06 Şubat 2014, Perşembe 11:56:15

TESTLERİ BAŞARI İLE TAMAMLADI

Donanmaya ait F-35C test uçağı CF-3, Patuxent River Donanma Havacılık Merkezi’ndeki testleri başarı ile tamamladı.
  • Zaman kaybetmeden Sukhoi gündeme gelmeli. f-22 zaten bize vermezler... En azından F35 gibi saçma bi sisteme bu kadar para verilmez. Dog-fight yada genel anlamda görev gücü bakımından zayıf oldugu bir çok platformda belirtiliyordu. Elimiz zayıflayacak dahada bununla..
  • bu arada aklima gelmişken f-22 nin kuyruk kanadı bile olamayacak bir uçak. f-35 çok küçük, gövdede taşıyabileceği cephane çok sınırlı. kanatları çok küçük hareket kabiliyeti çok iyi değil. motorda thrust vectoring denen sistem yok, bu da uçağın manevra kabiliyetini büyük ölçüde etkiliyor.kendinden daha büyük olan f-22 bile bu küçük uçaktan daha küçük bir radar izine sahip.
  • Türkiye bu projeye 11 milyar dolar vererek 100 adet f35a alacakti , maliyet artti, ucak hala stabil degil, agirlik sorunlari var. Ama Hindistan Sukhoi Pak-fa'ya 25 milyar dolar verip ortak üretim yapiyor hemde 250 adet 5.nesil savas ucagi alacak. Cok ilginc anlamak mumkun degil.
  • Neden Spitfire almiyoruz. Daha ucuz ,10.000 tane alabiliriz. Biraz yavas kalabilir o kadar.. basina F-Spitfire yazariz. Sadece bir F ekleyecegiz o kadar...
  • Ne kancası yaw , bu uçağın donanma versiyonu Harrier gibi dikey iniş kalkış özelliği taşımayacakmıydı ? Teknolojisi 90 larda kalma ama hala teknolojisi 60-70 lerden kalma uçak kullanan ülkeler var Hangisini tercih ederdiniz ?
  • Biz sıradayız :)) waste maste farketmez asker abiler uçsunda F4 te olur, pardon görev heee
  • F-35 kesinlikle "waste of money", tek motorlu, teknolojisi 90'lardan kalma. Lockheed elindeki eski teknolojiyi allayıp pullayıp yutturdu.
  • Geçtiğimiz günlerde Chuck Yeager'ın F-35 hakkındaki görüşünü okudum, aynen şunu demiş: "Waste money".

Donanmaya ait F-35C test uçağı CF-3, Patuxent River Donanma Havacılık Merkezi’ndeki testleri başarı ile tamamladı.

Lockheed Martin F-35 Lightning II savaş uçağının, Amerikan Donanması uçak gemileri için tasarlanan versiyonu, Lakehurst New Jersey’deki Donanma Hava Mühendislik Merkezi’nde gerçekleştirilen ve güverteye iniş durdurma ekipmanlarının uyumlu çalışmasının gözlendiği kıyı iniş testlerini başarı ile tamamladı. İlk deniz seferi Ekim ayında gerçekleştirilecek.

9–16 Ocak tarihleri arasında, F-35 ekibinin, CF-3’e monte edilen durdurma kanca sistemi ile 36 başarılı test gerçekleştirdiğinin altını çizen F-35 Programı sözcüsü Joe DellaVedova, “CF3, Lakehurst’a getirilmeden önce bile, testlerin başarı ile tamamlanacağından emindik. CF-3, öncesinde Maryland’de, 3 adet düşük enerjili roll-in ve 1 adet fly-in duruşunu tamamladı. Şimdi ise, yakında başlaması planlanan fly-in duruşlarının da aralarında bulunduğu 3-4 ay sürecek gemi uygunluk testlerinin gerçekleştirileceği Patuxent River’a getirildi. Bu testler sonucunda alınacak gerekli onaylar ile F-35C’nin güverte uçuş testlerinin Ekm 2014’te başlaması planlanıyor” dedi.

Uçak gemileri için tasarlanan serinin 3. test uçağı olan CF-3, yeniden tasarlanan kuyruk kancasının kullanıldığı ilk uçak olma özelliği taşıyor. 2012 yılında, orijinal kancanın iniş sırasında tele güvenilir bir şekilde takılmadığının ortaya çıkmasından bu yana kuyruk kancası, F-35C serisinde endişe veriyordu.

Lockheed ve Müşterek Savaş Uçağı Program Ofisi’nin gerçekleştirdiği araştırmalar, sorunun kancanın şekli ve Donanma Hava Sistem Komutanlığı’ndaki hatalı tel dinamiklerinden kaynaklandığını ortaya koydu. Çözüm olarak, kanca ucunun şekli değiştirilerek, tekerlekler piste değdikten sonra kancanın etrafa çarpmasını önleyen sistemin sürgüsü ayarlandı.

USS Nimitz’de (CVN-68) yapılması planlanan F-35C deniz testleri için konu henüz netleşmedi.

TESTLERİ BAŞARI İLE TAMAMLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Mantık ~ 10 yıl önce
Zaman kaybetmeden Sukhoi gündeme gelmeli. f-22 zaten bize vermezler... En azından F35 gibi saçma bi sisteme bu kadar para verilmez. Dog-fight yada genel anlamda görev gücü bakımından zayıf oldugu bir çok platformda belirtiliyordu. Elimiz zayıflayacak dahada bununla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 10 yıl önce
bu arada aklima gelmişken f-22 nin kuyruk kanadı bile olamayacak bir uçak. f-35 çok küçük, gövdede taşıyabileceği cephane çok sınırlı. kanatları çok küçük hareket kabiliyeti çok iyi değil. motorda thrust vectoring denen sistem yok, bu da uçağın manevra kabiliyetini büyük ölçüde etkiliyor.kendinden daha büyük olan f-22 bile bu küçük uçaktan daha küçük bir radar izine sahip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 10 yıl önce
Türkiye bu projeye 11 milyar dolar vererek 100 adet f35a alacakti , maliyet artti, ucak hala stabil degil, agirlik sorunlari var. Ama Hindistan Sukhoi Pak-fa'ya 25 milyar dolar verip ortak üretim yapiyor hemde 250 adet 5.nesil savas ucagi alacak. Cok ilginc anlamak mumkun degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Spitfire. ~ 10 yıl önce
Neden Spitfire almiyoruz. Daha ucuz ,10.000 tane alabiliriz. Biraz yavas kalabilir o kadar.. basina F-Spitfire yazariz. Sadece bir F ekleyecegiz o kadar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal Pilot ~ 10 yıl önce
Ne kancası yaw , bu uçağın donanma versiyonu Harrier gibi dikey iniş kalkış özelliği taşımayacakmıydı ? Teknolojisi 90 larda kalma ama hala teknolojisi 60-70 lerden kalma uçak kullanan ülkeler var Hangisini tercih ederdiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biz ~ 10 yıl önce
Biz sıradayız :)) waste maste farketmez asker abiler uçsunda F4 te olur, pardon görev heee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aziz ~ 10 yıl önce
F-35 kesinlikle "waste of money", tek motorlu, teknolojisi 90'lardan kalma. Lockheed elindeki eski teknolojiyi allayıp pullayıp yutturdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Geçtiğimiz günlerde Chuck Yeager'ın F-35 hakkındaki görüşünü okudum, aynen şunu demiş: "Waste money".

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000