06 Eylül 2019, Cuma 09:37:04

THK için yapılandırma süreci başladı

Türk Hava Kurumu, geçmiş dönemlerden bugüne kadar olan yaklaşık 1,4 milyar TL tutarındaki borcunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yapılandırıyor.
  • Belki geç kalindi ama bundan sonra THK soyup soğana cevirenlere de bir el atilmali diye dūşūnūyorum. Dunya hava oyunlarinda gorevli rahmetli parasut hocasi Bekir BAŞTUĞ 100 dolar acik vedi diye 2 yil hapis yatirildi. Ayni şekilde parasut deposunda gorevli Mehmet ARICI kal olmus ve çöp olmuş paraşūt kumaşindan mont dikip giydi diye Bayrampaşa ceza evinde 2 yil o da hapis yatti. Peki bu kurumu bu hale sokanlara ceza yokmu. ? Soruyorum. Birisi cikipta buna cevap verirmi acaba. Merak ediyorum.
  • Şükürler olsun çok geç kalınsa da devletin Thk 'ya el atması çok iyi oldu.Ancak mutlaka yeni yönetim sistemi getirilmeli, bu sistemde yönetimin şuursuzca ve hesapsızca borçlanmasının, hiç ihtiyaç olmadığı halde liyakatsiz yandaşların yüksek maaşlarla kuruma işe almasının yeri olmamalıdır.

Türk Hava Kurumu, geçmiş dönemlerden bugüne kadar olan yaklaşık 1,4 milyar TL tutarındaki borcunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yapılandırıyor. 

Konuyla ilgili resmi açıklama THK Genel Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu imzasıyla yapıldı.

Yapılandırmanın sürecinin ilk olarak Vakıfbank ile yapılan anlaşmayla resmen başladığı ve diğer bankalara olan borçların da 1 hafta içerisinde yapılandırılacağı ifade edildi. Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması için de çalışıldığı belirtildi.

İşte THK tarafından konuya ilişkin yapılan o açıklama:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle kurulan ve Türk milletinin destekleriyle ülkesine büyük hizmetler veren Türk Hava Kurumu tekrar ayağa kalkıyor.

Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız aynı zamanda THK’nın Onursal Başkanıdır.

Cumhurbaşkanımız, son dönemdeki gelişmeler üzerine 94 yıllık geçmişe sahip kurumumuzun içine düşürüldüğü sıkıntıların çözümü için harekete geçilmesi direktifini vermiştir.

Bu direktif sonrası, acil olması sebebiyle THK’nın finansal dengesini yeniden sağlamasına öncelik verdik.

Nitekim en büyük alacaklımız konumundaki Vakıfbank ile hızla mutabakata vardık ve borçlarımızın yeniden yapılandırılması için anlaşma imzaladık.

Devletimizin desteğiyle vergi ve SGK borçlarımızın yeniden yapılandırılması için yaptığımız görüşmelerin de bir hafta içinde sonuçlandırılmasını bekliyoruz.

Böylece; THK personelini derinden üzen hacizli gayrimenkuller başta olmak üzere mal varlığımız üzerindeki tüm hacizlerin kaldırılmasını, gelir getirici projelerimizi hayata geçirebilmeyi ve finansal dengemizi yeniden kurmayı amaçlıyoruz.

THK, teşkilat, tüzük ve personel yapısını verimlilik ve liyakati önceleyerek tamamen değiştirecek, kurucu değerlere özünde sahip yepyeni bir yapı ve vizyonla halkının karşısına çıkacaktır.

Milletin öz varlığı olan Türk Hava Kurumu bütün bunları yaparken devletiyle büyük bir uyum içinde, ülkenin fayda ve ihtiyaçlarını gözeterek hareket etmektedir.

THK, gelecek vizyonunu çağın gerekleri ve gerçekleri ile tarihsel misyonuna uygun şekilde yenilemek durumundadır. Yeni bir geleceğin inşası, teşkilat yapısının güncellenmesini de zorunlu kılmaktadır.

Bu düzenlemeler; Atatürk’ün Türk milletine emanet ettiği Türk Hava Kurumu’nun yaşatılması, üretken olması, yerli ve milli savunma sanayi başta olmak üzere Türk havacılığına daha fazla katkı sunmasını sağlayacaktır.

Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki THK, Sayın Cumhurbaşkanımız, devletimizin ve milletimizin desteğiyle 94 yıl önceki kurucu ruhla ve milli bir şuurla, Cumhuriyet’in ve milletin değerlerini önceleyerek en kısa zamanda yepyeni bir başlangıç yapacaktır."

THK için yapılandırma süreci başladı

Yorumlar

KARTAL 1 ~ 5 yıl önce
Belki geç kalindi ama bundan sonra THK soyup soğana cevirenlere de bir el atilmali diye dūşūnūyorum. Dunya hava oyunlarinda gorevli rahmetli parasut hocasi Bekir BAŞTUĞ 100 dolar acik vedi diye 2 yil hapis yatirildi. Ayni şekilde parasut deposunda gorevli Mehmet ARICI kal olmus ve çöp olmuş paraşūt kumaşindan mont dikip giydi diye Bayrampaşa ceza evinde 2 yil o da hapis yatti. Peki bu kurumu bu hale sokanlara ceza yokmu. ? Soruyorum. Birisi cikipta buna cevap verirmi acaba. Merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARTAL 1 ~ 5 yıl önce
Arkadaşım En ufak bir şeyden hapis cezasını alırken o insanlar şimdiki yönetim de işi bilmeyen zamanında ihaleye fesat karıştırmaktan hapis cezası alanı da Genel Sekreter yapıyor. Acaba buna da bir cevap verecek çıkacakmı onu da sormak lazım diye de düşünürmüsün acaba Bekle bakalım Bertan Nogaylaroğlu buna da ne cevap verecek...Hani çok dürüst doğru hak sahibi insanlar ya!!!!!
Şükür ~ 5 yıl önce
Şükürler olsun çok geç kalınsa da devletin Thk 'ya el atması çok iyi oldu.Ancak mutlaka yeni yönetim sistemi getirilmeli, bu sistemde yönetimin şuursuzca ve hesapsızca borçlanmasının, hiç ihtiyaç olmadığı halde liyakatsiz yandaşların yüksek maaşlarla kuruma işe almasının yeri olmamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 5 yıl önce
Gerçekten doğru, emekli paşa bazı başkanların orduda görevliyken altlarında çalışıp emekli olan bir sürü personeli, eşi dostu akrabayı , Thk' nın hiç ihtiyacı olmadığı halde kuruma yüksek maaşla yerleştirdiğini çok iyi biliyoruz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000