir başka açıklamasında ise “Uçaklar hantal, hurda uçamaz, motorları çalışmıyor” demişti. Geçen yıl ormanlarımız yanarken neden kullanılmadı. Dışarıdan kiralandı birlerin cebine yine para girdi. Vay vay güzel ülkem.
  • AAaaasxffgh
  • O yangınlarda yanan bir tane sincabın akrebin hesabını veremeyeceksin sen! Çok merak ediyorum, acaba gece nasıl uyuyorsun?
  • Yorum dahi yapmıyorum.

 

Türk Hava Kurumu bünyesindeki "Ateş Kuşları" olarak bilinen CL - 215 tipi yangın söndürme uçakları 3 yıl aradan sonra yeniden gökyüzüne dönüyor.

Dönemin Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından, "Eski" denilerek orman yangınlarında kullanılmayan uçakların teknik bakımları, TUSAŞ tarafından yapıldı.

Uçaklardan bir kaç tanesi aylar süren çabaların sonunda yeniden uçabilir hale getirildi.

Daha önce işten çıkarılan bazı pilotlar ise yeniden işe alındı.

Bir zamanlar motorlarına kuşların yuva yaptığı uçaklardan biri yarın Ankara Etimesgut Havaalanı'nda kısa bir gösteri ve deneme uçuşu yapacak.

Teknik olarak uçabilir durumdaki uçaklar Orman Genel Müdürlüğü adına 30 Haziran' da  yangın noktalarında konuşlandırılacak.

THK'NIN ATEŞ KUŞLARI GERİ DÖNÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Yine ~ 2 yıl önce
Yakacaklar bi yerleri anlaşıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Marmaris, Antalya ~ 2 yıl önce
Bekir yatacak yerin yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eskisehirli ~ 2 yıl önce
yok dedikleri thk ucaklari varmis 21 ucak okumustum onlarida bakimlarini yapip ucursun ormanlar yanmaktan kurtulsun yabancilara kösk saray villa yerlesim yeri acilmasin ormanlarimiz 20 senede her sene 2 ucak alsaydiniz 40 ucak olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
varda yok ~ 2 yıl önce
var ama uçamayan tenekelere dönmüşlerdi. sahi kolpacının biri 2 milyon dolar vereceğim demişti ama ortada para mara yok yine hükümetin atadığı kayyum uçakları çalışır hale getirdi.
Ateş kuşları ~ 2 yıl önce
3 yıldır yatıyor, bakımsız, pilotları yok ! geçen yıl tarihin en büyük orman yangınını izledik. Evet sadece izledik ve Ukrayna'dan , Rusya'dan ve hatta İspanya'dan uçaklar ,helikopterler geldi bizim ülkemizdeki orman yangının söndürmek için , doğa mahvoldu, ülkemiz de nispeten rezil oldu yetersiz kaldı her konuda. Ama bazı arkadaşlar hala utanmadan sıkılmadan koltuklarında oturuyorlar , kimse üzerine birşey almıyor. Şimdi de çıkmışlar gösteri uçuşu yapacaklarmış peh! Reklamlara hoşgeldiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geliyor ~ 2 yıl önce
Chp olmasa bunları satarlardı. Şimdi bir yerlerde lokanta vs olmuşlardı. Demek ki neymiş? Çağdaş olacaksın. Bilime ve ilime inanacaksın ve en önemlisi ülkeni seveceksin. Satmıyacaksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rugyu ~ 2 yıl önce
aylar süren bakımdan sonra bu uçakların uçar hale gelmeleri, geçen sene ne kadar uçuşa elverişli oldukları konusunda bi fikir veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okuyup üflenen uçaklar birden çalışmaya başladı.. ~ 2 yıl önce
UÇAMAZ" DEDİLER Ayrıca, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli defalarca uçakların hurda olduğunu, antika olduğunu, uçamayacağını ileri sürdü. Pakdemirli bir açıklamasında, “Vizontele’de vardı ya, kaputu açıyorlar, motor yok, işte öyle” derken bir başka açıklamasında ise “Uçaklar hantal, hurda uçamaz, motorları çalışmıyor” demişti. Geçen yıl ormanlarımız yanarken neden kullanılmadı. Dışarıdan kiralandı birlerin cebine yine para girdi. Vay vay güzel ülkem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 2 yıl önce
AAaaasxffgh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 2 yıl önce
O yangınlarda yanan bir tane sincabın akrebin hesabını veremeyeceksin sen! Çok merak ediyorum, acaba gece nasıl uyuyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 2 yıl önce
Yorum dahi yapmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000