07 Temmuz 2020, Salı 21:09:09

TGS'de ikramiye sürprizi!

THY'nin yer hizmetleri şirketi TGS'de Mayıs ve Haziran'da çalışılan gün sayısı hesaplanarak ikramiye verilecek.
  • Hic bir hakkimi helal etmiyorum
  • Evet aynen herkes ikramiye istemiyom ben zenginim bana fazla geldi diye imzalarsa vur kirbaci gitsin
  • Bu firmaya çok bile geçen gün kapıda bir sorun oldu esmer adi Baran olan sef diye biri geldi saçmaladı bireyler soyledi hickimse birsey anlamadı personel çözdü olayi yoksa onu dövecekti yolcu sefi böyle olan bir şirkete bu paralar çok bile
  • çok komik 1 ay full çalışıyoruz 3 gun sigorta yatırıp 3 gun çalışmış gibi gösteriyorlar onun parasını mi verecekler 100 tl verirler artik zorla imza attırıp paramızı gaspeden şirketten hakkimizi yemesi devleti dolandırmasi çok normal is yok diyorlar butun personel ay boyu full çalışıp 3 gun çalışmış gibi 27 günü devletin kasasından çalıyor tüyü bitmemiş yetimin hakkı var o devletin kafasındaki parada is yok ise neden çalışılıyor var ise neden devletten destek alınıyor?
  • Bu kısa çalışma ödeneği bu ay nasıl oluyor bilen var mı? Biz bu ay tam çalışıyoruz hâlâ devletten maaş alıp 3 gün sigorta yatacağı söyleniyor ve kesintide olacakmış full çalışıp nasıl kısa çalışma oluyor anlamadık bi tane yetkili ağızdanda açıklama gelmiyor.
  • Atalarımız ne güzel demiştir, " ağlamayan bebeğe emzik vermezler" diye. Biz mücadele etmez isek pandemi olayında gördüğümüz gibi işveren önümüze ne getirirse onu imzalamak, kabullenmek zorunda kalırız. Bu dayatmaların önüne geçebilmek için, daha güzel bir gelecek için hepimizi birlik olmaya ve HAVASEN e üye olmaya davet ediyorum. Bizler güçlendikçe görüceksinizi ki işveren yöneticileri vasıtasıyla bizlere mobing uygulamaya, baskı yapmaya, hatta tehdit vari konuşmaya çalışacaktır. Kendi yasal haklarımız üzerinde söz sahibi olmak istiyor musun ? Hadi o zaman HAVASEN'e ....
  • Evet bizler 2020 yılı ikramiyelerinden vazgeçmeyi gönül rızasıyla kabul ederdik ancak 2021 yılı ikramiyeleri için 2021 yılı gelmeden şirket tarafından yapılan bu hamleyi kriz fırsatçılığı olarak değerlendirdik. İmzayı atmayan arkadaşlarımızın sonlarının ne olduğunu zaten biliyoruz. Ücretsiz izin, işten çıkarma, mahkeme süreçleri vs.. Şirket içimizdeki çürükleri temizledik, kalan sağlar bizimdir düşüncesine sahip olabilir ama biz çalışanlar olarak emekçi kardeşlerimiz için mücadele etmeliyiz. Bugün bu kişi sen olabilir yarın ben, biz , hepimiz olabiliriz. İşveren karşısındaki tek mücadele yolumuz ise kanuni yasal hakkımız olan sendikalı olmaktır. İçimizden çıkan çatlak sesleri birleştirerek tek ve gür bir es halinde düşüncelerimizi, taleplerimizi işverene bildirebilmenin nihai yolu sendikalı olmaktır.
  • Değerli TGS'li çalışma arkadaşlarım, Bu satırları yazarken tüm samimiyetimle sizlere destek olma çağrısında bulunmak istiyorum. Yaşadığımız bu pandemi olayında bütün dünyada birçok sektörde daralma oldu ve daha da olacak. Dünya genelinde yüzbinler belki milyonlar işsiz kalacak. Çalışanlar olarak havacılık sektörünün dünya genelinde yaşanan pandemiden büyük bir hasar aldığını biliyoruz. Böylesi büyük ekonomik buhranlar, maalesef şirketlerin can simidi olarak sarıldığı tek çözüm personel sayısını yada giderlerini azaltmaya gitmektir. Bizler bu salgının neden olduğu ekonomik buhranda şirketimize destek olmak için bize yasal olmadığı halde ikramiye kesintisi ile alakalı feragatnameleri birçoğumuz işssiz kalma korkusu ile imzaladı; bir kısmımız ise bu dayatmayı kabul etmek istemedi. Bu satırları okuyan bütün arkadaşlarım şu konuda benimle hem fikir olduğundan eminim.
  • çok haklısınız. Hatta bence maaşımızdan bile feragat etmeliyiz.İkramiyeyi hakedecek ne yapıyoruz sanki? Bomboş uçaklar, yolcu yok, goygoy yapıp geliyoruz. Hele bide yemek yiyip su içip maske eldiven derken şirketimizi zarara uğratıyoruz. püüü bize
  • Bu aylarda şeflerin seçtiği torpilli Kişiler alanda çalıştı. Geri kalanı çağırmadılar zaten. Bunun neresi sürpriz ben onu anlamadım. Haziranda alana çağrıldım 1 hafta çalıştım ve 150 lira gibi bi komik para alacağım oda Eylül ayında ne alaka sürpriz dalga mı geçiyorsunuz. Şu yorumları okuyorumda sanki evde durupda ikramiye alacaklarını falan mı düşünüyorlar bu kadar mutlu mutlu yazılar yazmışlar anlamakta güçlük çekiyorum gerçekten.

THY'nin yer hizmetleri şirketi TGS'de Mayıs ve Haziran'da çalışılan gün sayısı hesaplanarak ikramiye verilecek.

Geçtiğimiz günlerde TGS yönetimi, pandemi dolayısıyla çalışanlara ikramiye vermeyeceklerini  duyurmuştu.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; TGS'de ilk ikramiye döneminde Mayıs ve Haziran'da çalışılan gün kadar hak edilmiş ikramiye ödemeleri yapılacak.

Covid-19 sebebiyle yaşanan krizde işten çıkarma yapmamak için ikramiyeleri 2021 yılı sonuna kadar durdurma kararı alan TGS, Mayıs ve Haziran aylarında çalışılan günler için hak edilmiş ikramiyeleri ödeyecek. Ancak Temmuz ve Ağustos ayları ikramiye hakkı için devre dışı kalacak.

Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan ikramiyeli maaşlar ilk ikramiye döneminde hesaplara yatırılacak.

©AirportHaber

TGS'de ikramiye sürprizi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (113)

Victor ~ 4 yıl önce
Hic bir hakkimi helal etmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Victor ~ 4 yıl önce
Evet aynen herkes ikramiye istemiyom ben zenginim bana fazla geldi diye imzalarsa vur kirbaci gitsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy li ~ 4 yıl önce
Bu firmaya çok bile geçen gün kapıda bir sorun oldu esmer adi Baran olan sef diye biri geldi saçmaladı bireyler soyledi hickimse birsey anlamadı personel çözdü olayi yoksa onu dövecekti yolcu sefi böyle olan bir şirkete bu paralar çok bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alaca ~ 4 yıl önce
çok komik 1 ay full çalışıyoruz 3 gun sigorta yatırıp 3 gun çalışmış gibi gösteriyorlar onun parasını mi verecekler 100 tl verirler artik zorla imza attırıp paramızı gaspeden şirketten hakkimizi yemesi devleti dolandırmasi çok normal is yok diyorlar butun personel ay boyu full çalışıp 3 gun çalışmış gibi 27 günü devletin kasasından çalıyor tüyü bitmemiş yetimin hakkı var o devletin kafasındaki parada is yok ise neden çalışılıyor var ise neden devletten destek alınıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADANA TGS ~ 4 yıl önce
Bu kısa çalışma ödeneği bu ay nasıl oluyor bilen var mı? Biz bu ay tam çalışıyoruz hâlâ devletten maaş alıp 3 gün sigorta yatacağı söyleniyor ve kesintide olacakmış full çalışıp nasıl kısa çalışma oluyor anlamadık bi tane yetkili ağızdanda açıklama gelmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS li mutlaka oku 3 ~ 4 yıl önce
Atalarımız ne güzel demiştir, " ağlamayan bebeğe emzik vermezler" diye. Biz mücadele etmez isek pandemi olayında gördüğümüz gibi işveren önümüze ne getirirse onu imzalamak, kabullenmek zorunda kalırız. Bu dayatmaların önüne geçebilmek için, daha güzel bir gelecek için hepimizi birlik olmaya ve HAVASEN e üye olmaya davet ediyorum. Bizler güçlendikçe görüceksinizi ki işveren yöneticileri vasıtasıyla bizlere mobing uygulamaya, baskı yapmaya, hatta tehdit vari konuşmaya çalışacaktır. Kendi yasal haklarımız üzerinde söz sahibi olmak istiyor musun ? Hadi o zaman HAVASEN'e ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizler derken ~ 4 yıl önce
Sendikalı olup sendika başkanlarına tatiller yaptıralım Sendikalı olup sendika başkanlarına auidi a7 ler bindirelim Sendikalı olup başkanların metreslerine kürk parasıverelim Bırakın milleti kandırmayı Beyle çalışın çalştğnz gibi bu yalanlara riyalara kanmayın
Bir TGS çalışanı ~ 3 yıl önce
Arkadaş zaten hak gaspini sendika üzerinden yaptılar adamlar bizim adımıza kapalı kapılar ardında bizim hakkımızı teslim etmesini?
TGS li mutlaka oku 2 ~ 4 yıl önce
Evet bizler 2020 yılı ikramiyelerinden vazgeçmeyi gönül rızasıyla kabul ederdik ancak 2021 yılı ikramiyeleri için 2021 yılı gelmeden şirket tarafından yapılan bu hamleyi kriz fırsatçılığı olarak değerlendirdik. İmzayı atmayan arkadaşlarımızın sonlarının ne olduğunu zaten biliyoruz. Ücretsiz izin, işten çıkarma, mahkeme süreçleri vs.. Şirket içimizdeki çürükleri temizledik, kalan sağlar bizimdir düşüncesine sahip olabilir ama biz çalışanlar olarak emekçi kardeşlerimiz için mücadele etmeliyiz. Bugün bu kişi sen olabilir yarın ben, biz , hepimiz olabiliriz. İşveren karşısındaki tek mücadele yolumuz ise kanuni yasal hakkımız olan sendikalı olmaktır. İçimizden çıkan çatlak sesleri birleştirerek tek ve gür bir es halinde düşüncelerimizi, taleplerimizi işverene bildirebilmenin nihai yolu sendikalı olmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS li mutlaka oku ~ 4 yıl önce
Değerli TGS'li çalışma arkadaşlarım, Bu satırları yazarken tüm samimiyetimle sizlere destek olma çağrısında bulunmak istiyorum. Yaşadığımız bu pandemi olayında bütün dünyada birçok sektörde daralma oldu ve daha da olacak. Dünya genelinde yüzbinler belki milyonlar işsiz kalacak. Çalışanlar olarak havacılık sektörünün dünya genelinde yaşanan pandemiden büyük bir hasar aldığını biliyoruz. Böylesi büyük ekonomik buhranlar, maalesef şirketlerin can simidi olarak sarıldığı tek çözüm personel sayısını yada giderlerini azaltmaya gitmektir. Bizler bu salgının neden olduğu ekonomik buhranda şirketimize destek olmak için bize yasal olmadığı halde ikramiye kesintisi ile alakalı feragatnameleri birçoğumuz işssiz kalma korkusu ile imzaladı; bir kısmımız ise bu dayatmayı kabul etmek istemedi. Bu satırları okuyan bütün arkadaşlarım şu konuda benimle hem fikir olduğundan eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esb tgs ~ 4 yıl önce
çok haklısınız. Hatta bence maaşımızdan bile feragat etmeliyiz.İkramiyeyi hakedecek ne yapıyoruz sanki? Bomboş uçaklar, yolcu yok, goygoy yapıp geliyoruz. Hele bide yemek yiyip su içip maske eldiven derken şirketimizi zarara uğratıyoruz. püüü bize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAYIS VE HAZİRAN ~ 4 yıl önce
Bu aylarda şeflerin seçtiği torpilli Kişiler alanda çalıştı. Geri kalanı çağırmadılar zaten. Bunun neresi sürpriz ben onu anlamadım. Haziranda alana çağrıldım 1 hafta çalıştım ve 150 lira gibi bi komik para alacağım oda Eylül ayında ne alaka sürpriz dalga mı geçiyorsunuz. Şu yorumları okuyorumda sanki evde durupda ikramiye alacaklarını falan mı düşünüyorlar bu kadar mutlu mutlu yazılar yazmışlar anlamakta güçlük çekiyorum gerçekten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000