20 Eylül 2019, Cuma 12:53:01

Teknofest'te hava gösterileri iptal

Bugün İstanbul'u etkisi alan yağmur ve rüzgar, Teknofest'i de olumsuz etkiledi.
  • Bu yaz orman yangınlarında bu uçakların kullanılmamasının teknik sorundan değil de kirli bir senaryodan kaynaklandığını daha iyi görmüş olduk.

Bugün İstanbul'u etkisi alan yağmur ve rüzgar, Teknofest'i de olumsuz etkiledi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; bugün gerçekleştirilecek hava gösterileri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. THK'nın yangın söndürme uçağı CL-215 tipi uçak da bugün yapacağı gösteri uçuşunu yapamayacak.

Teknofest bugün için ziyaretçilerini yerdeki yarışmalar ve gösterilerle ağırlayacak.

THK açıklaması:

CL-215 Yangın Söndürme Uçağımız Rutin Bakım Sonrası Yeniden Teknofest’te

TEKNOFEST İstanbul çerçevesinde CL-215 Yangın söndürme uçağımız önceki gün dump (su atma) gösterisini başarıyla gerçekleştirmiştir.

Denizden 5,5 ton suyu 12 saniyede alarak alanda belirlenen noktaya bırakan “Ateş Kuşu” uçuş sonrası rutin bakımı için Ankara’ya gelmiştir. Bakım sonrası uçağımız tekrar festival alanına dönmektedir.

İkinci “dump” gösterisi ise İstanbul’daki elverişsiz hava şartları sebebiyle yeniden programlanmakta olup Festival Yönetimi’nce bilgilendirme yapılacaktır.

Festival alanında ilgi odağı olan CL-215 uçağımız  tekrar ziyaretçilerini misafir edecektir.

Bu vesileyle bize Türkiye’nin en büyük havacılık ve uzay festivalinde yer açan TEKNOFEST İstanbul Ailesine şükranlarımızı sunuyoruz.

Teknofest'te hava gösterileri iptal

Yorumlar

Böylece ~ 5 yıl önce
Bu yaz orman yangınlarında bu uçakların kullanılmamasının teknik sorundan değil de kirli bir senaryodan kaynaklandığını daha iyi görmüş olduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000